HASO Postitorni

Anonyymi

Pohjois-Pasilaan HASO Postitorni, löytyykö pohjapiirrustukset jostain?

15

5037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiinnostaisi myös minua.

    • Ei vieläkään löydy googlaamalla tämän kohteen pääpiirustuksia, vaikka suunnitelmat on nyt sitten jo hyväksytty ja lainvoimainen rakennuslupakin saatu - kun kerran rakentajaa nyt jo haetaan:

      https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/68473/notice/97745/overview - Kokonaisurakka, uudisrakennus, Helsinki, Pasila, As Oy Helsingin Postipaketti/Haso Postitorni /Postipuiston Pysäköinti Oy

      ...Tontti 17129/1, Helsingin Asumisoikeus Oy Postitorni [Kuormakatu 2 / Postiljooninkatu 10]

      ...Rakennustyön arvioitu alkamisajankohta on 09-10/2022 ja työt tulee aloittaa viimeistään 10/2022. Rakennuttajan ehdottama kokonaisrakennusaika on 30 kuukautta...

      (Kaavassa tuon Hason tontin kiilamaisessa länsipäässä on 12 krs. torniosa ja siinä kiinni Postiljooninkadun varressa 7 krs. lamelli. Tornin yläkerroksien kämpistä aika kivat näkymät ja etelän puolella alemmistakin kerroksista avara näkymä ratapihan yli - joskin varsinkin juuri noissa alakerroksissa ratapihan melu voi ikkunoiden auki ollessa ehkä olla ajoittain aika häiritsevääkin.)

    • Anonyymi

      Hei,

      Mitä luulette onko tämä kohde suosittu? Millähän numerolla tuolta saattaisi saada perheasunnon..

      • Anonyymi

        Vähän vaikea arvella ei muuta ku numero peliin niin sekin selviää. Eikös täällä kertoile jotkut jotta saaneet perheasunnon yli 200000 numerolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän vaikea arvella ei muuta ku numero peliin niin sekin selviää. Eikös täällä kertoile jotkut jotta saaneet perheasunnon yli 200000 numerolla.

        Menneen talven lumia, numerosysteemin uudistuttua, mutta 260000 ylittävälle numerolle noin vuosi takaperin tarjottiin Fallkullan kiilasta 3h asuntoa uudistuotannosta ylimmästä kerroksesta ja parhaimmasta sijainnista taloa. Oli hyvin kiinnostava, mutta syistä ja toisista ei sitten tullut otettua. Sitten taas 4h kämppiä siellä näytti olevan pitkään vapaana, kun kaikki muut meni kyllä.


    • Anonyymi

      Olikon tämän haku ajasta vielä mitään tietoa?
      Ainakin tuon mukaan rakennus aloitettaisiin vielä tämän vuoden puolella...

      • Tämä(nkin) ATT:n uudishankkeen kokonaisurakan kilpailutus näyttää epäonnistuneen, sillä Hilmaan ei ole postattu jälki-ilmoitusta solmitusta urakkasopimuksesta. ATT:llähän on käynyt viime vuosina usein näin että sen urakkakilpailuihin ei tule joko lainkaan tarjouksia tai sitten tarjoushinnat ovat ylittäneet ARA:n hyväksymät ylärajat. Rakennussuhdannehan on nyt kuitenkin viilenemässä, joten luulisi kiinnostuksen ATT:n urakoita kohtaan jälleen kasvavan - ehkäpä jo tämän vuoden aikana.


    • https://www.haso.fi/sites/default/files/files/basic-page/haso_hallituksen_kokous_8_2022_paatostiedote.pdf - Helsingin Asumisoikeus Oy:n hallituksen kokous 8/2022

      ... 4. HASO Postitorni investointipäätös - Päätös: Päätetään aloittaa HASO Postitornin rakentaminen, mikäli saadaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen osapäätös*.

      (*Tarkoittaa hankkeen rakennussuunnitelmista ja -kustannuksista annettavaa päätöstä. Eli tarkoittanee sitä että mahdolliselta pääurakoitsijalta on saatu suoraan tai neuvottelemalla Hason hallituksen mielestä hyväsyttävissä oleva tarjous, mutta se on niin hintava että Aran siunausta ei sen hyväksymiselle ehkä saada. Rakennuskustannuksethan ovat nousseet viimeisen puolentoista vuoden aikana hurjaa vauhtia ja vaikka nousuvauhti on nyt viimein tasaantumassa, niin nousu kuitenkin yhä jatkuu. Ks tiedote 15.9:

      https://stat.fi/julkaisu/ckg29qrl40gmq01630mkfxvxx - Rakennuskustannukset nousivat elokuussa 6,8 % vuodentakaisesta - ... Kokonaisindeksi kasvoi 0,3 % edellisestä kuukaudesta...)

    • Anonyymi

      Meniköhän tämä kokonaan jäihin vai mitä tämän rakentamiselle mahtanut tapahtuna?!?!

      • Anonyymi

        HASOlla on myös ainakin 2 kohteesta tehty jo rakentamispäätös ja urakoitsijoitakin jo haettu eli HASO Verkkosaari ja HASO Postitorni. Näiden kohteiden rakentamisen pitäisi alkaa kesällä 2023, mutta alkavatko niin se onkin sitten jo ihan eri juttu.


    • Haku on käynnissä NYT!

      • Nyt heti seuraavan päivän aamuna tämän Hason Postiljooninkadun kohteen hakuajan päättymisen jälkeen on sen 88 asunnosta 29 merkitty samantien vapaiksi - eli niitä ei ollut siis valittu yhdenkään alkuhaun hakijan hakulistalle. Taitaa siis tulla tämänkin Hason kohteen myynnistä ATT:lle yhtälailla hankala urakka kuin Hason Saariseläntien kohteenkin myynnistä. Saariseläntien 62 asunnon hakuaikahan päättyi 2.4. ja siellä on nyt 39 asuntoa vapaana.


      • ptjp kirjoitti:

        Nyt heti seuraavan päivän aamuna tämän Hason Postiljooninkadun kohteen hakuajan päättymisen jälkeen on sen 88 asunnosta 29 merkitty samantien vapaiksi - eli niitä ei ollut siis valittu yhdenkään alkuhaun hakijan hakulistalle. Taitaa siis tulla tämänkin Hason kohteen myynnistä ATT:lle yhtälailla hankala urakka kuin Hason Saariseläntien kohteenkin myynnistä. Saariseläntien 62 asunnon hakuaikahan päättyi 2.4. ja siellä on nyt 39 asuntoa vapaana.

        Meltsi on sellaine läävä ettei sinne kukkaan täysjärkinen muuta. Postonin sijainti on hyvä koska kävelymatkan päässä löytyy sivistyneitä asuinalueita, tämä lisää viihtyvyyttä, sitten itse taloon, näkymä äänekkäälle, likaselle haisevalle diiselijuna asemalle ei houkuttele, ainakaan näillä hinnoilla


      • Anonyymi
        Kalmarinunioni kirjoitti:

        Meltsi on sellaine läävä ettei sinne kukkaan täysjärkinen muuta. Postonin sijainti on hyvä koska kävelymatkan päässä löytyy sivistyneitä asuinalueita, tämä lisää viihtyvyyttä, sitten itse taloon, näkymä äänekkäälle, likaselle haisevalle diiselijuna asemalle ei houkuttele, ainakaan näillä hinnoilla

        Meltsi olisi ensisijaisesti toiveena meidän perheellä koska luonto on kirjaimellisesti talon vieressä. Valitettavasti vaan vastikkeet liikaa ja köyhien ikkunat kadulle, isoista kämpistä näkisi jopa metsän suuntaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      126
      1615
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      99
      1181
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      200
      1066
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      985
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      861
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      803
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      774
    8. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      763
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      48
      760
    10. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      51
      751
    Aihe