Juhannuksen 2020 muut ristikot

Anonyymi

Juhannusajan IS:ssä on Juha Leinosen laatima Juhannusristikko. Juhannusristikko ei ollut läpikirjoitettava, noin kaksitähtinen. Leinosen ristikot ovat sanastollisesti luotettavia ja laadinta tehty aina laadukkaasti. Minusta Leinonen on eräs parhaista laatijoista.

20

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täällä ei saa edes puhua anonyymistä Tapiosta.

      • Anonyymi

        Ei sitä ainakaan tässä säikeessä kuuluisi käydäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä ainakaan tässä säikeessä kuuluisi käydäkään.

        Kysyin vain miksi Tapio voi aloittaa säikeen anonyyminä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyin vain miksi Tapio voi aloittaa säikeen anonyyminä.

        Eikö niin saa jokainen tehdä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö niin saa jokainen tehdä?

        Mutta silloin tulee epätietoisuus siitä, että keskusteleeko sairaan vai terveen ihmisen kanssa. Jos anonyymialoittaja onkin Tapio, hän saattaa milloin tahansa vetäistä sairauskortin esiin. Tästä aiheutuisi ärtymystä ja kenkku tunnelma.


      • Tapio-Huuhaa
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyin vain miksi Tapio voi aloittaa säikeen anonyyminä.

        Sen kysyminen on epäkorrektia, koska jokaisella on oikeus aloittaa anonyymist. Miksi ei-ihminen poistaa kommentteja, on mysteeri. Laitoin aloituskommentin säikeeseen "IS Juhannuskovis 2020" sillä lisäyksellä, että alussa oli lause: "Kai sitä voi keskustella myös muista IS:n juhannusnumeron ristikoista". Kun ensimmäinen yritys poistettiin, yritin muuttaa sanamuotoa, mutta lähti taas. Oli pakko luoda uusi säie (tein sen varmuuden vuoksi VPN:llä). Laitoin anonyymisti, etten ärsyttäisi ketään. Tyyli taisi olla liian tunnistettava.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta silloin tulee epätietoisuus siitä, että keskusteleeko sairaan vai terveen ihmisen kanssa. Jos anonyymialoittaja onkin Tapio, hän saattaa milloin tahansa vetäistä sairauskortin esiin. Tästä aiheutuisi ärtymystä ja kenkku tunnelma.

        Minusta Asperger ei ole varsinainen sairaus kuten skitsofrenia. Siitä on monessa työssä etuakin. En minä sairauskorttia vedä. Toin nyt esille ongelmani, jotta minua ymmärrettäisiin paremmin. Aloitin tosiaan anonyymisti vain siksi, että olisi vähemmän ärtymystä. Ajattelin, että lopetan lähes kokonaan omalla nimimerkillä kirjoittelun, vähentääkseni ärtymystä. Käyttäisn vain poikkeustilanteissa nimimerkkiäni enkä pääsääntöisesti niin kuin olen tähän asti tehnt.

        Ristikkokeskusteluissa sitä paitsi muut kuin minä esiintyvät anonyymisti. Tuntuu epäkohteliaalta vaatimukselta, että miksi minun nimen omaisesti pitäisi käyttää nimerkkiä. Pitäisikö mustan ihmisen pitää kylttiä kädessään tai hihanauhaa kuten eräät ihmiset maailmansodan aikana.

        Anonyymi kirjoittelu olisi suoja myös mahdollisia Sanaris-hyökkäyksiä vastaan. Tosin niitä ei ole tullut, joten taisivat ymmärtää, että vihamielinen toiminta toista foorumia kohtaan ei ole järkevää toimintaa.


    • Voitaisiinko nyt lopettaa keskustelut minusta - tai jos jollakulla on siihen tarvetta käyttäköön siihen säiettä "Tapion kommentointitapa". Tämän säikeen keskustelu alkaa muistuttaa ihan liikaa Sanaris-ajan väliin tulevista keskusteluista minusta. Aina välillä joku aloitti ohi aiheen minusta keskustelun. Kun siihen vastasin, säie olikin yhteistuumin pilattu - siis korostetusti yhteistuumin, koska jos joku ei olisi aloittanut keskustelua minusta, en minä siihen olisi kommentoinut. Turha kaikinpuolinen toisen ratkojan kommentointi on säikeen spoilaamista. Sitä nyt tässä on muut kuin minä tehneet ja minä olen nyt vain lisännyt säikeen spoilaantumisastetta. Tämä nyt on vain "hyvä" esimerkki siitä, miten säie saadaan helpolla pilattua turhalla keskustelulla. Ärsyttää ihan jokaista tällainen turha säikeen asian vierestä keskustelu.

