Aihe

Pisterajahämmästelyä

Anonyymi

Miksiköhän oli noin iso piste-ero ensikertalaisten ja muiden välillä kauppikseen opiskelemaan hyväksytyissä? Oliko siinä jokin etukäteen ilmoitettu kiintiö ensikertalaisille? Näyttää olleen paljon haastavampaa saada opiskelupaikka ensikertalaisena...

9

187

  Vastaukset

  • Juu, näytti olevan useimpiin paikkoihin parin pisteen ero eli hyvin piti ensikertalaisten suoriutua sisälle päästäkseen. Huimin ero oli Kuopion osalta ( jos oikein ymmärsin taulukon?): ensikertalaisen piti saada 40,44% parempi pistemäärä opiskelemaan hyväksytyksi tullakseen ( pisteissä eroa 4 pistettä). Koulutuspaikkakuntien osalta oli myös iso ero siinä, kuinka suuri oli hyväksyttyjen ensikertalaisten prosentuaalinen osuus: ääripäinä Pori 50%....Jyväskylä 14.3%.

  • Mitä tässä ensikertalaisilla tarkoitetaan. Sitäkö, että hakee ensimmäistä kertaa opiskelemaan kyseistä alaa. Eikö ensikertalaisuudella yleensä tarkoiteta, sitä ettei ole vielä ollut opiskelemassa korkeakoulussa (tai ottanut koulutuspaikkaa vastaan).

  • Erikoiselta tuntuu, ei se voi olla niin, että ensikertalaisena olisit huonommassa asemassa. Kuvittelisin sen menevän siten, että ensikertalaisena olet mukana myös tuossa valinnassa, jossa on kaikki mukana.

   Oikaiskaa jos olen väärässä. Jotenkin silti tuntuu oudolta nämä varasijat ja pisteytykset , kun joku kertoi, että olisi varasijalla joku 175, vaikka pääsykokeissa ei ollut kuin 48 osallistujaa, eikä hän ollut todistusvalinnassa mukana koska ei ollut ylioppilas.

   Selventäkää asiaa te jotka olette perillä asioista.

   Miten varasijat ovat tänään eilisestä liikkuneet?

   • Varasijalla 175, niin luultavasti hänen edellään on kaikki todistusvalinnassa varasijalla olevat.


   • Kts Kauppatieteiden sivuilta tiedote 29.4.2020. Siellä lukee että ”ensikertalaisten kiintiö säilytetään 70%:ssa siten, että laajennetun todistusvalinnan ja valintakokeen kiintiöissä osuudet ovat noin 5% ja noin 5 %”. Eli oliko ensikertalaisille varattu alunperin vain noin 5% pääsykokeella valittavien paikoista- se kuulostaa kyllä todella pieneltä määrältä? Olisi mielenkiintoista tietää pääsykokeen tiimoilta mikä oli ensikertalaisten koetulosten keskiarvo vrt. muut hakijat. Entä niiden osuus joilla 2.kokeen tulos oli 20% huonompi kuin 1.kokeen ja jotka sen vuoksi tippuivat kokonaan pelistä pois?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kts Kauppatieteiden sivuilta tiedote 29.4.2020. Siellä lukee että ”ensikertalaisten kiintiö säilytetään 70%:ssa siten, että laajennetun todistusvalinnan ja valintakokeen kiintiöissä osuudet ovat noin 5% ja noin 5 %”. Eli oliko ensikertalaisille varattu alunperin vain noin 5% pääsykokeella valittavien paikoista- se kuulostaa kyllä todella pieneltä määrältä? Olisi mielenkiintoista tietää pääsykokeen tiimoilta mikä oli ensikertalaisten koetulosten keskiarvo vrt. muut hakijat. Entä niiden osuus joilla 2.kokeen tulos oli 20% huonompi kuin 1.kokeen ja jotka sen vuoksi tippuivat kokonaan pelistä pois?

    Tietysti ne on tiputettu pois valituista jotka menstyivät toisessa osiossa 20% heikommin kuin ensimmäisessä valintakokeessa, vai mistä sitä oikeasti voisi tarkistaa, että niin oikeasti se on tapahtunut. En epäile sitä, mutta kiva olisi toisiaan tietää moniko sitten tippui siltä osin pois.


  • Ootte ymmärtänyt väärin. Ensimmäisenä valikoitiin pakolliset ensikertalaiset opetushalinnon pakotuksesta. Toisessa valintakoeväylässä otettiin kaikki huomioon. Eli ensikertalaisuus ei vakuttanut valintakokeella valittaviin mitenkään esim aaltoon pääsi 11,47 oli sitten ensikertalainen tai ei. Suurin osa pakollisista ensikertalaisista valitaan todistusväylällä.

   • Juuri näin.


  • Entä tuo varasijalta pääseminen, miten se mahtanee kulkea ja kauanko arvelette sen kokonaisuudessaan kestävän, ja mikä mahtaisi olla siinä kaikkein vilkkainta aikaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   17062
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   14217
  3. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   139
   8840
  4. Helsinkiläiset köyhtyvät vauhdilla, syy vuokralla asuminen

   Helsingissä on erikoinen muutos, nuoret aikuiset tulevat olemaan "varattomampia" kuin aikaisempi sukupolvi. Syy on asuntojen erittäin korkea ostohinta
   Helsinki
   245
   7860
  5. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1845