YLE: Moottoripyörien melu on valitusten kestosuosikki

Anonyymi

20

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valtava... just joo. Enemmän minua ottaa pattiin toi naapurin räkyttävä pystykorva kuin sen Intruderi.

      • Mietin aloituksen nähtyäni ihan vakavissani että onko tämä satiiria?


    • Anonyymi

      Ihmettelen kyllä miksi saa olla suorat putket vaikka tehtaan jäljiltä äänet on pienet kaikissa merkeissä. HD tietenkin pitää mekaanista kilinää uutena niin paljon että joutuu pakoputket poistamaan, muuten ei säily mielenterveys.

      • Anonyymi

        HDssa ei tarvi pärinäputkia koska iso V-twin tuottaa komeat murinat jo vakioputkilla. Pärinäputket on näitä ompelukoneelta kuulostavia rivi 2/3/4 koneita varten, niitä ei hermo kestä kuunnella vakioputkilla. Kokeilin tässä yhtenä päivänä kwasakia 2 syl rivikoneella, oli naurussa pitelemistä koska kuulosti kirjaimellisesti äidin onmpelukoneelta :) Onneksi itsellä harrikka 1600cc v-twinillä, vakioputket ja murina kuin isossa V8 koneessa.


      • Anonyymi

        Oikeastaan ihan sama mitä ylen viherkommari.toimittaja on mieltä ? Ei kiinnosta tippaakaan .


    • Anonyymi

      Miksei poliisilla voisi olla mukana pidettäviä dB-miittareita ja ratsioissa pysäytellä ja mitata mopojen/moottoripyörien äänitasoa? Eikö ole olemassa mitään lakia/EU-asetusta jokaa määrää sallitun melutason? Esim max 85dB tietyllä etäisyydellä @ 50% kierroksilla tai vastaavaa.

      • Anonyymi

        On tähän lait ja asetukset ja 97% laitteista meneekin niiden alle. Sitten on noita vanhoja Harrikoita ja japsi-customeja joihin värkätään suorat putket että olis edes vähän menemisen meininkiä kun ne ei muuten oikein kulje mihkään.

        Mittareita ei kai paljon ole, koska ne on tosi kalliita. Joku yksittäinen polliisimies yritti joskus mittailla jollain ilmaisella kännykkäohjelmalla mutta se ei ole alkuunkaan niin luotettava että sen perusteella voisi oikeustoimiin ryhtyä.

        Yks pahiten metelöivä porukka on nämä mopo- ja piikkiteinit. Varsinkin 2-tahtikoneisiin värkätään hävyttömät tehoputket ja sitten niillä rällätään yötä myöten edes-takas asutusalueilla niin alkaahan se vi.. siis ahdistaa.


    • Anonyymi

      No vituttaahan se jos joku tulee pörräämään ikkunan alle silloin kun haluaisi nukkua, varsinkin jos se vielä kestää kohtuuttoman kauan, vaikka muuten olisikin positiivisesti pyöriin ja niiden pörinoihin suhtautuva ihminen.

    • Anonyymi

      Niin ja suuri osa meluhaittapyöristä on v2 moottorisia , yleensä harrikoita ja japanin vehkeet chopperit customit yms jotka tehtaalta lähtiessään ovat ehkä juuri normeissa melun suhteen mutta jostain syystä putkista postetaan vaimennus.

      No tehon lisäyksenä sen ymmärtää mutta harrikoissa se on ainoastaan häiriötuotto, mikä muukaan????
      Se että miksi sellainen pitäsi olla, kyllä se yksi sylinterinen moottoripyörä on , miksi näiden joilla se "paras" ja suuri pyörä on pitää ali-arvoida muiden laitteita vaikka ehkä se oma harrikka onkin kaikkein laaduttomin ja vanhanaikaisin , eikös,,

      • Anonyymi

        Ihan päinvastoin täällä päin, meluisimmat ovat juuri ne pienemmät rivikoneet joissa vakiona hyvin vaisut äänet joita ei jaksa kuunnella. Niihin asennetaan pärinäputket jotta äänestä saisi jotenkin siedettävän. V-twin ei tarvi parannuksia äänimaailmaan.


    • Anonyymi

      Kiellän laittomuudet, silloin niitä ei ole, on vain positiivisia asioita, kuten nämä mopot

    • Anonyymi

      Pyörän äänistä voitaisiin periä veroa kansalaisilta ja kustantaa kaikkiin V-koneisiin ilmaiset mökäputket jo maahantuojan toimesta , niin on komeat äänet että ihan väärin että noita ilmaiseksi saa ihailla . Mopot lienee ne ongelma ajoneuvot kun niin korkealta huutaa.

      • Anonyymi

        kyseessä ei silloin ole mopo, vaan pienellä rekisterilaatalla ajettu kevytmoottoripyörä tai moottoripyörä. asianmukaisessa mopossa on vain mopon hiljainen surina tai korkeintaan ruohonleikkurimainen säksätys.


    • Anonyymi

      Mitä pienempi ja/tai yläviritteisempi kone on, sitä enemmän meluhaittoja. Esim mopot ja kevarit tehoputkilla koska vakiona nuhapumppuja. Tai 600-1000cc japsit/sportit jotka alkaa kulkemaan vasta jossain 10 000rpm paikkeilla.

      Vähiten taas meluaa iso v-twin. Jo tyhjäkäynnillä enemmän vääntöä kuin monen japsipyörän huippuvääntö, sekä ison iskutilavuuden ansiosta niin paljon voimaa ettei tarvi virittää ja komeat äänet jo vakioputkilla.

    • Anonyymi

      Hahaha antakaa nyt nuorten nauttia elämästä ja lopettakaa se turha valittaminen joka asiasta.

      • Anonyymi

        Luuletko, ettei se öinen meteli häiritse ollenkaan lapsia ja nuoria?


      • Anonyymi

        nuoret toki saavat nauttia elämästä, kovimmilla virittäjillä se vain tuppaa jäädä muita lyhyemmäksi. ei vielä ehkä viritetyn mopon kanssa, mutta huonojarruisen 2,5 litraisen bemarin kanssa se sitten tahtoo loppua...ja myös kaverit ripotellaan silloin ympäri läheistä koivikkoa ruumisautolla haettaviksi.
        muutama päivä sitten jossain ajankohtaisohjelmassa kauhisteltiin nuorten koheltamista auton ratissa, mutta se on vain seurausta siitä, että koheltamiseen ei puututtu kun sitä harrastettiin viritetyn mopon ja viritetyn kevarin kanssa. Yli puolet mopoista on viritetty, se on fakta. Jos näistä kerättäisiin 90% pois, seurauksena olisi myös huomattavasti rauhallisempaa autoilua kun se ikä koittaa.


    • Noi ammattivalittajat onyhteiskunnan riesa Kun oikein paljon valittaa niin voi tuntea itsensä tärkeeks

    • Anonyymi

      Mulla ainakaan pidä mikään muu ääntä kun kone. Vai laatikkoko sitä ääntä pitää? Sellasta HIRRRRRRRRRRRRR. Se perus Yamahan ääni.

      • Anonyymi

        Tai joo. Oli siinä kova ääni kun ostin sen. Putkista oli poistettu vaimennus. Oli helppo homma panna originaaliin kuntoon. Kulkeekin paremmin. Ei se insinööri turhaan suunnittele niitä putkia siihen sellaiseksi kuin ne on alunperin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe