Leipään pitää laittaa hintaa lisää koska sen aiheuttama suola ja muut epäterveelliset aineet kuten ympräistömyrkyt aiheuttaa paljon terveyshaittoja! Samoin insuliinit ja muut elintapasairauksien hoito pitäisi jokaisen kustantaa itse.
Leipää pitää verottaa kovemmin
110
<50
Vastaukset
Eniten täysjyvää syövät ovat merkittävästi terveempiä kuin sitä vähemmän syövät. Täysjyväleivän veroa pitäisi siis laskea.
- Anonyymi
Esim. 100 grammassa reissumiehestä on 40g hiilihydraattia. Kuinka helppoa onkaan syödä koko paketti kerralla. Tällöin siitä saa valtavan määrän hiilihydraatteja, suolaa, rasvaa levitteistä, homeiden torjunta-aineita ym. Päälle vielä juustot ja kinkut.
Anonyymi kirjoitti:
Esim. 100 grammassa reissumiehestä on 40g hiilihydraattia. Kuinka helppoa onkaan syödä koko paketti kerralla. Tällöin siitä saa valtavan määrän hiilihydraatteja, suolaa, rasvaa levitteistä, homeiden torjunta-aineita ym. Päälle vielä juustot ja kinkut.
Eihän noin ohjata missään ja täysjyvä parantaa merkittävästi terveyttä. Ne leivänpäälliset kannattaa kyllä vaihtaa terveellisempiin ja vähäkalorisempiin eikä glukoosi ole myrkky vaan täysin välttämätön aine elimistölle. Se ei myöskään aiheuta diabetestä.
Jos eniten täysjyvää syövien kuolleisuus on yli 20% pienempää kuin sitä vähän syövien niin on kyse merkittävästä terveysedusta.- Anonyymi
Tuollaista syy-seuraussuhdetta ei ole tiedossa. Esimerkki syy-seuraussuhteesta: Kun ihminen ei saa lainkaan C-vitamiinia niin siitä seuraa 100% varmuudella keripukiksi kutsuttu tila.
Kuituhelppoheikit ovat löytäneet _yhteyden_ sille että kuitua enemmän syövillä on pienempi todennäköisyys sairastua joihinkin tauteihin kuin kuitua vähemmän syövillä. Nämä tutkimukset ovat usein hyvin ovelasti järjestettyjä.
Esimerkiksi, kun tutkitaan tiiliskiven putoamista korkealta, niin ihmisessä se aiheuttaa kuoleman jos osuu päähän. Ja kun tutkimusjoukoon valitaan paljon sellaisen kokemuksen omaavia, niin löydetään yhteys sille että korkealta putoava tiiliskivi on terveydelle tilastollisesti merkittävän vaarallinen, ja voidaan jopa johtaa että tiiliskivi on terveydelle merkittävän vaarallinen.
Ihminen joka syö paljon kuitupitoista ruokaa, tarkoittaa yleensä että hän saa valtavasti energiaa hiilihydraateista. Sellainen ihminen ei yleensä juo/syö öljyä/rasvaa paljoa. Tästäkin saisi tutkittua yhteyden sille että öljy/rasva on terveydelle merkittävän vaarallista, Mutta sellaista tutkimusta ei rahoiteta, koska kuidut ovat yksi siemen(öljy)mafian liiketoiminnan terveystoitotus. Anonyymi kirjoitti:
Tuollaista syy-seuraussuhdetta ei ole tiedossa. Esimerkki syy-seuraussuhteesta: Kun ihminen ei saa lainkaan C-vitamiinia niin siitä seuraa 100% varmuudella keripukiksi kutsuttu tila.
Kuituhelppoheikit ovat löytäneet _yhteyden_ sille että kuitua enemmän syövillä on pienempi todennäköisyys sairastua joihinkin tauteihin kuin kuitua vähemmän syövillä. Nämä tutkimukset ovat usein hyvin ovelasti järjestettyjä.
Esimerkiksi, kun tutkitaan tiiliskiven putoamista korkealta, niin ihmisessä se aiheuttaa kuoleman jos osuu päähän. Ja kun tutkimusjoukoon valitaan paljon sellaisen kokemuksen omaavia, niin löydetään yhteys sille että korkealta putoava tiiliskivi on terveydelle tilastollisesti merkittävän vaarallinen, ja voidaan jopa johtaa että tiiliskivi on terveydelle merkittävän vaarallinen.
Ihminen joka syö paljon kuitupitoista ruokaa, tarkoittaa yleensä että hän saa valtavasti energiaa hiilihydraateista. Sellainen ihminen ei yleensä juo/syö öljyä/rasvaa paljoa. Tästäkin saisi tutkittua yhteyden sille että öljy/rasva on terveydelle merkittävän vaarallista, Mutta sellaista tutkimusta ei rahoiteta, koska kuidut ovat yksi siemen(öljy)mafian liiketoiminnan terveystoitotus.Onko tilastotiede tuttu? Mitäköhän tarkoittaa termi tilastollisesti erittäin merkittävä? Mitkäköhän ovat nämä erittäin ovelat konstit joilla tutkimuksia manipuloidaan ja miksi julkinen valta manipuloisi tutkimuksia?
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Onko tilastotiede tuttu? Mitäköhän tarkoittaa termi tilastollisesti erittäin merkittävä? Mitkäköhän ovat nämä erittäin ovelat konstit joilla tutkimuksia manipuloidaan ja miksi julkinen valta manipuloisi tutkimuksia?
"miksi julkinen valta manipuloisi tutkimuksia?"
Maatalouspolitiikan takia. Jos valtio maksaa miljardeja maataloustukia niin valtaosan ihmisistä pitää syödä sitä ruokaa mitä tuotetaan kotimaassa. Anonyymi kirjoitti:
"miksi julkinen valta manipuloisi tutkimuksia?"
Maatalouspolitiikan takia. Jos valtio maksaa miljardeja maataloustukia niin valtaosan ihmisistä pitää syödä sitä ruokaa mitä tuotetaan kotimaassa.Kun lihan, maidon ja sokerin käyttö tuottaa huomattavasti enemmän niin maatalouspolitiikan kannalta kannattaisi tuottaa niitä enemmän.
Viljan hinta on noin 15 snt per kilo ja tuotto noin 4 tn per hehtaari niin ei tarvitse olla kovin fiksu jotta tajuaa ettei sen kasvattamisella rikastu. Suosituksissa lisäksi suositellaan vain täysjyväviljaa ja puhdistettua viljaa myydään länsimaissa valtaosa.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Esim. 100 grammassa reissumiehestä on 40g hiilihydraattia. Kuinka helppoa onkaan syödä koko paketti kerralla. Tällöin siitä saa valtavan määrän hiilihydraatteja, suolaa, rasvaa levitteistä, homeiden torjunta-aineita ym. Päälle vielä juustot ja kinkut.
Eihän se leivässä ole vika jos itsehillintä ja kontrolli pettää vaan syöjässä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuollaista syy-seuraussuhdetta ei ole tiedossa. Esimerkki syy-seuraussuhteesta: Kun ihminen ei saa lainkaan C-vitamiinia niin siitä seuraa 100% varmuudella keripukiksi kutsuttu tila.
Kuituhelppoheikit ovat löytäneet _yhteyden_ sille että kuitua enemmän syövillä on pienempi todennäköisyys sairastua joihinkin tauteihin kuin kuitua vähemmän syövillä. Nämä tutkimukset ovat usein hyvin ovelasti järjestettyjä.
Esimerkiksi, kun tutkitaan tiiliskiven putoamista korkealta, niin ihmisessä se aiheuttaa kuoleman jos osuu päähän. Ja kun tutkimusjoukoon valitaan paljon sellaisen kokemuksen omaavia, niin löydetään yhteys sille että korkealta putoava tiiliskivi on terveydelle tilastollisesti merkittävän vaarallinen, ja voidaan jopa johtaa että tiiliskivi on terveydelle merkittävän vaarallinen.
Ihminen joka syö paljon kuitupitoista ruokaa, tarkoittaa yleensä että hän saa valtavasti energiaa hiilihydraateista. Sellainen ihminen ei yleensä juo/syö öljyä/rasvaa paljoa. Tästäkin saisi tutkittua yhteyden sille että öljy/rasva on terveydelle merkittävän vaarallista, Mutta sellaista tutkimusta ei rahoiteta, koska kuidut ovat yksi siemen(öljy)mafian liiketoiminnan terveystoitotus.Minkähän puolesta mahdoit puhua? Jos kritisoit tutkimustietoa, niin kritisoi myös vaihtoehtoihmisten käyttämiä tutkimussitaatteja. Nimittäin tämä maailma on niin täynnä "tutkimuksia", että niistä saa jokainen valita mieleisensä.
Omat matemaattiset taitoni ovat heikot, mutta käytännössä ihmisiä johdetaan harhaan sillä, että sanotaan jonkun asian vaikkapa lisäävän tiettyä syöpää 20 %. Sen lisäksi pitää huomioida, paljonko kyseistä syöpää esiintyy, jolloin kyseisen elämäntavan vaikutus syövän kehittymiseen onkin varsin minimaalinen. Toisin sanoen vanheneminen ja sairastuminen on suurelta osin ihmisen geeneihin sisäänrakennettu ominaisuus, johon millään äärimmäisyydellä ei voi vaikuttaa. Ennemmin tai myöhemmin jokainen sairastuu ja kuolee.
Ajatelkaa toiselta kannalta. Ihminen, jonka elämäntavat ovat kohtuullliset, elää todennäköisesti yhtä pitkään tai pidempään kuin sellainen ihminen, joka harrastaa äärimmäisyyksiä. Esim. basehypyt, leijonalla ratsastamiset, yksin ikijäätiköiden
(mikä vitsi) ylittämiset mahdollistavat sen, että ihminen pääsee hengestään varsin hyväkuntoisena. Moni kehonrakentaja eli tavallaan superihminen on myös siirtynyt varhain haamujen joukkoon. Eli vaarallisille harrastuksille voisi laittaa aika monen sadan prosentin kuolleisuutta lisäävän vaikutuksen.
Loppumetreillä kuolleisuus on aina 100 %, joku vaan kuolee nuorempana ja terveempänä, toinen vanhempana ja sairaampana. Onko kukaan todellisuudessa osoittanut, että karppaaminen (äärimuodoissaan, eli lähes pelkkänä liha-rasvaruokavaliona) pidentäisi elinikää? Itse herra Atkinskin kuoli saappaat jalassa vähän päälle 70-vuotiaana. Käytännössä varmasti kaikki tällä hetkellä Suomessa elävät 100-vuotiaat ovat syöneet puuroa, perunaa, ruisleipää, metsämarjoja jne. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Esim. 100 grammassa reissumiehestä on 40g hiilihydraattia. Kuinka helppoa onkaan syödä koko paketti kerralla. Tällöin siitä saa valtavan määrän hiilihydraatteja, suolaa, rasvaa levitteistä, homeiden torjunta-aineita ym. Päälle vielä juustot ja kinkut.
Minä laitan paketin oululaisen jälkiuunileipää tehosekoittimeen ja lisään raakaa maksaa, rahkaa ja neljä kpl puolukoita joista olen tislannut rasvat pois. Normaalisti teen smoothien vain oluesta ja rypsiöljystä, sillä rypsiöljyä ei lueta rasvaksi.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Onko tilastotiede tuttu? Mitäköhän tarkoittaa termi tilastollisesti erittäin merkittävä? Mitkäköhän ovat nämä erittäin ovelat konstit joilla tutkimuksia manipuloidaan ja miksi julkinen valta manipuloisi tutkimuksia?
"Mitäköhän tarkoittaa termi tilastollisesti erittäin merkittävä?"
HAH.
Tarkoitat varmaan "tilastollisesti merkitsevä"
Ei ole sitten ainakaan tilastollisista menetelmistä sinulla haisuakaan kun termitkin on päin helvettiä. Anonyymi kirjoitti:
"Mitäköhän tarkoittaa termi tilastollisesti erittäin merkittävä?"
HAH.
Tarkoitat varmaan "tilastollisesti merkitsevä"
Ei ole sitten ainakaan tilastollisista menetelmistä sinulla haisuakaan kun termitkin on päin helvettiä.Lainauksena Wikipediasta:
'< 0,05 (α = 5 %) on tilastollisesti melkein merkitsevä
< 0,01 (α = 1 %) on tilastollisesti merkitsevä
< 0,001 (α = 0,1 %) on tilastollisesti erittäin merkitsevä.'
Ei siis kaikilla ole tilastotiede hallussa. Ei ole muuten Heikkilälläkään. Eräässä tutkimuksessa oli saatu tulos P=0.05 ja Heikkilä tulkitsi sen 5%;ksi. Tilastotiedettä hiukankin tunteva olisi todennut että kyseisen tutkimuksen tuloksella ei ole merkitystä.
Jos etenevässä tutkimuksessa saadaan tulos että kuolleisuus on tilastollisesti erittäin merkittävästi ja prosentuaalisesti suuri niin pitäisin kyllä tuota varsin hyvänä syynä välttää tuollaista dieettiä vaikka kausaalista syyseuraussuhdetta ei olekkaan.Anonyymi kirjoitti:
Minkähän puolesta mahdoit puhua? Jos kritisoit tutkimustietoa, niin kritisoi myös vaihtoehtoihmisten käyttämiä tutkimussitaatteja. Nimittäin tämä maailma on niin täynnä "tutkimuksia", että niistä saa jokainen valita mieleisensä.
Omat matemaattiset taitoni ovat heikot, mutta käytännössä ihmisiä johdetaan harhaan sillä, että sanotaan jonkun asian vaikkapa lisäävän tiettyä syöpää 20 %. Sen lisäksi pitää huomioida, paljonko kyseistä syöpää esiintyy, jolloin kyseisen elämäntavan vaikutus syövän kehittymiseen onkin varsin minimaalinen. Toisin sanoen vanheneminen ja sairastuminen on suurelta osin ihmisen geeneihin sisäänrakennettu ominaisuus, johon millään äärimmäisyydellä ei voi vaikuttaa. Ennemmin tai myöhemmin jokainen sairastuu ja kuolee.
Ajatelkaa toiselta kannalta. Ihminen, jonka elämäntavat ovat kohtuullliset, elää todennäköisesti yhtä pitkään tai pidempään kuin sellainen ihminen, joka harrastaa äärimmäisyyksiä. Esim. basehypyt, leijonalla ratsastamiset, yksin ikijäätiköiden
(mikä vitsi) ylittämiset mahdollistavat sen, että ihminen pääsee hengestään varsin hyväkuntoisena. Moni kehonrakentaja eli tavallaan superihminen on myös siirtynyt varhain haamujen joukkoon. Eli vaarallisille harrastuksille voisi laittaa aika monen sadan prosentin kuolleisuutta lisäävän vaikutuksen.
Loppumetreillä kuolleisuus on aina 100 %, joku vaan kuolee nuorempana ja terveempänä, toinen vanhempana ja sairaampana. Onko kukaan todellisuudessa osoittanut, että karppaaminen (äärimuodoissaan, eli lähes pelkkänä liha-rasvaruokavaliona) pidentäisi elinikää? Itse herra Atkinskin kuoli saappaat jalassa vähän päälle 70-vuotiaana. Käytännössä varmasti kaikki tällä hetkellä Suomessa elävät 100-vuotiaat ovat syöneet puuroa, perunaa, ruisleipää, metsämarjoja jne.Ongelmahan on ajan puute. Jos olisi aikaa niin voitaisiin tutkia isoa joukkoa ihmisiä ja odottaa kunnes kaikki ovat kuolleet ja laskea kuinka paljon LCHF lyhentää elinikää. Sen sijaan joudutaan turvautumaan ikävakioituun kuolleisuuteen joka käytännössä tarkoittaa sitä että ihmisryhmä kuolee aikaisemmin jos sen kuolleisuus on suurempaa.
Sydäntaudit ovat edelleen merkittävä kuolinsyy joten kuolleisuus siihen on kyllä tärkeää.
Tilastotiede ei ole matematiikkaa ja ihmisille voi tulla yllätyksenä se että lukiossakaan ei opeteta matematiikkaa vaan alkeislaskennon alkeita.
Tilastotieteestä riittää muutaman keskeisen asian hallinta ja sen jälkeen riittää ihan pelkkä järki. Järkevintä on tietysti uskoa asiantuntijoita. Pääsee ainakin helpommalla.Anonyymi kirjoitti:
Tuollaista syy-seuraussuhdetta ei ole tiedossa. Esimerkki syy-seuraussuhteesta: Kun ihminen ei saa lainkaan C-vitamiinia niin siitä seuraa 100% varmuudella keripukiksi kutsuttu tila.
Kuituhelppoheikit ovat löytäneet _yhteyden_ sille että kuitua enemmän syövillä on pienempi todennäköisyys sairastua joihinkin tauteihin kuin kuitua vähemmän syövillä. Nämä tutkimukset ovat usein hyvin ovelasti järjestettyjä.
Esimerkiksi, kun tutkitaan tiiliskiven putoamista korkealta, niin ihmisessä se aiheuttaa kuoleman jos osuu päähän. Ja kun tutkimusjoukoon valitaan paljon sellaisen kokemuksen omaavia, niin löydetään yhteys sille että korkealta putoava tiiliskivi on terveydelle tilastollisesti merkittävän vaarallinen, ja voidaan jopa johtaa että tiiliskivi on terveydelle merkittävän vaarallinen.
Ihminen joka syö paljon kuitupitoista ruokaa, tarkoittaa yleensä että hän saa valtavasti energiaa hiilihydraateista. Sellainen ihminen ei yleensä juo/syö öljyä/rasvaa paljoa. Tästäkin saisi tutkittua yhteyden sille että öljy/rasva on terveydelle merkittävän vaarallista, Mutta sellaista tutkimusta ei rahoiteta, koska kuidut ovat yksi siemen(öljy)mafian liiketoiminnan terveystoitotus.Millainen syyseuraussuhde löytyy broilerin koipireisien ja kaalin syömisen sekä terveyden välillä?
Ravitsemusta tutkitaan pitkälti tilastollisesti ja sen pitäisi kyllä riittää ihmisille. Tuo ei luonnollisestikaan takaa pitkää ja tervettä elämää mutta tekee sen todennäköisesti.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Millainen syyseuraussuhde löytyy broilerin koipireisien ja kaalin syömisen sekä terveyden välillä?
Ravitsemusta tutkitaan pitkälti tilastollisesti ja sen pitäisi kyllä riittää ihmisille. Tuo ei luonnollisestikaan takaa pitkää ja tervettä elämää mutta tekee sen todennäköisesti.Suomessa yritetään tyrkyttää kaikille samaa ruokaa vaikka ihmiset ovat erilaisia. Se on paha virhe. Ruotsissakin on 6 erilaista suositusruokavaliota. Yksittäinen ihminen kokeilemalla tietää parhaiten mikä sopii itselle ja mikä ei.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Eihän noin ohjata missään ja täysjyvä parantaa merkittävästi terveyttä. Ne leivänpäälliset kannattaa kyllä vaihtaa terveellisempiin ja vähäkalorisempiin eikä glukoosi ole myrkky vaan täysin välttämätön aine elimistölle. Se ei myöskään aiheuta diabetestä.
Jos eniten täysjyvää syövien kuolleisuus on yli 20% pienempää kuin sitä vähän syövien niin on kyse merkittävästä terveysedusta.Glukoosi on terveydelle vaarallista jos sitä elimistössä liikaa. Liika glukoosi päätyy lopulta rasvaksi keskivartalolle. Kaikkien aineiden terveellisyys ja haitallisuus riippuu määristä. Jos juot 20 litraa vettä päivässä niin se on hengenvaarallista.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lainauksena Wikipediasta:
'< 0,05 (α = 5 %) on tilastollisesti melkein merkitsevä
< 0,01 (α = 1 %) on tilastollisesti merkitsevä
< 0,001 (α = 0,1 %) on tilastollisesti erittäin merkitsevä.'
Ei siis kaikilla ole tilastotiede hallussa. Ei ole muuten Heikkilälläkään. Eräässä tutkimuksessa oli saatu tulos P=0.05 ja Heikkilä tulkitsi sen 5%;ksi. Tilastotiedettä hiukankin tunteva olisi todennut että kyseisen tutkimuksen tuloksella ei ole merkitystä.
Jos etenevässä tutkimuksessa saadaan tulos että kuolleisuus on tilastollisesti erittäin merkittävästi ja prosentuaalisesti suuri niin pitäisin kyllä tuota varsin hyvänä syynä välttää tuollaista dieettiä vaikka kausaalista syyseuraussuhdetta ei olekkaan.Sinä et tiennyt merkittävän ja tilastollisesti merkitsevän termin eroa, hyvä Hpv27.
Tuo paljasti ettet ole itse ainakaan opiskellut tilastotiedettä kun tekee mokan, mikä on tyypillistä kun lainaa viisautensa Googlesta.
Kukaan tilastotieteen alkeiskurssinkaan käynyt ei erehtyisi käyttämään sanaa "merkittävä".
Moni keskustelupalstoilla esittää koulutetumpaa kuin mitä on, mutta nopeasti huomaa että tiedot perustuu Googletukseen, ei ole syvempää perehtymistä aiheeseen. Ehkä sillä paikataan itsetuntoa? Tai halutaan kunnioitusta? Kerran yksi ylimielinen tyyppi brassaili toisella keskustelufoorumilla aiheella, joka on minun ominta osaamisaluettani ja lempiaiheeni ja näkökulmani omalla tieteenalallani eli yhtk-tieteet. Näin heti ettei tyyppi tiennyt asiasta mitään koska ei ollut ymmärtänyt teoriaa. Oli vain copypeistannut valikoivasti sieltä täältä omaa mielipidettä pönkittämään.
Tästä tuli keskustelu joka päättyi taas tyypillisesti eli solvaamiseen, kun ei ollutkaan mitään tietoa tai argumentteja itse käsiteltävästä aiheesta.
Terveisin ketonoviisi
(Metsämuuronen hyllyssä, mutta minäkin vain peruskurssit käynyt, niillä tiedoilla kuitenkin parikin tutkimusta ministeriölle spss:llä päräyttänyt) - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ongelmahan on ajan puute. Jos olisi aikaa niin voitaisiin tutkia isoa joukkoa ihmisiä ja odottaa kunnes kaikki ovat kuolleet ja laskea kuinka paljon LCHF lyhentää elinikää. Sen sijaan joudutaan turvautumaan ikävakioituun kuolleisuuteen joka käytännössä tarkoittaa sitä että ihmisryhmä kuolee aikaisemmin jos sen kuolleisuus on suurempaa.
Sydäntaudit ovat edelleen merkittävä kuolinsyy joten kuolleisuus siihen on kyllä tärkeää.
Tilastotiede ei ole matematiikkaa ja ihmisille voi tulla yllätyksenä se että lukiossakaan ei opeteta matematiikkaa vaan alkeislaskennon alkeita.
Tilastotieteestä riittää muutaman keskeisen asian hallinta ja sen jälkeen riittää ihan pelkkä järki. Järkevintä on tietysti uskoa asiantuntijoita. Pääsee ainakin helpommalla."Tilastotieteestä riittää muutaman keskeisen asian hallinta"
Kyllä terminologia pitäisi olla ensimmäisenä hallinnassa. Että tietää edes itse mistä puhuu.
T kn - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Millainen syyseuraussuhde löytyy broilerin koipireisien ja kaalin syömisen sekä terveyden välillä?
Ravitsemusta tutkitaan pitkälti tilastollisesti ja sen pitäisi kyllä riittää ihmisille. Tuo ei luonnollisestikaan takaa pitkää ja tervettä elämää mutta tekee sen todennäköisesti."Ravitsemusta tutkitaan pitkälti tilastollisesti ja sen pitäisi kyllä riittää ihmisille"
Ei se kuule riitä. Makrotason suositusruokavalio voi olla terveysriski mikrotason eläjälle. Sille yhdelle eläjälle ei riitä että 6/10 ei koe ongelmia.
Mitä hiton älyä on tuo yksikin aloitus? Että vain neljäsosa miehistä syö liikaa sokeria? Tarkoittaako viesti että sokeria voi syödä enemmän? Tai että kunhan sokerin piilottaa johonkin niin se ei ole sokeria? Eikö karkki olekaan sokeria, tai vaikka energiajuomat ja kola, joita nuoret miehet litkii veden sijasta? Asun lähellä koulua ja jonnet käy ruokatunnilla ostamassa ruoaksi kääretorttua (syödään wrapin tapaan paketista suoraan ja Pepsiä. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lainauksena Wikipediasta:
'< 0,05 (α = 5 %) on tilastollisesti melkein merkitsevä
< 0,01 (α = 1 %) on tilastollisesti merkitsevä
< 0,001 (α = 0,1 %) on tilastollisesti erittäin merkitsevä.'
Ei siis kaikilla ole tilastotiede hallussa. Ei ole muuten Heikkilälläkään. Eräässä tutkimuksessa oli saatu tulos P=0.05 ja Heikkilä tulkitsi sen 5%;ksi. Tilastotiedettä hiukankin tunteva olisi todennut että kyseisen tutkimuksen tuloksella ei ole merkitystä.
Jos etenevässä tutkimuksessa saadaan tulos että kuolleisuus on tilastollisesti erittäin merkittävästi ja prosentuaalisesti suuri niin pitäisin kyllä tuota varsin hyvänä syynä välttää tuollaista dieettiä vaikka kausaalista syyseuraussuhdetta ei olekkaan."Ei siis kaikilla ole tilastotiede hallussa."
Ei ainakaan sinulla. Miksi sitten arvostelet muitakaan.
T kn - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän se leivässä ole vika jos itsehillintä ja kontrolli pettää vaan syöjässä.
Valtaosa ihmisistä on niin laiskoja, etteivät jaksa tehdä ruokaa vaan korvaavat aterian paketillisella leipää. Tietysti leivän päälle lisukkeeksi juustoa, kinkkua, kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Tähän on yksi tehokas ratkaisu eli älä osta tai syö leipää ollenkaan.
Anonyymi kirjoitti:
Suomessa yritetään tyrkyttää kaikille samaa ruokaa vaikka ihmiset ovat erilaisia. Se on paha virhe. Ruotsissakin on 6 erilaista suositusruokavaliota. Yksittäinen ihminen kokeilemalla tietää parhaiten mikä sopii itselle ja mikä ei.
Ei Suomessa suositella mitään yksittäistä ruokavaliota vaan annetaan raamit joiden ympärille rakentaa dieettinsä.
Kokeilu taasen ei toimi koska pitkäaikaisvaikutuksista ei ole tietoa.Anonyymi kirjoitti:
"Ei siis kaikilla ole tilastotiede hallussa."
Ei ainakaan sinulla. Miksi sitten arvostelet muitakaan.
T knOnko olemassa termit tilastollisesti miltei merkittävä, ti adtollisesti merkittävä ha tilastollisesti erittäin merkittävä vai ei?
Itse kun olen saanut koulutukseni kovissa luonnontieteissä niin tilastotiede ei kuulu koulutukseen koska tilastollisessa fysiikassa erittäin merkittävä tilastollinen merkittävyys ei ole edes harkinnan alla eli se on aivan liian heikko osoitus mistään. Puhutaan n siis miljardeista hiukkasista ja niiden käyttäytymisestä. 10^23 on aika iso luku.Anonyymi kirjoitti:
Valtaosa ihmisistä on niin laiskoja, etteivät jaksa tehdä ruokaa vaan korvaavat aterian paketillisella leipää. Tietysti leivän päälle lisukkeeksi juustoa, kinkkua, kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Tähän on yksi tehokas ratkaisu eli älä osta tai syö leipää ollenkaan.
Öh, aika harvalla on leivän päällä kasviksia. Leivän päälle laitetaan yleensä rasvaa, juustoa ja makkaraa. Minulla kevytmajoneesia ja kasviksia. Kuumalla myös meetvurstia.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kun lihan, maidon ja sokerin käyttö tuottaa huomattavasti enemmän niin maatalouspolitiikan kannalta kannattaisi tuottaa niitä enemmän.
Viljan hinta on noin 15 snt per kilo ja tuotto noin 4 tn per hehtaari niin ei tarvitse olla kovin fiksu jotta tajuaa ettei sen kasvattamisella rikastu. Suosituksissa lisäksi suositellaan vain täysjyväviljaa ja puhdistettua viljaa myydään länsimaissa valtaosa.Kaikissa paikoissa ei voi harjoittaa karjataloutta. Moni pelto sopii vain viljelyyn. Maajussit saa valtaosan rahoistaan tukiaisina. Ravintosuositukset ovat yllättäen täysin samoja kuin mitä ruokaa Suomessa yleisesti tuotetaan. Tavallaan tämä on kyllä ymmärrettävää, sillä kriisitilanteissa tämäkin ruokavalio on nälkäkuolemaa parempi.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei Suomessa suositella mitään yksittäistä ruokavaliota vaan annetaan raamit joiden ympärille rakentaa dieettinsä.
Kokeilu taasen ei toimi koska pitkäaikaisvaikutuksista ei ole tietoa.Tiedetään, että osalla ihmisistä runsashiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio ei vie nälkää, jolloin annoksia joutuu jatkuvasti suurentamaan. Seurauksena on rasvamaksa, insuliiniresistenssi ja lopulta kakkostyypin diabetes. Vähän ajan päästä tulee sydäninfarkti, syöpä tai kolmostyypin diabetes eli Alzheimerin tauti. Rasvainen ja vähähiilihydraattinen ruoka sen sijaan vie heiltä helposti nälän ja annoksia voi pienentää ja aterian välejä voi venyttää. Näin kyseiset henkilöt pysyvät hoikkina ja terveinä.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Onko olemassa termit tilastollisesti miltei merkittävä, ti adtollisesti merkittävä ha tilastollisesti erittäin merkittävä vai ei?
Itse kun olen saanut koulutukseni kovissa luonnontieteissä niin tilastotiede ei kuulu koulutukseen koska tilastollisessa fysiikassa erittäin merkittävä tilastollinen merkittävyys ei ole edes harkinnan alla eli se on aivan liian heikko osoitus mistään. Puhutaan n siis miljardeista hiukkasista ja niiden käyttäytymisestä. 10^23 on aika iso luku.»Onko olemassa termit tilastollisesti miltei merkittävä, ti adtollisesti merkittävä ha tilastollisesti erittäin merkittävä vai ei?»
Tilastotieteessä puhutaan kai mieluummin merkitsevyydestä eikä merkittävyydestä.
Merkittävä = huomattava, huomionarvoinen, tärkeä, merkityksellinen, arvokas, etevä, kuuluisa tms.
Merkitsevä = matematiikassa merkitsevät numerot, tilastotieteessä merkitsevä ero.
Toisaalta myös hymy voi olla merkitsevä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sinä et tiennyt merkittävän ja tilastollisesti merkitsevän termin eroa, hyvä Hpv27.
Tuo paljasti ettet ole itse ainakaan opiskellut tilastotiedettä kun tekee mokan, mikä on tyypillistä kun lainaa viisautensa Googlesta.
Kukaan tilastotieteen alkeiskurssinkaan käynyt ei erehtyisi käyttämään sanaa "merkittävä".
Moni keskustelupalstoilla esittää koulutetumpaa kuin mitä on, mutta nopeasti huomaa että tiedot perustuu Googletukseen, ei ole syvempää perehtymistä aiheeseen. Ehkä sillä paikataan itsetuntoa? Tai halutaan kunnioitusta? Kerran yksi ylimielinen tyyppi brassaili toisella keskustelufoorumilla aiheella, joka on minun ominta osaamisaluettani ja lempiaiheeni ja näkökulmani omalla tieteenalallani eli yhtk-tieteet. Näin heti ettei tyyppi tiennyt asiasta mitään koska ei ollut ymmärtänyt teoriaa. Oli vain copypeistannut valikoivasti sieltä täältä omaa mielipidettä pönkittämään.
Tästä tuli keskustelu joka päättyi taas tyypillisesti eli solvaamiseen, kun ei ollutkaan mitään tietoa tai argumentteja itse käsiteltävästä aiheesta.
Terveisin ketonoviisi
(Metsämuuronen hyllyssä, mutta minäkin vain peruskurssit käynyt, niillä tiedoilla kuitenkin parikin tutkimusta ministeriölle spss:llä päräyttänyt)Harva - tosi harva - osaa loppujen lopuksi tilastotiedettä. Sen osaaminen tahtoo olla ihmisillä vain valmiin ohjelman näppäilyä ja tulosten listausta, koska sellainen tapa on. Varsinkin yhtesikuntatieteellisellä alalla osataan tuskin edes laskea psylliumin kilohintaa.
Anonyymi kirjoitti:
Harva - tosi harva - osaa loppujen lopuksi tilastotiedettä. Sen osaaminen tahtoo olla ihmisillä vain valmiin ohjelman näppäilyä ja tulosten listausta, koska sellainen tapa on. Varsinkin yhtesikuntatieteellisellä alalla osataan tuskin edes laskea psylliumin kilohintaa.
No ravitsemustutkijat käyttävät yleensä ammattilaisia kerätyn datan analysointiin. Tilastotieteen merkitys on siinä, että mitatusta datasta saadaan yksinkertainen ja helposti ymmärrettävissä oleva tulos.
Anonyymi kirjoitti:
Tiedetään, että osalla ihmisistä runsashiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio ei vie nälkää, jolloin annoksia joutuu jatkuvasti suurentamaan. Seurauksena on rasvamaksa, insuliiniresistenssi ja lopulta kakkostyypin diabetes. Vähän ajan päästä tulee sydäninfarkti, syöpä tai kolmostyypin diabetes eli Alzheimerin tauti. Rasvainen ja vähähiilihydraattinen ruoka sen sijaan vie heiltä helposti nälän ja annoksia voi pienentää ja aterian välejä voi venyttää. Näin kyseiset henkilöt pysyvät hoikkina ja terveinä.
Öh, mihinköhän tuo perustuu? En usko että yksikään ihminen lihoo esimerkiksi valkokaalilla vaikka sen energiasta tulee valtaosa sokerista.
Lihomisen syyt ovat ruuan halpa hinta, huonon ruuan syöminen jne., eivät makrot.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Harva - tosi harva - osaa loppujen lopuksi tilastotiedettä. Sen osaaminen tahtoo olla ihmisillä vain valmiin ohjelman näppäilyä ja tulosten listausta, koska sellainen tapa on. Varsinkin yhtesikuntatieteellisellä alalla osataan tuskin edes laskea psylliumin kilohintaa.
Niimpä Hpveen kyllä kannattais olla elvistelemättä. Ei tiedä edes perusterminologiaa. 🙈 Sanoilla Olut ja Ollut on suuri merkitysero vaikka kyse on kirjaimesta.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
No ravitsemustutkijat käyttävät yleensä ammattilaisia kerätyn datan analysointiin. Tilastotieteen merkitys on siinä, että mitatusta datasta saadaan yksinkertainen ja helposti ymmärrettävissä oleva tulos.
Välillä olisi kiva kuulla tarkempaakin analyysiä, miten esim. täysjyväviljan terveellisyyteen on päädytty. Nyt saadaan vain ympäripyöreä valmiiksi pureskeltu ”6-9 annosta päivässä on tutkimusten mukaan blah blah”.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Harva - tosi harva - osaa loppujen lopuksi tilastotiedettä. Sen osaaminen tahtoo olla ihmisillä vain valmiin ohjelman näppäilyä ja tulosten listausta, koska sellainen tapa on. Varsinkin yhtesikuntatieteellisellä alalla osataan tuskin edes laskea psylliumin kilohintaa.
Jos kaikilla ei ole niin tarkkaa laskea kuinka paljon ruoka maksaa? Jos täällä on ihmisiä jotka voi valita mitä ostaa? En minäkään katso aina hintaa jos tuote on muuten hyvä ja herkullinen. Voi sitten säästää jossain toisessa asiassa. Esim jos nyt on kyse leivästä niin säästyy leipäraha.
Ylijäämäleipää on aivan hirveästi. En ymmärrä miksi sitä tehdään niin paljon ja sitten kuskataan leivät johonkin roskiin? Tai menee varmaan osa ruoka-apuun. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niimpä Hpveen kyllä kannattais olla elvistelemättä. Ei tiedä edes perusterminologiaa. 🙈 Sanoilla Olut ja Ollut on suuri merkitysero vaikka kyse on kirjaimesta.
Kyse on vain suomen kielen merkitysvivahteista. Pidän ketonoviisin hyökkäilyä hvp27:tä kohtaan tässä tapauksessa raukkamaisena. Sanoopi ”hvp27:ää hain lailla seuraava”.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tiedetään, että osalla ihmisistä runsashiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio ei vie nälkää, jolloin annoksia joutuu jatkuvasti suurentamaan. Seurauksena on rasvamaksa, insuliiniresistenssi ja lopulta kakkostyypin diabetes. Vähän ajan päästä tulee sydäninfarkti, syöpä tai kolmostyypin diabetes eli Alzheimerin tauti. Rasvainen ja vähähiilihydraattinen ruoka sen sijaan vie heiltä helposti nälän ja annoksia voi pienentää ja aterian välejä voi venyttää. Näin kyseiset henkilöt pysyvät hoikkina ja terveinä.
"Rasvainen ja vähähiilihydraattinen ruoka sen sijaan vie heiltä helposti nälän ja annoksia voi pienentää ja aterian välejä voi venyttää. Näin kyseiset henkilöt pysyvät hoikkina ja terveinä."
Tämä pitää paikkansa ainakin minun kohdalla. Suurin muutos on ruuan määrän putoaminen. Ehkä tässä tulee suuri säästö, ainakaan ruokamenot ei ole kasvaneet vaikka ostaakin hyvää ja kalliimpaakin tuotetta. Annoskoot on murto-osan siitä mitä ennen. Samoin aterioiden lukumäärä. Kolme kertaa päivässä syön ja neljä jos on jotain kovaa rasitusta. Terve olen. Normaalipainoon vielä matkaa mutta ei tässä mikään kiire. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Öh, aika harvalla on leivän päällä kasviksia. Leivän päälle laitetaan yleensä rasvaa, juustoa ja makkaraa. Minulla kevytmajoneesia ja kasviksia. Kuumalla myös meetvurstia.
"Öh, aika harvalla on leivän päällä kasviksia. Leivän päälle laitetaan yleensä rasvaa, juustoa ja makkaraa. Minulla kevytmajoneesia ja kasviksia. Kuumalla myös meetvurstia."
Tämän takia leipä onkin ongelma. Sitä ei saa paljaaltaan alas vaikka olis kuinka hyvää. Vaatii sen rasvan. Majoneesi leivän päällä kuulostaa vähän oudolta. Juuri voin kanssa leipä tulee oikeuksiinsa. Muut tuotteet imitoi voita. Voisi sanoa jopa että on oikeaa voita ja sitten niitä korviketuotteita joilla yritetään saada sama maku kuin voilla. Anonyymi kirjoitti:
Jos kaikilla ei ole niin tarkkaa laskea kuinka paljon ruoka maksaa? Jos täällä on ihmisiä jotka voi valita mitä ostaa? En minäkään katso aina hintaa jos tuote on muuten hyvä ja herkullinen. Voi sitten säästää jossain toisessa asiassa. Esim jos nyt on kyse leivästä niin säästyy leipäraha.
Ylijäämäleipää on aivan hirveästi. En ymmärrä miksi sitä tehdään niin paljon ja sitten kuskataan leivät johonkin roskiin? Tai menee varmaan osa ruoka-apuun.Esimerkiksi Moilanen keittää viinaa vanhasta leivästä.
Leivän teko on halpaa kun vilja maksaa 15 snt per kilo niin kaupalle on kannatavampaa antaa yli jäänyt leipä ruoka-apuna kuin jättää yhtään myymättä.
Ostin eilen palvikinkkua @ 17 € per kilo. Kaupan palvikinkkua en osta. Tuokaan ei oikeasti ole kallista kun tuosta tekee voileipiä 5 päivää.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Rasvainen ja vähähiilihydraattinen ruoka sen sijaan vie heiltä helposti nälän ja annoksia voi pienentää ja aterian välejä voi venyttää. Näin kyseiset henkilöt pysyvät hoikkina ja terveinä."
Tämä pitää paikkansa ainakin minun kohdalla. Suurin muutos on ruuan määrän putoaminen. Ehkä tässä tulee suuri säästö, ainakaan ruokamenot ei ole kasvaneet vaikka ostaakin hyvää ja kalliimpaakin tuotetta. Annoskoot on murto-osan siitä mitä ennen. Samoin aterioiden lukumäärä. Kolme kertaa päivässä syön ja neljä jos on jotain kovaa rasitusta. Terve olen. Normaalipainoon vielä matkaa mutta ei tässä mikään kiire.Jonkun mielestä yli 50 g on runsashiilihydraattinen ja toisen mielestä 170 g on vähähiilihydraattinen.
Anonyymi kirjoitti:
Jonkun mielestä yli 50 g on runsashiilihydraattinen ja toisen mielestä 170 g on vähähiilihydraattinen.
Kannattaa käyttää vakiintuneita termejä. Vähähiilihydraattinen on alle 40E% jne..
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Esimerkiksi Moilanen keittää viinaa vanhasta leivästä.
Leivän teko on halpaa kun vilja maksaa 15 snt per kilo niin kaupalle on kannatavampaa antaa yli jäänyt leipä ruoka-apuna kuin jättää yhtään myymättä.
Ostin eilen palvikinkkua @ 17 € per kilo. Kaupan palvikinkkua en osta. Tuokaan ei oikeasti ole kallista kun tuosta tekee voileipiä 5 päivää."Ostin eilen palvikinkkua @ 17 € per kilo. Kaupan palvikinkkua en osta. Tuokaan ei oikeasti ole kallista kun tuosta tekee voileipiä 5 päivää."
Olet ilmeisesti sianrasvakarppaaja? Anonyymi kirjoitti:
"Ostin eilen palvikinkkua @ 17 € per kilo. Kaupan palvikinkkua en osta. Tuokaan ei oikeasti ole kallista kun tuosta tekee voileipiä 5 päivää."
Olet ilmeisesti sianrasvakarppaaja?Luitko kohdan voileipiä? Minä en laske mantelileipää leiväksi.
Savupalvihan on vähärasvaista. Karppaaja olisi ostanut vieressä olevaa savuselkää.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kannattaa käyttää vakiintuneita termejä. Vähähiilihydraattinen on alle 40E% jne..
"Kannattaa käyttää vakiintuneita termejä."
Niin kannattaa. :DDD Anonyymi kirjoitti:
Kaikissa paikoissa ei voi harjoittaa karjataloutta. Moni pelto sopii vain viljelyyn. Maajussit saa valtaosan rahoistaan tukiaisina. Ravintosuositukset ovat yllättäen täysin samoja kuin mitä ruokaa Suomessa yleisesti tuotetaan. Tavallaan tämä on kyllä ymmärrettävää, sillä kriisitilanteissa tämäkin ruokavalio on nälkäkuolemaa parempi.
Menee enemmänkin toisin päin eli viljelyä ei voi harrastaa kaikkialla. Suomessa on ollut poikkkeuksellisen paljon karjaa huoltovarmuuden vuoksi tästä syystä.
Maataloustukia maksetaan noin 1.8 B€ ja maatiloja alle 50 000. Tekee 36 k€ per viljelijä.
Ravitsemussuositukset perustuvat tieteeseen mutta ne sovitetaan maan tapoihin ja tuotantoon. Etelä-Euroopassa suositellaan oliiviöljyä ja meillä rypsiöljyä jne..- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyse on vain suomen kielen merkitysvivahteista. Pidän ketonoviisin hyökkäilyä hvp27:tä kohtaan tässä tapauksessa raukkamaisena. Sanoopi ”hvp27:ää hain lailla seuraava”.
