Kummius ja opintotuki

Anonyymi

Olen opiskelija ja tukeakaan en ole saanut enää moneen vuoteen.Lopputyö ja muutaman kurssin suoritukset joista en tajua mitään. Toimeentulotuella roikuin yhden vuoden, mutta sen jälkeen opinnot eivät ole juuri edennneet. Nyt näyttää pelottavasti siltä että toimeentulotukea pienennetään koska saan vieläkin toimeentulotukea.

Mua pyydettiin kummiksi, erääseen varsin varakkaaseen perheeseen ja en tiedä suostunko. Olenko automaattisesti lahjakone? Mutta millä helkutilla ostan kummilahjoja kun hyvä että itselle saan ruokaa pöytään. Asun siis yksiössä ja kesät bunkkaan toisella vanhemmallani.

Onko huono kummi jos ostaa vaan jotain paskoja lahjoja, vai kieltäydynkö suoraan?

7

76

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Älä kieltäydy lahjojen antamisen takia. Voit lahjoittaa kummilapsellesi poisheitettäviä tavaroita arvokkaampaa eli omaa aikaasi. Kirjastosta saa lainata lastenkirjoja, käy lukemassa kummilapselle, leiki hänen kanssaan jne.

  • Anonyymi

   Koska mulla ei juuri rahaa ole ja äippäni on perinteen ihminen hän varmasti ostaa hopeat vauvalle sekä mun että omasta puolesta. Äitillä menee tuplarahat vauvan lahjaan.

   AP

  • Anonyymi

   Mua ahdistaa jotenki lahjalla mässäily.

   • Anonyymi

    On kummiudessa muitakin asioita kuin maallisia, lähimmäisen rakkaus on tärkein.


  • Anonyymi

   Ilman muuta suostut kummiksi. Eivät he sinua lahjojen toivossa kummiksi pyydä. Voit antaa kummilapselle aikaasi ja muistaa kortilla silloin tällöin. Usein saaduista lahjoista ei muutenkaan juuri iloa ole. Nurkat jo täynnä tavaraa, vaatteet käy nopeesti pieniksi jne.

  • Anonyymi

   jeess

  • Anonyymi

   Äiti lupasi avustaa lahjoissa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   5826
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   406
   4374
  3. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1863
  4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

   Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1325
  Aihe