Ongelmia pennun kanssa

Anonyymi

Meillä nyt 8 kk ikäinen sekarotuinen pentu ja on ongelmia sisäsiisteyden ja hihnakäyttäytymisen kanssa.

Alkuun kaikki näytti menevän loistavasti. Alkuviikkoina pentu teki tarpeita sisälle koko ajan ja varsinkin yöllä oli 5-6 kakkaa tullut makkariin ja pisuja myös. Kuin seinään niin yöpissaaminen ja kakkaaminen loppui noin 2kk iässä ja 3kk paikkeilla pentu ei enää kakannut sisälle vaan pyysi päästä ulos. Vahinkoja toki harvakseltaan sattui. Pissasi vielä paljon sisälle mutta myös ulos. Ajattelimme että kohta se on sisäsiisti kun ei juuri kakkaa enää sisälle ja vasta puolen vuoden ikäsenä osaisi pidättää kunnolla.

No sisäpissaaminen ei ole vieläkään loppunut vaan pikemminkin ottanut takapakkia. Saatetaan ulkona olla pitkääkin ja takapihalla ollessa riehuu siellä ja heti kun tullaan sisälle niin lirauttaa pissat lattialle. Pissaa enemmän sisälle melkein kuin ulos. Tosi ärsyttävää kun vielä lattia on kellertävää muovimattoa ja yleensä pisun huomaa vasta kun astuu sen päälle. Ei juuri ole päiviä ettei sukkia tarvitsisi vaihtaa. Kakat tekee aina ulos lähes mutta pisut jostain syystä haluaa tehdä sisälle ja tämän takia ei vieläkään voi mattoja lattialle palauttaa.

Toinen ongelma on hihnakäytös. Joko vetää hullun lailla tai sitten jämähtää istumaan tai seisomaan eikä liiku mihinkään ja tämä aiheuttaa ongelmia kun pitää ennen töitä aamulla keretä käyttämään lenkillä. Pelkää myös hyvin monia asioita esim. jos joku äänekäs auto sattuu lenkillä vastaan tai toinen haukkuva koira niin menee pentu ihan hulluksi ja riuhtoo itseä takaisin kotiin päin eikä suostu jatkamaan lenkkiä enää. Lisäksi edelleen yrittää napata suuhun kaikennäköistä ja ongelma se on siksi koska alueella on paljon tupakantumppeja ja nuuskatyynyjä ja varsinkin pimeällä on hyvin vaikea valvoa ettei pentu ota mitään suuhun ja joskus tapahtuu niin nopeasti ettei voi estää mitenkään. Toistaiseksi ei ole eläinlääkäriin tarvinnut lähteä. Luulimme näiden menevän ohi iän myötä mutta samana pysynyt koko 8kk.

Kaikessa muussa pentu on oppinut hyvin kuten peruskäskyissä ja siinä miten kotona käyttäydytään omistajaa, vieraita ja ääniä kohtaan. Myös autoilua pelkäsi alkuun kauheasti mutta nykyään jo rakastaa sitä.

Hihna/lenkkikäytös ja sisälle pissaaminen on ainoa ongelma ja ollaan miehen kanssa mietitty missä menee vikaan. Ollaan tehty kaikki niin hyvin kuin mahdollista kouluttajilta ja kasvattajilta apua kysellen. Alkaa jo todella olemaan ikävä hyviä kauniita mattoja lattialla ja helpottaisi kummasti aikatauluissa ja muussakin jos lenkit sujuisivat hyvin ja olisi kiva kun voisi muuhunkin keskittyä kun sen valvomiseen ettei syö maasta tupakkatuotteita.

Miten oikein pitäisi toimia? Alkaa todella iskeä epätoivo etteikö tämä ikinä lopu ja onko tätä seuraavat 10 vuotta edessä.

5

138

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tästä pitkästä tarinoinnista huolimatta mielessä on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Herää kysymys, osaatteko ihan oikeasti edes käytännössä kiinnittää huomiota olennaisiin asioihin ollenkaan. Pentu ei tiedä, miten pitää käyttäytyä, jollei sitä sille ymmärrettävästi kerrota. Niinpä itse ongelman mahdollisimman yksityiskohtaista jaarittelua tärkeämpää olisi jaaritella mieluummin siitä, mitä asialle on tehty, jos ylipäätään on mitään tehty.

   Eli: mitä olette tehneet sosiaalistaaksenne pentua ja estääksenne sitä kertomasta teille, mitä ja milloin lenkillä tapahtuu? Jos suostuu pässiksi narun päähän, niin silloin koira kohtelee juuri niin.

   Pennuille voi sukukypsyyden myötä käydä niin, että yhtäkkiä alkaa taas lorahteleman vääriin paikkoihin. Mutta taas jäi kertomatta se, mitä asialle on tehty vai ollaanko siellä parhaimmillaankin vain olankohautuksiin kykeneviä. Onko koiraa käytetty eläinlääkärissä toteamassa, ettei pissailuun ole lääketieteellistä syytä?

  • Anonyymi

   Vika on teissä omistajissa jos vielä 8kk iässä hihnakäytös tuollaista. Ymmärtäisi vielä 2-3 kk ikäiseltä mutta ei enää tuossa vaiheessa. Ette joko osaa tai jaksa välittää asiasta tarpeeksi. Et yhtään kuvaillut mitä olette tehneet asian eteen sanoit vain että olette yrittäneet kaikkea. Ei yhtään osaa sanoa oletteko tehneet ylipäätään oikein. Mutta vika on kuitenkin teissä jos ei lähes vuoden ikänen koira tuon paremmin lenkillä käyttäydy. Ei koira itsestään opi miten tulee käyttäytyä jos vaan toivoo että kyllä se siitä paranee.

   • Anonyymi

    Hän kysy neuvoja,ja sinä vaan syytit,et neuvonut.
    Vastasit siis turhaan asiaan josta ei kysynyt,etkä neuvonut yhtään.Älä syyllistä muita turhaan, ei niistä ole apua kellekkään.


  • Anonyymi

   Pentua pitää sosiaalistaa vieraisiin ihmisiin ja koiriin,liikenteeseen ja eri paikkoihin.Se siis tarkoittaa,että sitä viedään ja kuljetetaan sellaisissa paikoissa toistuvasti ja usein.
   Tuon ikäinen voi lenkkeillä jo jonkun verran.Joten ennen töihin menoa käytät sen kävelylenkillä,jolloin pissa ja kakkajuttunsa kerkiää tekemään paremmin.
   Itse kierrän aamulla 3-5 km ennen töitä ja illalla töistä tullessa myös.Lisäksi on hyvä jos teillä aidattu piha jossa voi irti leikkiä ja touhuta niin että vahditte.
   Ruuaksi kannattaa valita lihapitoinen laadukas ruoka,ettei mene vauhdilla suolistosta läpi,ja ole ravintoköyhää.Kasvattajat yleensä niissä osaa neuvoa,mutta jos on joku sekoitus,niin niillä ei yleensä taitoa neuvoa.
   Olet varmaan madotukset,rokotukset ,sirutukset hoitanut.
   Kun koira pissii kakkii ulos, kehut rauhallisella äänellä ,aina.Kun tekee sisälle,siivoat pois,et syyllistä koiraa.Se vain hidastaa oppimista.
   Meillä oppi 4 kk ikäisenä sisä siistiksi,ja oli 5-6 h työpäiviä yksin kotona.Rotu vaikuttaa siihen tietysti,on kääpiöitä jotka pissii sidälle ikänsä.Mutta,siinäkin voi olla omistajasta kiinni,ettei ole osattu opettaa pentuna.
   Hihnakäytöksen oppii vain harjoittelemalla,eli kylille pennun kanssa.Ja kun ohitus menee paremmin,niin kehut ja vaikka herkkua annat.Muista pitää ohituksessa koira kokoajan niin,että itse olet lähempänä vastaantulijaa,ja koira aina vastaantulijoita kauempana.Silloin koiran ei tarvitse alkaa puolustaa sinua isompana.
   Koira tarvitsee myös kavereita, joiden kanssa voi nuuskia ja leikkiä kävelyillä kohdatessa.Eli koita hommata sopivia koirakavereita sille.Myös yhteislenkit muiden koirien kanssa olisi hyväksi sille.
   Onnea opetteluun,kyllä ne oppii☺

  • Anonyymi

   Hei! Jos pentu tekee sisälle pissan tai kakan, älkää antako mitään huomiota vaan siivotkaa neutraalisti vahinko mahdollisimman nopeasti pois. Siivotkaa huolellisesti ja käyttäkää hyviä siivousaineita, ettei koira haista tarpeitaan ja miellä sitä hyväksi tekopaikaksi. Antakaa välittömästi palkkio (hyväksi todettu nami, kehu, lelu) kun koira on tehnyt tarpeensa ulos. Koira välittömästi ulos kun herää, riehuu, syö tai juo. Nyt alkuun ulkoilutusvälit mahdollisimman lyhyiksi, ettei saa mahdollisuutta juuri tehdä sisälle ja saa onnistumisen tunteita ulos tehdessään. Harkitsisin myös varmuuden vuoksi eläinlääkärissä käymistä, jos kyseessä onkin jotain muuta kun oppiminen, esim. Virtsatietulehdus.

   Jatkakaa ahkerasti peruskäskyjen treenaamista, vaikka koira osaisi ne jo hyvin. Miettikää, onko jotain muuta mitä ette ole koiralle vielä opettaneet. Esim kontaktiharjoitukset, rauhoittuminen, kärsivällisyys. Luulen, että kontaktiharjoitukset on nyt se mikä kannattaa ottaa työnalle jotta sen huomio on mahdollista saada näissä teidän ongelmatilanteissa.

   Jos koiranne vielä 8kk iässä arastelee arkisia asioita, te ette ole totuttaneet sitä tarpeeksi uusiin asioihin. Se on normaalia, että pentu mielellään istuu ja ihmettelee maailmaa muttei normaalia ääniä tai liikkeitä kuuluisi enää säikkyä. Eli nyt ahkerasti uusiin paikkoihin, pois kodin ulkopuolelta hakemaan uusia kokemuksia ja PALJON palkitsemista. Voitte namien lisäksi yrittää myös leikkimällä/lelulla saada koiraa rentoutumaan, jotta lähtisi liikkelle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Leo Järvinen kävi Zyskowiczin kimppuun

   Kyllähän me olemme olleet jo pitkään tietoisia, että suurimmat antisemitistit, myös maahanmuuttajien itsensä mukaan löytyvät Vasemmistosta ja eniten N
   Politiikka
   18
   1882
  2. Persu Niikko vei ruokajonon ruuat!!!

   Persu vei vähävaraisille tarkoitetut ruuat omaan vaalitilaisuuteen!!! Persujen köyhien kyykytys on jo alkanut!!! https://www.is.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   283
   1613
  3. Millainen on täydellinen vartaloinen nainen

   Laittakaa kuvia millainen on mielestäsi täydellisen vartaloinen nainen
   Sinkut
   150
   1583
  4. Kuka poltti metsäkoneensa

   Eikö taksa miellyttänyt.
   Kuhmo
   18
   761
  5. Ben Zyskowiczin kimppuun hyökkäsi Puotilassa asuva vasemmistolaisaktivisti LJ

   Tuo Ben Zyskowicziin Itäkeskuksessa kohdistuneen hyökkäyksen takana oleva LJ tunnetaan Li Anderssonin kannattajana ja hänen tiedetään vastustavan Isra
   Perussuomalaiset
   218
   710
  6. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   702
  7. Olet tainnut kadota.

   Ainakin siltä vaikuttaa.
   Ikävä
   28
   690
  8. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   130
   669
  9. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   39
   602
  Aihe