05 kuusessa 07 tyttöön

Anonyymi

Siis onko tämä liian suuri ikäero vai mitä pitäisi tehdä? Veikkaan että hänkin johon kusessa minuun. Olen siis 15v poika ja hän on 13v tyttö.

Pliis apua.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä koskaan oleta tai veikkaa toisen tunteita, jos hän ei sano niitä selkeästi.
      Tuo veikkailu hieman kertoo siitä, että pitäisi olla ikää enemmän, että ymmärtää paremmin tällaisia asioita.
      Etenkin noin nuorena ja juuri tuossa ikähaarassa pitää olla todella selkeästi, että tykkääkö toinen vai ei tai muuten tulee ongelmia. Ei mitään vihjailuja, vaikka flirttailu onkin kivaa.

      Mitä jos puhuisitte asioista selkeästi ja jos tunne on yhteinen, niin juttelisitte vanhemmille? Tiedän, että kuulostaa kauhealta, mutta jos vanhempien kanssa voi valvotusti olla kavereita tai jopa seurustella niin ei satu hölmöjä vahinkoja joista voi kärsiä esim. laillisesti.
      Olkaa valmiita suoraan sanomaan, että tiedätte 13 vuotias on vielä nuori ja 15 vuotiaalla on iso vastuu suhteessa, ettei mitään satu. Ja pyydätte apua vanhemmilta kuinka tehdä asiat vastuullisesti ja oikein, ettei mene hetkellisen mielijohteiden mukana ja myöhemmin kaduta mikään.

      Toivottavasti teillä on vanhemmat, jotka ymmärtää tilanteen vakavuuden, mutta ei itse ole liian vakavia. Osoittakaa vastuunne sillä, että olette avoimia asiasta ja tietoisia tilanteesta. Jos uskotte, että vanhemmat ei ota asiaa tosissaan tai on liian tiukkoja niin menkää juttelemaan asiasta yhdessä terveydenhoitajalle, koulupsykologille tai luotettavalle opettajalle. Heiltä voi tulla ohjeita ja neuvoa ja voivat keskustella paremmin vanhempien kanssa.

      Ensin keskuttelette yhdessä selkeästi, että varmasti pidätte toisistanne. Ole valmis myös siihen, että hän sanoo, että ei ole varma. Tuon ikinäisenä se on usein tosi vaikea tietää varmasti, ja silloin pitää antaa vain aikaa kasvaa.

      Hän myös saattaa sanoa, että ei pidä ja tiedän, että harmittaa kun luulit toisin. Älä suutu hänelle, koska te vasta harjoittelette sosiaalisia taitoja molemmat ja siitä jää huono olo kaikille, jos purkaat kiukkua häneen. Purkaa myöhemmin, vaikka pelaamiseen tai kerro vanhemmille tai jollekin aikuiselle, että kävi näin, nyt on huono olo.

      Mutta.. Jos hän sanoo selkeästi kyllä niin sitten alatte aikaisempien ohjeiden mukaan suunnittelemaan, että mitä teette asian suhteen ja oletteko valmis sovittuun seurusteluun yms.

      Tiedän, että kuulostaa nololta ja vaikealta, mutta helposti tapahtuu molemmin puolista harmia jos ei nuorena huolehdi tuollaisesta.
      Muista, olet 15 vuotias ja rikollisessa vastuussa jo monesta asiasta ja hän on sen takia myös laillisesti enemmän lapsi kuin sinä. Että jos jotain sattuu ja vaikka vain tulkitsette toisianne tai joku toinen tulkitsee teitä vääriin, sinulla on yleensä lain mukaan vastuu ja erehdyksestäkin saattaa joutua kärsimään.

    • Anonyymi

      Siis toi ikä ero ei oo ees paljoa, mutta voit aloitaa vaikka ihan vain juttelenalla hänelle että opitte tuntemaan ja sitten on myös helpompi sanoa onko hän kiinnostunut vai ei.

    • Anonyymi

      tuo ikä ero on liikaa tuossa iässä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4914
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3227
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1375
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1206
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      64
      887
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe