Työttömän vaikea saada töitä, koska on työtön...

Anonyymi

Olisi hyvä, jos työtön työnhakija saisi töitä... Eikö vain? No itselleni kävi niin, että hain töitä ihan äskettäin ja soitinkin työnantajalle kesken haun. Hän kyseli kiinnostuneen oloisena osaamisiani ja sitten kysyi, että missä olen nyt töissä. Kun sanoin, että olen tällä hetkellä työtön, niin melkein heti hän sanoi, että paikka on jo täytetty. Viikko oli vielä hakuaikaa... Eli minun on työttömänä erittäin vaikea saada töitä ammattimaisesta osaamisestani huolimatta, koska olen TYÖTÖN! Se on ihan järjetöntä! Vain työssäkäyvä voi saada työpaikan eli toisin sanoen vaihtaa työpaikkaa, mutta työötömän on erittäin vaikea saada työpaikkaa. Olemme ihan eriarvoisia työnantajan silmissä.

15

2309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onhan se selvää että työssäoleva on etulyöntiasemassa työnhakutilanteessa verrattuna työttömään . Tottakait ovat eriarvoisessa asemassa työnhaussa. Ei siinä mitään epäselvää olekaan. Ei siinä ole toisaalta mitään väärääkään. Asia on vain niin,
      Työttömän on varsin vaikeata ylläpitää ammatillista työosaamistansa kotioloissa. Vuosi työttömänä niin ammattiosaaminen luikahtaa ikkunasta ulos kuin pieru saharaan. Ajatellaanpa vaikka hitsaria tai koneistajaa. Harvalla on kotonansa hitsauslaitteita /työstökoneita. Sellaista työtä ei voi treenata kerrostalokaksion olohuoneessa. Mitä naapuritkin sanoisivat. Tärkein sääntö: Työttömäksi jääminen vaikeuttaa työllistymistä.
      Jos itse olisin työnantaja niin palkaisin ensisijaisesti työssäolevia. Työttömään suhtautuisin isollla varauksella jos työttömyys on jatkunut yli 3 kuukautta. Yli vuoden työttömänä ollutta en palkkaisi ollenkaan. Onneksi en ole työnantaja.

      • Anonyymi

        Vai häviää osaaminen. Eli jos oot vuoden ajamatta polkupyörällä tai autolla niin joutuu opettelemaa uudestaa? Tai jos on vuoden hitsannu ja vuoden työttömänä niin ei osaa enää. tai jos on koneistanut 10 vuotta niin vuoden jälkeen ei enää osaa? Eli tiivistettynä: Älä länkytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai häviää osaaminen. Eli jos oot vuoden ajamatta polkupyörällä tai autolla niin joutuu opettelemaa uudestaa? Tai jos on vuoden hitsannu ja vuoden työttömänä niin ei osaa enää. tai jos on koneistanut 10 vuotta niin vuoden jälkeen ei enää osaa? Eli tiivistettynä: Älä länkytä.

        Ite olin 5v ajamatta autoa lainkaan ja ihan hyvin onnistui sen ajaminen sen jälkeen. Oli pakko hommata auto sentakia, että pääsee kulkeen uudelle työpaikalle joka on aika syjässä.

        Varmasi osaa myös hitasta jos on hitsannut 20v ja pitää siitä vuoden tauon niin ihan hyvin onnistuuu sen jälkeenkin.


    • Anonyymi

      Ei voi etukäteen tietää, onko työtön hyvä työntekijä vai ei. Ei voi myöskään tietää työssä käyvästä. Tiedän esimerkin call center työstä, jossa 6 työntekijää aloitti samaan aikaan ja työttömänä ollut oli ainut, joka ei halunnut ensimmäisen vuoden aikana mitään ylimääräisiä vapaapäiviä (koska oli juuri ollut vapaalla pitkään), vaan teki eniten töitä ja jäi näistä pisimmäksi aikaa yritykseen. Jos itse joskus valitsen työntekijöitä, niin palkkaisin ennemmin työttömän kuin jonkun joka vain haluaa vaihtaa työpaikkaa.

      • Anonyymi

        On vaikea tietää etukäteen onko työnantaja hyvä tai asiallinen vai ei. Kokemukseni mukaan 2/3 työnantajasta irtisanoo tai antaa koeajalla potkut ilman pätevää, asiallista syytä. Kokemukseni mukaan aidosti hyviä työnantajia Suomessa on vain alle 10 %. Muut ovat rikollisia, lahjottavissa olevia syvästi korruptoituneita lafkoja, joihin ei voi luottaa.

        Kokemukseni mukaan työtöntyötön saa helpoiten töitä. Nimittäin puoleksi vuodeksi palkkatukitöitä. Jos sinusta ei saa palkkatukea eikä rahaa tipu korruption muodossa tavalla tai toisella työnantajalle, on työn saaminen hyvin mahdotonta ellei ole suhteita.

        Työn saaminen on myös mahdotonta mitä parempi, fiksumpi, lahjakkaampi, tehokkaampi, kauniimpi/komeampi olet.

        Työnantaja ei koskaan palkkaa itseään parempaa joten valituksi tulee yleensä se laiskin, huonoin ja osaamattomin työntekijä, joka sitten vielä lopettaa työt joten työnantaja taas voi mäkättää kuinka laiskoja ja huonoja suomalaiset ovat vaikka syy on vain ja ainoastaan peilissä; työnantaja ei uskalla palkata sitä hyvää tai parasta, itseään parempaa, koska se on uhka itselle ja muille.


    • Anonyymi

      Kun työmarkkinat on diivojen käsissä niin tämä on yhä laajemmin arkipäivää.
      Siis vääryys ja elitismi. Sillä ei ole mitään tekemistä osaamisen tai edes toimivuuden kannalta. Kun työ ylernsäkin on tuollaisessa jamassa niin vastaamon kaltaiset vääryydet myös yleistyvät. Onhan se tässäkin ketjussa todettu ettei vääryys ole "väärin".
      Joten onneksi olkoon vaan kaikille toimivan yhteiskunnan rapauttamisesta jonka olette hyvin saaneet vauhtiin.

    • Anonyymi

      Itselleni kävi vähän vastaava outous haastattelussa. Kohtelu oli ensin etäisen virallista mutta kun lipsautin että minulla on asunto toisessa kaupungissa niin kohtelu muuttui ystävällisen "samanvertaiseksi".

      Vasta jälkeenpäin tajusin esittäneeni asian niin että haastattelija luuli minulla olevan omistusasunnon. Näin ihmisarvoni nousi roimasti haastattelijan silmissä. 🤔
      Tällähän ei ole mitään tekemistä työkyvyn kanssa mutta eliitti tykkää elitisteistä.

    • Anonyymi

      Niin, pitää muistaa että ne on ihmisiä ne työnantajat ja työttömyyskoneiston virkailijat kuten esm työvoimatoimiston virkailijat yms. Eli heillä on ennakkoluulot/käsitykset/tunteet ja kohtelevat ihmisiä omien käsitysten/arvojen/tunteiden yms mukaan ihan niinkuin kaikki muutkin ihmiset, vaikka kuinka nättiä ja kivaa tekstiä olisi kaikenlaisissa infoissa,ohjeissa yms.

    • Anonyymi

      Minulle kävi näin, minut pitkäaikaistyöttömän kriteerit täyttävänä valittiin töihin, käytännössä katsoen vakipaikka vaikka ei ollut koulutus ihan kaikkein sattuvin lähtöviivalle ukkoja järjestettäessä. Viikon kuluessa tuli puhelu että ottavatkin palkkatuetulla 8 kk. Oh right, oh right, mites tää nyt näin meni, oliko te-toimisto osallisena syömässä kakkua. En kyselyihin vastauksia selviä saanut, pitkäaikaisentyöttömän kriteerit täyttävänä olihan homma otetta sellaisena kuin annetaan. Ihme etteivät yhdeksällä eurolla tarjonneet ja kaveriksi palkanneet koulutetun ammatipätevän mulkvistin.

      • Anonyymi

        Nyt saivat vain m-kvistin ilman ammattipätevyyttä. Muutta toimii se niinkin. Vilpittömät onnittelumme työllistymisenne johdosta.


      • Anonyymi

        Hallitus Te-toimisto työvoimapalvelukeskus juoksuttaa pitäisi työllistyä ja sitten ei voi työllistyä. Työllistämisentuella 8 kk motivaatio on tasan nollassa kun kusetettu sata ykkösellä. Huomannut hakemuksia tehdessä seikan, palkkatuettuja työsuhteita ei ammattielämässä millään muotoa ylen katsota, vaan siipiveikkoja. Pitkäaikaisena työttömän mulla on yksityisasoiden puolelta talous paskana, ei ole uusinta hybridiautoa tallin suojassa, mä en kävele "kruunu päässä eikä ole rahaa" (ok money mainos). Tästäkin tapauksesta vain ammattiihmisille tulee hyvä mieli pitkäaikaisentyöttömän kusettamisesta. Mansikkana kakun päällä hallitus joka jakelee velkarahavaransa ökyelämään / isisille.


    • Anonyymi

      Ei ihme että Suomessa on yli miljoona köyhää kun työllistyminen on niin vaikeata eli syyttävä sormi hallitukselle, kokkareille,kepulle,demareille nämä kolme puoluetta ovat olleet aina vuorostaan hallituksessa ja lopputulema on silkkaa paskaa kansalle.

      Suomi on mielestäni jo delannut 90-luvun laman jaloissa eikä sieltä ole koskaan noustu enää normaalitasolle missään asiassa.

    • Anonyymi

      Tollanen löyty. Poimimiskausi juurikin nyt joten samantien hakeen. (Eivät taida maksaa lentoja joten p-aukisten hankala lähteä, muutoin oisin hakenut itsekin.)
      Turistiviisumi ja sse-viisumi tarvitaan, myöntävät kausityöntekijöille viisumeita. Voipi olla ulkosalla koronatta koska tukahduttivat siellä viruksen.
      Kiiwejä poimiin.
      https://worktheseasons.co.nz/jobs/punchbowl-packco-ltd-1707/686882
      https://www.youtube.com/watch?v=jaCrdkoet5Q
      Videolla poimintaa jostain firmasta.

      Kansalaisaloite tulossa joka ehdottaa koronan tukahduttamista Suomessa.
      https://vapaaksikoronasta.fi/

    • Anonyymi

      Ronkelit ei saa työtä...

    • Anonyymi

      Yli 30 v työkokemus tuntuu kuulemma aloittelijalta teollisuus ulkoistettiin ja kaikki ulos.Nyt oli tekstiä,että pitäisi vaatimuksia alentaa.Ennen teollisuuslaitoksessa 2000-5000 työntekijää,nyt 15-200.Haku tarkoittaa vain että hakee ei vastausta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe