Miten tuet taloutta pandemia-aikana?

Anonyymi

Kertokaapa millä tavalla te tuette Ruotsin taloutta nyt pandemian aikana. Minä en ole asiaa juuri ajatellut, mutta nyt ajattelin että voisihan sitä jotain tehdä. Kaipaan vinkkejä, joita voisin toteuttaa. Ikää on jo, joten välttelen tautipesiä. Älkää siis ehdotelko pelkkiä discoja ja muita ruuhkapaikkoja.

9

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vieläkö tässä pitäisi Ruotsin taloutta tukea? Eikö kymmenien vuosien huhkiminen Ruotsin tehtaissa riitä?

    • Anonyymi

      Elän kuten ennenkin. Pakkohan se on laskut maksaa, ruokaa ostaa jne. Kai se on talouden tukemista, kun maksaa asumisensa, sähkön, puhelimen, netin, vakuutukset, bensaa yms. En ole lähtenyt mihinkään ylimääräisiin juttuihin mukaan. Ravintoloissa en käy kuten ennen. En halua mennä niihin paikkoihin, missä ihmisiä on paljon kuin sillit suolapurkissa. En käy myöskään kauppakeskuksissa ja vältän julkisia liikennevälineitä. Metsiin mahtuu ja puistoihin ja rantakallioille. En ymmärrä, miksi ihmiset ahtautuvat hiekkarannoille. Onhan noita vapaita rantoja vaikka kuinka, jos yhtään viitsii etsiä.

      Jotenkin pännii tämä Ruotsi. Ruotsin ihmiset vaikuttaa tyhmenevän ihan silmissä. Aiemmin porukka oli järkevämpää. Nykyään törmää joka paikassa typeryksiin. Ei välitetä muista ihmisistä. Heitetään roskat kaduille. Viis veisataan corona-ohjeista ja kun tartunta iskee päälle, niin itketään siitä jollekin lööppilehdelle. Aftonbladetista luin, että ihmiset haluavat jengirikollisille enemmän sosiaalista kuntoutusta, mutta ei kovempia rangaistuksia. Kyllä tää Ruotsi ja ruotsalaiset alkaa olla niin sekaisin, että en tiedä enää auttaako talouden tukeminen mitään. Kummitytölle 20v juttelin, että on sitä elämää Ruotsin ulkopuolellakin. Jos haluaa lähteä vaikka au pairiksi jonnekin, voin ostaa lentoliput lahjaksi. Näkisi vähän maailmaa, että ei joka paikassa ole tällaista kuin täällä. Vaan ei se varmaan lähde, kun on melko "fegis".

    • Anonyymi

      Ihan normaalisti elän ja kulutan melkein kuten ennenkin. Nyt on jäänyt matkat tekemättä ihan tähän lähiseudullekin, kun en edes julkisiin liikennevälineisiin tahdo mennä. Vältän väkijoukkoja. Nyt kesällä olen ostanut monta jäätelötötteröä jäätelökioskeista ja kahvia sekä herkkuja myös kesäkahviloista. En mene niihinkään, jos on kovasti tungosta tai jonoa. Eipä tässä olisi paljon rahaakaan ylimääräiseen kuluttamiseen, mutta tuempa edes vähän kruunuillani taloutta. Mansikoita ja vaapukoitakin olen välillä ostanut.

    • Anonyymi

      Ennen marraskuuta pitäis jälkiveroa 22.500 kruunua maksaa , onneks on millä mällätä :D

    • Anonyymi

      Me tehtiin muorin kanssa tällainen suunnitelma:

      1. Vuokrataan asuntoauto ja ostetaan Ruotsin puolelta bensaa että matkaevästä. Syksyisen lomamatkan suuntana on Kaakkois-Suomi, jonne täältä Etelä-Ruotsista ajellaan Haaparannan kautta. Matkalla nautitaan ravintoloiden, kahviloiden, leirintäalueiden ja kauppojen sekä torien palveluista. Meillä molemmilla on Suomen passit, joten ongelmia ei pitäisi tulla rajalla eikä muuallakaan. Etäisyyttä osataan pitää, käsiä pestä ja kertakäyttöisiä maskeja hankitaan ennen lähtöä.

      2. Suomessa on tarkoitus tutustua muutamiin ennestään tuttuihin ja tuntemattomiin paikkakuntiin sillä ajatuksella, että voisiko siellä pitää majaa joko osa-aikaisesti tai ihan pysyvästi. Tarkoitus olisi vierailla myös muutamissa matkakohteissa: pari panimovierailua, muutamia museoita, Parikkalan patsaspuisto, Kotkan puistot, kansallispuistoja, Mustilan Arboretum jne. Päästäänköhän kylpylöihin ja saunoihin, kun on tämä virus liikkeellä?

      3. Matkan jälkeen jatketaan tavaran vähentämistä, mikä tarkoittaa että joudutaan tilaamaan kuljetuspalveluita. Aiotaan nauttia syksystä kotonakin muun muassa herkutellen. Ostetaan hyviä oluita ja viinejä ehkä Suomestakin. Syyskukkia laitetaan terassille matkan jälkeen. Asunnon myynti on suunnitelmissa ja täytyy ehkä hieman siistiä paikkoja ammattilaisen avulla tai itse. Ollaan joka tapauksessa luopumassa tästä talosta, vaikka ei muutettaisi Suomeen. Uutta tavaraa ei siksi tee nyt mieli hankkia. Voihan sitä tukea taloutta ilman krääsän hankintaakin.

      Saa nähdä, miten miten meidän matka toteutuu. Ollaan selvitetty Suomeen muuttoa jo vuoden päivät. Aika monimutkaisilta vaikuttaa ne veroasiat ja muut. Toisilla Suomeen Ruotsista muuttaneilla asiat ovat menneet todella helposti ja hyvin. Osa on riidellyt esimerkiksi verottajan pitkään.

    • Anonyymi

      Ostin viisi neuvontakertaa ravitsemusneuvojalta. Tarkoituksena saada paino laskuun. Ei tässä passaa liikaa tuhlailla enkä mitään juur tartte, mutta kokeillaan nyt tuota.

      • Anonyymi

        Facebookissa on kiva suomenkielinen ryhmä painonpudottajille. Se on ihan ilmainen ja siellä on minusta hyvä ilmapiiri. Jäseniä on yli 30 000 ja minusta ylläpitäjät osaavat kivasti luotsata ryhmää. Liity mukaan, jos kiinnostaa.

        Ryhmä löytyy Facebookin oman hakutoiminnon avulla nimellä "LAIHDUTUS/PAINONHALLINTA".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Facebookissa on kiva suomenkielinen ryhmä painonpudottajille. Se on ihan ilmainen ja siellä on minusta hyvä ilmapiiri. Jäseniä on yli 30 000 ja minusta ylläpitäjät osaavat kivasti luotsata ryhmää. Liity mukaan, jos kiinnostaa.

        Ryhmä löytyy Facebookin oman hakutoiminnon avulla nimellä "LAIHDUTUS/PAINONHALLINTA".

        Tässä on suora linkki ryhmään:
        https://www.facebook.com/groups/408022962561301

        ps. toivottavasti ei poisteta, vaikka onkin linkki.


    • Anonyymi

      Hyvällä, ei lainkaan pahalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe