Aihe

Työkyvyttömyys

Anonyymi

Onko työkyvyttömyys rikos Suomessa vai miksi yhteiskunta kohtelee työkyvyttömiä pahemmin kuin rikollisia. ? Kaikkein heikoimassa asemassa olevat terveytensä, voimansa ja vielä järkensäkin menettäneen pitäisi osata ja jaksaa taistella loputtomasti useita vuosia tuulimyllyjä vastaan tässä kuvottavassa systeemissä joka kohtaa työkyvytöntä.

21

127

  Vastaukset

  • Etkö ole tienny että suomalainen on kateellinen olet työssä tai ei.

  • Jos tarkoitat, että työkyvytön ei pääse eläkkeelle, niin se valitusrumba on useiden kohdalla täysin hyödytön. Ainoa pelastus on ikänsä puolesta päästä eläkkeelle.

   • Katoppa semmoinen fb ryhmä kuin työkyvyttömien tuki


  • Kyllä taitaa olla.
   Kun sairastuin työperäisesti pitkän uran jälkeen, sairautta ei käsitelty ammattitautina. No, se ei muuttanut tilannetta, mutta Kela ei myöntänyt edes sairauspäivärahaa ja pudotti heti työttömäksi "työhaluttomaksi" työmarkkinatuelle. Eli sairastin 4 vuotta ilman hoitoja, koska ei ollut rahaa erikoislääkärin maksuihin ja lääkkeisiin.

   Sitten loppui maksukyky myös muuhun ja jouduin ottamaan velkaa laskujen ja talouden kuluihin. Tuli asunto-ongelmia, vesivahinkoja ym, vakuutusyhtiö ei korvannut mitään. Vein hylätyty eläkepäätökset kaikkiin valitusasteisiin vakuutusoikeutta myöten. Kaikki tulivat hylkyinä takaisin.

   Sitten jouduin velkojeni vuoksi ulosottoon. Menetin omaisuuteni, asuntoni ja voimavarani. Olen ollut nämä viimeiset vuodet kuin yhteiskunnan suurin vihollinen, kaikki apu on evätty. Nyt sain vanhuuseläkkeen, pienen, koska työeläkettä ei kertynyt työmarkkinatuella ollenkaan. Elän köyhyysrajan alapuolella.

   Viime kuussa tuli häätö nykyisestä vuokra-asunnosta, omistaja myy sen alta. Hain Kelasta muuttotukea, se evättiin. Ensi kuussa joudun veneen alle kai.
   Ja kaikki tämä alunperin vain sairauden vuoksi.

   • Katoppa semmoinen fb ryhmä kuin työkyvyttömien tuki


  • Minulla oli aikavaraus TE-toimistoon.
   Satuin huomaamaan papereissa tekstin, että jos terveydelläsi on vaikutusta kykyysi tehdä työtä, voit hakeutua työkyvynarvioon.
   Tämä siis tapahtui 12/2017, eikä aloitettu arvio ole vieläkään valmistunut.
   TE-toimisto ohjasi minut TYP-asiakkaaksi.
   Pitkä polku tämä arviointi, kohta tulee 3-vuotta täyteen.

   • Työkykyä arvioitiin yli 10 vuotta ja työttömien kuntoutuksessa 3 erikertaa. Työkyvyttömyyseläke paperit valitusrumpa kesti aina siihen saakka kun täytin 63 vuotta. Vakuutusoikeus aina hylkäsi hakemuksen vaikka hoitava lääkäri oli todennut työkyvyttömäksi ja tätä rumpaa kesti yli 10 vuotta Vakuutyslääkärit hylkäsi aina työkyvyttömyys hakemukset vaikka en ikinä nähnyt Vakuutuslääkärijä. Tämähän oli täyttä minun kiusaamista ja turhaa paperirumpaa yli 10 vuotta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Työkykyä arvioitiin yli 10 vuotta ja työttömien kuntoutuksessa 3 erikertaa. Työkyvyttömyyseläke paperit valitusrumpa kesti aina siihen saakka kun täytin 63 vuotta. Vakuutusoikeus aina hylkäsi hakemuksen vaikka hoitava lääkäri oli todennut työkyvyttömäksi ja tätä rumpaa kesti yli 10 vuotta Vakuutyslääkärit hylkäsi aina työkyvyttömyys hakemukset vaikka en ikinä nähnyt Vakuutuslääkärijä. Tämähän oli täyttä minun kiusaamista ja turhaa paperirumpaa yli 10 vuotta.

    Niin eli koko prosessia ei kannata edes aloittaa alun alkaenkaan, paras vain totutella siihen että toimeentulotukihakemuksilla mennään ja sitten lopulta joku onneton kansaneläke joka sekin jatkuu toimeentulotuella.

    Onnea matkaan kaikille, tarkoitushan on se että järjestelmä itse työllistää itse itseään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Työkykyä arvioitiin yli 10 vuotta ja työttömien kuntoutuksessa 3 erikertaa. Työkyvyttömyyseläke paperit valitusrumpa kesti aina siihen saakka kun täytin 63 vuotta. Vakuutusoikeus aina hylkäsi hakemuksen vaikka hoitava lääkäri oli todennut työkyvyttömäksi ja tätä rumpaa kesti yli 10 vuotta Vakuutyslääkärit hylkäsi aina työkyvyttömyys hakemukset vaikka en ikinä nähnyt Vakuutuslääkärijä. Tämähän oli täyttä minun kiusaamista ja turhaa paperirumpaa yli 10 vuotta.

    Katoppa semmoinen fb ryhmä kuin työkyvyttömien tuki


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin eli koko prosessia ei kannata edes aloittaa alun alkaenkaan, paras vain totutella siihen että toimeentulotukihakemuksilla mennään ja sitten lopulta joku onneton kansaneläke joka sekin jatkuu toimeentulotuella.

    Onnea matkaan kaikille, tarkoitushan on se että järjestelmä itse työllistää itse itseään.

    Joo yrittäjyys ei ole vaihtoehto köyhulle


  • Kaikkihan sen tietää, että mitkään valitukset eivät auta, kun vakuutuslääkärit toteaa työkykyiseksi. Turha kiusata itseään vuosien valitus kierteellä.

   • Katoppa semmoinen fb ryhmä kuin työkyvyttömien tuki


   • Näin on .Ehköistään tahallaan eläkkeelle pääsy ja pitään työttömänä.Halvepaa .Ihmisarvo on Suomessa polkutavaraa ja rahalla mitoitettu. Näkyy työtömien kohtelussa jot akäsitellään kuin ihmisjä'tettä ja vajaakuntoisia kohtaan harjoitetusta politiikasta joka näkyy juuri noin.


   • Uusimmassa Seurassa on 2013 tapahtunut rekan rengasrikko, joka heilutti viereisellä kaistalla ajanutta töihin menevää maarakennus insinööriä.viiskymppistä naista. Ensimmäiseen työkohteeseen tarkistuskäynnille saavuttuani särki julmetusti päätä ja seuraavista työmaan tarkistuksista ei muista mitään. Ekan vuoden ajan sai tietenkin sairasloma-ajan palkkaa , kun oli työsuhde. Sen jälkeen rahahanat sulkeutuivat. Sekä vakuutusyhtiön että kelan lääkärit toteavat että henkilöllä on rappeutumis sairaus. Mutta kuitenkin täysin työkykyinen. Jos hän tekee mitä tahansa työtä täyden päivän , niin seuraavat kaksi vuorokautta pitää nukkua.Määritelty 60% aivovamma. Pääsi kyllä aikaisemmin kelan kuntoutukseen, ennenkuin todettiin täysin terveeksi.Insinöörin usean tonnin kuukausitulot sitten vaihtuivat työmarkkinatukeen asumistukeen ja toimentulotukeen 850 euroon kuukaudessa. Hän on haastanut sekä kelan että vakuutusyhtiön oikeuteen , joka jatkuu Jos hän voittaa oikeudessa , niin eläke olisi hyvä kun siinä oletetaan että olisi tehnyt normaali mittaisen työuran.


  • Heillä on hirveä kiire avaruuteen ja rahaa tarvitaan.

  • Suomessa vajaakuntoiset uransa tehneet odottelevat eläkepäiviä työttömänä työnhakijana .Eläkkeelle pääsy on pyritty käytännössä estämään ja kiitos Kokoomuksen ja Ek: n on suljettu eläkeputki mahdollisuutta ja haluttaisiin lopettaa sekin että ei vahingossakaan vaan pääse eläkkeelle vaan joutuu roikkumaan tuossa välimaastossa tuskaillen tulottomana ,onnettoman päivärahan varassa jolla ei osteta edes uusi kenkiä ,jos mielii syödä .

   Eiköhän olisi aika tehdä loppu tuollaisesta ihmisrääkkäyksestä ja laskea eläkkeelle ne jotka sinne kuuluu kun eivät kerran työhön enää kelpaa.

  • Kyllähän se vaan niin on, että eläkkeelle ei pääse, ennen kuin tulee vanhuus eläkeikä vastaan. Eiköhän se putkikin poisteta ensi vuonna, kun kaikki puolueet alkaa olla sitä mieltä.

  • Nuorisotyöttömiä kymmeniä tuhansia ja silti vain työkyvyttömiä pidetään väkisin työvoimatoimistojen kirjoilla.Mutta päättämässähän onkin normielämästä vieraantuneita poliittisia broilereita.Mutta onneksi se Rukan hiihtäjä lopettaa uransa.

  • Itse vammauduin 2007 ja sain aivo ja niskavamman ja murtumia !kela on kyykyttänyt minua koko ajan,olen eriarvoinen vammainen muihin nähden vaikka minut on todettu neurospykologisin testein ja läääkärin arvioin mukaan työkyvyttömäksi! löytyy pään kuvantamis löydökset vammasta sekä mri että traktrografiassa,oireina on musitin heikkpus,keskittyminen,kipuja,tinnitusta,näkökenttäpuutokset ja paljon muita mutta kelalle se ei riitä,johtunee siitä että onnettomuuden sattuessa olin työtön,miespuolinen ja heidän mielestään huonosti kouluuttautunut sillä lääkärikin ihmetteli miksi kela ei hyväksy ja vakuutusyhtiö kistää ja väittää vamman tulleen muusta ja että kuvantamislöydökset johtuvat siitä et ne on otettu erikoneilla,kela on maksanut nyt n5v pienintä vammaistukea siksi kun oireet haittavaat jokapäiväisiä toimia mutta mitään muuta se ei maksa ja neuropsylkologiset kuntoutukset kielsi kun en suunatudu enää työ elämään,en ole saanut oikeutta missään valitusportaassa ja nyt kun todettiin esim eteneväatrofia tulleeksi onnettomuudesta sekään ei riitä ja valitusportaat eivät suostuneet ottamaan uudelleen käsittelyyn tuon viimeisimmän tiedon vuoksi! ketään ei kiinnosta auttaa ei edes kukaan politiikko kehtaa edes vastata avun pyyntöön ja se lisää vain vihaa brykkratiaa kohtaan,alkuhoitojen puutteelisten tietojen/hoitojen mukaan ei edes asianajaja usklatanut lähteä viemään oikeuteen POHJOLAA,MIKSI MUILLA ON HYVÄKSYTTY AINAKIN KELASSA JA OVATPA SAANEET VIELÄ INVAPYSÄKÖINTILUVATKIN? SUomesta puhutaan että suomessa saa oikeutta mutta näin ei ole eikä ketään kiinnosta ei edes iltasanomia tai muitakaan lehtiä,onko yhteiskunnan tarkoitus ajaa ihinen viimeiseen ratkaisuun eli lopettaa pävänsä tässä kiusauksen ringistä,miksi esim esimies asemssa olevien ei tarvitse tapella tai olla mitään kriitereitä alkuhoidoista,riittää kun marssit lääkäriin kolmenkuuauden päästä ja jättäydyt sairaslomalle ja saat korvaukset ja eläkkeen ilman mitään tappeluita! RAHATTA JA OIKEUDETTA JO 14 VUOTTA!

   • KELA maksaa tuhansia euroja kuussa matuille joita on Suomessa 50 000. Kyllä säästöä on pakko tehdä suomalaisista sairaista ja muista huonokuntoisista.


  • Ei se ole rikos ja juuri siksi siitä kohdellaan huonosti.
   Olemmehan jo vuosien varrella huomanneet että rikoksista saa päänsilittelyä mutta sairauksista sadismia ja köyhyydestä kidutusta.

   Kaikista heikoimmista puhutaan kauniisti vaalipuheissa mutta kaltoinkohtelu on heitä kohtaan muodissa ja räikeää.

   Mietin juuri sanaa "hoitovastainen". Onko sen tivaaminen ja rekisteröiminen soteväelle jokin voitto?? Muistin jo nuorena joutuneeni kommentoimaan tuohon termiin vaikka en edes olkut koskaan kuullut moisesta. Kivut vain oli sairaalassa niin kovat etten kyennyt olemaan paikallani tutkimuksissa. Mutta lääkäri halusi todeta minut hoitovastaiseksi.
   Nykyään sitä termiä tyrkytetään kidutettujen vanhusten rekisteritietoihin.

   Voisiko joku asiaa tunteva kertoa mikä voitto tulee sotehenkilölle kun hän saa rekisteröidä potilaan hoitovastaiseksi? Saako siitä palkankorotuksen vai syrjäytetyn koekaniinin ihmiskokeisiin?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   12816
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6062
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   89
   4738
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   97
   3359
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   2469