MITES 1.V.2.KK. ??????????

pitäisköhän jo..

kertokaa joku,PLIIIIS,kun mulla on 1.V.2.KK.ikäinen lapsi,joka ymmärtää muutaman sanan (jotka myös osaa sanoa)..niin että,ollaanko ihan "normaalissa kehityksessä",kun tuntuu että joidenki saman ikäiset osais jo jonkun verran enemmän...Tiedän toki,että lapsia ei pitäis verrata ja että jokaine "kehittyy ajallaan,mutta jos teillä saman ikäisiä,niin osaako jo paljonki sanoja/ymmärtää niiden merkityksiä..?

9

2180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      meil saman ikänen lapsi. ymmärtää monia sanoja ja lauseita. puhetta ei vielä tule,äiti osaa sanoa,mutta en ole varma tarkottaako sitä silleen.. tietää kyllä kuka äiti on,mutta joskus saattaa osoittaa vaikka kukkaa ja todeta "äiti". ei tässä vaiheessa vielä pidä huolestua, puhe saattaa tulla vasta kaksikin vuotiaana:)

    • honey

      meillä ei puhu kun äiti, koia, kis eikä huoleta yhtää.
      omaa puhetta tulee tuutin täydeltä ja ekat yksinäiset askeleet tuli vasta kk sitte

    • taaperon äiti

      Meillä siis 1v3kk. Ymmärtää todella hyvin puhetta esim. haetko huoneestasi nuken? (tyttö menee ja hakee), vietkö vaipan roskiin (hän vie sen), laitatko nokkamukin pöydälle (ylettyy juuri ja juuri sen laittamaan)...jne... Puhetta ei vielä tule, paitsi joitain yksittäisiä sanoja. Ymmärtää silti uskomattoman paljon!

    • Varmatietoinen

      Tiedän useitakin lapsia jotka tuon vanhempinakaan (runsaastikin) eivät ole puhuneet tai eivät puhu kuin pari sanaa tai ymmärtävät vähän. Että mielestäni tuo on ihan normaali aika oppia paria sanaa.

    • normaalia

      Yleensä katsotaan että n.9kk eteenpäin lapsi alkaa ymmärtää enenevissä määrin puhetta ja merkityksiä, mutta harva vielä paljoa puhelee. Toiset nopeammin kuin toiset, toiset näyttävät ymmärtävän hyvinkin mutta eivät silti puhu, toisilla näyttää ymmärtäminenkin vielä olevan hukassa..

      1v.2kk on niin pieni vielä, ettei kannata ollenkaan olla huolissaan puheenkehityksestä, etenkään kun ekat sanat on jo tulleet. Ihan normaali lapsi tuossa suhteessa.

    • Äitikala

      oot varmasti kuullut monesti sen että, toiset oppivat ensin joko puhumaan, tai liikkumaan yhtä eikaa ne ei voi olla "valloillaan."
      Itselläni on poika vähän yli 3v ja olin viemässä häntä jo yksityiselle neurologille, kun sanoja ei tullut yli vuoden ikäisenä, kuin ehkä kolme.
      Mutta auta armias, ku poika täytti kaks, sillon alkoi puhe!!! Eikä oo muuten loppunu vieläkään:o) Ja R sekä S tuli heti alusta asti oikein (oli todellakin kaksi vee). Mutta muista tuon kamalan paniikinomaisen tunteen, kun itsekkin vertasin toisiin lapsiin ja olin varma, et jotain on pielessä. Onneksi ne oli vain minun pelkoja, ei todellisuutta... Joten ihan tosi, jos rakas lapsesi ei puhu vielä kahden vuodenikäisenäkään, niin varmasti se sieltä tulee.
      Meidän poka on puheen kehityksessa nyt 6vuotiaan tasolla, joten kannatti odottaa. Lisäksi oli sellanen ero toisiin saman ikäsiin, et sitte kun oppi puhumaan, puhui pitkiä lauseita, kun toisen sanoivat kahden, kolmensanan lauseita. Joten anna lapsesi rauhassa kuunnella muiden höpötyksiä, kohta hän villiintyy itsekkin, olen VARMA! Eihän me aikuisetkaan opita asioita samana ikäkautena. Mukavaa kevättä teille!

      • OLiViA

        Täälläkään ei tule sanoja saatikka lauseita.
        Omaa kieltä vain selittää mahdottomasti, ja en kyllä ole huolissani, on se vielä niin peeni ton ikäinen!! =) Tajuaa kyllä jonkin verran puhetta, esim jos kysyy missä nukke? alkaa katsoa ympärille ja hymy leviää kun katse osuu nukkeen.
        ym...
        Täällä ei edes vielä opetella kävelyhommia, noustaan kyllä varovaisesti puuta vasten ja ryömimällä/konttamalla kuljetaan ja lujasti.
        Rauhallinen ja varovainen lapsi luonteeltaan, joten ei pidä hätäillä. Kaikki ajallaan!!


    • äiti

      meidän poika kävellyt vajaan kuukauden
      (nyt1v 3kk), puhetta tulee äiti, auto,vaippa,lamppu ja muutama muu. Ymmärtää ihan valtavasti asioita, kun hänelle puhuu tai pyytää tekemään: hae vaippa, vie vaippa roskiin, laita lakki laatikkoon jne. Isosiskonsa puhui tän ikäisenä kuin ruuneberi ja käveli alle vuoden ikäisenä. Eli jokainen kehittyköön omaan tahtiinsa, älkää hosuko.

    • äitikkä

      Meiän poika on 1v2kk ja sanoo vain aijai. Lasketaanko tuo sanaksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe