Miten oppia sanomaan R-kirjain?

Anonyymi

Moi! Oon ettinyt apua r-kirjaimen sanomiseen jo nyt monta kuukautta, ilman mitään tulosta. Tänään *toinen päivä ylä-asteella* piti sanoa oma nimi opettajalle, joka on niin vitun retardi että ei muista mitään. Tietenkin mun nimessä on R-kirjain ja menin sen sanomaan ja koko luokka alko mulle nauramaan. Toistin sen opettajalle ja kaikille ainaskin 10 kertaa ja sanoin vielä kirjain kirjaimelta. Piti myös samalla esitellä ittemme niin sanoin että pelaan tietokoneella pelejä. Sit yks autisti huuti luokan takaa kun sanoin mun nimen et "Onks toi joku sun pelinimi?" Ne ei saanut mun puheesta vittu yhtään mitään selvää. Kaikki vaan oli sillei "Mitä?" "Häh?" Teki mieli vaa lähtee luokasta ja heitellä muutama pulpetti samalla. Oon ennen tottunut siihen ja ymmärtänyt etten osaa sanoo sitä. Olin niikun kokoajan siinä semmosessa kuplassa, että kaikki ymmärtää mua yms mut ei näköjään. Huomenna vielä entistä enemmän uusia opettajia mihin pitää tutustautua ja sanoa nimi. Vittu että vituttaa. Meiän luokalla on myös niin vitun ärsyttävän naamasia tyyppejä, joilta tekis vaan vittu löydä hampaat ulos. Esim. "Onks toi joku sun pelinimi? - tyyppi.
Miten voin oppia sanomaan R-kirjaimen hyvin ja TODELLA NOPEASTI?!

4

<50

  Vastaukset

  • Selvitä saatko jostain puheterapeutin tukea. Itse olen kärsinyt samasta ongelmasta ikäni. Jos et saa apua, saattaa tilanne vaikeuttaa sosiaalista elämää tosi pahoin.

  • Sanoin kerran koulukaverille: älä sano är vaan sano RRRR. Onnistui heti. Irvistä vielä samalla:)

  • Luin kerran, että jollakulla voi olla kielen alla jänne, joka pitää katkaista tai jotain, kun se kiristää liikaa.

  • Minusta tuntuu todella pahalta puolestasi. Sinun kannattaisi koettaa saada vaivasi asiantuntijoiden selvitettäväksi, esim. puheterapeutin, niin kuin tuossa jo sanottiinkin. Terveydenhoitaja voisi ehkä auttaa asiassa.

   Se, että sinulle huomautellaan ja naureskellaan, on väärin. Ne naureskelijat tuskin kuitenkaan haluavat tahallaan sinua satuttaa, ne vaan eivät lapsellisuutensa vuoksi tajua sitä, miltä sinusta tuntuu.

   Jos pystyt, niin voisit koettaa sanoa niille naureskelijoille, että et voi ärrävialle mitään ja siitä huomauttelu tuntuu pahalta. Kerro asiasta myös jollekin aikuiselle. Sinulla on oikeus turvalliseen kouluympäristöön.

   Koeta jaksaa olla välittämättä niistä hölmöistä, jotka sinua haukkuu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   62
   3373
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   1804