Keskustelua kasvattamisesta

Anonyymi

Mikä saa meidät kasvattajat haukkumaan toisiamme facebookissa, ja muissa ryhmissä? Halu loukata? halu saada kilpailija pois markkinoilta? halu hallita? vaiko sittenkin huono itsetunto, kun täytyy nostaa itseään muita ylemmäksi, ikään kuin ainoaksi asiat oiken tekijäksi? Minä henkilökohtaisesti kierrän hyvin kaukaa tämän kaltaiset kasvattajat jotka nostavat itsensä jumalan rooliin, nokkien muita. Yksi merkittävä syy voi tiätty olla se, että halutaan se toinen saada todella huonoon valoon, kun omat murot on pissattu jo sen sata kertaa..

Mikä saa kasvattajan tekemään toistuvasti yhdistelmiä joissa lonkkaindeksi on suositeltua vähimmäis 100 alempi? onko se ahneus? onko se itsekkyys? onko se raha? onko se kilpailu? On jo kauan puhuttu kuinka huono suomenlapinkoiran lonkkatilanne on. Miksi siis tehdä jatkuvaan huonon indeksin yhdistelmiä? ilmeisesti koska raha?

Millainen kasvattaja käyttää siitokseen koiraa jolla kyynärä 1, tai kyynärät 1:sellä ? onko se ahneus, onko se välinpitämättömyys? vai mistä kyse? Samaan kategoriaan menee polvisairaatkin.

Entäpä liian nuorilla koirilla pentueiden tekeminen? Lappalaiskoirat ry:n täytyi ihan sääntö luoda ettei päivääkään alle 2v saa parittaa, ihan vain koska te "jotkut" olette ottaneet tavaksi tehdä pentueita liian nuorilla, ja HUOM, toistuvasti. Voisimmeko puhua tästä? mikä tätä aiheuttaa? onko se raha, onko se ahneus, onko se välinpitämättömyys?

Mikä saa kasvattajan käyttämään siitokseen koiraa, jonka sisaruksella vakava autoimmuunisairaus? entäpä luonteet, mikä saa kasvattajan käyttämään siitokseen useasti koiraa joka on pahasti eroahdistunut?? niin pahasti, että koiralla on koko aika jumppapaita päällä, ja se on sisällä ja nukkuukin vieressä... kun pennut tehty, on aika laittaa koira jonkun muun syyn verukkeella monttuun. Tähän fiaskoon kuuluu itkun tirautus facebookissa uskottavuuden maksimoimiseksi.

5

962

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Itsehän sinä sitä olet vuosikymmenen tehnyt etkö. Olet käynyt uhriksi ottamiesi kimpussa ja sinusta on tehty lukemattomia rikosilmoja koska vainoat. Olet huutanut täällä miten aiot pilata ihmisten elämät ja kostaa - mitä, sitä ei voi ymmärtää. Silloin alunperin huusit itseäsi vainottavan kun muut tasan vain jalostusaiheisessa keskustelussa - joita niin vihaat jos ne sattuvat nilkkaan mitenkään päin itsesi suuntaan mutta kummasti vain et yhtään kun annat tulla muille -

      muistinvaraisesti olivat sitä mieltä yleisesti edesmenneellä rotupalstalla, ettei sellaisen silmädiagnoosin saaneella nartulla sovi teettää pentuja. Mihin julkisiin normaaleihin rotuyhdistyksen ja kennelliiton näkemyksiin ja suosituksiin muut kykenevät mukautumaan saamatta hepuleja ja repimättä peffaansa ja alkamatta vuosikymmeneksi riehumaan vhän väliä ja vainoamaan muita.


      Ei siinä jalostusaiheisesaa keskustelussa silloin ollut mitään vainoamista ja se oli ihan laillista ja sopivaa tavallista keskustelua rotuväen kesken ja niin on taas nytkin se mistä pillastut.

      Teit alun perin väärin ja sopimattomasti.
      Sen sijaan että olisit jättänyt koirankasvattrluy sopivammille oihmisille tai edes huomattuasi materiaalisi epäsopivaksi olisit luopunut niiden pennutteluideioista ja etsinyt sopivammat kuten normaalit ihmiset tekevät vastuullisessa rodunjalostuksessa, sinähän et. Olet sellainen niskojen nakkelija ja draamaqueen että kaikessa väkisin tulta päin vaikka kysyisit mielipidettä itse ja myöntäisit kuulemasi varoitukset jq pointit todeksi, niin väkisin vaan järjettömimpään suuntaan mitä löytyy. Ihan sama vaikka siellä olisi mitä. Sitten kuvittelet olevasi jokin ihmeellisen laadun tuottaja ja itket mistä löytää sellaista missä ei olisi *mmuunia ja kuvittelet olevan vain tervettä missä ei voi olla sitä vikaa mikäsinun koirasi linjassa tau yleisesti on, tasan sillä perusteella, jossain on uros viel hengissä minkä linjasta kukaan tiedä mitään koska se on niin kuollut se linja. Eikä sinulla tule siitä mitään mieleen mitä järkevämmillä tulisi ...


      Et malttanut jättää käyttämättä narttua jonka jättämisellä olisit jälkikäteen katsottuna välttänyt käyttämästä myös ikävään sairauteen sairastuneen koiran pentuesisarta jolla on ollut 3/4 todennäköisyys samoista vanhemmista ollessa olla MINIMI kantaja itse. Kantajan jälkeläisistä tilastollisesti puolet kantajia. Asioiden kieltäminen ja silmien sulku sekä typerät asioiden kääntelyt eivt poista niitä asioita perimästä. Ei, vaikka hyppisit tasajalkaa. Ei millään rahalla eikä draamalla. Ei vaikka miten vaatisit täällä muita olemaan käymättä Facebookissa jalostusaiheesta keskusteluja.

      Vaihda terveempään matskuun niin ei tarvitse irvistellä kiukusta siellä.

      Jollet sinä ymmärrä tai välitä mitä vikaa on tuottamuksellisesti asia tietäen toimia uhmalla vakavien sairauksien levittäjänä rotukannassa, kuten nähtävästi et, sinulla ei sopisi olla mitään asiaa kasvattamaan eläviä eläimiä. Siinä ei auta se suunnaton ja noloakin nolompi pröystäilysi ja levehtimisesi. Se kertoo vain sinun äärimmäisen huonosta itsetunnostasi ja saa muut tuntemaan facepalmia ja myötähäpeää. Selasin Facebookissa eilen aika tavalla ja siellä on eri ryhmissä aika noloa materiaalia. Vanhaakin vaikka miten paljon. En ollut osaa koskaan nähnyt. Printscreen sormi kävi. Sen näki mikä sinä olet ihmisiäsi eikä se näytä muista hyväly vaikka he osaavat käyttäytyä päinvastoin kuin sinä. Sen näki.

      Säälin niitä ymmärtämättömiä ostajia ja ennen kaikkea niitä kaavatteja. Jollet olisi ilkeä ihminen voisi sääliä sinuakin mutta kun on niin tavattoman häijy, pahansuopa, riitaisa, ilkeä, alhainen, sellainen jolla ei ole mitään tolkkua eikä rajoja. Aika surullista. Mutta kovin se tämänpäiväinen postaus eroahdistuksista, allergioista, Addison - ja epilepsiasairausgeenien yhteen letityksistä ja sairauksiin välinpitämättömästä suhtautumisesta vaan näkyi kolahtavan kun heti tuli reaktio.

      Ei sibusta ole keskustelemaan kuin ihmiset niin minkäs teet. Eihän se muiden syy ole sen paremmin kuin mikä kaikki skeida sinusta on vaan oltava jostain syystä väkisellä kelvollista kunhan on muka "hiano suku". Mitä se muka meinaa ja vaa'assa painaa, jos on kauheat riskit ja oireileva koira? Jos sanot tavalliselle ostajalle ja selität juttujen merkityksen, oikeastiko ne silti ostavat toista tonnilla? Millään hintaa? Ei se ostettavan koiran arvo siitä nouse paljonko sinä mätät mihin rahaa oman makusi mukaan.

      • Anonyymi

        Rahahan se.Jotkut kasvattavat vain bisnesmielessä.,eivät rodun parhaaksi vaan omaksi edukseen.Onhan se kiva sitten leveillä kaikella kun rahaa riittää.


    • Anonyymi

      Raha varmaan,ei muuta syytä voi olla.

      • Anonyymi

        Raha omaisuus ja onnellinen elämä. Kateellisia kaikki tyyni.


    • Anonyymi

      😭 Eikö koirat-ryhmään naamakirjan puolella tehty alotus saanukaan odotettua vastaanottoa?

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe