Tiedekuntien erilaiset valintaperusteet 2.kokeessa

Anonyymi

Ylen eilisessä uutisessa on kuvattu miten oikeustieteiden, lääketieteen ja kauppatieteiden 2.kokeen osalta valintaperusteet eroavat toisistaan. Lääkiksen ja oikiksen perusteet tuntuvat järkeviltä, kauppiksen ei. Yli 40% kauppiksen 2.pääsykokeeseen osallistujista tippui pois 20% säännön perusteella. Onko opiskelemaan pyrkijöitä kohdeltu epätasa-arvoisesti eri tiedekuntien välillä? Miksi vain kauppiksen osalta päädytty tuollaiseen kriteeriin?

4

69

  Vastaukset

  • Eikö oleellista ole, että samaan kohteeseen hakijoita kohdeltiin samalla tavalla?
   Aina löydät epätasa-arvoa, kun etsit vertailukohtia jostain, mikä ei kuulu asiaan. Tiedekunnat ja koulutusohjelmat määrittävät jokainen itse omat valintakriteerinsä.

   • Valintakriteerit ovat aina väärät ja epätasa-arvoiset sen kannalta, jota ei valita!


  • Minusta on kohtuullinen vaatimus, että 2. kokeessa menestyy yhtä hyvin tai edes melkein yhtä hyvin kuin 1. kokeessa. Muuten voi epäillä vilppiä 1. kokeessa, koska sellainen mahdollisuus oli.

   Jos ei olisikaan kyse vilpistä, niin suorituskyky on sitten hyvin epätasainen. Tasaisempaa suorituskykyä löytyi kyllä useimmilta ja opiskelupaikat saatiin täytettyä hyvillä aloittajilla.

   • Miten niin hyvillä? Aaltoon pääsi sisälle ihan räkäpisteillä verrattuna aikaisempiin vuosiin...Siis valvotun kokeen (ei lunttausmahdollisuutta) pisteiden perusteella. Todellakin paljon mätää!

    Täysi farssi koko kauppatieteiden valintakoemenettely!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   62
   3373
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   1804