Aihe

Koulusaaga

Anonyymi

Tähän asti tapahtunut: Surullisenkuuluisan vuokrakoulupäätöksen tuoksinassa tehtiin valtuustossa päätös oman koulun suunnittelun aloittamisesta välittömästi. Kunnahallitushan täytäntöönpanee valtuuston päätökset ja tarkastuslautakunta valvoo, että näin myös tapahtuu. Näinä aikoina kunnanhallitusta johti Mika Järvinen ja tarkastuslautakuntaa puolestaan johti Bror Ahlgren. Jostain syystä tarkastuslautakunta ei kuitenkaan ollut tehtäviensä tasalla ja ei milloinkaan puuttunut siihen, ettei tuota oman koulun suunnittelupäätöstä pantu milloinkaan täytäntöön.
Vaihtui vaalikausi ja osin henkilötkin lautakunnissa, mutta koulun suunnitteluun ei uhrattu ajatuksia kunnes tarkastuslautakunnan ex-puheenjohtaja Bror Ahlgren teki valtuustoaloitteen oman koulun suunnittelun aloittamisesta. Siis siitä samasta asiasta, josta oli jo päätös olemassa ja jonka täytäntöönpanon laiminlyöntiin ei itse ollut toimessaan koskaan puuttunut. Perustettiin sitten kouluhanketyöryhmä jonka johtoon valikoitui Mika Järvinen ja jokaisesta ryhmittymästä edustus. Ryhmä kokoontui ja asetti tavoitteita ja takarajoja useampiakin, mutta mitään valmista ei tullut, vaikka oli asiantuntijoita ja arkkitehtejä avittamassa. Ryhmän tosiasiallinen tarkoitus oli saada "toteennäytetyksi" kahvimylly-vaihtoehdon ehdoton paremmuus. Siihen käytettiin kaikkia käytettävissä olevia keinoja. Kaikkien muiden vaihtoehtojen valmisteluun ei paneuduttu lainkaan. Koulupäätöksen valmistelua hidasti hanketyöryhmän johtajuusvajeen lisäksi myös virkamiesten irtisanoutumiset.
Valtuusto kuitenkin päätti toisin ja koulunpaikaksi päätettiin vanhan terveyskeskuksen alue ja nyt kuinka ollakaan, kun kaikki tarmo oli käytetty kahvimylly-vaihtoehtoon niin ei ole mitään oikeaa faktatietoa päätöksenteon tueksi, kun varsinainen suunnittelu ja urakkakilpailutus pitäisi aloittaa. Oli vain koulupäätöksen vastaisesti ohi kunnanhallituksen tilattu tilaohjelma yhdeltä yhtiöltä, jonka referenssit ei juuri vakuuta. Kouluhaketyöryhmän tehtäviin olisi ehdottomasti kuulunut niinä vuosina jolloin se toimi hankkia kaikki saatavilla oleva tieto kaikista eri vaihtoehdoista, jotta valtuutetuilla olisi päätöksenteon hetkellä ollut paras mahdollinen tieto käytössään. Kouluhanketyöryhmän työskentelyllä ei käytännössä ollut siis mitään virkaa vaan sen vuoksi aika loppui taas kesken ja kiireellä tehtyä päätöksiä tehdessä syntyy yleensä pelkkää sekundaa. Tässä tapauksessa se aiheutti myös huutokaupan kaltaisen tilanteen, jossa heiteltiin miljoonia 6.5 ja 12 miljoonan väliltä, jotka ei perustu juuri mihinkään tutkittuun faktatietoon.

Aika tulee näyttämään saadaanko nyt vihdoin Sysmäänkin oma taloudellisesti kestävä, toiminnallinen, turvallinen ja terveellinen oppimisympäristö sysmäläislapsille, josta on hyvä ponnistaa menestyksekkäälle elontielle.

12

285

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nyt on todella mielenkiintoista havaita, että tämä aloitus ei ole herättäny minkäänlaisia kommentointihaluja, vaikka sillä on useampikin lukukerta. Aloittajan mielenterveyttä tai lääkitystä ei ole liioin kyseenalaistettu, kuten kaikissa muissa ketjuissa on ollut tapana tehdä silloin kun faktaan perustuvat argumentit ei ole muutoin kumottavissa.

   Tästä voidaan vetää erittäin vahva johtopäätös, että tämä narratiivi halutaan vaieta kuoliaaksi määrättyjen henkilöiden toimesta, koska sen ollessa absoluuttinen totuus sitä ei voi asia-argumenteilla muuksi muuttaa.

   Kaikki aloituksessa kerrotut tapahtumat voidaan todentaa pöytäkirjoista. Sen lisäksi aikalaisten kertomukset, lehtien artikkelit ja omat havainnot tukevat kertomuksen todenperäisyyttä.

   • Anonyymi

    tai sit ihan vaan tl;dr


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    tai sit ihan vaan tl;dr

    Tai sit ei kuitenkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    tai sit ihan vaan tl;dr

    Kuka viitsii edes lukea pitkiä pötkökirjoituksia, en minä ainakaan.


   • Anonyymi

    Olen samaa mieltä. Oli erittäin hyvin ja totuuden mukaisesti kirjoitettu.


  • Anonyymi

   Normaaleissa kunnissa vastaavia laatukirjoituksi pitäisi löytyä jatkuvasti paikallisen median sivuilta; Lähilehdestä, Itä-Hämeestä ja Etelä-Suomen Sanomista. Mutta kun Sysmässä ollaan niin totuus ei väkeä kiinnosta eikä järjen käyttö ole missään olosuhteissa sallittua. Kuntalaiset ja kunnanjohto elää eri todellisuuksissa.

   Sysmässä on harvinaisen kuuliaisia hallinto-alamaisia kun he ovat valmiita juoksemaan sokeasti Kitkiöjoen, Järvisen ja muiden vesipäiden sekoilujen perässä suoraan rotkon pohjalle. Mafian ote on tiukka.

   Ihmettelen jokseenkin paljon jos seuraavissa vaaleissa tilanteeseen ei tule mitään muutosta?! Vai harrastetaanko Sysmässä poliittisen korruption lisäksi myös vaalivilppiä? Tarviiko palkata ulkopuoliset ääntenlaskijat?

   • Anonyymi

    Niimpä, ja kirjoittajat omalla nimellään.


   • Anonyymi

    Sysmään pitää palkata ulkopuoliset äänestäjät ja ulkopuoliset ehdokkaat. Tästä ei maha enää keltaisemmaksi muutu.


   • Anonyymi

    Kyllä pitäisi olla ulkopuoliset vaalitarkkailijat


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä pitäisi olla ulkopuoliset vaalitarkkailijat

    Ja ääntenlaskijat.


  • Anonyymi

   Eipä ole aloituksen faktoihin näköjään edes Suomen sitoutuneimmalla "sitoutumattomien" valtuustoryhmällä mitään sanomista. Vaikka täällä ahkerasti kirjoittavatkin.

  • Anonyymi

   Sisäsiitoista koko Sysmä täynnä veli panee siskoa ,siitä syntyy Sysmänväki ja päättäjät

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   16329
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   334
   5841