    • Anonyymi

      SK:n ristikko on merkitty 2 1/2, mutta koen vaikeammaksi. ISgasteikolla minusta ainakin 3-. Sopivalla haulla löytyy netistä ilmaiseksi.

      • Anonyymi

        Suomen Kuvalehti erottuu edukseen, kun tarjoaa ristikot diginä ilmaiseksi ainakin niille joille ei paperilehti ehdi viikonlopuksi tai joilla ei ole varaa ostaa koko lehteä.


    • Anonyymi

      Piilisen vihjeitä en löytänyt netistä. Piilisristikon nettiosoite löytyy, mutta ilman vihjeitä ei piilistä voi ratkoa.

      • Anonyymi

        Normaalia nettimarkkinointia - annetaan pieni maistiainen minkä jälkeen vaaditaan tilausmaksu jotta harrastusta voi jatkaa. Toisaalta pienoinen ihme että nuo sanaristikot on noinkin vapaassa jakelussa.


    • Anonyymi

      SK 25-26 ristikossa en ymmärtänyt sitä, miksi vihjeelle HARVOIN tulee se ratkaisusana, mikä siihen tulee.

    • Vuokilan laatima 15x15 Hesarin juhannuspiilis on tavanomaista IS-piilistä haastavampi. Hyviä harhautuksia. Ihan kaikista vihjeistä en sisällön vuoksi pitänyt, mutta laadinta laatutyötä. Tehtävässä on muutama helppo vihje, jolla pääsee alkuun. Jos saa jostakin käsiin ja pitää piiliksistä, kannattaa ratkoa.

      • Toisena laatina Pertti Oskala. Sen unohdin manita.


    • Anonyymi

      Juha Leinosen kohdalla ei koskaan tarvitse epäillä sitä, tuleeko kunnollinen ratkaisusana vai ei. Aina ratkaisusana on kunnollinen. Minusta Juha Leinonen luo merkittävästi laadukkaampia ristikoita kuin Sanaris keskimäärin.

    • En yleensä ratko Pajakosken ”höyryristikkoa”. Ristikko oli melko hyvä. Siinä oli teemana erilaiset ammatit. Valikoimaan oli laitettu eri tyylisesti ilmaistuja ammatteja (erilaisia sanapäätteitä).

      Mutta pari huomautusta antaisin. Yksi ammatiksi tullut ratkaisusana ei ole ammatti vaan oppiarvo, joskin kansankielessä sitä saatetaan käyttää ikään kuin ammattinimikkeenä.

      Jos kyseisen sanan tilalle laittaa oikean ammattinimikkeen, toiseen suuntaan menevä sana ei ole ammatti, vaan työväline. Yhteen kohtaan en siis saanut täysin hyväksyttiviä ammattinimikkeitä.

      Yksi ratkaisusana ei mielestäni toimi yksinäisenä sanana. Jos ratkaisusana on osa kokonaisuutta, minun mielestäni on huonoa laadintaa, jos kokonaisuuden osa ei toimi yksinäisenä sanana.

    • Pidän Pajakosken ristikoiden rakennetta ongelmallisena. Rakenne on jonkinlainen tavanomaisen ristiko ja piiliksen hybridi. Hän pyrkii piilismäiseen symmetriaan, mutta piilokirjaimia on tyypillistä piilistä vähemmän. Piilokirjaimia on kuitenkin merkittävästi enemmän kuin tavanomaisessa ristikossa.

      Piilokirjainten määrä on on tavanomaiseen ristikon ja piiliksen välimuoto. Kun on paljon piilokirjaimia eikä kuitenkaan ole piilisten tavoin kahta vihjettä, on erittäin suuri vaara, että syntyy paljon duaaleja. Jos on duaalin vaara, laatijan pitäisi käyttää kaksoisvihjettä piilisten tavoin.

    • Anonyymi

      Mikä sinun chatti olikaan? On ongelma Skytän ristikossa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe