Käännytystyö

Anonyymi

Olen yrittänyt käännyttää työkaveriani joka on ateisti omien sanojensa mukaan henkeen ja vereen ja loppuun asti.
Hän on kuitenkin todella hyvä ihminen ja kun olemme kaksin niin on käynyt ilmi että hän elää kuten Buddha on opettanut. Ainoa vika hänessä on että hän ei pidä ihmisten seurasta vaan on mieluiten omissa oloissaan ja muut ihmiset saavat hänet välillä jopa ärtyneeksi. Hän on kuitenkin aina todella kohtelias ja kiltti muille ihmisille.
Buddhan tie voisi olla ratkaisu ihmisten sietämiseen.
Miten te olette saaneet käännytettyä ihmisiä?

16

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet siis ilmeisesti harras kristitty ja yrität käännyttää ateistia kristityksi, ja olet huomannut että hän elää buddhan oppien mukaan? Todennäköisesti et ehkä tiedä mitä buddhan oppien mukaan eläminen tarkoittaa, koska siinäkin on monta eri syvyyttä/tasoa, tosin nk. Jalo 8-osainen tie sisältää ne kaikki, alkaen tärkeimmästä eli oikea näkemys.

      Näkemys vaikuttaa asenteeseen.

      Se miten näet jonkin tilanteen, vaikuttaa siihen millaisessa tilanteessa olet ja mitkä ovat vaihtoehtosi.

    • Anonyymi

      Buddha sanoi ainakin yhdessä sutrassa (Majjhima Nikayassa), että missä tahansa päin maailmaa, tai missä tahansa ajassa joku elää jalon 8-osaisen tien mukaan, niin se joku perii sen tien noudattamisesta seuraavat hyvät hedelmät myös, riippumatta siitä mihin uskontoon tai kansaan kuuluu.

      Samoin kuin buddhalainen voi viljellä kauraa ja kristitty voi viljellä kauraa, niin siitä kasvaa kauraa.

    • Anonyymi

      Suomessa on uskonnonvapaus. Silloin pitää hyväksyä myös muiden vakaumukset. Käytöksesi on törkeää jos yrität käännyttää ketään. Kaikilla on valinnanvapaus. Ei ole oikein pitää omaa uskontoa muita parempana. Maailmassa on tuhansia uskontoja, joita kaikkia pitää kunnioittaa ja pitää oman uskontosi kanssa tasavertaisina. Sinulla ei ole oikeutta käännyttää.

      • Anonyymi

        Uskonnonvapauteen kuuluu myös oikeus käännyttää.

        Se löytyy jo YK:n ihmisoikeusjulistuksesta alkaen, jossa uskonnonvapauteen kuuluvat oikeus ilmaista uskonnollisia näkemyksiään sekä opettaa ja julistaa oman uskontonsa mukaisesti. Käännyttämisen rajat kulkevat siinä, että siihen ei saa sisältyä pakottamista eikä selkeästi muita kohtuuttomasti häiritsevää toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonnonvapauteen kuuluu myös oikeus käännyttää.

        Se löytyy jo YK:n ihmisoikeusjulistuksesta alkaen, jossa uskonnonvapauteen kuuluvat oikeus ilmaista uskonnollisia näkemyksiään sekä opettaa ja julistaa oman uskontonsa mukaisesti. Käännyttämisen rajat kulkevat siinä, että siihen ei saa sisältyä pakottamista eikä selkeästi muita kohtuuttomasti häiritsevää toimintaa.

        Aidot buddhalaiset eivät pyytämättä yritä "käännyttää" ketään. Meditaation suosittelu taas ei tarkoita että suosittelisi buddhalaisuutta. Buddhalaiset munkit puolestaan opettavat ja puhuvat buddhalaisuudesta vain siinä tapauksessa jos heiltä sitä ensin pyydetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aidot buddhalaiset eivät pyytämättä yritä "käännyttää" ketään. Meditaation suosittelu taas ei tarkoita että suosittelisi buddhalaisuutta. Buddhalaiset munkit puolestaan opettavat ja puhuvat buddhalaisuudesta vain siinä tapauksessa jos heiltä sitä ensin pyydetään.

        Ystävällisesti, älä puhu aidoista buddhalaisista koskaan. Aitouden pohtiminen on pelkkää ajanhaaskausta ja luo tarpeettomia ristiriitoja ihmisten välille. Toinen ihminen ei ole toista aidompi.


    • Anonyymi

      Buddhalaisuus ei ole lähtökohdiltaan ateistinen. Se ei varsinaisesti kiellä jonkin jumalan olemassaoloa. Buddhalaisuudessa jumalan pohtiminen ei ole kuitenkaan mitenkään merkityksellistä, siksi virallisempi termi on non-teistinen uskonto. Buddhalainen tosin usein on käytännössä ateisti.

      Käännyttäminen on usein yksisuuntainen tie. Siksi se ei usein toimi. Tilanne on sama kuin yli-innokkaan autokauppiaan kohdalla. Jos asiakas ei jo valmiiksi halua autoa, niin sitä on aika turha hänelle yrittää myydä. Tämän vuoksi buddhalaiset itse harvoin käännyttävät muiden uskontojen edustajia enää nykyisin.

      Buddhalaisuudella ja kristinuskolla on sekä yhteisiä että hyvin erilaisia näkemyksiä maailmasta ja ihmisestä. Kenties siitä löytyisi jokin kaksisuuntainen tapa keskustella, joka voisi hyödyttää molempia -sekä sinua että työkaveria.

      Ps. Työkaverisi voi hyvinkin olla introvertti. Introvertti ei tarkoita, että hän ei pidä ihmisistä. Se tarkoittaa vain, että introvertin aivoissa tapahtuu normaalia enemmän. Sen takia sosiaaliset tilanteet tai työpaikan meteli saattavat ylikuormittaa häntä. Tämän vuoksi hän kokee paremmaksi olla enemmän rauhassa ja yksinään. Se ei ole vika vaan erilainen tapa olla tässä maailmassa.

    • Anonyymi

      Vaikka käännytystyö ei ole tietyin rajoituksin ole lailla kielletty, on sen harjoittaminen kuitenkin jollakin tavoin epämiellyttävää. Jos henkilö kuuluu toiseen uskontokuntaan, pitäisi hänen vakaumustaan kunnioittaa. Et voi mitenkään väittää että sinun uskontosi on parempi kun hänen. Tämä on niin herkkä asia että siitä pitäisi luopua jo ihmimillisyyden vuoksi.

      • Anonyymi

        Raamatussa sanotaan että menkää ja tehkää kaikki kansat opetuslapsikseni ja siksi kristinuskolla onkin näkyvä lähetystyö aina käynnissä ja näkyvä käännytys.


    • Anonyymi

      Jos näin on, seon laitonta. Kenenkään ei tarvitse kuunnella käännytystä. Se on vain Raamatussa, jolla ei ole mitään merkitystä laillisuuden kanssa. Aina pitää kunnioittaa kunkin henkilökohtaista vakaumusta. Kenelläkään
      ei ole oikeutta puuttua toisen ihmisen näin arkaluotoiseen henkilökohtaiseen asiaan.
      Suomessa on uskonnonvapaus ja sitä pitää kunnioittaa.

    • Anonyymi

      Ateistia ei voi käännyttää uskomaan mihinkään hengelliseen, tai se ainakin onnistuu erittäin harvoin.

      Hengellisyys on syntyperäistä riippuen ihmisen suggestioherkkyydestä. Tosin ateistikin voi olla suggestoitavissa mutta ei hengellisyyteen. Hengellisyyteen kääntynyt siis arkikielessä uskoon tullut ateisti harvoin pysyy loppuelämäänsä uskossa.

      Viimein hänen rationaalinen järkensä voittaa uskontoharhan ja hän palaa ateistiksi. Useimmat uskosta luopuneet ihmiset ovatkin olleet alunperinkin ateisteja.

      Yksi tapa käännyttää ateisti hengelliseksi on huumata hänet psykedeelien avulla. Psykedeelit voivat luoda rajatilakokemuksia tai tripissä voi ateistin mieltä ohjailla niin, että hän luulee saaneensa hengellisen kokemuksen.

      Myös psykedeelien käytöstä mahdollisesti johtuvat valemuistot joita voi alkaa muodostua jopa vuosien päästä huumeen ottamisesta voivat saada ateistin hetkellisesti uskomaan hengellisyyteen...näin kävi minulle kunnes tajusin mistä oli kyse.

      Tietysti ateisti täytyy huumata hänen tietämättään koska muuten hän ymmärtää kyseessä olleen tripin.

      Tietenkään en kerro tätä sinulle siksi, että saisit hyvän konstin huumaamalla käännyttää ystäväsi vaan siksi, että joku ateisti saisi tästä varoituksen siitä mitä hänelle voidaan tehdä tai mahdollisesti joku on tehnyt kuten minullekin tehtiin.

    • Anonyymi

      Jos hän jo elää Buddhan oppien mukaan, käännytystyösi on turhaa.

      • Anonyymi

        Mutta kun Buddha käski meditoida. Hän ei meditoi.


    • Anonyymi

      Miksi pitäisi käännyttää? Kaikkien uskontoja pitää kunnioittaa. On väärää käyttäytymistä käännyttää ketään. Kenenkään ei saa pitää omaa uskontoaan parempana kuin muita. Suomessa on uskonnonvapaus.

      • Anonyymi

        Nimenomaan, uskonnon vapaus.


      • Anonyymi

        On parempia uskontoja ja huonoja uskontoja. Saa vapaasti uskoa kumpaan hyvänsä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe