Talisman vs. Passat

Anonyymi

Ajoinpa hiljattain kummankin uusinta farmarimallia. Kumpikin oli bensamoottorilla varustettu. Heppojen määrää en muista, mutta hyvin kulkivat. Tässäpä näkemyksiäni:

Passat: Laadukas yleisvaikutelma, mutta vähän kalsea. Yleisilme hiukan tylsä ja pappamainen. Hyvät istuimet, mutta vähän turhan kovat, ja hyvä ergonomia. Kaikki hyvin suunniteltua, loogista ja toimivaa. Ohjaus yllättävän epätarkka, mutta melko tunnoton urille ja muille häiritseville tekijöille tiessä. Moottorissa ei erityistä luonnetta eikä dynamiikkaa. Liikaa ääntä auton alta. Jotenkin steriili ja yllätyksetön kokonaiskuva.

Talisman: Laadukas ja viihtyisä vaikutelma. Ajaton muotoilu. Kaikesta huokuu, toisin kuin Passatissa, miellyttävyys ja jopa ylellisyys. Hyvät istuimet ja hyvä ergonomia. Kaikki muukin toimii, mutta jotkut toiminnot eivät ole niin loppuun ajateltuja kuin Passatissa. Kulkee suoraan kuin juna. Ohjaus on tarkka ja tunnokas, minkä tosin saa maksaa myös tien urien ja epätasaisuuksien ajoittaisella tuntumisella ratissa. (Näin on mielestäni kuitenkin parempi.) Moottori on jotenkin kipakka ja temperamenttinen. Hiljainen kuten isot Renut ovat aina olleet. Tuuli ei suhise kuten monissa muissa autoissa. Kun Passatissa pitää äänimaailma huolen siitä, ettei ympäristö unohdu, Talismanissa ollaan jollakin vaikeasti kuvailtavalla tavalla irti ulkomaailmasta. Kaikki tuntuu olevan suunniteltu siten, että ihmisellä on Talismanissa mukavaa.

Valintani näistä kahdesta on ilman muuta Talisman. Renaultilla on selvästi VW:tä enemmän näkemystä ja taitoa tehdä ihmisen mittainen auto. Useita suuria Renuja mutta myös VAG-konsernin tuotteita omistaneena tiedän myös, ettei eroa kestävyydessä ole ainakaan Renun tappioksi.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikäpäs siinä, mutta Suomessa ewi myydä Talismania, hönö.

    • Anonyymi

      Joo valitettavasti mukava rellu poistui maahantuojan päätöksellä. Käytettyjä löytyy harvakseltaan kohtuuhintaan. Maine jäi vaan Lagunan jatkajana huonoksi ja myynti oli vähäistä. Isoissa relluissa oli sitä jotain, mukavuutta ja ranskalaista tyyliä.

      • Anonyymi

        Missä (muualla kuin Esson baarissa) muka on todettu, että Talisman olisi huono? Yksikään Talismanin arvioinut autotoimittaja ei ole sitä tehnyt. Totta puhuen Talismania on kiitetty korkeasta laadusta, mutta niinhän tehtiin jo sen edeltäjämallin kohdalla.

        TM tai Tuulilasi koeajoi Lagunan viimeisen version myös käytettynä, ja testikertomus oli yhtä kiitosta. Testaajalta jäi tosin huomaamatta Lagunassa monia sen hyviä ominaisuuksia, joista Toyotien, Volkkarien ja muiden sieluttomien ajokkien omistajat eivät tiedä mitään. Muutamia niistä ominaisuuksista luetellaan tämän ketjun aloitusviestissä.


      • Anonyymi

        No eikö se kerro jo jotain ihmisten luottamuksesta renaultiin jos autoon joutuu laittaan isosti rahaa ja jälleenmyyntiarvo on mitä on? Kyllähän joku clio kohtuuhintaisena kauppaansa tekee mutta sitten kun pitää useampi kymppi laittaa autoon niin aika harva uskaltaa renaultin ostaa. Onko se maine haitta muka niin kaukaa että se enää vaikuttaisi? Itse vähän epäilen että taitaa uudemmatkin olla vikaherkempiä ei se muuten selity! Valitettiinhan japanilaisiakin joskus ennen ruostuviksi autoiksi mutta eihän niistä enää puhuta mitään ja kauppa käy. Verrataan edellämainitun perusteella miksi mazda 6 ja toyota avensis tekee kauppaansa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2004
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      205
      1696
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1468
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1461
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1147
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      1
      1122
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      128
      1048
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      996
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      968
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      946
    Aihe