Jatkuva ahdistus työn takia

Anonyymi

Hoitotyötä olen tehnyt ongelmitta jo yli 20 vuoden ajan, muutaman kerran vaihtanut työpaikkaa, vaihdot menneet ongelmitta nekin. Olen hieman ylitunnollinen ja rehellinen. Haluan asioiden olevan kunnossa ja hyvin.
Ongelmat alkoivat nyt kun vaihdoin viimeksi uuteen paikkaan töihin. Kaikki luvat on olleet minulla aina kunnossa, todistukset kiitettäviä niin koulu- kuin työtodistuksetkin. Mutta tällä uudella työnantajalla joudun jatkuvasti todistelemaan olevani laillinen hoitaja, näyttelemään työ- ja koulutodistuksiani uudelleen ja uudelleen, uusimaan koulutuksia ja lupia. Tunnen olevani jatkuvasti epäilyksenalainen ja tarkastelun alainen.
Tästä on itselleni muodostunut nyt "huijarisyndrooma, eli itseänikin on alkanut epäilyttämään oma osaamiseni ja laillisuuteni, vaikka kaikki on aina ollut kunnossa. Työpäivinä ahdistaa nähdäkkin pomoja ja häpeän itseäni jotenkin. On olo, että olenkin huijari. Vapaapäivänä heti herättyäni ensimmäinen ajatus joka päähäni tulee, on ahdistus tästä. Olen alkanut jopa ajattelmaan niin hassuja, etä kuvittelen kohta olevani jossain iltasanomien sivuilla kauhean kohun keskellä kun "huijarihoitaja" on paljastunu, "nyt puhuu työnantaja"... Häpeä ja ahdistus on päällä kaikkina vapaapäivinäni ja pelottaa jo etukäteen tuleva työpäivä kun törmään taas pomoihini. Viimeksi kun rahtasin kaikki todistukseni työhöni jälleen kopioitavaksi, ajattelin, että nyt tämä taisi jo olla viimeinen kerta, että nyt voin todistukseni laittaa kassista laatikoihin. Mutta ei, joudun ne ottaman mukaani jälleen kun työputki alkaa, jokin kopio puuttu jostain todistuksesta jälleen.
Onko ketää, joka kokenut samaa? Joutunut samanlaisen epäilyksen ja todistelun kierteeseen?

2

56

  Vastaukset

  • Öö - miksi niitä todistuksia koko ajan joudutaan kopioimaan ja samalle työnantajalle ? Oletko kysynyt asiaa heiltä ? Kuulostaa älyttömältä , eikö heillä ole tietoja jo ennestään siellä. Kysy heiltä suoraan sen sijaan että pyörittelet päässäsi harhaisia skenaarioita.

   Lupia ja osaamista joutuukin päivittämään jokainen mutta tuo todistusten jatkuva kopioiminen kuulostaa jo oudolta. Sano että kopioivat entisistä ja kysele miksi. Tsemppiä.

  • No johan on! Mä taas alalta juuri omasta tahdostani ulostuneena yritän muistella, jotta mistäköhän aikoinaan bongasinkaan sen mainoksen, jossa sanottiin voitavan painattaa haluamansa kuvio/tekstikuosin vessapaperiksi. Onpahan tuolloin tutkintotodistuksillakin vielä edes jotain käyttöä kun nimenomaan niitä ajattelin...Joillekin entisille työnantajillekin tekisi mieli lähettää lähihoitajan ja maisterin papereista painatettua vessapaperia. Kun olen sattunut elämästäni tuhlaamaan paljonkin aikaa kummankin koulutuksen hankkimiseen. Jos itse kuitenkin arvostat alaa ja todistuksiasi, niin miksi et lähde kiitää tuollaiselta työnantajalta?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   237
   3427
  2. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   25
   1882
  3. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   18
   1451