Mitä uutta pk-seudulla?

Anonyymi

Moi, mites palstalla voidaan? Tulin tsekkailemaan pitemmän tauon jälkeen tuhnuttelun ja oikeinkirjoitusvirheiden määrää. Myytiin pendelöintikunnasta ok-talo muutama vuosi sitten ja muutettiin takaisin maakuntaan suurehkoon kaupunkiin. Hetkeäkään, siis sekuntiakaan en ole katunut. Asutaan omalla tontilla olevassa hyvänkokoisessa ja hyväkuntoiseksikin osoittautuneessa ok-talossa kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Velat 0 (nolla) euroa, aiemmin ihan liikaa. Kaikki palvelut, erikoisliikkeet, hypermarketit yms. alle 5 min automatkan etäisyydellä, aiemmin autolla väh. 15 min (jos ei oteta huomioon paikallista S-Marketia). Työmatka fillarilla 10 min, aiemmin autolla 40 min. Etniset vähemmistöt loistavat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta poisolollaan, aiemmin liian värikästä. Kun vielä palkka säilyi tasolla pk-seutu, niin mikäs täällä on ollessa ja elellessä.

Elämä on hyvin. Hyvää loppukesää kaikille :-)

16

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvin menee kiitos. Pääkaupungin vieressä asutaan edelleen.

      Meillä taas omalla kiinteistöllä OK-talo, metsän reunassa, rauhallinen paikka. Tomppeliaukion kirkon aukiolle (Töölöössä) 9,5km, julkiset kulkee vierestä ja töihin ajaa premiumautolla 10min.

      Vähän velkaa tästä kiinteistöstä, mutta arvo taitaa olla vähän eri luokkaa kuin siellä savella.

      Lapset pääsee täällä hyvin kulkemaan minne päin vaan ja opiskelupaikkoja riittää. Monenvärisiä ihmisiä riittää, ei haittaa yhtään.

      Suurella pihalla on pari premium autoa, terasseja joka ilmansuuntaan, hot tub, Weber-grilli 7 LED-polttimolla, ruohonleikkuri ja rotukoira (Suomen pystykoira) vahtii taloa.

      OK-King

      • Anonyymi

        Kiitos että maksat mun tuet, hyvä koira!


    • Anonyymi

      Möin vuosi sitten mamu-tsadista kt-kämpän ihan järkyttävän törkeällä voitolla ja muutin 20 tuhannen asukkaan pikkukaupunkiin. Tuntuu elämä ihan uudenlaiselta, kun ei ole koko ajan joku mokkakorva tunkemassa paperilappua kouraan ja vaatimassa lisää rahaa, kun maleskelukorvaukset on liian olemattomat. Pk-seutu alkaa olla nyt sillä tavalla kansoitettu, että takaisin voisin muuttaa, jos Kaivopuiston nurkilta saa täysin saneeratusta taloyhtiöstä asuntoja alle kahden tonnin neliöhinnalla. Sitä ennen en edes harkitse kyseistä aluetta. Valkoihoinen suomea puhuva työssäkäyvä veronmaksaja alkaa olla pk-seudulla todella harvinainen tapaus. Saa nähdä, kauanko Suomella on varaa pyörittää tuota maailman suurinta sosiaalivirastoa.

      • Anonyymi

        Hyvä kun möit, saatiin vähän lisää tukirahoja mulle, hyvä koira!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kun möit, saatiin vähän lisää tukirahoja mulle, hyvä koira!

        Ei mennyt voitosta senttiäkään veroja, koska olin asunut reilusti yli 2 vuotta kyseisessä asunnossa. Sorry siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mennyt voitosta senttiäkään veroja, koska olin asunut reilusti yli 2 vuotta kyseisessä asunnossa. Sorry siitä.

        Ostaja joutui maksamaan veroja, Rotta joka möi sun laatikon maksoi veroja, sinä menet tuhlaamaan rahat uuteen autoon, ihanasti ropisee verorahoja mun tilille, mene töihin, tarvitsen enemmän rahaa, hyvä koira!


      • Anonyymi

        Tuota noin, kyllä Helsingissäkin kantasuomalaisia on suurin osa väestöstä, ei tosin välttämättä Kontulassa tai Vuosaaressa.

        Terveisin,

        Puukäpyläläinen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota noin, kyllä Helsingissäkin kantasuomalaisia on suurin osa väestöstä, ei tosin välttämättä Kontulassa tai Vuosaaressa.

        Terveisin,

        Puukäpyläläinen

        Vähenee kiihtyvällä tahdilla. Pelkästään Espooseen arvioidaan tulevan parinkymmenen vuoden aikana 100 000 ulkomaalaista. Eiköhän tsadiin tule vähän enemmän. Sinnehän ne kaikki vaatii päästä, mutta osa joutuu tyytymään Espooseen tai Vantaaseen. Harva niistä tänne työn perässä tulee. White flight on täällä ja nyt.


    • Anonyymi

      Vuosi sitten saimme valmiiksi 150m2 luksus-huvilan. Reipas 1h ajomatka Vantaalta. Vantaan 200m2 kivitalo on paljon tyhjillään . Sijoitusasunto Tikkkurilassa etsii vuokralaista. Siinä tärkeimmät

      • Anonyymi

        Hyvä että rakennutat, tule lisää verorahoja työttömille! Nyt ropisee kunnolla kun polttoainevero nostettiin.


    • Anonyymi

      Kun lukee teidän kateeliisten kommenteja, niin voisin arvata, että kaiki asutte jossain pienessä luukussa Kelan tukirahoilla haaveillen "luksusmökeistä" ja merenranta kämpästä PK seudulta. Tai jossain näivettyvässä maaseutu kylässä missä ainut palvelu on se saatan... Sale ja OP. Säälittävää. Toisilla on oikeasti ja toiset haavelevat.

      • Anonyymi

        Kateellinen sun velkavankeudelle? Ei kaikki ole persuja jotka ei ymmärrä mitään mistään. Se nyt vaan on silleen Suolessa että ei kannata oikeen tehdä mitään. Jos on töissä saa pari euroo enemmän kuin jos ei ole, näin se vaan menee suurimmalla osalla kansalaisista. Ei tarkoita että olisi kateellinen koska ostit merkkipaidan joka tulee samalta tehtaalta kuin HM vaatteet.


    • Anonyymi

      Älkää hyvät tyffelipoijaat omaan mielikö!
      Omat on homeessa, lisävakuuksia pyydetään, hinnat rommailee yhtenään ja kohta korotkin rommaa.
      Ja miten pärjää Läski Vuokraisäntä 1 jos oman ostatte? Läski voi joitua sossun asiakkaaksi ja yksinäiseksi.

    • Anonyymi

      Juttelin tutun pankinjohtajakaverini kanssa rommauksesta. Hän myi jo omansa pois ja muutti perheensä kanssa vuokralle tuhnuttelemaan. Ei tietysti saa hiiskua asiasta julkisesti.

      Velka on veli otettaessa, mutta pankinjohtajan veli on pakkohuutokaupassa.

    • Anonyymi

      Kiitos kysymästä.
      Keskustan liitetilojen osalta on koko ajan kiihtyvä tilanne jossa yrityksen lopettavat ostovoimaisten asiakkaiden vähentyessä. Esimerkkinä vaikka Aleksin seutu.
      Vain turistit ovat väkeä ketkä käyttävät rahaa ostoksiin keskustassa. Ja nyt heitäkään ei katukuvassa ei näe.
      Keskustassa asuvilla ei juuri ostovoimaa mm. korkeiden elin-/asuinkulujen vuoksi.
      Keskustan ulkopuolelta ei ole järkeäkään tulla keskustaan, varsinkaan omalla autolla.
      Jos vaikka kävisi lounaalla (10€) joutuu maksamaan parkkimaksuja toiset 10€. Jos löytää parkkipaikan ennen kuin lounasaika on lopussa.

      Vanhoista ja huonokuntoisista asunnoista joutuu maksamaan moninkertaisesti enemmän kuin niiden kunto ja oikea arvo edellyttää. Uusia asuntoja saa murto-osan hinnalla lähes mistä vain jossa asuntojen hinta vastaa sen todellista kuntoa ja arvoa.

      Hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan Helsingissä jää 4€/päivä asumiskulujen jälkeen ja läheisessä kaupungissa n. 50€/päivä. Vertailuasuntona 80m2 saman kuntoinen asunto .

      Kantasuomalainen väestö vähenee nopeaan tahtiin ja muu väestö lisääntyy. Johtuu pääosin siitä että suomalaiset eivät lisäänny Helsingissä jossa lisääntymisluku jopa alle 1 koko suomen lukujen ollessa nyt 1,5 luokkaa.
      Nyt 7 kymmenestä kaupungissa syntyneestä on muita kuin kantaväestöön kuuluvia. 2030 luku on 9 kymmenestä jolloin myös kantaväestö alkaa jäämään vähemmistöön asukkaina ja pikku hiljaa myös päättäjinä.

      Helsingin asukkaista ei käy töissä kuin murto osa ihmisistä. Pääosan muodostavat opiskelijat, vanhukset, työttömät, maahanmuuttajat ja lapset.
      Suurin osa saa jotakin yhteiskunnan tukea jotta kykenee elämään alueella.

      • Anonyymi

        Nimimerkillä Anonyymi on jonkin verran asiaakin kommentissaan, joskin taas kerran tähän sisältyy oletus että maahanmuuttajat olisivat joku tukiaisia saava homogeeninen joukko. Näinhän asia ei ole.

        Mutta unohdetaan nyt se ja kiinnitetään huomiota siihen, että Helsinki on tätä nykyä tuhnujen kaupunki. Yli puolet asukkaista tuhnuttelee tilastojen mukaan jo nyt, tulevaisuudessa varmaan lähestytään sataa prosenttia. Ei näitä vanhanaikaisia ja kuoriaisten nakertamia asuntoja monikaan enää itse asuta. Kämppien arvot ovat pilvissä siksi, että keskustassa on helppoa löytää uusi vuokralainen. Vuokraloordit eivät asu itse näissä asunnoissaan vaan ne ovat sijoittamista varten.

        Tilanne tyydyttää kaikkia. Uudisrakentamisesta saa hyvän hinnan vaikkei kämpässä olisi edes ikkunoita. Vuokraloordi saa vuokralaisen, vuokralainen saa kämpän, varakkaampi väki asuu ok-taloissaan kaukana kerrostaloasumisen ongelmista.

        Jos joku häviää, se on tietysti veronmaksaja. Lopultahan joku tämän lystin maksaa.

        Kovin paljon näillä kämpillä vuokraloordi ei tienaa, sillä vuokrataso ei ole lähellekään sitä mitä sen pitäisi sijoitusmielessä olla, vaan muodostuu siitä maksimista mitä tuhnuilla on varaa maksaa. Sijoittajat toivovatkin tilanteen jatkuvan ja asuntojen hintojen nousevan. Vuokratuotoilla ei saa kuin taskurahoja - jos edes sitäkään.

        Homma tulee kaatumaan lopulta siihen, että taloudellinen toimeliaisuus karkaa autovihamielisyyden ja väestön köyhtymisen myötä muualle. Näinhän on jo tapahtunut suurelta osin. Itse en edes muista milloin viimeksi olen käynyt kantakaupungissa, jos ei lasketa paria työterveydessä käyntiä (kun muualla ei ollut mahdollista vielä käydä).

        Itselläkin on yksi vanha läävä vuokralla kantakaupungissa. Kyllä se opiskelijalle on ihan hyvä bailaamisluukku, mutta ei sellaisessa lapsia voisi kasvattaa. Kun lapset syntyvät, muutetaan muualle, todennäköisesti naapurikuntiin. Harvan hermot kestävät nykyajan työelämää ja lasten pyörimistä ahtaissa nurkissa ja likaisessa ja vaarallisessa ympäristössä kaikkine lieveilmiöineen. Edes päiväkotipaikkaa ja lähikoulua ei tätä nykyä saa järkevän matkan päästä ilman armotonta kyynärpäätekniikkaa, johon eivät kaikki pysty. Mutta saahan kaupunki näistä säästöjä että voi rakentaa taas 10 metriä lisää pyörätietä.

        Niin se menee ja kehitystä on vaikea pysäyttää. Toisaalta, miksi pitäisikään? Minä olen ihan tyytyväinen muualla ja niin on moni muukin, kun ensin aikuistuu ja näkee tosiasiat.

        OK-maharadja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe