Kannabis lailliseksi

Anonyymi

Kannabis pitäisi laillistaa Suomessa. On totta, että se aiheuttaa ongelmia, mutta suurin osa niistä johtuu laittomuudesta. Tällä hetkellä kannabiksen ostamisessa ei ole ikärajaa, joten teinit/nuoret voivat sitä ostaa. Kannabiksen laadussa ei myöskään ole valvontaa, joten koskaan ei voi olla varma mitä keuhkoihisi vedät. Laillistaminen on tuonut ulkomailla enemmän hyvää, kun esim mitä laittomuus on tuonut. Minkä takia se ei siis Suomessa toimisi?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannabis tekee säälit-täväksi.

    • Anonyymi

      Tiedätkö, kukaan ei välitä siitä kannabiksesta jos ei joka kerta ne kannabiksen käyttäjät olisi niin välinpitämättömiä m*lkkuja ja polttaisi sisällä kämpissään. Rappukäytävätkin haisee sille kuselle. Tai muiden ikkunoiden alla.
      Ei kukaan teitä narauta poliisille yms. jos osattaisiin edes peruskäytöstavat.
      Se, että tupakka jää paremmin kiinni ei muuta asiaa, että kuselle haiseva kannabis jää kanssa suomalaisiin rakennuksiin pitkäksi aikaa leijumaan ja aiheuttaa muille ihan yhtälailla migreeniä ja astma kohtauksia. Sanoinko tosiaan jo, että haisee ihan kauhealle? Sanon taas.. Kuin työmiehen kuset olisi jätetty vessanpönttöön viikonloppuksi seisomaan.

      Totta, että minunkin mielestä alkoholia pitäisi alkaa selkeästi rajoittamaan ja valvomaan enemmän sillä välin kun kannabiksen suhteen voisi olla löysempää ja harkitusti laillistaen valvotaa, ettei kotikauppa vain kasva vaan se tehdään esim. niin, että valtio saa sen myymisestä rahaa auttaa esim. taistelussa ja terveydenhuollossa vahvempia huumeita vastaan. Tietty Suomessa kasvattaminen voi olla niin kallista, että jos ihmiset ei suostu maksamaan kunnollisia hintoja niin menee vain kuluihin. Pitäisi tehdä oikein koko homma alusta asti, ettei siitä tule ongelmaa ja se voisi olla yleishyödyllistä.

      Yleisesti alkoholituottaa eniten ongelmia, mutta tähän mennessä talonyhtiöissä kannabiksen polttajat aiheuttaa eniten tuhoa. Ainakin mitä on itse koettu ja nähty. Yksi neljästä meni kunnolla sivuun polttamaan, ettei savusta siästiloja ja ikinä ei polttanut kämpässään. Ei mitään riehumisia ja pileitä.
      Mutta loput aina kutsuvat kavereita jatkuvasti kylään ja koko talo haisee viemärille. Ikävä kyllä kannabiksestä ei kukaan sammu, joten siitä häiriköinnistä, sotkemisesta ja hajusta ei tule monestti ikinä loppua. Yksi käyttäjä diilasi kaikkia mahdollisia aineita, toinen taas lähetti kaverinsa rikkomaan muiden ovia yms. ja öisin pimpotteli ovikelloja, kun halusi jakaa ruokaansa.

      Ehkä kannabis tekee sinulle sen rennon olon ja ei se niin tarkkaa ole, mutta sillä välin ympäristö kärsii tästä käyttäjän välinpitämättömyydestä. Alkoholistit sentään häpeää lähes aina sen verran, ettei naapureita halua tarpeettomasti häiritä.

      Kumminkin.. Jos siitä tulisi laillinen niin asia pitäisi toteuttaa asteittain, valvotusti ja oikealla tavalla tai siitä tulee taas yksi iso sotku lisää, jota kenelläkään ei ole varaa siivota.

      Iso osa kannabiksen ongelmista ei johdu sen laittomuudesta mitenkään vaan sen käyttäjistä ja siitä, ettei Suomessa puututa kunnolla koti/katukauppaan kaikkien huumeiden osalta. Ensin pitää saada nuo asiat kuriin, niin se auttaa yleisestikin kannabiksen laillistamista, nyt jos laillistaa niin kotikasvatukset ja kaupat menee vain pahemmiksi ja silloin ainakin myydään melkein mitä vain kannabiksena.

      Meidän täytyy saada rakenteellisesti muita asioita kuntoon ja toimivaksi ennen kuin lailistaminen olisi hyvä asia. Valvonta on yksi tärkeimmistä ja puututaan siihen oikeaan ongelmaa, kotihuume kauppoihin, eikä siihen muka ongelmaan, että jengit on syyllisiä kaikkiin huumeisiin Suomessa.

      Ollaan kumminkin todellisia, tosi usein ne jotka haluaa kannabiksen lailliseksi on näitä, jotka haluaa saada ns. luvan kasvattaa ja myydä sitä. Tai jatkaa sisäpoltteluaan muka luvallisesti.
      Ääni muuttuu kellossa kun aletaan ehdottelemaan, että miten kannabiksesta tehdään laillista, että tarvitaan kovaa valvontaa kasvattamiseen ja kauppaamiseen. Myydään valtion kasvattamana ja valvomana niin turvallisuuden lisäksi ne varat menisi hyötykäyttöön. Ensin aloitetaan sillä tehostetulla valvonnalla ja vain lääkekannabiksella, niille jotka tarvitsee ja kärsivällisesti katsotaan, että kun on valvonnalla saatu putsattua kotikaupat ja lääkekannabis on jonkin aikaa ollut sen jälkeen kierrossa, niin onko kuinka paljon ongelmia. Sitten siitä voidaan laajentaa.

      Asiaa ei edistetä, koska tiedetään, että ei kenelläkään joka sen lailliseksi haluaa ole kärsivällisyyttä tai aikomusta hyvyyden tai huolen takia sitä laillistaa. Tai, että se oli turvallisempi huume. Että parempi kaikille kuin alkoholi yms.
      Muuten olisi jossain jo näkyvillä selkeästi yhdessä tehty suunnitelma sen toteuttamisessa rakenteellisesti, auttavasti ja hyödyllisesti yhteiskunnalle eikä vain heille itselleen. Eipä ole näkynyt tai kuulunut muita kuin niitä nättejä tekosyitä.

    • Anonyymi

      Kannatan kannabiksen käytön vapauttamista niin saavat he käyttää rauhassa joiden mieli tekee. Rikollisuus vähenee. Ja ei tarvitse poliisia pelätä eikä piilossa polttaa. Samat säännöt kuin tupakoijille erotuksen se että ei ei tule savu muiden neniin. Eli samalla parveketupakoinnin kielto.
      Sanoisin että ainoa hyvä asia mitä Ohisalo ehdottaa. Muuten hän ajaa vain matujen ja sateenkaariväen asioita. Voi olla että kannabiksenkin sallimisen ajaminen liittyy siihen että nämä vastaanottokeskuksen asukit sitä ovat tottuneet käyttämään. Ja Ramadanin aikana huumeita käytetään yleisesti jotta kestetään olla päivällä ravinnotta.Ja siksi se menee mukavammin.

    • Anonyymi

      Kannabis on ongelmapäihde, jota ei pidä laillistaa.

      - kannabissavu sisältää tupakansavua enemmän karsinogeeneja
      - kannabiksen on todettu aiheuttavan mm. leukemiaa ja kivessyöpää
      - aiheuttaa psykoosia ja muita mt-ongelmia
      - nostaa sydänkohtauksen riskiä
      - heikentää verbaalista oppimista
      - taannuttaa
      - kasvattaa onnettomuusriskiä
      - heikentää muistia
      - muuttaa nuoren aivoja jopa pysyvästi
      - heikentää arvostelukykyä ja arviointikykyä
      - tuhoaa harmaata aivomassaa
      - voi tuoda esille piileviä sairauksia: kohtaukset, äkkikuolema yms.

      Kannabiksen laillistamisen seurauksia ovat mm. runsaampi ja helpompi saatavuus, joka kasvattaa haittoja.

      Tupakan ja alkoholin aiheuttamien ongelmien rinnalle tulisi laillistamisen myötä uusi ongelma, joiden kokonaissaldo olisi ruma ja kallis.

      Jyrkkä EI kannabiksen laillistamiselle.

    • Anonyymi

      Näissä keskusteluissa tunnutaan lähtevän automaattisesti siitä olettamuksesta, että mikäli kannabis laillistetaan, kaikki alkaa sitä käyttämään. Ei se niin mene. Itseäni kyseinen aine ei kiinnosta vähemmän vertaa. Toisaalta heille, jotka ainetta haluavat käyttää, niin heille se mahdollisuus pitäisi suoda. Tosin tämänkin aineen osalta säännöt pitäisi olla samat, kuin alkoholin, eli mikäli olet käyttänyt, niin asiaa minkään moottoriajoneuvon rattiin ei ole.

    • K25 olisi sopivampi kuin K18✌️

    • Anonyymi

      Minun mielestäni kannabista ei pidä laillistaa.

      Kannabiksen laillistaminen toisi rahaa valtiolle, sekä huumausainerikokset pienenisivät suomessa. Mutta riittääkö kannabiksen tuoma raha tukemaan ja kuntouttumaan niitä, jotka saavat kannabiksesta itselleen riippuvuuden? Jos sen laillistaisi, niin käyttäjäkunta myös kasvaisi. Jos alkoholi ei riitä, miksi sitten kannabiskaan riittäisi ja portti vahvempiin aineisiin ei kasvaisi? Ihmiset tekevät päihteiden vaikutuksen alaisena tosi huonoja päätöksiä, lisääntyisikö erilaiset rikokset sitten vaan kun olisi enemmän päihteitä tarjolla?

      Me emme pärjää Suomessa alkoholin kanssa, joten emme myöskään pärjäisi kannabiksen kanssa. Kannabis ja alkoholi ei ole täysin verrattavissa toisiinsa, toiselle sopii paremmin toinen kun toiselle taas toinen. Mutta se päihteissä oleva hyvyys on sen verran vähäistä pahuuteen verrattuna, että eiköhän nyt vaan mennä sillä alkoholilla.. toivottavasti tulevaisuudessa kokonaan ilman päihteitä!

      • Anonyymi

        Tosi herttainen käsitys siitä, että päihteistä päästäisiin eroon. Niitä on aina ollut, ja tulee olemaan. Mikäli ei laillisesti, niin sitten laittomasti, tämä taas tuo mukanaan oman rikkollisuuden. Kieltolain aikaan Virosta salakuljetettiin pirtua tynnyreittäin, ja tässä touhussa ei säästelty keinoja. Salakuljettajat olivat aseistettuja, ja aseiden käyttöä ei kaihdettu. Tämänkaltaista touhua tuskin kukaan enää haluaisi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe