Aihe

Kelan matkakorvaus

Anonyymi

Joutuuko maksamaan taksin.

Sattui tälläinen tapaus. Äidille oli taksi tilattu 100 kilometrin sairaalamatkaa varten. 10 minuuttia ennen sairaalan lähtöä soitetaan sairaalasta, että aika on peruttu. Joutuuko kela maksamaan turhaan tilatun taksin. Joutuuko asiakas maksamaan omavastuun käyttämättömästä taksista. Entäs jos taksi olisi vienyt asiakkaan turhaan sinne.

8

51

  Vastaukset

  • Kannattaisi ehkä kysyä suoraan kelasta eikä Suomi24:stä...

  • Eiköhän tässä tapauksessa Kela joudu maksamaan sairaalan mokauksen kokonaisuudessaan. Potilas ei tietenkään joudu maksamaan.

  • Tuliko taksi? Maksoiko äitisi sille mitään?
   Kyllä tuo asia pitää selvittää sairaalan, Kelan ja taksiyrittäjän kesken.
   Yrittävät ehkä maksattaa mokansa asiakkaalla kun hyväuskoisia hölmöjä riittää. Tuossa tapauksessa voi ilmoittaa maksun vaatijalle että senttiäkään ette tule saamaan ilman oikeuden päätöstä, yleensä vaatimukset loppuu siihen. Asia olisi mennyt hankalaksi jos vasta potilaan sairaalaan saapumisen jälkeen olisi ilmoitettu että aika on peuttu.

  • Eihän se taksi voi kyydistä vaatia maksua kun koko kyytiä ei ole ajettu. Jos vaatii Kelan omavastuuta maksettavaksi, niin en tiedä miten laillista se on. Olennaista tässä varmaankin on, että kerkisittekö perua taksin vai ehtikö se tulla pihaan. Ehkä taksilla joku perusmaksu on oikeus vaatia jos taksi on tilattu, eikä asiakas lähdekään.

   • Se "Kelataksi" tilataan ainakin kaupungeissa tietystä numerosta, joten ei asiakas ole edes yhteydessä siihen.


  • Ei ole asiakas yhteydessä taksiin tilatessa, mutta aloittaja voisi kertoa tuliko se taksi pihaan vai ei. Vaatiko se jotain maksua kenties. Oleellisia kysymyksiä. Taksikeskus ja Kela selvittelevät varmaankin keskenään ajamatta jääneen kyydin. Eiköhän Kela ole ohjeistanut taksikeskusta miten tälläisissä tapauksissa toimitaan.

   • Olen ketjun aloittaja. Taksi tuli pihaan. Ei kerinnyt perua.


  • No vaatiko se taksi jotain maksua, vai miten asia meni.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   358
   17501
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   661
   9935
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   6093
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2425