YLE: Moottoripyörien melu on valitusten kestosuosikki

Anonyymi

19

143

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Valtava... just joo. Enemmän minua ottaa pattiin toi naapurin räkyttävä pystykorva kuin sen Intruderi.

   • Mietin aloituksen nähtyäni ihan vakavissani että onko tämä satiiria?


  • Anonyymi

   Ihmettelen kyllä miksi saa olla suorat putket vaikka tehtaan jäljiltä äänet on pienet kaikissa merkeissä. HD tietenkin pitää mekaanista kilinää uutena niin paljon että joutuu pakoputket poistamaan, muuten ei säily mielenterveys.

   • Anonyymi

    HDssa ei tarvi pärinäputkia koska iso V-twin tuottaa komeat murinat jo vakioputkilla. Pärinäputket on näitä ompelukoneelta kuulostavia rivi 2/3/4 koneita varten, niitä ei hermo kestä kuunnella vakioputkilla. Kokeilin tässä yhtenä päivänä kwasakia 2 syl rivikoneella, oli naurussa pitelemistä koska kuulosti kirjaimellisesti äidin onmpelukoneelta :) Onneksi itsellä harrikka 1600cc v-twinillä, vakioputket ja murina kuin isossa V8 koneessa.


  • Anonyymi

   Miksei poliisilla voisi olla mukana pidettäviä dB-miittareita ja ratsioissa pysäytellä ja mitata mopojen/moottoripyörien äänitasoa? Eikö ole olemassa mitään lakia/EU-asetusta jokaa määrää sallitun melutason? Esim max 85dB tietyllä etäisyydellä @ 50% kierroksilla tai vastaavaa.

   • Anonyymi

    On tähän lait ja asetukset ja 97% laitteista meneekin niiden alle. Sitten on noita vanhoja Harrikoita ja japsi-customeja joihin värkätään suorat putket että olis edes vähän menemisen meininkiä kun ne ei muuten oikein kulje mihkään.

    Mittareita ei kai paljon ole, koska ne on tosi kalliita. Joku yksittäinen polliisimies yritti joskus mittailla jollain ilmaisella kännykkäohjelmalla mutta se ei ole alkuunkaan niin luotettava että sen perusteella voisi oikeustoimiin ryhtyä.

    Yks pahiten metelöivä porukka on nämä mopo- ja piikkiteinit. Varsinkin 2-tahtikoneisiin värkätään hävyttömät tehoputket ja sitten niillä rällätään yötä myöten edes-takas asutusalueilla niin alkaahan se vi.. siis ahdistaa.


  • Anonyymi

   No vituttaahan se jos joku tulee pörräämään ikkunan alle silloin kun haluaisi nukkua, varsinkin jos se vielä kestää kohtuuttoman kauan, vaikka muuten olisikin positiivisesti pyöriin ja niiden pörinoihin suhtautuva ihminen.

  • Anonyymi

   Niin ja suuri osa meluhaittapyöristä on v2 moottorisia , yleensä harrikoita ja japanin vehkeet chopperit customit yms jotka tehtaalta lähtiessään ovat ehkä juuri normeissa melun suhteen mutta jostain syystä putkista postetaan vaimennus.

   No tehon lisäyksenä sen ymmärtää mutta harrikoissa se on ainoastaan häiriötuotto, mikä muukaan????
   Se että miksi sellainen pitäsi olla, kyllä se yksi sylinterinen moottoripyörä on , miksi näiden joilla se "paras" ja suuri pyörä on pitää ali-arvoida muiden laitteita vaikka ehkä se oma harrikka onkin kaikkein laaduttomin ja vanhanaikaisin , eikös,,

   • Anonyymi

    Ihan päinvastoin täällä päin, meluisimmat ovat juuri ne pienemmät rivikoneet joissa vakiona hyvin vaisut äänet joita ei jaksa kuunnella. Niihin asennetaan pärinäputket jotta äänestä saisi jotenkin siedettävän. V-twin ei tarvi parannuksia äänimaailmaan.


  • Anonyymi

   Kiellän laittomuudet, silloin niitä ei ole, on vain positiivisia asioita, kuten nämä mopot

  • Anonyymi

   Pyörän äänistä voitaisiin periä veroa kansalaisilta ja kustantaa kaikkiin V-koneisiin ilmaiset mökäputket jo maahantuojan toimesta , niin on komeat äänet että ihan väärin että noita ilmaiseksi saa ihailla . Mopot lienee ne ongelma ajoneuvot kun niin korkealta huutaa.

   • Anonyymi

    kyseessä ei silloin ole mopo, vaan pienellä rekisterilaatalla ajettu kevytmoottoripyörä tai moottoripyörä. asianmukaisessa mopossa on vain mopon hiljainen surina tai korkeintaan ruohonleikkurimainen säksätys.


  • Anonyymi

   Mitä pienempi ja/tai yläviritteisempi kone on, sitä enemmän meluhaittoja. Esim mopot ja kevarit tehoputkilla koska vakiona nuhapumppuja. Tai 600-1000cc japsit/sportit jotka alkaa kulkemaan vasta jossain 10 000rpm paikkeilla.

   Vähiten taas meluaa iso v-twin. Jo tyhjäkäynnillä enemmän vääntöä kuin monen japsipyörän huippuvääntö, sekä ison iskutilavuuden ansiosta niin paljon voimaa ettei tarvi virittää ja komeat äänet jo vakioputkilla.

  • Anonyymi

   Hahaha antakaa nyt nuorten nauttia elämästä ja lopettakaa se turha valittaminen joka asiasta.

   • Anonyymi

    Luuletko, ettei se öinen meteli häiritse ollenkaan lapsia ja nuoria?


   • Anonyymi

    nuoret toki saavat nauttia elämästä, kovimmilla virittäjillä se vain tuppaa jäädä muita lyhyemmäksi. ei vielä ehkä viritetyn mopon kanssa, mutta huonojarruisen 2,5 litraisen bemarin kanssa se sitten tahtoo loppua...ja myös kaverit ripotellaan silloin ympäri läheistä koivikkoa ruumisautolla haettaviksi.
    muutama päivä sitten jossain ajankohtaisohjelmassa kauhisteltiin nuorten koheltamista auton ratissa, mutta se on vain seurausta siitä, että koheltamiseen ei puututtu kun sitä harrastettiin viritetyn mopon ja viritetyn kevarin kanssa. Yli puolet mopoista on viritetty, se on fakta. Jos näistä kerättäisiin 90% pois, seurauksena olisi myös huomattavasti rauhallisempaa autoilua kun se ikä koittaa.


  • Noi ammattivalittajat onyhteiskunnan riesa Kun oikein paljon valittaa niin voi tuntea itsensä tärkeeks

  • Anonyymi

   Mulla ainakaan pidä mikään muu ääntä kun kone. Vai laatikkoko sitä ääntä pitää? Sellasta HIRRRRRRRRRRRRR. Se perus Yamahan ääni.

   • Anonyymi

    Tai joo. Oli siinä kova ääni kun ostin sen. Putkista oli poistettu vaimennus. Oli helppo homma panna originaaliin kuntoon. Kulkeekin paremmin. Ei se insinööri turhaan suunnittele niitä putkia siihen sellaiseksi kuin ne on alunperin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   36
   3528
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   3329
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   366
   3009
  4. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   61
   1482
  5. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   97
   1254
  6. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   1221
  7. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1198
  8. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   90
   1114
  9. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   282
   971
  Aihe