Voiko sääntömääräisen yhtiökokouksen pitää ulkona sateella ja tuulella?

Anonyymi

Koronakriisi aiheuttaa poikkeustilanteen yhtiökokouksille. Lisäaikaa on kyllä annettu muistaakseni elokuulle asti. On annettu vaihtoehtoja ja osallistumismahdollisuuksia etänä, kyselylomakkeilla jne, mutta voiko yhtiökokouksen pitää taloyhtiön pihassa oli sää mikä tahansa, eli satoi tai paistoi? Täyttääkö piha sateella ja tuulella esim. tasa-arvovaatimukset tai tai onko olosuhteet yleensä sopivat päättää tärkeistä yhtiön asioista, ilman audiovisuaalisia välineitä ja ilman edes mahdollisuutta pitää paperi kuivana?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pidätte nyt vain sen yhtiökokouksen samassa ravintolassa/kahvilassa/kerhotilassa kuin aina ennenkin. Mikä siinä on niin vaikeaa, ei niitä muita osakkaita tarvitse suudella tai halata siinä kokouksessa.

      Nyt meillä on rauhallinen tilanne koronan suhteen, eli yhtiökokouksessa sairastumisen riski on samaa luokkaa kuin kuolema polkupyörän yliajetuksi joutuneella kauppamatkalla.

      Eikä siihen yhtiökokoukseen tarvitse osallistua, jos kovasti pelottaa, sillon antaa vain valtakirjan jollekin henkilölle johon luottaa.

      ELI LOPETA PROVOILU!

      • Anonyymi

        Kiitos nimityksestä, mutta yhtiökokous on kyllä jo päätetty pitää huomenna sateessa ulkona. Päätettävinä tärkeät talouteen ja asumiseen terveyteen liittyvät asiat. Kokousta ei peruta vaikka olisi ukkosmyrsky. Tarkistin Suomen hallituksen päätöksen koronakriisin johdosta ja annetun lisäajan. Tilinpäätös ja toimintakertomus on tehtävä 30.6. mennessä, mutta varsinaisen yhtiökokouksen pitämiselle on annettu aikaa 30.9. 2020 asti. Meillä asuntoja on alle 50 eikä kokoukseen osallistu yleensä kuin 20 henkilöä. Kokoukseen entisissä sisätiloissa on mahdollisuus tuoda käsidesipullot ja käyttää itse kasvomaskia halutessaan, tilaa on myös istua 1,5-2m päässä muista . Eli eipäs tehdä omia hätiköityjä johtopäätöksiä kirjoittajasta. Tosin ko. tilat onvatolleet aiemmin varattuina palvelukeskuksesta, eli saattaa olla että palvelutalon asukkaiden suojelemiseksi tiloja ei sieltä ole annettu. Kuitenkin esim. kouluista melko läheltä todennäköisesti olisi saanut tilat.


    • Anonyymi

      " Täyttääkö piha sateella ja tuulella esim. tasa-arvovaatimukset "

      Kyllä mahdollinen sade kastelee kaikkia tasapuolisesti, niin miehiä kuin naisiakin. Tasa-arvo-ongelmaa ei ole.

      • Anonyymi

        Juu mutta ikä ja sairastumisriski on erilainen. Ikäihmiset eivät näe eikä kuule niin hyvin huonoissa olosuhteissa, kun pitäisi vielä pitää sitä märkää paperiakin luettavissa. Eikös kokoustiloille ole melko tiukatkin kriteerit, Valaistuskin näyttää olevan juuri nyt todella kehno, vaikka on päivä. Kyse on siis yhtiökokouksesta, ei rokkifestivaaleista , ei Kaustisten musiikkijuhlista eikä kesäteatterista, joissa katsomo voi istua passiivisen sadevaatteet päällä.


    • Anonyymi

      No kokous saatiin kuin ihmeen kaupalla menemään lävitse ilman rankkasadetta, tihkusadetta oli ajoittain ja tuulenpuuskia, eikä puhujien ääni kuulunut, huulien liikkeet jos näki omalta paikaltaan tiesi, että joku puhui. Yhtä hyvin olisi voinut olla kaatosade ja kuitenkaan kokousta ei olisi peruttu. Nyt voi vaan toivoa, että ei flunssa iskenyt. Minua ei ainakaan ole luotu istumaan kylmässä ja sateessa liikkumatta. Tärkeistä asioista päätettiin, mutta harva tietää vielä mistä oikeasti päätettiin ja mitä saatiin. Valtiovallan taholta ei mielestäni tarkoitettu ihan tätä, kun annettiin lupa tavata ulkotiloissa ihmisiä. Hieno asia, kun tapaa sovittuna aikana perheenjäseniä ja tuttavia ,vaikka rannalla ja luonnossa ja säävarauksella. NO OHI SAATIIN KUNNIALLA, mutta ei riskeittä.

    • Anonyymi

      Voi jösses. Siis luuletteko, että sääolosuhteet on mainittu erikseen jonkinlaisena estävänä tekijänä yhtiökokouksen pitämiselle?

      Joo, onhan sateessa ikävä kokoustaa. Mutta onko se laillinen este yhtiökokouksen pitämiselle? Ei ole.
      Toisaalta tutkitusti sateessa kastuminen ei aiheuta sairastumista. Ihminen sairastuu jos saa pöpön. Sateessa kastumisen voi myös välttää sadevaatteilla tai sateenvarjolla. Jos vesi vieläkin pelottaa, niin osallistu valtakirjalla.

      Kaikesta pitää tehdä niin hankalaa. Jos se kokous pidetään sisätiloissa, niin kokoustila on liian kaukana tai liian kuuma, huono ilma, liian vähän istumapaikkoja, ei tarjoiluja, liian kovat penkit, ei pöytätilaa... Kaikesta löytyy kyllä ongelma jos niitä keskittyy etsimään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe