Olen toista vuotta opiskelemassa ammattikoulussa hitsariksi ja oon miettinyt ammattikorkeakoulua. En tiedä asiasta paljoa joten jos täällä on asiasta tietäviä niin millaista se opiskelu on metallipuolella amk:ssa? Millaiseen työpaikkaan sieltä "pitäisi" hakea?
Hitsarin ammatti ja ammattikorkeakoulu
2
330
Vastaukset
- Anonyymi
suunnittelijaksi insinööritoimistoon, päälliköksi konepajalle, myynti-insinööriksi vientifirmaan, hitsausrakenteiden tarkastajaksi, asennusryhmän vetäjäksi. Uravaihtoehtoja on hyvin runsaasti. Kotimaassa tai ulkomaan komennuksille. Insinöörin ura voi hyvinkin olla nousujohteinen jos haluja ja kunnianhimoa uraputkeen on. Voit tehdä työtä palkollisena tai perustaa jossain vaiheessa oman firman,
- Anonyymi
Kyllä se oikeanlainen työpaikka selkenee sitten opiskelun edetessä. Esim. hitsaustyötä tekevät konepajat ovat paikkoja joissa insinöörit työskentelevät asiantuntijoina, ja varsinkin sellaisissa pajoissa, joissa tehdään EN-standardien ja muiden normien mukaista valmistusta.
Jos on ammatiltaan hitsaaja, niin luulisin sellaisen henkilön haluavan erikoistuvan insinöörinäkin hitsaustekniikkaan. Se ei välttämättä ole mahdollista itse AMK:ssa, mutta AMK antaa kuitenkin eräänlaisen pohjakoulutuksen, jonka päälle voi sitten rakentaa työelämässä.
Hitsausala on aika säännelty ala, eli siellä vaaditaan tiettyjä pätevyyksiä niin tekijöitä kuin suunnittelijoiltakin. Suomen hitsausyhdistyksen sivuilla (www.shy.fi) on lista eri koulutuksista joita on olemassa hitsausalan ihmisille. Niitä voi käydä sitten AMK:n jälkeen, tai jos ei halua insinööriksi, niin on siellä hitsareillekin soveltuvia koulutuksia. Yleisesti ottaen levyseppä-hitsaajan perustutkinto ja konetekniikan AMK-tutkinto on varsin toivottava yhdistelmä metallialan ihmisille, siinähän yhdistyy yhteensä seitsemän vuotta alan käytäntöä ja teoriaa.
Opiskelu itse on ihan tavallista koulunkäyntiä. Käydään oppitunneilla, tehdään läksyjä, ja välillä on kokeita. Aiheet vain ovat mitä ovat. Vaikka AMK:t eivät ole yhtä vaativia laitoksia kuin yliopistot, niin matematiikan osaaminen kannattaa olla aika hyvällä tasolla. Ainakin algebraa ja geometriaa kannattaa osata kohtuu hyvin. Ne käydään läpi AMK:ssa ensimmäisenä vuonna, mutta samaan aikaan käydään muitakin kursseja, kuten fysikkaa, jossa taas tarvitaan edellä mainittuja taitoja. Joten jos oma perusmatikka on huonolla tasolla, niin ensimmäisenä vuonna voi olla vaikea pysyä kärryillä. Tämän takia parasta olisi oikeastaan käydä läpi ammattilukio, niin saisi sekä ammattiosaamista, että matemaattista osaamista jatkoa varten. Jos ei ole käynyt, niin parasta mitä voi tehdä on ostaa joku algebran kirja esim. (6-12 kk.) ennen koulun alkua, ja käydä sitä läpi itse omalla ajalla niin säästyy monelta murheelta, ja youtube sekä opetustv ovat hyviä voimavaroja. Niin, ja en suosittele Centria AMK:ta. Siinä se.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/2091628Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1401394- 541143
- 551025
- 721005
- 106932
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva52913Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53860- 82840
- 31774