Kaapista ulos?

Moi!
Tilanne ois semmonen, että mää oon genderfluid (sukupuoli vaihtelee satunnaisesti) ja ois ihan kiva, jos sen pystyis jollekkin kertoo. Mä siis oon 14-vuotias, ja aattelin, että kaikki terapiat ja vastaavat ois ihan hyvä alotella mahdollisimman nuorena.
Mä oon varma, että mun vanhemmat ois ihan okei kaiken kanssa, mutta mä en oo ikinä ollu hyvä kertoon henkilökohtasista asioistani.
Mun pitäis siis saada tää nyt kerrottua jossain vaiheessa, koska esim. binderin tilaaminen ois vähän vaikeeta ilman, että vanhemmat huomais.
Kummiskin, jos jollain on ideoita, että mitä thedä, niin ois kiva, että kertoisit. Face-to-Face sitä en ainakaan aio tehä. Mieluiten välttäisin keskustelua aiheesta ylipäätään.

Kiitti, jos osaat auttaa.

4

53

  Vastaukset

  • Jos et halua puhua asiasta, niin yhtenä vaihtoehtona on tietysti kirjoittaa joku kirje, jonka antaa tai sitten lähettää viestin. Suosittelisin selittämään, mitä genderfluid tarkoittaa, jos he eivät sitä jo tiedä ja avaamaan asiaa vähän enemmän. Pelkkä termin lyhyt selitys ei välttämättä kerro tarpeeksi mitään. Voi myös vaikka linkata jonkun sivuston, jossa kerrotaan asiasta enemmän.

   https://seta.fi/sateenkaaritieto/sukupuolen-moninaisuus/muunsukupuolisuus/
   https://yle.fi/uutiset/3-10301512

   Omista tuntemuksista kertominen luultavasti auttaa avaamaan tilannetta enemmän ja auttaa vanhempia ymmärtämään sua.

   Esim. just kirjeeseen voi suunnitella etukäteen mitä aikoo sanoa ja kirjoittaa koko jutun siihen. Vanhemmilla on sitten myös mahdollisuus lukea se asia uudestaan ja käsitellä itsekseen. En tunne sun vanhempia, enkä tiedä , miten paljon he tietävät aiheesta... Tää siis vaan aika yleisen tason vinkkinä.

   Henkilökohtaisista asioista kertominen on kyllä joskus ihan hemmetin vaikeeta, joten tsemppiä siihen! Kannattaa myös varautua siihen, että sun vanhemmat haluaa keskustella tästä asiasta myös kasvotusten. Tai sitten ei, jos se todella ei ole heille mitenkään big deal.

   • Kiitti kaikesta! Yritän saada asian hoidettua.


  • Oot hämmentynyt nuoruuden hormonitasojen nousun ja näiden uusien fetissien kannustamisen takia. Odottaisin 18-vuotiaaksi asti, vaihe menee varmasti ohi.

  • Sukupuoli ei voi vaan vaihtua😂 Transformeriko aattelet olla?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu taas sekoilee instassa.

   Nyt on taas viesti kaikille luettavissa. Onko vieläkin kännissä, vai sekaisin?
   72
   1621
  2. Sofia pakeni yöllä kotonta Stefua.

   Uusi piirre näköjään löytyy Stefusta. Suutuessaan heittelee tavaroita.
   124
   1151