Selkokuvat kissan kanssa kommunikoimiseen

Anonyymi

Heipä hei! Onko kellään kokemusta kissan kommunikoimisessa selkokuvien kanssa? Eli siis selkokuvilla tarkoitan sellaisia selkeitä kuvakortteja, joita käytetään esim. kehityshäiriöisten henkilöiden kanssa kommunikoimiseen. Eli korteissa on selkeitä kuvia arkisiin asioihin, kuten ruokailuun, ulkoiluun, nukkumiseen, peseytymiseen, jne. Luin joskus jostain jutun, että kissat voivat oppia asioita kuvakorttien avulla. Nämä kuvat tosin on kissoille erikseen suunnattuja. En oo löytänyt hirveästi valmiita settejä, mutta tietokoneen ja printterin avulla voi kortteja tehdä itsekin. Eli jos kissalle näyttää korttia ulkoiluun liittyen ja sanoo samalla, että mennään ulos, niin kissa ymmärtää paremmin asian kuin pelkästään sanomalla asia. Jos kissa meluaa liikaa, voi näyttää hiljaisuuteen liittyvää kuvaa ja sanoa selkeästi, että nyt ollaan hiljaa. Näin kissan kanssa voi olla helpompaa keskustella ja kissa ymmärtää paremmin ihmistä. Kertokaa vinkkejä ja kokemuksia asiaan liittyen. Itse ainakin kokeilen asiaa kissan kanssa.

2

<50

  Vastaukset

  • kissa tuskin on mielenhäiriöinen ,paitsi voihan se tulla jos tuollatavalla kiusaat sitä,anna kissan olla ja tulla itse sinua puskemaan ,kissa ei tykkää kuvkorteista se on kiusaamista.kuvakortit on ihmisyä varten.

  • Meillä on ollut kissa muutaman vuoden, ja olemme paljon kotona, eli ollaan ehditty tulla tutuiksi. Omasta mielestä liikuttavaa meidän kommunikointi, tunnemme kissan tavat ja aikataulut. Kisu osaa kertoa haluaako ruokaa, leikkiä, syliin vai ulos. Ymmärtää meidän juttuja, onko sanoja, elekieltä tai äänensävyjä, en tiedä, mutta yhteispeli sujuu. Usein menee sinne, minne ehdotetaan, kun hän ei aina osaa heti päättää.. Eli tutustuminen ja kuuntelu on se juttu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   94
   3017
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   106
   2567
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   24
   2262
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   179
   2080
  5. Sofian pätkä storyssa.

   Siellä taitaa känniläinen Stefu olla vieressä. Jotain rajaa Sofia!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1406