Aihe

Kannen kiristys ja löysytys

Anonyymi

Ensin kiritään 2 eri momenttiin sen jälkeen pelataan asteilla auki ja kiinni.
Typerältä kuulostaa moinen, mutta mikä idea siinä on?

Liittyykö jotenkin venyviin pultteihin tai itse teräspahvin asettumiseen?

Toisessa vehkeessä jossa teräspahvi "venymättömillä pulteilla", niin ei tuota löysyttämis vaihetta tarvii tehdä ollenkaan ohjeiden mukaan ja kiritään vain nyyttoneilla. Hyvin on kestänyt ajoa vuosia.

Ei oikein fiksua tietoa suomenkielellä löydy mistään. Tuntuu vaan että nää löysytykset on keksitty hankaloittaakseen normaali pulliaisten auton kunnostamista. ;)

6

<50

  Vastaukset

  • Joskus remonttia tehneenä olen ymmärtänyt että tuo löystyttäminen tarkoittaa sitä että pulttia "herkistetään" jotta se kiristyisi hyvinkin vähän lisää täsmälleen oikeaan momenttiin, eikä paikalleen jymähtänyt pultti anna väärää tulosta.
   Asianhan voi vaikka testata. Yrittää ensin kiristää pulttia momenttiin - ei kiristy yhtään. Sitten löysää hiukan ja kiristää uudelleen - yleensä pultti kääntyy pikkuisen enemmän.

   • Mutta onko tällä pienellä herkistelyllä järkevää tekemistä kestävyyden suhteen? Sit ku arpin molyrasvalla kiritään studit tai pultit niin se kirraa paremmin. ;)


  • Venyvät pultit saattavat vaatia monta erilaista vaihetta asennuksen yhteydessä, mutta eivät vaadi enää jälkikiristystä.

   • Ettei liittys pahviin sittenkin? Teräspahvia on cometicilta saatavilla 2 erilaista. Toinen vaatii arppienkin kanssa jälkikirinnän ja toinen teräspahvi ei samoilla pulteilla tartte.

    Mene ja tiedä sitten kumminko....


  • Ilmat tulee välistä pois ja sitten paffi pitää nesteet erossa?

  • Pultti on jousi, joka tulee saada tietyllä jännityksellä puristamaan sylinterikantta vasten moottorinlohkoa.

   Kun pulttia kiristetään momenttiavaimella, kertoo tuo käytetty momentti vain sen, minkälaisella voimalla pultti vastustaa kääntymistä, eikä sitä, millä voimalla pultin jousivoima puristaa kantt

   Onhan tuo jonkinlainen estimaatio tietysti, mutta tuohon momenttiin vaikuttaa kierteen kunto ja mahdollinen voitelu. Jos pultin kierre voidellaan, sen momenttia tulee vähentää jopa 30%, jotta saadaan sama pultin jousivoima.

   Jos kierre on ruosteessa tai siinä on vaurio, pultti kiertyy luonnollisesti huonommin ja jos pultti tiukataan monemttiin, ei tarvittavaa jousivoimaa saavuteta.

   Noilla sylinterinkannen esimomenteilla koitetaan hakea jokaiselle pultille samanlainen lähtötilanne, josta sitä pultin jousivoimaa lähdetään kääntämään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   12009
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   5808
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   87
   4299
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3330
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   186
   2220