Ritva Tamsi, Pihtipudas/Kinnula(jo kauan sitten) ...

Anonyymi

Sukulaisensa omistamassa talossa asunut alkoholia säännöllisesti käyttävä nainen muuttaa vastaavanlaisen miehen luokse naapurikuntaan, ja katoaa. Tämä ei siis lähtökohtaisesti ole katoamistapauksien mediahohdokkaimpia lähtökohtia. Mutta byrokraattiisessa, ja muussakin mielessä tämä on kiinnostava.

Ilmeisesti tämä usealla tavalla unohtunut kadonnut on nyt pulpahtanut pinnalle sanomalehti Keskisuomalaisen ilmeisesti tehtyä Ritva Tamsin tapauksesta äskettäin jutun, suoraa linkkiä ei kyllä siihen saa, ja muutenkin varsin vähän on kirjoiteltu tästä jo ilmeisen kauan sitten kadonneen naisen tapauksesta :

Vuonna 2013 siis koetti poliisi viedä Tamsille virallista kirjettä (jota posti ei ollut saanut vietyä perille), jolloin hekin huomasivat, että talo jossa Tamsi oli kirjoilla oli jo kauan sitten purettu. Kun Tamsin lähiomaisia puhutettiin, niin kuultiin, että hän oli jo kauan sitten muuttanut Pihtiputaalta (jossa oli siis edelleen 2013 virallisesti kirjoilla) naapurinkunta Kinnulaan, ja sukulaisiin yhteydenpito oli katkennut vuosien 1993 ja 1995 välillä, eli ainakin lähes 20 vuotta aikaisemmin.
Myöhemmin saatiin kuulla, että miesystävä jonka luokse hän oli muuttanut, oli sekä alkoholiin, että väkivaltaan taipuvainen. Tosin Tamsi ei ollut siis virallista muuttoilmoitusta koskaan tehnyt, ja sukulaiset eivät tienneet missä hän tarkallaan asui, vaikka kyse olikin aivan naapurikunnasta.

Toisin sanoen olisi tämä tapaus kenties edelleenkin unholassa, jo ei byrokratian joskus turhaankin kritisoidut rattaat olisi Tamsia vielä muistaneet. Nyt taas jää ihmettelemään tapauksessa vain sitä, miten sukulaiset voi noin tyystin unohtaa yhteydenpidon, olkoonkin sitten alkoholisti, taikka sinne päin kanssa?!
Eli byrokratian lisäksi mietityttää tuo ihmisten asenne, jos tässä maassa uppoaa elämän hetteikköihin, niin ainoa läheinen taitaa olla lopulta ainakin tuo byrokratia, olkoonkin sitten vaikka missä mielessä ja millä tavalla.

Mutta mietityttää sekin, että vieläkö Tamsin kohtalon jäljille voidaan päästä näinkin pitkän ajan, mediahiljaisuuskin vieläpä näihin päiviin mukaanlukien jälkeen?!!

26

4607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö käyttänyt mitään sosiaaliturvaa vai miten viranomaisilla ei ollut tietoa osoitteesta?

    • Anonyymi

      Kyse (Tamsin asuinpaikka Pihtiputaalla) oli Kärväskylä. Siellä oli sotien jäljiltä paljon evakko- yms.asutusta, eikä ole selvää siitä, oliko Tamsilla tähän kylään miten pitkäaikaiset juuret. Kuitenkin asuinpaikka lienee ollut sisaruksen/sisarusten omistava "sukupaikka", tämä on vain oma arvaus, mutta tuskin muuten olisi sinne muuttanut takaisin. Tamsi oli siis asunut aikaisemmin ainakin Ruotissa pitkään.

      Tamsi oli myöskin ollut avioliitossa vuosina 1972 - - 91, ja tästä liitosta hänellä on ollut kaksi lasta. Hekään eivät ole ilmeisesti olleet yhteydessä äitiinsä (ainakaan kovinkaan pitkään) tuon eron jälkeen, joka voi kertoa jotain mm.elämän ongelmista, taikka sitten vain huostaanotosta, jossa on kielletty pitää yhteyttä "päihdeomaiseen", tiedä lopultakaan häntä?!

      Ritva Kyllikki Tamsi (os.Pasanen) on julistettu 2.9.2015 kuolleeksi. Keskisuomalaisen jutun mukaan hänen postiaan on viety Kinnulaan "muuton" (=ei siis "papereissa näkyvä" virallinen muutto ollut koskaan) jälkeen, jossain vaiheessa kuitenkaan ei ole enää saatu posti vietyä, ja kaiketi postin tulo hänen nimellään on jossain vaiheessa lakannut kokonaan, miten se voikaan olla tässä byrokraattien maassa mahdollista??!
      Kuitenkin (ainakin) posti on tässä maassa tiennyt Tamsin (mahdollisesti) viimeisen osoitteen. Muuten niinkin, että postiin on voinut välittää (ainakin noihin aikoihin) myöskin "väliaikaisen postiosoitteen", joka on voinut toimia varsin pitkäänkin, ennen kuin on jostain syytä lakannut. Liekö postilla mitään arkistoja näistä, nykyään vastaavat asiat hoidettaneen paljoltikin sähköisesti, jolloin arkitot kestävät lyhempään.

      Esim.Kelalla tai pankeilla ei ole jutun mukaan Tamsista ollut aikoihin tietoja (pankkitililla 16€ tosin v.2013 vieläpä ollut). Mutta katoamisilmoitus on tosiaan tehty vasta v.2013, ja 2 vuotta myöhemmin on tehty virallinen kuolleeksi julistaminen. Ja tuo "virallinen posti" on kenties juhlistanut hänen "kansaneläkkeelle pääsyä", kun asiakirjoissa kuitenkin silloin vielä hengissä ollut, sillä tuona vuonna laskujeni mukaan 65v.tullut "näennäesesti" täyteen ...

    • Anonyymi

      No onko se miesystäväkin kadonnut.

    • Anonyymi

      Lehtitiedot ei kerro, että onko tätä mieshenkilöä tavoitettu. Posti on osannut joskus viedä Ritva Tamsin postin ilmeisesti tähän asuntoon, mutta mitään muuta tietoa ei ole tapauksesta kaiketi olemassa taikka tiedossa. Lähisuku ei siis osoitetta koskaan ilmeisesti ole tiennyt.

      Mahdollisuudet tutkia tälläistä tapausta näin pitkän aikavälin jälkeen ovat tietystikin vaikeuttavia tekijöitä. Ja jos ei murhana voi lähtökohtaisesti tutkia, niin kannattako vanhentuneeseen tappoon miten paljon sitten resursseja poliisin vaivatakaan??!!

      Kyllä tämä on siitä kaikestakin huolimatta mielestäni mietitystä herättävä tapaus ... Ainakin joiltakin piirteiltään, ja etupäässä siitä, että paljonko maassa on vastaavia "papereilla eläviä" henkilöitä ??!!!

    • Anonyymi

      No onpa vaikeeta. Sossustahan päihdeongelmaiset käy hakemassa rahaa. Joku vanha sossuämmä voisi muistaa , tuskin noin pienellä paikkakunnalla hirveesti asiakkaita oli.

    • Anonyymi

      Tuo pankkitilille .16€ voisi merkitä sitä, että tili on katoamisen (siinä tapauksessa henkirikoksen) jälkeen tyhjennetty kortilla, loppuja ei ole sitä kautta voinut nostaa (mahdollisesti vielä markka - aikakin kyseessä ollut). Pankeillakaan ei taida tiedot olla lähellekään noin pitkältä ajalta tallessa (onko 5 vuotta se nykyään yleisin sähköinen arkistoimisaika?!).

      Tietysti jos tuloja ei ole ollut, kun postiakaan ei vuosiin kulkenut, niin sitä kinkkisemmältä alkaa vaikuttaa. Mutta eikö noita eri tukiakin tarkastella Kelalta ja muualta tietyin väliajoin, jos ei ole sairaseläkkeellä ollut (alkoholismihan on sairaus, ja alkoholismi on yksi syy sairaseläkkeellä pääsyssäkin). Ehkä paperilla voisi olla sen ajan arkistoissa vielä jotain tietoa, että mitä tukia vaikka 90luvulla saanut, ja minne saakka. Vaikka sähköisen ajan mahdolliset merkinnät olisikin kadonneet, mikäli niitä on siltä ajalta ollutkaan. Mitkä siis lienee nuo vuodet kun arkistoja on alettu vain koneilla pitkään, vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, arvelisin ...

    • Anonyymi

      Onko ollut kyseessä nainen joka on elänyt miehensä tuloilla, myöhemmin uusien tuttavuuksien siivellä. Suku kenties häveliäis syiden vuoksi vaiennut ja ollut hiljaa. Eikös se sananlasku "poissa silmistä poissa mielestä jne".

    • Anonyymi

      Ei ole kaiketi tiedossa, että onko saanut tukia vai ei. Mutta 90luvun tuista varmaan papereilla voisi löytyä tietoja arkistoista. Sen jälkeen kun siirrytty tietokonearkistoihin, niin tiedothan katoavat tietyn päivämäärän jälkeen, viisi vuotta on kaiketi monessa paikassa käyttetty käytäntö

      Kuitenkin oma pankkitili on ollut vielä 2013 olemassa, sinne on jotain varmasti silloin joskus tullut. Nyt jos vain osattaisiin rytmittää miten esim.tulojen loppuminen menisi suhteessa siihen milloin mahdollisesti katosi.

      Ihan todella, tässä on oikeasti aika paljon epäselvää, mutta jos arkistoista löytyisi tuista tai muusta tietoja vielä, niin ainakin katoamisvuoden voisi kenties selvittää. Mitään tuomiota ei tästä kyllä tule miesystävä (silloinen) tai muukaan kyllä varmasti enää saamaan. Mutta kyllähän se aika kummalta tuntuu, että miten noin täydellisesti voi kauan olla kadoksissa, että suku taikka muu ei tiedä mitään, taikka ole halunnut (ilmeisesti) edes olinpaikkasta olla tietoinen.

      Jos asunut 90 luvun alussa hetken taikka joitain vuosiakin suvun omistamassa asunnossa (kenties lapsuudenkoti taikka vastaava?!) niin jotain huoltahan suvun on pitänyt tuntea, ainakin hetkellisesti. Mutta jos sisarukset yms. on kauempana Suomessa taikka Ruotsissa yms.asuneet, niin ei siellä sitten varmaan ole Ritva - sisaren tekemisestä silloin kauheasti tiedetty (Huom.: tapahtumathan vähän ennen kännyköitten ja netin yleistymistä, ilmeisimmin). Vähän kyllä tässä tapauksessa ihmetyttää miten noin voikin olla, että läheisten hiljaisuus on ollut mitä on ollut.

      • Anonyymi

        Ainakin eläkettä joku voi nostaa pitkäänkin vaikka henkilö olisi kuollut. Työttömyyskorvaukset ja muut sosiaalituet ei tule kauaa ellei käy ilmoittautumassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin eläkettä joku voi nostaa pitkäänkin vaikka henkilö olisi kuollut. Työttömyyskorvaukset ja muut sosiaalituet ei tule kauaa ellei käy ilmoittautumassa.

        Eiköhän luultavasti poliisit huomanneet Ritva Tamsin kadonneen, vasta kun toivat kansaneläkkeelle pääsyä näenneäsesti juhlistavaa kirjettä.

        Jos tilillä oli se 16€ niin sitähän olisi koko ajan tyhjennetty sinne 2013 vuoteen asti, mikäli sinne olisi jotain eläkettä sitä ennen tullut. Ja se varmaankin olisi huomattu.
        Eli tämä henkilö ei ole kaiketi mitään eläkkeitä saanut, ja tuet on byrokratia jo katkaissut vuosikausia takaperin, mikäli niitä on ollut.

        Miten lienee tämän jutun virallisen tutkinnan kanssa, kun näillä tiedoin näyttää vähän kadonneelta moninkin puolin olleen (valitettavasti!!). Mutta jos tilia on edes johonkin asti tyhjentänyt hyötymistarkoituksessa joku henkilö Tamsin "katoamisen" jälkeen, niin rahallinen hyötyminen toki voisi murhankin tunnusmerkistön vielä täyttää ...


    • Anonyymi

      Liekö kyse Ritva Tamsista joka asui Ruotsissa eräässä rannikon pikkukaupungissa. Tämän niminen henkilö oli työkaverini kun olin kesätöissä Ruotsissa -70/-80 luvun taitteessa. Erittäin kiva, työteliäs, hiukan hiljaisen oloinen äkkiseltään. Elämä aina vain ei kohtele lempeästi. Lapset olivat kaikki kaikessa ja siksi entinen työkaverini jonka kanssa pidettiin yhteyttä oli todella ihmeissään kun kertoi Ritvan lähteneen omille teilleen. Varmaan olisivat halunneet kun pitää yhteyttä jos olisivat tienneet mistä tavoittaa. Ajatukseni vain on että hän itse jotenkin on tuntenut epäonnistuneensa niin että kuvitteli näin olevan parempi.

      • Anonyymi

        Tosin onko kukaan nähnyt oikeasti ja todistettavasti livenä Ruotsista katoamisen jälkeen?


    • Anonyymi

      Ensin pitäisi ainakin todistettavasti tietää, että milloin sieltä katosi. Ei ihan yleisimpiä sukunimiä ole, vuonna 2019 oli Suomessa 176 Tamsi - sukunimistä. Ja näköjään kunnat, joissa Tamseja eniten asuu ovat länsirannikoilla, eikä Keski-Suomessa.

      Voiko siis olla, että ei ollutkaan Keski-Suomeen mitään linkkiä ennen sinne muuttoa??

      Kyllähän tätä voisi joku tämän henkilön tunteva alkaa vielä selvittämään. Monilta vuosilta pitäisi kuitenkin olla malttia aikajanaa selvitellä ...

    • Anonyymi

      66 järveä Kinnulassa, ja Salamajärven suuruisia isoja erämaa-alueita. Pieni asukasluku voi kaiketi niin muistaa kuin unohtaakin helposti. Ja jos siellä ei ole naisella ollut ennestään tuttuja niin harva tietenkään voi muistaa.

      Mutta jos miesystävä on ollut, niin jonkun luulisi tavanneen tämän naisen ja ehkä ihmetelleen kuinka äkkiä mahdollisesti aikanaan katosi. Kaiketi joku on (miesystävän naapuri yms.??!) joka voisi vielä muistaa tästä jotakin, edes suunnilleen ...

      Tietysti on jopa sekin mahdollista, että löytyisi jotain pihapiiristä, taikka sen välittömästä läheisyydestä, jota ei siihen aikaa ole osattu peittää.

      Ei kenenkään vaan sallisi katoavan aivan näin helposti, ja ihan niin vain.

    • Anonyymi

      On tämä ihme homma ollut tämäkin. Posti on mennyt aikoinaan perille, mutta poliisi ei saa selvitettyä sitä mikä oli osoite.
      Sukulaisetkin kaiketi laittaneet postia, mutta eivät tieneet osoitetta (Nimi ja kunta riittivät kuoreen ...)
      Lisäksi kukaan ei tiedä kenen kanssa Tamsi viimeksi asui, mutta tiedetään mm.miehen olleen väkivaltainen.

      Kaiken kruunaa tietenkin se, että katoaminen huomataan vasta pari vuosikymmentä myöhemmin, kun postia koetetaan toimittaa vanhaan osoitteeseen (Tieto siitä taitaa vaihdella miten Tamsi muutti. Jossain taidettiin kertoa myös että Tamsi olisikin ehtinyt jo muuttaa takaisin vanhaan kotitaloon, joka on purettu vuonna 1995 ...). Ei uskoisi että näin voi tapahtua, vaikka miten syrjäytynyt olisikin.

      Kuitenkin Kinnulan miesystävän täytyy tietää Tamsin menehtymisestä. Miten voi olla mahdollisita että kukaan ei tiedä kuka hän oli, vaikka miehestä muuta tietoa on ollut liikkeellä?! Käsittämätöntä näin vuosikymmentenkin päästä ...

      • Anonyymi

        Sattuuhan näitä vielä nykyäänkin ja voi olla vaikka asunnoossan kuolleena pitkään, kuten Norjassa muistaakseni 9 vuotta. Alkuun pari vuotta joku hakenut postit, mutta mihin ne sitten meni, eikä asuntoonkaan ollut kenelläkään asiaa, ei edes huoltomiehillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sattuuhan näitä vielä nykyäänkin ja voi olla vaikka asunnoossan kuolleena pitkään, kuten Norjassa muistaakseni 9 vuotta. Alkuun pari vuotta joku hakenut postit, mutta mihin ne sitten meni, eikä asuntoonkaan ollut kenelläkään asiaa, ei edes huoltomiehillä.

        Serbiasta tai Kroatiasta taisi olla olla joskus juttu, jossa muistaakseni naishenkilö oli kuollut tv:n ääreen 50 tai 60 luvulla, ja vasta noin kymmenen vuotta sitten alkoi taloyhtiö selvittää kuka asunnon omistaja on. Muumioitunut ruumis ehti katsella kauan sitten sammunutta tv:tä jäähtynyt kahvikuppi kädessä ainakin yli 50 vuotta. Ei mikään ole ihme eikä mikään ....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Serbiasta tai Kroatiasta taisi olla olla joskus juttu, jossa muistaakseni naishenkilö oli kuollut tv:n ääreen 50 tai 60 luvulla, ja vasta noin kymmenen vuotta sitten alkoi taloyhtiö selvittää kuka asunnon omistaja on. Muumioitunut ruumis ehti katsella kauan sitten sammunutta tv:tä jäähtynyt kahvikuppi kädessä ainakin yli 50 vuotta. Ei mikään ole ihme eikä mikään ....

        Minkä niminen?


    • Anonyymi

      Voisikohan Kinnulan postinjakaja olla elossa vielä siltä ajalta?! Sehän kuitenkin osasi Tamsin postin toimittaa oikeaan paikaan, joten tieto piti hänellä jostain olla. Tai ehkä on yritettykin etsiä, mutta ei sitten ollut enää elävien kirjoissa hänkään ...

    • Anonyymi

      Mitä jos tää miesystävä on kuollu ensin ja Ritva häipänny vaikka tskasin Ruotsiin?

    • Anonyymi

      Varmaan Ruotsiin paluusta olisi löytynyt merkintöjä, sillä ei länsinaapurissakaan paljon ilman paperisotaa voi toimia.

      Tämä tapaus kuitenkin osoittaa hyvin, että "kaikki ei todellakaan tunne kaikkia", ja Kinnulakin pienenä kuntana koostuu kuitenkin useista pienistä maalaiskylistä, ja osa kuntaa on aikalailla erämaa-aluetta (Salamajärven kansallispuisto).
      Tamsin miesystävä on saattanut asua jossain todella syrjässä, sillä sellaisia paikkoja tuolla on paljon, mikä selittäisi varsin hyvin sen, että kukaan(tai monikaan - on ehkä parempi ilmaus, koska varma ei voi olla) ei hänen muuttoaan sinne tiennyt.

      Itse epäilen että Tamsi on muuttanut miesystävän luo jonnekin syrjäiselle paikalle, ja että miesystävä luultavasti tietää(tai tiesi??- tiedä elääkö enää) Tamsin kuolintavan, ja sen vuoksi siitä vaiennukin.

      Niin, ja postin tosiaan saattoi kääntää tuolloin myös "osoiteettomana" johonkin postitoimistoon. Vaikka sekin ehkä mahdollista, että postinkantaja olisi osannut perille postin kantaa. Kuitenkaan omaiset ei postiosoitetta tietäneet ...

    • Anonyymi

      Minä tiedän Ritvan mieskaverin nimen. Ja tiedän myös mitä Ritvalle on tapahtunut.

      • Anonyymi

        Sie oot sellanen tietäjä, riinalla oli joku ase, sitten se oli jäänyt nousiaisissa pois ja nunnan taas olit heittänyt jonnekin minne lie.


      • Anonyymi

        Tietämiset kannattaisi varmastikin kertoa ihan muualle, kuin epämääräisenä näille palstoille. Jos todella siis tiedät asian, niin kannattaisikohan kertoa vaikkapa poliisin vihjepuhelimeen ...


      • Anonyymi

        Voithan kertoa tässäkin vaikka mieskaverin nimikirjaimet, jos tiedät?! Taikka missä päin Kinnulaa hän asui ja onko mahdollisesti vielä henkissään?!


    • Anonyymi

      Onko näitä outoja tapahtumia enemmänkin?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe