Helsingin Sanomat ristikko 3126

Ristikon ulkoasu on paljon parempi kuin 3125:ssä. Jotkut arvostavat kuvien epäselvyyttä. Tästä ei taida saada tarpeetonta päänsärkyä sen vuoksi, että aivot joutuvat koko ajan ylikierroksille yrittäessään saada sumeasta kuvasta selvää ja yrittäessään tarkentaa kuvaa. Ristikon voi ottaa siksi rennommin.

Jossakin määrin ymmärrän heitä. Mutta esim. vaakunakuvissa osassa vaakunat rajoja ei näy. Löysin kyllä vaakunat, mutta onko hyvä tapa häivyttää rajat täysin?

Yksi purkki on vain purkki - siitä ei erota, mitä purkissa voisi olla. Sisältö tulee risteävistä. Onko hyvä tapa?

Analysoin tarkemmin tätä omilla sivuillani, mutta muutama ajatus nyt tähän alkuun.

9

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olen itse tehnyt kaksi ristikkoa, jossa on huonoja Google-vihjeitä. Ovat olleet ihan samaa huonoa tasoa kuin Aulis Lehdon Google-vihjeet. En osaa sanoa, onko Aulis Lehdon vihjeet huonompia vai ovatko molemmat huonoa. Ristikkoakatemialta tämä ristikko saisi sanaston osalta hirveästi moitteitta.

      Pääkuvalauseet ovat hienot. Mutta niiden kanssa kävi samoin kuin itselle. Hyvät pääkuvalauseet huonontavat ristikon sanastoa, joka on paikoin erittäin huonoa.

      Pääkuvalauseiden oikean puolen yläpuolella on kolme varsin huonoa Google-vihjettä. Tällaisia syntyy, kun ratkoja ottaa vaikean lähtötilanteen, mutta taidot eivät riitä laittamaan ristikkoon laadukkaita ratkaisusanoja.

    • Anonyymi

      Kehitystä parempaan tapahtuu ja se on iso plussa. Onko ehostus pysyvää vaiko vain meikkaus yhtä juhlaa varten niin jää nähtäväksi.

    • Tai kyse on ajan puutteesta. Jotta saisi paremman laatuista sanastoa, pitää olla aikaa kokeilla eri vaihtoehtoja ja aikaa tehdä isojakin alueita uusiksi. Lehto ei tähän ole oikean keskialueen osalta ryhtynyt. Joko aika tai voimavarat eivät ole siihen riittäneet.

      Tällaisissa on aina kyse ammattitaidon, ajan ja voimavarojen riittämättömyydestä.

      Olen vaativaan rakenteeseen nähnyt Lehdolta varsin toimivaa sanastoa, joten ammattitaidosta tuskin kyse. Nyt vain tuntuu, että aika ja voimavarat on loppu.

      Oikeaan alalaitaan en saa järkevää
      Karttpaikka näyttää Kielin kaupungin kohdalle ainakin suurin piirtein. Jos laittaa sen, mitä kartta näyttäisi näyttäisi osoittavan, en saa risteäviin kunnon sanoja, en ainakaan vihjeelle VALINTAHETKIÄ .

      Vihjeeseen KIELES saa kyllä asiallisen ratkaisusanan, mutta yhteyttä vihjeeseen en ymmärrä.

      Oikeaan alareunaan sain TURUN YLIOPISTOA Googlen avulla luodun vihjeen. Tämä on sitä kun mennään siitä, mistä aita on matalin.

    • Tein sivustolle uuden osion Helsingin Sanomien ristikoille. Laitoin ko. osioon HS 3126, jossa analysoin parhaan taitoni mukaan visuaalisia puolia, vihjeitystä ja ratkaisusanoja sekä ristikon teknistä toteutusta.

    • Katsoin olisiko joku jo ratkojiin pistänyt VALINTAHETKIÄ. Joku laittanut saman, mitä ajattelin. Katsoin ratkojista karttavihjettäkin, olisiko joku löytänyt karttapaikan. Oli löytänyt. Taas varsin outo maantiedevihje, mutta ei aivan yhtä vähäpätöinen kuin ASMAI, joka on pieni katu. Olisin voinut löytää testaamalla jokaista aakkosen kirjainta. Jossain vaiheessa olisi tärpännyt.

      Karttakohta on kuitenkin oikeassa paikassa ottaen huomioon kartan koon. Jotensakin huvittavia.

      KIELES selvisi siinä samassa kun siinäkin vähän etsin apuja. Mutta eikö KIELIS olisi ollut oikeampi?

    • Tulkitsin, että vihje pitää lukea KIELE S. KIELI S sopisi ratkaisusanan logiikkaan, jos Nykysuomen Sanakirjasta haetaan sanan "kieli" synonyymi. Kiele ei tarkoita oikein mitään. Ei löydy Nykysuomen Sanakirjastakaan tai ainakaan en sellaista osannut löytää. Vähän nyt ihmettelen tätä vihjettä.

    • Vihje voidaan ehkä ajatella taivutettuina katkaistuina sanoina, jolloin lähtösana on KIELESSÄ ja ratkaisusana on samalla tavalla katkaistu synonyymi. Näin tulkiten ihmetystä herättää vain se, että toisessa sanassa taivutusmuoto päättyy a-kirjaimeen ja toisessä ä-kirjaimeen.

    • Anonyymi

      Nimimerkki PM kyseli eräästä kuvasta. Hesarin ristkoita oli kaikkein paras käsitellä foorumissani siksi, että kysytään niin paljon kuvista.

      Kyseessä on pelihahmo TOOVA, joka liittyy peliin Another Eden. Lehton leikkaamasta kasvokuvasta hahmoa oli vaikea erottaa. Olennaisesti hahmolle kuuluva tiaara ei näy. Sen lisäksi nenä ja suu eivät juuri erotu. Pelkistä silmistä ja tukasta hahmoa on vaikea hahmottaa. Hahmotin itsekin pitkään väärin.

      Kun hämärän kuvan voi laittaa esille ja ottaa rinnalle toisen hahmon, asia selviää paljon helpommin kuin kuvailemalla kuvaa.

    • Anonyymi

      Ihan vaan huvin vuoksi laskin karttakohteiden kokoa ja etsin toiselle tietoa netistä.

      ASMAI.
      Kadun pituus on yhteensä n. 400 m ja pinta-ala on n. 4 ha (olen laskenut 40-50 m levyisen kaistaleen kadun molemmin puolin).

      Karttakohteen koon toistaiseksi pienin arvo on siis. n. 4 ha.

      POEL
      36,02 km² kokoinen saari.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe