Aikuisen lapsen elatus

Anonyymi

Lapseni on 20-vuotias ja käy aikuislukiota hyvin hitaasti. Hän on urheilija, joten ei pysty käymään töissä kuin aivan satunnaisesti.
Hän asuu kotona ja maksan hänen elämisen ja urheilun. Onko hänen mahdollista hakea jotain tukia elämiseen ja opiskeluun? Urheilusta ei tukia saa. Kuinka pitkään vanhempien tulot vaikuttavat esim. toimeentulotukeen?

11

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käske aikuisen lapsen jättää harrastus vähemmälle ja käydä enempi töissä.

      • Anonyymi

        Maailman tappiin saakka .


      • Anonyymi

        Mistä näitä ilkeitä kommentteja kumpuaa? Toisen taustoista suuremmin tiedä edes mitään... Selkeästi tarvitsee normaalista poikkeavasti enemmän tukea selviytymiseen. Opiskelu jo itsessään työlästä ihan perusjampoillekin. Siihen kylkeen joku työkin vielä.

        Suosittelisin hakemaan tukia Kelasta. Vaikuttaa niihin, mutta jää vanhemmille enemmän rahaa muuhun. Voitte keksiä niille muuta yhteistä käyttöä vaikkapa.

        Nämä muut nyt kitisee ja paheksuu aina. Varmaan itsellä perhesuhteet kuralla.


    • Anonyymi

      Vanhempien tulot vaikuttaa niin kauan kuin asuu kotonaan ja jos taas asuu yksin ja on täysi-ikäinen, ei vanhempien tulot vaikuta.

      Elatusvelvollisuus päättyy kun lapsi täyttää 18 vuotta, mutta jos lapsi opiskelee, niin elatusvelvollisuus jatkuu sillä tavoin, että jos opiskellessa on riippuvainen vanhemmistaan, niin tukeminen opiskeluun jatkuu siihen saakka kun opiskelu loppuu.

      Ohjatkaa aikuista lastanne niin, että nyt pitää valita, joko urheilu täysipainoiseksi tai opiskelu eli jompi kumpi tulee pudottaa pelkkään harrastuksen asemaan.

      Oma ansainta tulee olla etusijalla ja jollei voi urheilun takia käydä töissä kuin satunnaisesti, niin silloin pitää alkaa urheileen täysipainoisesti, jos urheilu kiinnostaa enemmän.

      • Anonyymi

        Lisään.

        opiskeluun on mahdollista saada opintotukea eli opintorahaa ja lainaa.

        Kelasta saa tietoa, muttei kannata kelan tietoihin luottaa, vaan ensin haette tietoa finlex-sivustolta eli miten laki sanoo.

        Hakusanoina opintotuki* elatusvelvollisuus* ja vastaavat.

        Tuo tähti lopussa on tärkein, koska hakukone hakee kaikki mitkä liittyy hakusanaan.


      • Anonyymi

        Kokemuksen syvällä rinta äänellä:
        Työmarkkinatuen alentamiseen prosenttuaalisesti toimeentulotuessa sovelletaan nykyään asumista vanhempien tai isovanhempien taloudessa ,iästä riippumatta.
        Tosin toimeentulotuen määritelmissä kelan sivuilla nimen omaan mainitaan että näin ei pidä tehdä vaan jokainen aikuinen käsitellään toimeentulotuen suhteen omana taloutenaan.Käytäntö on kuitenkin toinen. Sitä en sitten tiedä kkuinka yhtenäinen käytäntö on käytänössä,mutta oletusarvoisesti lähtökohtaisesti pidän itsestään selvänä tasa arvoista kohtelua ,jolloin tuo on tämän päivän käytäntö Kelassa.

        https://www.kela.fi/toimeentulotuki-kuka-voi-saada


    • Anonyymi

      Tärkeimpiä oppeja mitä on nuoresta pitäen tullut, on se, että omaan talouteen mahdollisimman nopeasti. Se katkaisee tämän haitallisen "napanuoran" lapsen ja vanhempien välillä, joka aiheuttaa jatkuvan taloudellisen ongelman. Aivan kaikki mahdollinen on kytketty vanhempien tilipussiin jopa opintotuet ja muut vastaavat, eli napanuora yhteistuumin poikki nopeasti.

      Vaikka sitten pienellä lainarahalla tmv. mutta asiat kannattaa hoitaa niin että mitkään avut ei johda Kelan tukien vähentämiseen.

      Ei pitäisi olla kovin vaikeata laskea esim. yhden vuoden ajalta, paljonko tulee rahallisesti hyötyä tai haittaa jos molemmat asuu omissa talouksissaan.

      • Anonyymi

        Niin että hitä lapes mieluummi sihe napa nuoraan . Potkase pihalle keske opiskeluide ja heitä evääks repullinen taloudellisia huolia elämän taipaleen eväis . Avaa eteen tie sosiaalitukien taipaleelle jotta oppii heti kuinka kova maailma on .

        Tuo se on varsin vastuullinen ja opintoja tukeva ajattelutapa ja jopa kansantaloudellisesti kannattava. Jokaselle nuorelle asumistuet .No ehkä tuo on jonkinsorttimentin kommunistin ihanne, yhteisöllisuyydetä ja vastuullisuudesta ,mutta minun ymmärrys ei tuon sorttimentin toimitapoihin riitä.


    • Anonyymi

      Useissa tapauksissa aikuislukioa käyvällä on mahdollisuus saada työttömyyspivärahaa. Riippuu siitä, luokitteleeko työkkäri opiskelun pää- vai sivutoimiseksi. Kannattaa kysyä te-toimistosta.

      Toimeentulotukea tuskin saa, koska siinä otetaan huomioon koko ruokakunnan tulot.

    • Anonyymi

      Täysi - ikäinen kotona asuva voi hakea omaa toimeentulotukea. Jotain sieltä saa kumminkin, vaikkei täyttä tukea saisikaan.

    • Anonyymi

      Urheilijat voivat hakea stipendejä yrityksiltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe