Perinnön jako

Anonyymi

Äitini perinnön jakoa ei ole suoritettu pesänjakajan toimesta, vaikka jo tammikuussa tehtiin asuntokaupat äitini osakkeesta, jonka pesänjakaja minun mielestäni myi alihintaan pois ja silloin kaikki velat maksettiin pois. Emme päässeet yhteisymmärrykseen jaosta muiden pesän osakkaiden kesken ja pesänjakajalle sanottiin jo 21.4, että tekee päätökset jaosta. Nyt on kulunut tasan tarkalleen kolme kuukautta siitä kun häntä pyydettiin päättämään jaosta ja mitään ei ole kuulunut. Tuntuuko tämä vain minusta kohtuuttoman pitkältä ajalta vai onko se sitä todellisuudessa. Mitä voimme tehdä jos hän ei saa hommaa hoidettua?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kai voi soittaa suoraan käräjäsihteerille ja kysyä että mistä saa tietää.
      Kuuluu taatusti käräjäsihteerin toimenkuvaan. Jos ei tiedä, niin neuvokoon osastollaan jollekin joka tietää. Kysymys työajalla ei pitäisi maksaa mitään.

      • Anonyymi

        Öööö, häh?

        Missä asiassa soittaa käräjäsihteerille?

        Aloittaja kysyi että, "mitä voimme asian kanssa tehdä, jos hän ei saa hommaansa tehtyä".

        Se nyt ei millään tavalla kuulu käräjäsihteerille ja ainoa neuvo häneltä on, että ottakaa yhteyttä paikalliseen tai lähimpään oikeusaputoimistoon.


    • Anonyymi

      Teillä on siis kyseessä rahanahne pesänselvittäjä ja -jakaja, joka tahallaan viivyttää jakoa tilipussiansa kasvattaakseen.

      Pesänselvitykseen kuuluu myydä velkojen maksamiseen omaisuutta, jos ei kuolinpesän muut varannot riitä.

      Velkojen maksun jälkeen jääneet varat tallennetaan kuolinpesän tilille, niitä varallisuuksia ei saa sekoittaa kenenkään muun varallisuuteen, eli ei voi olla tiliä erikseen pesänselvitykseen.

      Pesänselvittäjä on velvollinen saamaan omaisuuden myymisestä arvoa vastaava hinta eli tässä tapauksessa hinta joka tuollaisista asunto-osakkeista yleisesti saadaan teidän paikkakunnalla.

      Onko muuta kiinteää taikka arvo-omaisuutta ja jos ei ole, niin perintökaaressa on myöskin jako ohjeet ja jos on vain rahavarantoja, niin jaon tulisi olla helppo eli tasajako, jokaiselle yhtä paljon.

      Jos on muuta omaisuutta, maapalstaa taikka muuta, niin siihenkin löytyy ohjeet perintökaaresta, eli jos joku haluaa jonkun määrätyn omaisuuserän ja se ylittää tasan jokaiselle lasketun laskennallisen omaisuusarvon, niin saaja maksaa muille erotuksen.

      Helppoa kuin heinänteko.

      Jos ja kun olette tyytymättömiä pesänjakajan toimiin ja kaikki on samaa mieltä, niin haette yhdessä perusteluineen siltä käräjäoikeudelta joka pesänjakajamääräyksen antanut, niin pesänjakajan vapauttamista tehtävistään, mutta muistakaa että syy pitää olla pätevä ja perusteltu.

      Tässä laista, " 5 §

      Jos pesänjakaja havaitaan toimeensa sopimattomaksi, vapauttakoon oikeus hänet tehtävästään, milloin joku, jonka oikeus on perinnönjaosta riippuvainen, sitä pyytää. Sama on laki, jos pesänjakaja muusta syystä on toimestaan vapautettava.
      6 §

      Ennen pesänjakajan määräämistä taikka toimestaan vapauttamista on oikeuden tai tuomarin varattava osakkaille tilaisuus lausua mielipiteensä asiasta.

      Älköön ketään omatta suostumuksettaan määrättäkö pesänjakajaksi älköönkä pesänjakajaa vapautettako toimestaan varaamatta hänelle tilaisuutta tulla asiassa kuulluksi".

      Eli jo uhkakuva vapauttamisesta saattaisi laittaa virtaa pesänjakajaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe