Tulo ja poisto samassa huoneessa

Anonyymi

Talossa johon muutimme on alunperin varastosta tehty makuuhuone. Siinä ei ole minkäänlaista ilmarakoa oven ja kynnyksen välissä, ajattelin vaihtaa kynnyksen matalammaksi ns. tuuletuskynnyksellä. Talossa koneellinen ilmanvaihto. Nyt kun tutkin huonetta tarkemmin ilmanvaihdon ollessa täysillä, huomasin että huoneessa on itse asiassa sekä tulo- että poistoventtiili ja ilma niissä liikkuu. Samalla seinällä parin metrin korkeudella ja puolen metrin päästä toisistaan.
Eikös ilman yleensä pitäisi kulkea huoneista toisiin, esim. makuuhuoneesta kylppäriin? Onko tuollainen ratkaisu toimiva jossa tulo ja poisto ovat samassa huoneessa lähellä toisiaan? Kannattaako kuitenkin tehdä ilmarako oven alle?

6

2043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tarvii ilmarakoa jos on sekä tulo että poisto.

    • Anonyymi

      Oletko varma ettei koneellinen ilmavaihto vain vedä ilmaa molemmista venttiileistä? Silloinhan homma periaatteessa toimii, kunhan systeemi on säädetty oikein. Kuulostaa oudolta tuo venttiilien sijoittelu lähelle toisiaan, en usko että ilma pelkästään noiden avulla huoneessa vaihtuu, ainakaan riittävästi. Tuntuuko että ilma huoneessa on raikasta? Rakokynnys varmaan parantaa ilman vaihtuvuutta, mutta saattaa vaikuttaa muiden tilojen ilmankiertoon. Joka tapauksessa kannattaisi käyttää joku ilmanvaihdon asiantuntija paikalla.

      • Anonyymi

        Kokeilin että toisesta tulee ilmaa ja toiseen menee. Huoneessa ovi kiinni nukkunut on valittanut huonosta ja kosteasta ilmasta. Kuntotarkastaja suositteli kynnysraon tekoa mutta ei varsinaisesti tarkastanut eikä mitannut noita ilmavirtauksia.

        En tiedä paljonko rakokynnys muuttaa ilmankiertoa muuten, joka tapauksessahan sisäovia pidetään joskus auki ja joskus kiinni (yleensä raollaan) ja kierron pitää pelata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeilin että toisesta tulee ilmaa ja toiseen menee. Huoneessa ovi kiinni nukkunut on valittanut huonosta ja kosteasta ilmasta. Kuntotarkastaja suositteli kynnysraon tekoa mutta ei varsinaisesti tarkastanut eikä mitannut noita ilmavirtauksia.

        En tiedä paljonko rakokynnys muuttaa ilmankiertoa muuten, joka tapauksessahan sisäovia pidetään joskus auki ja joskus kiinni (yleensä raollaan) ja kierron pitää pelata.

        Öö, sori sekoilin, ajattelin jotenkin että huone on erillään muusta asunnosta ja nuo venttiilit on suoraan ulkoilmaan yhteydessä, mutta ovatkin siis tietenkin osa koneellista (tulo&poisto?)ilmanvaihtoa. Ei kai siinä silloin mitään, voihan niitä venttiileitä säädättää isommalle jos tuntuu ettei happi riitä, mutta eihän siitä rakokynnyksestäkään haittaa ole.


    • Anonyymi

      Luultavasti kyseessä ei ole varasta, vaan askarteluhuoneen nimellä rakennettu huone. Sellaiseen piirretään sekä tulo - että menoventtiili. Kyseessä lienee ihan normaali asennus.

      Jos askarteluhuoneeksi suunnitellun tilan ottaa käyttöön, niin ongelmana on usein tietysti se, ettei niin sqaisi tehdä (mutta ketään ei kiinnosta), sekä se, että ilmanvaihtoon ei ole useimmiten laitettu äänenvaimentimia sekä se, että ilmamäärät on mitoitettu askarteluun. Voi olla hieman turhan tuulista yrittää nukkua hyvin ilmastoidussa huoneessa.

    • Anonyymi

      Jos huone on muuten tiivis ja ovi kääntyy helposti, niin on helppo kokeilla onko huone yli/ali tai tasapaineinen. Sillälailla että teippaa kahva alas ja että lukon kieli menee oven sisään ja laita se melkein kiinni. Silloin näet, pyrkiikö ovi painumaan kiinni kokonaan vai pyrkiikö se aukeamaan. Jos ei tapahdu mitään, niin silloin huoneessa on imu ja tuloilma tasapainossa.
      Sen ei tarvitse olla kummoinen veto tai imu kun ovi alkaa kääntymään ilman vaikutuksesta.
      Sanoit että olet hiljan muuttanut sisään taloon. Meillä oli talo ollut ilmeisesti kylmillään pitkään ennenkuin muutimme siihen. Kesti noin 4 kuukautta ennenkuin makuuhuone tuntui kuivalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe