Keskustelua kasvattamisesta

Anonyymi

Mikä saa meidät kasvattajat haukkumaan toisiamme facebookissa, ja muissa ryhmissä? Halu loukata? halu saada kilpailija pois markkinoilta? halu hallita? vaiko sittenkin huono itsetunto, kun täytyy nostaa itseään muita ylemmäksi, ikään kuin ainoaksi asiat oiken tekijäksi? Minä henkilökohtaisesti kierrän hyvin kaukaa tämän kaltaiset kasvattajat jotka nostavat itsensä jumalan rooliin, nokkien muita. Yksi merkittävä syy voi tiätty olla se, että halutaan se toinen saada todella huonoon valoon, kun omat murot on pissattu jo sen sata kertaa..

Mikä saa kasvattajan tekemään toistuvasti yhdistelmiä joissa lonkkaindeksi on suositeltua vähimmäis 100 alempi? onko se ahneus? onko se itsekkyys? onko se raha? onko se kilpailu? On jo kauan puhuttu kuinka huono suomenlapinkoiran lonkkatilanne on. Miksi siis tehdä jatkuvaan huonon indeksin yhdistelmiä? ilmeisesti koska raha?

Millainen kasvattaja käyttää siitokseen koiraa jolla kyynärä 1, tai kyynärät 1:sellä ? onko se ahneus, onko se välinpitämättömyys? vai mistä kyse? Samaan kategoriaan menee polvisairaatkin.

Entäpä liian nuorilla koirilla pentueiden tekeminen? Lappalaiskoirat ry:n täytyi ihan sääntö luoda ettei päivääkään alle 2v saa parittaa, ihan vain koska te "jotkut" olette ottaneet tavaksi tehdä pentueita liian nuorilla, ja HUOM, toistuvasti. Voisimmeko puhua tästä? mikä tätä aiheuttaa? onko se raha, onko se ahneus, onko se välinpitämättömyys?

Mikä saa kasvattajan käyttämään siitokseen koiraa, jonka sisaruksella vakava autoimmuunisairaus? entäpä luonteet, mikä saa kasvattajan käyttämään siitokseen useasti koiraa joka on pahasti eroahdistunut?? niin pahasti, että koiralla on koko aika jumppapaita päällä, ja se on sisällä ja nukkuukin vieressä... kun pennut tehty, on aika laittaa koira jonkun muun syyn verukkeella monttuun. Tähän fiaskoon kuuluu itkun tirautus facebookissa uskottavuuden maksimoimiseksi.

5

993

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Itsehän sinä sitä olet vuosikymmenen tehnyt etkö. Olet käynyt uhriksi ottamiesi kimpussa ja sinusta on tehty lukemattomia rikosilmoja koska vainoat. Olet huutanut täällä miten aiot pilata ihmisten elämät ja kostaa - mitä, sitä ei voi ymmärtää. Silloin alunperin huusit itseäsi vainottavan kun muut tasan vain jalostusaiheisessa keskustelussa - joita niin vihaat jos ne sattuvat nilkkaan mitenkään päin itsesi suuntaan mutta kummasti vain et yhtään kun annat tulla muille -

      muistinvaraisesti olivat sitä mieltä yleisesti edesmenneellä rotupalstalla, ettei sellaisen silmädiagnoosin saaneella nartulla sovi teettää pentuja. Mihin julkisiin normaaleihin rotuyhdistyksen ja kennelliiton näkemyksiin ja suosituksiin muut kykenevät mukautumaan saamatta hepuleja ja repimättä peffaansa ja alkamatta vuosikymmeneksi riehumaan vhän väliä ja vainoamaan muita.


      Ei siinä jalostusaiheisesaa keskustelussa silloin ollut mitään vainoamista ja se oli ihan laillista ja sopivaa tavallista keskustelua rotuväen kesken ja niin on taas nytkin se mistä pillastut.

      Teit alun perin väärin ja sopimattomasti.
      Sen sijaan että olisit jättänyt koirankasvattrluy sopivammille oihmisille tai edes huomattuasi materiaalisi epäsopivaksi olisit luopunut niiden pennutteluideioista ja etsinyt sopivammat kuten normaalit ihmiset tekevät vastuullisessa rodunjalostuksessa, sinähän et. Olet sellainen niskojen nakkelija ja draamaqueen että kaikessa väkisin tulta päin vaikka kysyisit mielipidettä itse ja myöntäisit kuulemasi varoitukset jq pointit todeksi, niin väkisin vaan järjettömimpään suuntaan mitä löytyy. Ihan sama vaikka siellä olisi mitä. Sitten kuvittelet olevasi jokin ihmeellisen laadun tuottaja ja itket mistä löytää sellaista missä ei olisi *mmuunia ja kuvittelet olevan vain tervettä missä ei voi olla sitä vikaa mikäsinun koirasi linjassa tau yleisesti on, tasan sillä perusteella, jossain on uros viel hengissä minkä linjasta kukaan tiedä mitään koska se on niin kuollut se linja. Eikä sinulla tule siitä mitään mieleen mitä järkevämmillä tulisi ...


      Et malttanut jättää käyttämättä narttua jonka jättämisellä olisit jälkikäteen katsottuna välttänyt käyttämästä myös ikävään sairauteen sairastuneen koiran pentuesisarta jolla on ollut 3/4 todennäköisyys samoista vanhemmista ollessa olla MINIMI kantaja itse. Kantajan jälkeläisistä tilastollisesti puolet kantajia. Asioiden kieltäminen ja silmien sulku sekä typerät asioiden kääntelyt eivt poista niitä asioita perimästä. Ei, vaikka hyppisit tasajalkaa. Ei millään rahalla eikä draamalla. Ei vaikka miten vaatisit täällä muita olemaan käymättä Facebookissa jalostusaiheesta keskusteluja.

      Vaihda terveempään matskuun niin ei tarvitse irvistellä kiukusta siellä.

      Jollet sinä ymmärrä tai välitä mitä vikaa on tuottamuksellisesti asia tietäen toimia uhmalla vakavien sairauksien levittäjänä rotukannassa, kuten nähtävästi et, sinulla ei sopisi olla mitään asiaa kasvattamaan eläviä eläimiä. Siinä ei auta se suunnaton ja noloakin nolompi pröystäilysi ja levehtimisesi. Se kertoo vain sinun äärimmäisen huonosta itsetunnostasi ja saa muut tuntemaan facepalmia ja myötähäpeää. Selasin Facebookissa eilen aika tavalla ja siellä on eri ryhmissä aika noloa materiaalia. Vanhaakin vaikka miten paljon. En ollut osaa koskaan nähnyt. Printscreen sormi kävi. Sen näki mikä sinä olet ihmisiäsi eikä se näytä muista hyväly vaikka he osaavat käyttäytyä päinvastoin kuin sinä. Sen näki.

      Säälin niitä ymmärtämättömiä ostajia ja ennen kaikkea niitä kaavatteja. Jollet olisi ilkeä ihminen voisi sääliä sinuakin mutta kun on niin tavattoman häijy, pahansuopa, riitaisa, ilkeä, alhainen, sellainen jolla ei ole mitään tolkkua eikä rajoja. Aika surullista. Mutta kovin se tämänpäiväinen postaus eroahdistuksista, allergioista, Addison - ja epilepsiasairausgeenien yhteen letityksistä ja sairauksiin välinpitämättömästä suhtautumisesta vaan näkyi kolahtavan kun heti tuli reaktio.

      Ei sibusta ole keskustelemaan kuin ihmiset niin minkäs teet. Eihän se muiden syy ole sen paremmin kuin mikä kaikki skeida sinusta on vaan oltava jostain syystä väkisellä kelvollista kunhan on muka "hiano suku". Mitä se muka meinaa ja vaa'assa painaa, jos on kauheat riskit ja oireileva koira? Jos sanot tavalliselle ostajalle ja selität juttujen merkityksen, oikeastiko ne silti ostavat toista tonnilla? Millään hintaa? Ei se ostettavan koiran arvo siitä nouse paljonko sinä mätät mihin rahaa oman makusi mukaan.

      • Anonyymi

        Rahahan se.Jotkut kasvattavat vain bisnesmielessä.,eivät rodun parhaaksi vaan omaksi edukseen.Onhan se kiva sitten leveillä kaikella kun rahaa riittää.


    • Anonyymi

      Raha varmaan,ei muuta syytä voi olla.

      • Anonyymi

        Raha omaisuus ja onnellinen elämä. Kateellisia kaikki tyyni.


    • Anonyymi

      😭 Eikö koirat-ryhmään naamakirjan puolella tehty alotus saanukaan odotettua vastaanottoa?

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe