Hybridi-Tojota hyvä ohitustilanteissa

Anonyymi

Kun ostin viime lokakuussa käytetyn hybridi-Auriksen, niin alkuunsa epäilytti se, miten hyvin ohitukset sillä sujuvat maantieajossa. Onhan auton 1800 cm3 Atkinson moottorissa tehoa ainoastaan 99 hv, joten kovin räjähtävää kiihtyvyyttä en ennakkoon odottanut. Hybridi-Tojota on kuitenkin hyvin näppärä ohitustilanteissa, kun oikean ajotekniikan oppii.

Jos autolla joutuu ohittamaan pidempääkin yhdistelmäajoneuvoa, niin mitään vaikeuksia ei ole. Vaikka ajelenkin yleensä ECO-moodissa, niin ohitustilanteissa tehoa löytyy hyvinkin nopeasti. Itse ohitustapahtuma onkin hyvin hauska. Kun kaasua painaa riittävästi, niin polttomoottori alkaa pyöriä lähes täydellä teholla. Samanaikaisesti energiamonitorista näkyy, että sähkömoottorikin tulee mukaan talkoisiin. Tällöin auto alkaa kiihtyä erittäin tasaisesti ilman mitään nykäyksiä. Hyvin helposti ohitus on suoritettu, ja kun jalan nostaa kaasulta, niin auto alkaa heti ladata akkuun takaisin sitä energiaa, mikä otettiin ohitustilanteessa akusta ja polttomoottorista. Ohitustilanteessa polttomoottorin hetkellinen kulutus on yli 15 l/100 km, mutta heti ohituksen jälkeen hetkellinen kulutus näyttää taas lukemaa 4,5 l/100 km tasaisella tiellä.

Jotkut tuttavani kertovat, että ohitustilanteissa kannattaisi käyttää Power-moodia, mutta minä en näe sitä tarpeelliseksi. ECO-moodissa ajettaessakin tehoa löytyy riittävän nopeasti. Eläkeläis-ukolle tämä 1800 cm3 moottorikin on suorituskyvyltään riittävä, mutta olisihan se Camry tietysti vähän miehekkäämpi ajopeli, ja siinä takalasikin pysyy puhtaana kurakelilläkin.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eiköhän sitä autolla kuin autolla pääse yhdistelmän ohi. Nykyinen 190hv diesel bemu ei myöskään jää miettimään ohituksissa, vaikkei sähkömoottoria olekaan.

      • Anonyymi

        Pääseehän vaikka ja millä normiautolla rekasta ohitse. Toisilla vaivattomasti ja toisilla joutuu kyttäämään turvallista ohituspaikkaa pidempään.
        Toki jos pellin alla tehoja niin matkanteko muutenkin miellyttävämpää.


    • Anonyymi

      Hihii, olihan aloitus. Auris on tuhnu eikä oikein kiihdy ohitustilanteessa läheskään niin hyvin kuin perusperheautot. Ehkä aloittajalla on ollut edellinen auto todella tuhnu ja nyt aavistuksen muuttunut rauhallisuus tuntuu kiihtyvyydeltä.
      Heikkoja on Toyotahönön jutut.

    • Anonyymi

      Toyotas taitaa olla pitkäikäinen moottori, kun ei ole liian piukaksi viritetty?

      • Anonyymi

        Se Wotkins-moottori on oikein ihmemoottori.


      • Anonyymi

        Tiedätkö edes mitkä asiat moottorissa hajoavat liian suuren viritysasteen vuoksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö edes mitkä asiat moottorissa hajoavat liian suuren viritysasteen vuoksi?

        Ensimmäisenä hajoaa ajajan pää.


    • Anonyymi

      Corollan 2.0 mahtihybridkin häviää kiihdytyksessä 0-100 km/h ja ohituskiihtyvyydessä 60-120 km/h uudelle Golf 1.5 eTSI:lle, vaikka tehoa on 22 kW enemmän.

      • Anonyymi

        Kannattaa ostaa se Golf, niin pääset elämässä sekunnin eteenpäin jokaisessa kiihdytyksessä. Lisäksi lukuisista korjaamokäynneistä kertyy valtiolle hurja määrä arvonlisäveroa, joilla ostetaan Suomi täyteen kehitysmaalaisia moniosaajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa ostaa se Golf, niin pääset elämässä sekunnin eteenpäin jokaisessa kiihdytyksessä. Lisäksi lukuisista korjaamokäynneistä kertyy valtiolle hurja määrä arvonlisäveroa, joilla ostetaan Suomi täyteen kehitysmaalaisia moniosaajia.

        Eiköhän niiden verotulojen kasvattamiseen kannata kuitenkin hankkia se Corolla, sen määräaikaishuollothan olivat esim. TM 15/2019 vertailussa lyhyen huoltovälin vuoksi koko vertailuryhmän kalleimmat.

        Varmaan sillä Corollalla ehtii, mutta ihmetyttää vaan mihin ne 180 hv hukkuu vai onko ne vain paperihevosia, kun 150 hv tehoisen kilpailijan suorituskyky on kuitenkin parempi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe