Kissanpennun hoito

Anonyymi

Meille on tulossa ensimmäinen kissanpentu ja haluaisin oppia enemmän kissan hoidosta. Minkälainen ruoka on pennulle laadukkainta ja kuinka paljon sitä pitää olla tarjolla päivässä? Olen lueskellut vähän netistä että esim. Applawsilla olisi hyviä tuotteita, mutta tarjoanko pennulle sekä kuiva- että märkäruokaa? Mistä tiedän että se saa tarvittavan määrän vitamiineja?

Lisäksi kysymys puolipitkän turkin hoidosta, kuinka usein harjataan? Jääkö papanat kiinni takapuolen karvoihin ja pitääkö vessa/hiekka olla jotain erityistä puolipitkäkarvaisella kissalla? Onko kellään kokemusta ns. automaattivessoista?

Mitä materiaalia kissan ruoka- ja vesikuppi olisi hyvä olla vai onko sillä väliä?

Kaikki tämä on ihan uutta ja kaipailisin kokemuksia ja vinkkejä kovasti :)

5

<50

  Vastaukset

  • Hei,sun kannattaa kysyänoi kysymykset pennun kasvattajalta.Hän tietää mitä o syöttöäny,ja koska on madotettu viimeksi.Samoin nuo turkkijutut ja hiekkajutut☺

  • Jos eläimen hoito on noin hepreaa, miksi pitää silloin ottaa hoidettava? Aika paljon riskejä matkassa. Nauttiiko elikko tai lemmikki lainkaan?

   • Olet ilkeä.Jokaiselle se ensimmäinen oma lemmikki on eka,ja tietoa ja kokemusta ei ole kuten jo ennenkin lemmikkejä omistavalle.
    Kannattaa siis kysyä kasvattajalta neuvoa,niillä pääset alkuun.Ei pidä sokeana uskoa vieraiden/ tuttujen/ tuntemattomienkaan neuvoja.Osa voi olla kateellisia ja ilkeämielisiä ja neuvoa tarkoituksella väärin.


   • Niin siis syntyykö joku ihminen maailmaan joskus sellaisena, joka osaa täydellisesti hoitaa kissoja? Ilmeisesti sinä?


  • Minkälainen ruoka on pennulle laadukkainta ja kuinka paljon sitä pitää olla tarjolla päivässä? - Lihaisa ruoka on parasta. mm. Pure natural,Thrive ja nutrima. Napuja kissa ei tarvitse vaan pelkkä täysmärkäruoka riittää. Pentu voi syödä myös aikuisille tarkoitettua märkäruokaa. Pennulle on myös hyvä tarjota ihan raakaalihaa kuten kanaa,possua,kalkkunaa. Ruokaa on hyvä antaa 6kk ikään asti n. 5-7x/päivässä.

   Pentu kannattaa opettaa heti alusta alkaen pesuun ja harjaukseen. Hampaiden harjaukseen kissa on myös hyvä opettaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut