Metsätilan lohkominen

Anonyymi

Hei! Onko kenelläkään tietoa menikö metsätilan jako aivan lainmukaisesti tai oikeaoppisesti.
Kyseessä oli erimielisyyksiä raivauksesta yms. asioista yhteisomistustilasta, josta tämä halkomisprosessi lähti käyntiin.

Sovintoa ei saatu ilman maanmittauslaitosta ja insinöörin ratkaisua.

Toinen puoli tästä tilasta oli pelkkää metsämaata ja toisella puolen oli tilan vanhoja rakennuksia, kesämökki sekä parempaa metsää, joka kuitenkin alueena hehtaari määrällisesti on pienempi kuin tilan toinen puoli , jossa pelkkää ei niin hyvää metsämaata, joka lisäksi suuressa raivaustarpeessa.

Erotus näiden puoliskojen välillä oli arvona noin 5000€ pienemmän puoliskon ollessa häviöllä. Vastapuoli vaati vielä loppukokouksen aikana kesämökin hinta-arviota nostettavan. Mökki on kuitenkin kahteen kertaan arvioitu ammattilaisen toimesta. Toimitusinsinööri nostikin mökin hinta-arviota vaivaisella n. 3000 eurolla tämän loppukokouksen aikana. Lisäksi tällä puolen tilaa oli myös vanhoja navetta kiviä, jotka hän arvioi 2000€ arvoiseksi, koska keskinäiseen sopuun ei muutoin päästy. Olisimme kivet vastapuolelle antaneet ja ottaneet tämän metsä maana, mutta kyse oli selvästi vain kiusaamisesta, koska eivät niitä kuitenkaan halunneet. Kuitenkin tämä arvio on selvästi yläkanttiin eikä varmasti tällaisia summia näistä vieläpä kapeamman mallisista kivistä saa.

Tilalla menee rajana hiekkatie maantie näiden puoliskojen välissä. Olisimme halunneet vastapuolelta rahan sijasta tämän erotuksen pienenä metsä kuviona heidän alueen reunasta. Se ei olisi vaikeuttanut mitenkään metsänhoitoa tai mitään muutakaan. Lisäksi tämä taimikko on raivaustarpeessa. Se olisi juuri kattanut tämän noin 5000€ erotuksen ja puolet olisivat silloin olleet tasoissa arvoltaan.
Toimitusinsinööri laski ja tarkasteli asiaa ennen päätöstään ja melkein lähes jo oli tämän idean kannalla, mutta yllättäen totesi jonkin pykälän vähän olevan tätä vastaan ja ennemmin määrää vastapuolen maksamaan tämän erotuksen rahana.

Lähtökohtahan kuitenkin mielestäni on ettei ulkopuolista rahaa käytettäisi. Lisäksi siitä menee veroja eikä ole pidemmässä juoksussa samassa suhteessa tämän vastapuolen metsätilan arvoon.
Myöskään uusien rajojen tekeminen ei olisi ollut suuri ongelma, koska niitä tehdään kokoajan yleisestikin ja on normaali toimenpide.
Mitä mieltä tällaisesta tilanteesta?

2

1289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jakoasiat ovat monesti vaikeita.
      Tavaroiden arvoa on todella vaikea määrittää tarkasti, sillä eri ihmiset arvostavat eri asioita. Jutun pitempi käsittely saattaisi tulla kalliiksi ja erimielisyys jatkuisi senkin jälkeen.
      Muutama tuhatlappunen sinne tai tänne ei maailmaa kaada.
      Tärkeämpää onkin, miten omaisuutta hoidetaan tästä eteenpäin. Hyvällä hoidolla arvo nousee. Minä hyväksyisin tilanteen tällaisenaan, onhan siinä ollut asiantuntijoitakin paikalla, ja keskittyisin tästä lähin tulevaisuuden rakentamisen.
      Se on myös henkisesti helpompaa.

    • Anonyymi

      Oli tässä maanmittausinsinööri yrittänyt parastaan. Toimitus on tuomioistuinkäsittely, se ensimmäinen.
      Toinen aste on maaoikeus, johon voi ensimmäisen asteen ratkaisusta valittaa.
      Kolmantena on korkein oikeus....

      Maanmittaustoimituksen ollessa oikeudenkäynti, "tuomio", on sen muuttaminen vaikea. Tätä ei tajuta tonttia ostettaessa. Monesti oikeudenkäyntiin otetaan asianajaja avuksi. Tätä ei tule miettineeksi maanmittaustoimitukseen mentäessä. Aihetta kyllä olisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe