Aihe

minne katosi suomi24

Anonyymi

KUka muu kaipaa sitä suomi 24 porukkaa ja sen ilmapiiriä joka aikojen alussa oli. Oli hauskoja ihmisiä ja nikkejä, kivoja juttuja ja sopivasti suun soittoa, niin että sinne oli ihan pakko päästä ja sieltä oli ihan vaikea lähteä pois. Sitten alkoi tulla riitelyä, seksin vonkaajia myös, sekä ihmisiä joista selvästi huomasi että he eivät hyvin voi. Tuli valtataistelua ja riitaa jopa käräjiin asti, kiusaamista, mustamaalaamista. Moni katosi kuka mistäkin syystä. Ehkä näin käy välttämättä aina, on kuherrus aika ja pettymuksen aika. Myös oikea luonne tulee esiin, oma ja toisten. Sallivuus erilaisuudelle tekee sen, että rajat katoaa ja mitä vaan voi sanoa ja väittää ihmisistä joita ei edes tunne. Julkkiksia saa nimitellä ja haukkua kuin eivät olisi ihmisiäkään. Ruokoton puhe on enenpi sääntö kiun poikkeus. Mainoksia pukkaa nyt kiitettävän paljon mutta yhtäkään ei ole mieleen jäänyt eikä saanut mitään hankkimaan.
Ihmiset etsivät käytösmallinsa raakalaisten ja typerysten, sairaitten joukosta. Mutta sehän on ihan sallittua ja tuskin asialle mitään edes mahtaa. Miksi näin?

3

<50

  Vastaukset

  • Terve. Ja kiitos, tässäpä ajankohtainen ja todella laaja-alainen kysymys, joka tavalla tai toisella koskettaa niin nettikirjoittajia kuin meitäkin ylläpidossa joka päivä.

   Törmäämme aika usein ihmisten toteamuksiin, kuinka ajat olivat silloin ennen paremmin, ja kuinka nykyään netissä ei kannata enää edes yrittää keskustella. Nettikulttuurin muuttumisesta on puhuttu paljon ja jokainen keskustelupalstoilla tai vaikkapa uutisartikkeleiden kommenteissa pyörivä voi sen helposti havaita. Vihapuhe, maalittaminen, kiusaaminen, kunnianloukkaukset ja huonot argumentointitaidot tuntuvat olevan suhteellisen arkipäivää palvelussa kuin palvelussa: enää se ei monelta vaadi anonyymiyttäkään, vaan omalla kuvalla ja nimellä voidaan kirjoitella hyvinkin törkeitä juttuja.

   Meitä ihmisiä on moneen junaan. Osa on helposti vietävissä: kun muutkin lähtevät julkkiksen joukkolynkkaukseen, on helppo itsekin mennä perässä. Sananvapauteen viitaten perustellaan asiattomiakin sisältöjä, vaikka ei siitä sananvapaudessa ole lainkaan kyse. Netissä ikäänkuin normaalin kanssakäymisen rajat hämärtyvät: itse mietin, ajaako kasvottomuus siihen.

   Ihmisethän netin sisällön tekevät. Muutos vaatii joukkojen voimaa ja jokaisen omaa päätöstä pitää oma rakentava linjansa.

   Mitä sitten jokainen voisi tehdä? Itse käytän useita kansainvälisiä nettipalveluita, joissa käydään laajalti keskustelua. Kaikissa törmään välillä ikävään, sääntöjen vastaiseen/eettisesti arveluttavaan sisältöön, mutta olen päättänyt aina ilmoittaa kaikki kyseenalaiset kyseisen palvelun ylläpidolle, ja muuten olla täysin huomioimatta niitä. Päätin, että turhaan niihin käyttää energiaa: päinvastoin kirjoitan sellaisia viestejä, jota itsekin haluaisin lukea, ja jotka vievät keskustelua edes jollain tavalla eteenpäin. Ja onneksi vielä suuri osa näin tekee. Kaikenlaisille mielipiteille on ja pitääkin olla sijansa, mutta jokaisella on oma vastuu, miten asiansa esittää.

   Suurin osa Suomi24-kävijöistä ei valitettavasti tee sääntöjen vastaisesta sisällöstä ilmoituksia ylläpidolle. Ja se on ihan ymmärrettävääkin: siihen ei olla kaikissa ikäluokissa totuttu, eikä mahdollisuutta tarjota palvelussa tarpeeksi näkyvästi. Tähän haluamme muutoksen, ja suunnittelemme myös nettikäyttäytymisen esilletuontia muilla keinoin. Tällä hetkellä Suomi24:ssä Ilmoita-painike löytyy jokaisesta viestistä kolmen pisteen takaa ja aloituksessa se on lipun kuva.

   • Kas kun nyt ei koetettu ohjata muualle. Mutta syykin on selvä, nyt morkataan muita käyttäjiä.


  • Toden totta, että varmasti moni kaipaa sitä aikaa kun chatti oli uutta. Silloin osattiin keskustella asiallisesta aiheesta kuin aiheesta ja solmittiin hyviä ihan liveen johtavia tuttavuuksiakin, joiden myötä ystävyys on kestänyt vuosien ajan. Jotkut jopa löysivät elämänkumppanin chatin kautta. Pitää kuitenkin todeta, että vuodet vierii ja kaikenlaista ihmisillä elämässä tapahtuu. Jotkut löytäneet sen elämän kumppanin ja ei ole enää tarvetta chattailla, jotkus valitettavasti siirtyneet ajasta iäisyyteen, jotkut vaan kyllästyneet chatin nykymenoon. On olemassa ikäryhmät ja muitakin huoneita, mutta valitettavasti niihin kaikkiin on sulautunut niitä jatkuvasti seksiseuraa hakevia ja nettiseksiä tarjoavia, ne vie sen kiinnostuksen käydä nykyisin chattailemassa. Vaikka kuinka on erikseen seksichattihuoneet olemassa, niin ei se seksin vonkaajat vaan siellä tahdo pysyä. Tuntuu siltä, että nykyisin hoidetaan ne seksiasiatkin jo pelkästään netin kautta. Nykyisin tuntuu olevan kadonnut se taito keskustella asiasta kuin asiasta. Lisäksi varsinkin noissa ikähuoneissa tahtoo olla se niin voimakas sisäpiiri, ettei siellä edes keskustelemaan pääsekään ja lisäksi sitten ne chati mustasukkaiset naiset, jotka hyökkäävät heti kimppuun, jos satut erehtymään juttusille jonkun chatin vakimiehen kanssa. Ihan kuin omistaisivat toisensa siellä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26174
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16460
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15244
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13255
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   58
   3189