"Kyse on vain suomen kielen merkitysvivahteista. Pidän ketonoviisin hyökkäilyä hvp27:tä kohtaan tässä tapauksessa raukkamaisena"
Raukkamaisuudesta voisi puhua kun peesaa itseään eri nimimerkillä kun jää housut kintuissa kiinni. Tilastotieteessä ei voi olla kielen merkitysvivahde-eroja, kun termit perustuu ihan tilastomatematiikkaan. Niitä ei sovita paikallisesti tai subjektiivisesti ja keksitä omia vivahteita. Kieltä ja sen merkityseroja taas tutkii ja analysoi kielitiede ja maailman kielten ja kulttuurin tutkimus. Niitäkin opintoja on, että voitaisiin keskustella. Mutta tämä on dieettifoorumi.
Miten sitä sanotaankaan.... Pride becomes before a fall tai sinne päin.
:)) terv ketonoviisi Anonyymi kirjoitti:
"Öh, aika harvalla on leivän päällä kasviksia. Leivän päälle laitetaan yleensä rasvaa, juustoa ja makkaraa. Minulla kevytmajoneesia ja kasviksia. Kuumalla myös meetvurstia."
Tämän takia leipä onkin ongelma. Sitä ei saa paljaaltaan alas vaikka olis kuinka hyvää. Vaatii sen rasvan. Majoneesi leivän päällä kuulostaa vähän oudolta. Juuri voin kanssa leipä tulee oikeuksiinsa. Muut tuotteet imitoi voita. Voisi sanoa jopa että on oikeaa voita ja sitten niitä korviketuotteita joilla yritetään saada sama maku kuin voilla.Majoneesi toimii oikein hyvin leivän kanssa ja sen käyttö leivissä on erittäin yleistä esimerkiksi USA:ssa.
Hyvä leipä menee alas ilman päällysteitäkin mutta Suomesta ei juurikaan saa hyvää vaaleaa leipää jollei sitä tee itse.Anonyymi kirjoitti:
"Kyse on vain suomen kielen merkitysvivahteista. Pidän ketonoviisin hyökkäilyä hvp27:tä kohtaan tässä tapauksessa raukkamaisena"
Raukkamaisuudesta voisi puhua kun peesaa itseään eri nimimerkillä kun jää housut kintuissa kiinni. Tilastotieteessä ei voi olla kielen merkitysvivahde-eroja, kun termit perustuu ihan tilastomatematiikkaan. Niitä ei sovita paikallisesti tai subjektiivisesti ja keksitä omia vivahteita. Kieltä ja sen merkityseroja taas tutkii ja analysoi kielitiede ja maailman kielten ja kulttuurin tutkimus. Niitäkin opintoja on, että voitaisiin keskustella. Mutta tämä on dieettifoorumi.
Miten sitä sanotaankaan.... Pride becomes before a fall tai sinne päin.
:)) terv ketonoviisiParanoia nostaa taas päätään.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Menee enemmänkin toisin päin eli viljelyä ei voi harrastaa kaikkialla. Suomessa on ollut poikkkeuksellisen paljon karjaa huoltovarmuuden vuoksi tästä syystä.
Maataloustukia maksetaan noin 1.8 B€ ja maatiloja alle 50 000. Tekee 36 k€ per viljelijä.
Ravitsemussuositukset perustuvat tieteeseen mutta ne sovitetaan maan tapoihin ja tuotantoon. Etelä-Euroopassa suositellaan oliiviöljyä ja meillä rypsiöljyä jne..Vaikea uskoa, että ravintosuositukset perustuvat tieteeseen. Esim. mitään tieteellistä näyttöä tyydyttyneen rasvan ja sydänsairauksien välisestä yhteydestä ei ole olemassa. Päinvastaista sen sijaan on. Norjassa ja Ruotsissa on todettu eläinrasvojen suojelevan sydäntaudeilta. Lisäksi virallista uskomusta vastaan todistavia tutkimuksia on laitettu mappi-ö:hön ja yritetty unohtaa ne. Esim. Setti-tutkimuksessa todettiin margariinin aiheuttavan sydänsairauksia, mutta voin ei todettu niitä aiheuttavan. Erittäin merkittävä tutkimus insuliiniresistenssin ja sydäninfarkin yhteydestä poliiseilla on yritetty unohtaa tunkea mappi-ö:hön.
Anonyymi kirjoitti:
Vaikea uskoa, että ravintosuositukset perustuvat tieteeseen. Esim. mitään tieteellistä näyttöä tyydyttyneen rasvan ja sydänsairauksien välisestä yhteydestä ei ole olemassa. Päinvastaista sen sijaan on. Norjassa ja Ruotsissa on todettu eläinrasvojen suojelevan sydäntaudeilta. Lisäksi virallista uskomusta vastaan todistavia tutkimuksia on laitettu mappi-ö:hön ja yritetty unohtaa ne. Esim. Setti-tutkimuksessa todettiin margariinin aiheuttavan sydänsairauksia, mutta voin ei todettu niitä aiheuttavan. Erittäin merkittävä tutkimus insuliiniresistenssin ja sydäninfarkin yhteydestä poliiseilla on yritetty unohtaa tunkea mappi-ö:hön.
Tyydyttynyt rasva huonontaa kolesteroliarvoja aivan mitatusti. Huonot kolesteroliarvot taas lisäävät sydäntauteja. Lue vaikka Laatikaisen blogista kirjoitus 'Eri rasvojen vaikutus kolesteroliin, rypsiöljy vahvoilla'.
Laatikaisen blogissa on paljon tietoa ravitsemustutkimuksesta. Kannattaa lukea mielummin kuin karppaus blogeja jos haluaa oikeaa tietoa.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tyydyttynyt rasva huonontaa kolesteroliarvoja aivan mitatusti. Huonot kolesteroliarvot taas lisäävät sydäntauteja. Lue vaikka Laatikaisen blogista kirjoitus 'Eri rasvojen vaikutus kolesteroliin, rypsiöljy vahvoilla'.
Laatikaisen blogissa on paljon tietoa ravitsemustutkimuksesta. Kannattaa lukea mielummin kuin karppaus blogeja jos haluaa oikeaa tietoa.Katso sinä You Tubesta MOT:in "Rasvainen kupla". Siinäkin eräs henkilö oli 30 vuotta noudattanut virallisia ravintosuosituksia pilkun tarkasti. Kolestroli oli 7,2 mmol/l. Tosiasiassa korkea kolestroli johtuu lähes aina rasvamaksasta. Rasvamaksa puolestaan johtuu joko liiallisen hiilihydraatin syömisestä, stressistä tai alkoholista. Useimmiten näiden kaikkien yhteisvaikutuksesta.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Esimerkiksi Moilanen keittää viinaa vanhasta leivästä.
Leivän teko on halpaa kun vilja maksaa 15 snt per kilo niin kaupalle on kannatavampaa antaa yli jäänyt leipä ruoka-apuna kuin jättää yhtään myymättä.
Ostin eilen palvikinkkua @ 17 € per kilo. Kaupan palvikinkkua en osta. Tuokaan ei oikeasti ole kallista kun tuosta tekee voileipiä 5 päivää."Esimerkiksi Moilanen keittää viinaa vanhasta leivästä."
Okkei nyt ymmärrän innostuksesi leivästä. Anonyymi kirjoitti:
Välillä olisi kiva kuulla tarkempaakin analyysiä, miten esim. täysjyväviljan terveellisyyteen on päädytty. Nyt saadaan vain ympäripyöreä valmiiksi pureskeltu ”6-9 annosta päivässä on tutkimusten mukaan blah blah”.
No tuohon on useita mahdollisuuksia eli voit lukea noita tutkimuksia suoraan tai niistä kirjoitettuja lehtiartikkeleita. Tutkimuksia on sitten todella paljon. Lue vaikka 'Eating more whole grains linked with lower mortality rates'.
Anonyymi kirjoitti:
Katso sinä You Tubesta MOT:in "Rasvainen kupla". Siinäkin eräs henkilö oli 30 vuotta noudattanut virallisia ravintosuosituksia pilkun tarkasti. Kolestroli oli 7,2 mmol/l. Tosiasiassa korkea kolestroli johtuu lähes aina rasvamaksasta. Rasvamaksa puolestaan johtuu joko liiallisen hiilihydraatin syömisestä, stressistä tai alkoholista. Useimmiten näiden kaikkien yhteisvaikutuksesta.
Rasvaista kuplaa on kommentoitu vaikka kuinka paljon. Ei ole vaikuttanut ravitsemussuosituksiin koska oli tarkoitushakuinen.
Kolesteroliarvoja huonontaa tyydyttynyt rasva, sokeri ja kuorittu vilja. Kolesteroliarvot taasen parantaa täysjyvä, kasvikset, palkokasvit, kasviöljyt jne..
Rasvamaksaa aiheuttaa enemmänkin lihavuus. Tyydyttynyt rasva, alkoholi ja fruktoosi myöskin rasvoittaavat maksaa.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Paranoia nostaa taas päätään.
:DDDD
Joo, sovitaan näin, että sinä olet tilastoneron lisäksi vielä psykiatrikin. Kaikkien alojen erikoisasiantuntijoita keskustelupalstoilla riittää. Mutta jos kellonaikoja katsoo, niin luulisin että enempi taitaa olla kyseessä joko työtön, eläkeläinen tai pahasti sairas. Ei siinä mitään, jokainen on mitä on, mutta miksi esittää jotain muuta kuin mitä on. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Rasvaista kuplaa on kommentoitu vaikka kuinka paljon. Ei ole vaikuttanut ravitsemussuosituksiin koska oli tarkoitushakuinen.
Kolesteroliarvoja huonontaa tyydyttynyt rasva, sokeri ja kuorittu vilja. Kolesteroliarvot taasen parantaa täysjyvä, kasvikset, palkokasvit, kasviöljyt jne..
Rasvamaksaa aiheuttaa enemmänkin lihavuus. Tyydyttynyt rasva, alkoholi ja fruktoosi myöskin rasvoittaavat maksaa.Syöty tyydyttynyt rasva ei aiheuta rasvamaksaa. Maksa tekee veren liiallisesta glukoosista tyydyttynyttä rasvaa ja näin rasvoittaa itse itsensä ja muutkin sisäelimet. Ihmisillä menevät nämä kaksi asiaa sekaisin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
:DDDD
Joo, sovitaan näin, että sinä olet tilastoneron lisäksi vielä psykiatrikin. Kaikkien alojen erikoisasiantuntijoita keskustelupalstoilla riittää. Mutta jos kellonaikoja katsoo, niin luulisin että enempi taitaa olla kyseessä joko työtön, eläkeläinen tai pahasti sairas. Ei siinä mitään, jokainen on mitä on, mutta miksi esittää jotain muuta kuin mitä on.Johan menee hervottomaksi sun kirjoittelusi. Hvp27 tietää mitä tarkoitan. Ja me olemme taatusti kaksi eri henkilöä. Pari päivää sitten sanoit muuten, että minä seuraan hvp:tä kuin hai laivaa. Mieluummin häntä kuin sinua. ÄO:illannekin on eroa varmasti 40 yksikköä päätellen tannoisesta psyllium-keskustelustamme. Tunnut lisäksi provosoituvan yhtä helposti kuin minäkin, kun taas hvp vaikuttaa olevan lähes immuuni provokaatioille.
Mutta jos olet se jonka luulen sinun olevan eli ketonoviisi niin jatka vain päikkyjäsi. Niitä on ollut ihan kiva lukea, vaikken aina olekaan samaa mieltä kanssasi. Anonyymi kirjoitti:
Syöty tyydyttynyt rasva ei aiheuta rasvamaksaa. Maksa tekee veren liiallisesta glukoosista tyydyttynyttä rasvaa ja näin rasvoittaa itse itsensä ja muutkin sisäelimet. Ihmisillä menevät nämä kaksi asiaa sekaisin.
Lue asiasta vaikka terveyskirjastosta. Hitaat hiilihydraatit eivät rasvoita maksaa: 'Rasvamaksa Lääkärikirja Duodecim'. Tuolta:
'Rasvamaksa on yleisin maksasairaus, ja se todetaan aikuisista noin neljäsosalla. Normaalipainoisilla sitä esiintyy 1–2:lla kymmenestä, lihavilla, etenkin vyötärölihavilla 7–8:lla kymmenestä.'
'Ravinnon laatu vaikuttaa rasvamaksan syntyyn. Etenkin fruktoosin (jota taloussokerissa on puolet) ja muiden nopeiden hiilihydraattien käyttö lisää maksan rasvoittumista. Vuonna 2012 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että ylipainoisilla henkilöillä sokeripitoisen virvoitusjuoman (kolajuoman) runsas käyttö puolen vuoden ajan lisäsi maksan rasvamäärää. Myös rasvan laatu vaikuttaa. Kovat (tyydyttyneet) rasvat lisäävät maksasolujen rasvoittumista enemmän kuin pehmeät rasvat.'- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
:DDDD
Joo, sovitaan näin, että sinä olet tilastoneron lisäksi vielä psykiatrikin. Kaikkien alojen erikoisasiantuntijoita keskustelupalstoilla riittää. Mutta jos kellonaikoja katsoo, niin luulisin että enempi taitaa olla kyseessä joko työtön, eläkeläinen tai pahasti sairas. Ei siinä mitään, jokainen on mitä on, mutta miksi esittää jotain muuta kuin mitä on.»Mutta jos kellonaikoja katsoo, niin luulisin että enempi taitaa olla kyseessä joko työtön, eläkeläinen tai pahasti sairas.»
Aika ronskia tekstiä koulutetulta yhteiskuntatieteilijältä, ei uskoisi. Olet ilmeisesti stressaantunut, siksi primitiivisyys pääsee esille. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
»Mutta jos kellonaikoja katsoo, niin luulisin että enempi taitaa olla kyseessä joko työtön, eläkeläinen tai pahasti sairas.»
Aika ronskia tekstiä koulutetulta yhteiskuntatieteilijältä, ei uskoisi. Olet ilmeisesti stressaantunut, siksi primitiivisyys pääsee esille.Kuka on yhteiskuntatieteilijä? hvp on kemisti tai fyysikko, veku on insinööri tai geologi ja knm on AMK-teologi.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lue asiasta vaikka terveyskirjastosta. Hitaat hiilihydraatit eivät rasvoita maksaa: 'Rasvamaksa Lääkärikirja Duodecim'. Tuolta:
'Rasvamaksa on yleisin maksasairaus, ja se todetaan aikuisista noin neljäsosalla. Normaalipainoisilla sitä esiintyy 1–2:lla kymmenestä, lihavilla, etenkin vyötärölihavilla 7–8:lla kymmenestä.'
'Ravinnon laatu vaikuttaa rasvamaksan syntyyn. Etenkin fruktoosin (jota taloussokerissa on puolet) ja muiden nopeiden hiilihydraattien käyttö lisää maksan rasvoittumista. Vuonna 2012 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että ylipainoisilla henkilöillä sokeripitoisen virvoitusjuoman (kolajuoman) runsas käyttö puolen vuoden ajan lisäsi maksan rasvamäärää. Myös rasvan laatu vaikuttaa. Kovat (tyydyttyneet) rasvat lisäävät maksasolujen rasvoittumista enemmän kuin pehmeät rasvat.'"Normaalipainoisilla sitä esiintyy 1–2:lla kymmenestä, lihavilla, etenkin vyötärölihavilla 7–8:lla kymmenestä."
Nimenomaan. Vyötärölihavuus syntyy liiasta glukoosista, joka kertyy lopulta rasvaksi sisäelimiin. Jos ihminen syö liikaa rasvaa niin hän lihoo tasaisesti joka puolelta, koska rasva imeytyy verenkierrosta ihonalaiseen rasvakudokseen tasaisesti. MoT:in rasvaisessa kuplassa yleislääkäri teki itselleen kokeen ja vaihtoi runsashiilihydraattisen ruokavalion kuukaudeksi runsaseläinrasvaiseen vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Tuloksena maksa-arvot normalisoituvat, rasva-arvot alenivat, keskivartalo hoikistui ja väsynyt olo vahtui pirteseen oloon. Anonyymi kirjoitti:
Johan menee hervottomaksi sun kirjoittelusi. Hvp27 tietää mitä tarkoitan. Ja me olemme taatusti kaksi eri henkilöä. Pari päivää sitten sanoit muuten, että minä seuraan hvp:tä kuin hai laivaa. Mieluummin häntä kuin sinua. ÄO:illannekin on eroa varmasti 40 yksikköä päätellen tannoisesta psyllium-keskustelustamme. Tunnut lisäksi provosoituvan yhtä helposti kuin minäkin, kun taas hvp vaikuttaa olevan lähes immuuni provokaatioille.
Mutta jos olet se jonka luulen sinun olevan eli ketonoviisi niin jatka vain päikkyjäsi. Niitä on ollut ihan kiva lukea, vaikken aina olekaan samaa mieltä kanssasi.En ole käynyt älykkyystestissä mutta fyysikoiden keskimääräinen älykkyysosamäärä on 130 eli aika lailla huippua akateemisesti koulutetuilla. En ole edes väitellyt vaikka olisi ollut mahdollisuus useampaankin otteeseen.
40 pistettä eroa älykkyydessä tekee keskustelun käytännössä mahdottomaksi. Myös uskonnollinen vakaumus aiheuttaa saman.Anonyymi kirjoitti:
»Mutta jos kellonaikoja katsoo, niin luulisin että enempi taitaa olla kyseessä joko työtön, eläkeläinen tai pahasti sairas.»
Aika ronskia tekstiä koulutetulta yhteiskuntatieteilijältä, ei uskoisi. Olet ilmeisesti stressaantunut, siksi primitiivisyys pääsee esille.Olen kyllä töissä ja ansaitsen aivan tarpeeksi. Työt kyllä loppuvat reilun vuoden kuluttua.
Minulle maksetaan tuloksista ja työpäiväni ovat huomattavasti pidempiä kuin 8 tuntia.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuka on yhteiskuntatieteilijä? hvp on kemisti tai fyysikko, veku on insinööri tai geologi ja knm on AMK-teologi.
ketonoviisi on yhteiskuntatieteilijä, joka tekee SPSS:llä tutkimuksia ministeriöillekin (useita).
knm puolestaan on n. 45-vuotias mies , jonka teekkariopinnot ovat jo puolessavälissä. Hän ollut kurssinsa priimus taulukkolaskentaohjelmien käytössä ja on muutenkin sanavalmis heppu. Anonyymi kirjoitti:
"Normaalipainoisilla sitä esiintyy 1–2:lla kymmenestä, lihavilla, etenkin vyötärölihavilla 7–8:lla kymmenestä."
Nimenomaan. Vyötärölihavuus syntyy liiasta glukoosista, joka kertyy lopulta rasvaksi sisäelimiin. Jos ihminen syö liikaa rasvaa niin hän lihoo tasaisesti joka puolelta, koska rasva imeytyy verenkierrosta ihonalaiseen rasvakudokseen tasaisesti. MoT:in rasvaisessa kuplassa yleislääkäri teki itselleen kokeen ja vaihtoi runsashiilihydraattisen ruokavalion kuukaudeksi runsaseläinrasvaiseen vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Tuloksena maksa-arvot normalisoituvat, rasva-arvot alenivat, keskivartalo hoikistui ja väsynyt olo vahtui pirteseen oloon.Sisäelinrasvaa aiheuttavat nopeat hiilihydraatit, eivät kaikki hiilihydraatit. Suurin osa ylimääräisestä energiasta menee aina ihonalaiseen rasvakudokseen mutta hankalat aineet myös vatsaonteloon ja sisäelimiin. Tuon selittää vaikka professori Mustajoki ihan ilmaiseksi Terveyskirjastossa.
Minulla on lähtenyt vyötäröltä reilusti yli 10 cm ja Maksa-arvot ovat parantuneet normaaleista erinomaisiksi.- Anonyymi
Mutta kuka sinä sitten olet?
Minä kyllä seuraan hvp:tä (en tosin hain lailla), mutta en psykomussuta enkä helppoheikittele. Kanaa olen syönyt viimeksi ehkä heinäkuussa.
Päinvastoin kuin muilla palstan aktiiveilla, minulla ei ole akateemisia meriittejä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutta kuka sinä sitten olet?
Minä kyllä seuraan hvp:tä (en tosin hain lailla), mutta en psykomussuta enkä helppoheikittele. Kanaa olen syönyt viimeksi ehkä heinäkuussa.
Päinvastoin kuin muilla palstan aktiiveilla, minulla ei ole akateemisia meriittejä."Kuka on yhteiskuntatieteilijä? hvp on kemisti tai fyysikko, veku on insinööri tai geologi ja knm on AMK-teologi."
kn on siis yhteiskuntatietelijä (ei vahvistettua tieto)
hvp on fyysikko (itsensä vahvistama tieto)
veku on insinööri tai geologi (työpaikka on vahvistettu)
knm on amk-teologi (melkein siis pappi)
anonyymi kertoi olevansa ei-akateeminen (ei vahvistettu tieto)
"Mutta kuka sinä sitten olet?"
Minä olen palstan passiivis-aggressiivinen psykomussuttava helppoheikki, joka on ollut kurssinsa paras sekä rippi-, pyhä- että uimakouluissa, reserviupseerikurssinsa huonoin sekä erään täysin turhan jatkokurssin puolivälissä. Älykkyyteni on kanan koipireisien (ÄO 7,3), teekkarin (ÄO 85) ja hvp:n (ÄO 130) logaritmisessa keskipisteessä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Johan menee hervottomaksi sun kirjoittelusi. Hvp27 tietää mitä tarkoitan. Ja me olemme taatusti kaksi eri henkilöä. Pari päivää sitten sanoit muuten, että minä seuraan hvp:tä kuin hai laivaa. Mieluummin häntä kuin sinua. ÄO:illannekin on eroa varmasti 40 yksikköä päätellen tannoisesta psyllium-keskustelustamme. Tunnut lisäksi provosoituvan yhtä helposti kuin minäkin, kun taas hvp vaikuttaa olevan lähes immuuni provokaatioille.
Mutta jos olet se jonka luulen sinun olevan eli ketonoviisi niin jatka vain päikkyjäsi. Niitä on ollut ihan kiva lukea, vaikken aina olekaan samaa mieltä kanssasi."Pari päivää sitten sanoit muuten, että minä seuraan hvp:tä kuin hai laivaa."
En ole edes ollut täällä varmaan viikkoon. Sinä se taidat olla harhainen. Kaikkea sitä kuulee. Minulla ei ole edes rekattua nimimerkkiä niin mistäs tiedät kuka täällä kirjoittaa? Hiton pösilö.
Jotkut heikommat yksilöt tosiaan tarvitsee jonkun jota seurata. Se on semmonen Renfield - ilmiö. Minä nyt en tarvi ruoka-asioissa tai muissakaan ketä " seurata". En myöskään tarvitse ketään perskärpästä pönkittämään omaa heikkoa itsetuntoa. Mut tosi hauskaa, joo. =) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Johan menee hervottomaksi sun kirjoittelusi. Hvp27 tietää mitä tarkoitan. Ja me olemme taatusti kaksi eri henkilöä. Pari päivää sitten sanoit muuten, että minä seuraan hvp:tä kuin hai laivaa. Mieluummin häntä kuin sinua. ÄO:illannekin on eroa varmasti 40 yksikköä päätellen tannoisesta psyllium-keskustelustamme. Tunnut lisäksi provosoituvan yhtä helposti kuin minäkin, kun taas hvp vaikuttaa olevan lähes immuuni provokaatioille.
Mutta jos olet se jonka luulen sinun olevan eli ketonoviisi niin jatka vain päikkyjäsi. Niitä on ollut ihan kiva lukea, vaikken aina olekaan samaa mieltä kanssasi."ÄO:illannekin on eroa varmasti 40 yksikköä päätellen tannoisesta psyllium-keskustelustamme."
Just. Nyt täällä on jo Mensankin johtokuntaa paikalla, psykiatrin ja tilastoneron lisäksi. Mitä vielä... :-)
Olen kyllä nauranut noille tehosekoitinjutuillenne. Kun ei löydä X:sta tarpeeksi hyvää... On niinkuin Putouksen sketsihahmo... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"ÄO:illannekin on eroa varmasti 40 yksikköä päätellen tannoisesta psyllium-keskustelustamme."
Just. Nyt täällä on jo Mensankin johtokuntaa paikalla, psykiatrin ja tilastoneron lisäksi. Mitä vielä... :-)
Olen kyllä nauranut noille tehosekoitinjutuillenne. Kun ei löydä X:sta tarpeeksi hyvää... On niinkuin Putouksen sketsihahmo...Ei tarvitse olla Mensan jäsen, jos toteaa jonkun pätevästi erittäin älykkääksi. Uskon tosin sinunkin ÄO:n olevan hyvää keskitasoa.
Psykomussutusta en sisimmässäni siedä. Jos jostain kumman syystä olen itse sellaista harrastanut, on syytä tehdä heti korjausliike.
Tilastoneroista: tällä palstalla kukaan ei ole lukenut tilastotiedettä approbaturia enempää, et sinäkään.
Tehosekoitin: Fakta: oma kasvisten käyttöni on noussut sen ansiosta useisiin satoihin grammoihin/vrk (ilman härkäpapuja n. 600-800 g). Ei mikään hetken innostus, vaan päivittäisessä käytössä neljättä vuotta. Yleensä useita kertoja päivässä. Kielitieteen ja maailman kielten ja kulttuurien tuntijana sinulla on varmasti varaa ylenkatsoa tällaista fast foodia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Pari päivää sitten sanoit muuten, että minä seuraan hvp:tä kuin hai laivaa."
En ole edes ollut täällä varmaan viikkoon. Sinä se taidat olla harhainen. Kaikkea sitä kuulee. Minulla ei ole edes rekattua nimimerkkiä niin mistäs tiedät kuka täällä kirjoittaa? Hiton pösilö.
Jotkut heikommat yksilöt tosiaan tarvitsee jonkun jota seurata. Se on semmonen Renfield - ilmiö. Minä nyt en tarvi ruoka-asioissa tai muissakaan ketä " seurata". En myöskään tarvitse ketään perskärpästä pönkittämään omaa heikkoa itsetuntoa. Mut tosi hauskaa, joo. =)Kuule pösilö itse. En edes kommentoinut sinun viestiäsi. Sinä itse olet harhan vallassa.
” Minulla ei ole edes rekattua nimimerkkiä niin mistäs tiedät kuka täällä kirjoittaa?”
No ei minullakaan ole. Mistä päättelet, että olisin kommentoinut sinua? Yllättävää. Lue sitaatteja huolellisemmin! Anonyymi kirjoitti:
Mutta kuka sinä sitten olet?
Minä kyllä seuraan hvp:tä (en tosin hain lailla), mutta en psykomussuta enkä helppoheikittele. Kanaa olen syönyt viimeksi ehkä heinäkuussa.
Päinvastoin kuin muilla palstan aktiiveilla, minulla ei ole akateemisia meriittejä.Akateemiset meriitit ovat aika lailla hyödyttömiä laihdutuksessa. Toki sujuvasta englannin osaamisesta on hyötyä mutta tutkijakoulutus tulee vasta ennen väittelyä. Tutkimusjulkaisujen kieli on hyvin formaalista ja se pitää hallita. Sitten täytyy vaan arvioida kuinka tärkeä julkaisu on. Näin siis jos on kiinnostunut tutkimuksista mutta laihduttamisessa on kyse siitä kuinka vähentää energiansaantiaan pysyvästi.
Anonyymi kirjoitti:
Ei tarvitse olla Mensan jäsen, jos toteaa jonkun pätevästi erittäin älykkääksi. Uskon tosin sinunkin ÄO:n olevan hyvää keskitasoa.
Psykomussutusta en sisimmässäni siedä. Jos jostain kumman syystä olen itse sellaista harrastanut, on syytä tehdä heti korjausliike.
Tilastoneroista: tällä palstalla kukaan ei ole lukenut tilastotiedettä approbaturia enempää, et sinäkään.
Tehosekoitin: Fakta: oma kasvisten käyttöni on noussut sen ansiosta useisiin satoihin grammoihin/vrk (ilman härkäpapuja n. 600-800 g). Ei mikään hetken innostus, vaan päivittäisessä käytössä neljättä vuotta. Yleensä useita kertoja päivässä. Kielitieteen ja maailman kielten ja kulttuurien tuntijana sinulla on varmasti varaa ylenkatsoa tällaista fast foodia.Joo. Minäkin syön mökillä paljon smoothieita. Helppo ja halpa tapa lisätä kasvisten syömistä. Kotona eikä duunikämpässä ei onnistu kun vuorokausirytmini ei ole kovin tavallinen. Duunikämppään ei oikein keittiökoneita mahdukaan joten mennään sauvasekoittimella ja vedenkeittimellä.
Halvat blenderin eivät vaan kestä, olisikohan 3 jo tullut rikottua.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän se leivässä ole vika jos itsehillintä ja kontrolli pettää vaan syöjässä.
Siinäpä tyhmä kommentti.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Millainen syyseuraussuhde löytyy broilerin koipireisien ja kaalin syömisen sekä terveyden välillä?
Ravitsemusta tutkitaan pitkälti tilastollisesti ja sen pitäisi kyllä riittää ihmisille. Tuo ei luonnollisestikaan takaa pitkää ja tervettä elämää mutta tekee sen todennäköisesti.Siinäpä on hölmö kommentti.
- Anonyymi
Energiatiheysvero olisi parempi. %-osuus energiatiheydestä, jos vero olisi vaikka 30% niin säilöntälöjylle (engl: olive oil) läskiveroa tulisi 884 * 30 /100 = 265 %, ja esim parsakaalille 35.1 *30 /100 = 10.5 %. Sokerinamit 122% ja suklaa-sokerinamit sitä enemmän.
- Anonyymi
KNM, miksi sinä vihaat ihmisiä? Vastaa ihmeessä, niin me muut ymmärrämme sinua paremmin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
KNM, miksi sinä vihaat ihmisiä? Vastaa ihmeessä, niin me muut ymmärrämme sinua paremmin.
Onko sinulla jokin krooninen mielialahäiriö, kun itkeskelet koko ajan? Anna ihmisten esittää erilaisia mielipiteitä, äläkä psykomussuttele paskaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko sinulla jokin krooninen mielialahäiriö, kun itkeskelet koko ajan? Anna ihmisten esittää erilaisia mielipiteitä, äläkä psykomussuttele paskaa.
>>>> Onko sinulla jokin krooninen mielialahäiriö, kun itkeskelet koko ajan?
Mitä jos olisikin - psykomussuttaisitko silloinkin paskaa? Minä en kuitenkaan vihaa samalla tavalla syvästi ihmisiä kuin sinä! Tarinoissasi ei ole mitään kohtuutta.
Se ei ole mikään mielipide, että oliivi- ja rypsiöljy (engl. kerosine) ovat paperikoneiden vaihdelaatikkoöljyjä, kanannahat ovat helppoheikkien terveydenedistelemisstuotteita, peruna ja porkkana ovat surkeimmat täysjyväviljat, kukaan ei tarvitse kuitua, kuntokävely on hikimurheilua ja kaikki objektiivisesti hyväksytyt tutkimukset ovat asiantuntijoiden, lakimiesten ja kääntäjien välinen salaliitto.
Sinulla ei ole mielipiteitä, vaan haastat täysin epäterveesti riitaa silloinkin kun yrität keskustella normaalisti. Sen lisäksi roikut hvp-27:n perässä kuin hai laivan perässä, ja hän on sentään sinuun verrattuna todella terve yksilö. Kaikin puolin.
Olisit siis vain vastannut kysymykseen: miksi sinä vihaat ihmisiä? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
>>>> Onko sinulla jokin krooninen mielialahäiriö, kun itkeskelet koko ajan?
Mitä jos olisikin - psykomussuttaisitko silloinkin paskaa? Minä en kuitenkaan vihaa samalla tavalla syvästi ihmisiä kuin sinä! Tarinoissasi ei ole mitään kohtuutta.
Se ei ole mikään mielipide, että oliivi- ja rypsiöljy (engl. kerosine) ovat paperikoneiden vaihdelaatikkoöljyjä, kanannahat ovat helppoheikkien terveydenedistelemisstuotteita, peruna ja porkkana ovat surkeimmat täysjyväviljat, kukaan ei tarvitse kuitua, kuntokävely on hikimurheilua ja kaikki objektiivisesti hyväksytyt tutkimukset ovat asiantuntijoiden, lakimiesten ja kääntäjien välinen salaliitto.
Sinulla ei ole mielipiteitä, vaan haastat täysin epäterveesti riitaa silloinkin kun yrität keskustella normaalisti. Sen lisäksi roikut hvp-27:n perässä kuin hai laivan perässä, ja hän on sentään sinuun verrattuna todella terve yksilö. Kaikin puolin.
Olisit siis vain vastannut kysymykseen: miksi sinä vihaat ihmisiä?Siis minä joka kirjoitin en ollut tuo Excel-mies, enkä ylipäätään halua tällä foorumilla ylläpitää mitään identiteettiä lukijoiden silmissä.
Huomautan, että tämä on keskustelupalsta eikä mikään mielenterveyskuntoutujien kommuuni. Täällä keskustellaan palstan aihepiiriin kuuluvista asioista tahdikkaasti ja positiivisesti eikä psykomussuteta eikä psykovittuilla. Olen huomauttanut palstan naisväkeä tästä aiemminkin, mutta viesti ei tunnu menevän perille. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
>>>> Onko sinulla jokin krooninen mielialahäiriö, kun itkeskelet koko ajan?
Mitä jos olisikin - psykomussuttaisitko silloinkin paskaa? Minä en kuitenkaan vihaa samalla tavalla syvästi ihmisiä kuin sinä! Tarinoissasi ei ole mitään kohtuutta.
Se ei ole mikään mielipide, että oliivi- ja rypsiöljy (engl. kerosine) ovat paperikoneiden vaihdelaatikkoöljyjä, kanannahat ovat helppoheikkien terveydenedistelemisstuotteita, peruna ja porkkana ovat surkeimmat täysjyväviljat, kukaan ei tarvitse kuitua, kuntokävely on hikimurheilua ja kaikki objektiivisesti hyväksytyt tutkimukset ovat asiantuntijoiden, lakimiesten ja kääntäjien välinen salaliitto.
Sinulla ei ole mielipiteitä, vaan haastat täysin epäterveesti riitaa silloinkin kun yrität keskustella normaalisti. Sen lisäksi roikut hvp-27:n perässä kuin hai laivan perässä, ja hän on sentään sinuun verrattuna todella terve yksilö. Kaikin puolin.
Olisit siis vain vastannut kysymykseen: miksi sinä vihaat ihmisiä?Ihanaa kieltä! Sain suurta riemua iltaani!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis minä joka kirjoitin en ollut tuo Excel-mies, enkä ylipäätään halua tällä foorumilla ylläpitää mitään identiteettiä lukijoiden silmissä.
Huomautan, että tämä on keskustelupalsta eikä mikään mielenterveyskuntoutujien kommuuni. Täällä keskustellaan palstan aihepiiriin kuuluvista asioista tahdikkaasti ja positiivisesti eikä psykomussuteta eikä psykovittuilla. Olen huomauttanut palstan naisväkeä tästä aiemminkin, mutta viesti ei tunnu menevän perille.Sovitaanko sillä tavalla, että tee sinä mitä osaat ja minä teen mitä haluan. ¿Capiche?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis minä joka kirjoitin en ollut tuo Excel-mies, enkä ylipäätään halua tällä foorumilla ylläpitää mitään identiteettiä lukijoiden silmissä.
Huomautan, että tämä on keskustelupalsta eikä mikään mielenterveyskuntoutujien kommuuni. Täällä keskustellaan palstan aihepiiriin kuuluvista asioista tahdikkaasti ja positiivisesti eikä psykomussuteta eikä psykovittuilla. Olen huomauttanut palstan naisväkeä tästä aiemminkin, mutta viesti ei tunnu menevän perille.Ellei pääsi kestä kuumuutta, pysy poissa saunasta.
- Anonyymi
Hamekangasta sinulle jatkossakin toivotellen! ;)
- Anonyymi
Itse laihdutin 30 kiloa nauttimalla joka päivä leipää. Hiilareita voi syödä laihduttaessakin noin 200gr päivässä, riippuen liikunnasta.
- Anonyymi
"riippuen liikunnasta"
Niin, monet ylipainoiset eivät paljoa liiku koska eivät jaksa tai eivät viitsi tai niveliä särkee tai eivät halua/kehtaa kainalosauvojen kanssa esiintyä.
- Anonyymi
Koville eläinrasvoille ja sokerille veroa, juu.
- Anonyymi
Ja eskimot pois Grönlannista?
- Anonyymi
Ei leipä kallista saa olla,mutta ei sitä paljon kannata syödäkkään.
- Anonyymi
No jos söisi sopivasti?!
- Anonyymi
"Norjassa ja Ruotsissa on todettu eläinrasvojen suojelevan sydäntaudeilta."
Salaliittoteorian mukaan tutkimukset on hukattu, sen takia näyttöä ei ole esittää. - Anonyymi
Just, juuri näin tulee tehdä kustannuksia aideuttajat maksavat itse.
Vihreät jotka syövät ruohoa ja ilmaan paljon tuottavat hiilidioksidia, varsinkin etanolikaasuja, ilmaston kannalta haitallisia, tottakai tallaisia viherviipertäjiä tulisi verottaa roimasti. Sitten, kun ne vielä sekoittavat hamppua ja ooppiumia sekaan, huumavia aineita, tulisi vihreisiinjärjestöihin kuuluvia verottaa erikseen vihreällä verolla. - Anonyymi
KAIKEN leivän verottaminen kovemmin on väärin.
Sensijaan sellaisia leipomoita, jotka eivät halua tarjota laadukasta, mutta vähäsuolaista tai kokonaan suolatonta leipää, näitä leipomoita voisi rangaista lisäverolla.
On järkyttävää, että joidenkin leipomoiden mielestä 1,3% suolapitoisuus on "normaali". Olisi tietysti kiva, jos leipomot ihan vapaaehtoisesti tarjoaisivat sen vähäsuolaisen tai kokonaan suolattoman vaihtoehdon. Mutta kun eivät nimenomaan halua tarjota. Ehkä lisävero saattaisi kannustaa haluamaan.
Tuo lisävero pitäisi lisäksi kohdistaa leipomon omistajilleen jakamiin osinkotuloihin, sekä ylimmän johdon palkkoihin.
Miksikö ylimmän johdon palkkoihin?
Koska ilman tuota voisi käydä niin, että osingot on suht pieniä tai niitä ei makseta ollenkaan, mutta toimitusjohtaja nauttii huomattavan suurta palkkaa toimestaan.
Jos vero kohdistetaan vain osinkoihin, tällainen johdon palkkauspolitiikka on silloin laillista veronkiertoa!- Anonyymi
Leipään tosiaan laitetaan paljon suolaa,eikä vähäsuolainen leipä maistu miltään.
On siis parempi syödä leipää vain vähän.Vähemmän leipää vähemmä suolaa ja kaloreita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Leipään tosiaan laitetaan paljon suolaa,eikä vähäsuolainen leipä maistu miltään.
On siis parempi syödä leipää vain vähän.Vähemmän leipää vähemmä suolaa ja kaloreita."Leipään tosiaan laitetaan paljon suolaa,eikä vähäsuolainen leipä maistu miltään."
Siinäpä se salaisuus onkin, vähäsuolainen/suolaton leipä maistuu erilaiselta kuin on totuttu ja jää kaupan hyllylle. Suolaa siis täytyy laittaa jotta leipomo pysyy pystyssä. Kuluttaja voi vaikuttaa tilanteeseen vain valitsemalla vähäsuolaisia leipätuotteita. Anonyymi kirjoitti:
"Leipään tosiaan laitetaan paljon suolaa,eikä vähäsuolainen leipä maistu miltään."
Siinäpä se salaisuus onkin, vähäsuolainen/suolaton leipä maistuu erilaiselta kuin on totuttu ja jää kaupan hyllylle. Suolaa siis täytyy laittaa jotta leipomo pysyy pystyssä. Kuluttaja voi vaikuttaa tilanteeseen vain valitsemalla vähäsuolaisia leipätuotteita.Suola vaikuttaa myös leivän rakenteeseen. Itse teen nyt leipäni vähänatriumisella suolalla niin natriumin saanti vähenee.
- Anonyymi
Leivässä ei ole ympäristömyrkkyjä sen enempää kuin muissakaan elintarvikkeissa. Leipää ei myöskään ole syytä verottaa, koska se on erinomainen kuidun ja kasviproteiinin lähde. Leipää voidaan myös lähtökohtaisesti pitää edullisena.
Leivän sisältämää suolaa on mahdollista verottaa.
Kaiken kulutuksen verotuksen ongelma on siinä, että se koskee aina eniten vähävaraisia, ja näin ollen myös elintarvikkeena leipää. Jos vähävaraiselle jää mahdollisuus valita edullisempi ja verohelpotusten piirissä oleva vähäsuolainen leipä, vähävaraisenkaan yhteiskunnallisia oikeuksia ei loukata.
Köyhälle pitää antaa parempi vaihtoehto. Rikas saa ostettua muutenkin. Sama verotuksen periaate voidaan saattaa koskemaan kaikkia elintarvikkeita, joilla tiedetään olevan objektiivisesti tarkastellen merkittäviä terveysvaikutuksia (hyvää tai huonoa, veroa ylös tai veroa alas). Amerikassa tämä ei onnistuisi, koska se rajoittaa ihmisen valinnanvapautta. Suomessa se voisi onnistua hyvinkin, joskin alkoholin, tupakan, bensiinin jne. kohdalla riipaisu on tunnetusti pahinta köyhien kohdalla.
Terveisin, nim. LeipäjonoMinusta ruokaan pitäisi kohdistaa epäterveellisyys- ja ympäristövero. Sokerille, voille ja naudanlihalle kova vero.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Minusta ruokaan pitäisi kohdistaa epäterveellisyys- ja ympäristövero. Sokerille, voille ja naudanlihalle kova vero.
Neljä eri vaihtoehtoa: korkea vero, matala vero, nollavero ja tuet.
Esimerkiksi Englannissa on käytössä malli, jossa elintarvikkeiden perusvero on nolla, mutta epäterveellisiä elintarvikkeita verotetaan enemmän. Tanskassa tiettyjä veroja kannettiin pitkään mutta osasta luovuttiin mm. rajakauppaan liittyvien vääristymien vuoksi.
Yhtäältä veropohjasta voidaan rajata pois tietyillä perusteilla vaikkapa luomutuotteita, toisaalta terveellisen ravitsemuksen näkökulmasta olisi selvitettävä myös tyydyttyneen rasvan ja suolan verottamista. Tässä riidat alkavat.
Eri veroryhmät eivät kuitenkaan nykyisin ole suuri ongelma, koska viivakoodit ja kauppojen logistiikkaketjut ymmärtävät nykyisin hyvin komentoja.
Korkea vero on perusteltu aina, kun tuotteen vaikuttavuus on yksiselitteisesti huono. Silloin ei tarvitse ottaa huomioon vähävaraisten ostovoiman vähyyttä (vrt. tupakka). Tämä soveltuu sellaisenaan vaikkapa sokeriin, voihin sekä rasvaiseen naudanlihaan, rasvaisiin leikkeleisiin tai rasvaiseen juustoon. Veron on siirryttävä koko ketjun läpi myös valmistusainekohtaisesti tai valmisteverona.
Kasviksilta hakemuksesta vero pois kokonaan tai alle normaalin veron.
Kalalle ja siipikarjalle eri veroryhmät tai kohdistetut mainos- ja markkinatuet.
Viljatuotteille eri veroryhmät vrt. valkoinen vehnäjauho vs. kokojyväkaura tai valkoinen leipä vs. kokojyväleipä.
Suolalle ja suolapitoisille tuotteille eri veroryhmät, joilla kulutusta ohjataan vähäsuolaisiin tuotteisiin.
Aivan erikseen on otettava snacks-tuotteille oma veroluokkansa. Vaikka trans-rasvoista ja amideista on melkein päästy tyystin eroon, tuo ruokaryhmä on todella koukuttava. Rasvat ovat nykyisin kasvisöljyjä mutta tuotteet ovat äärimmäisen rasvaisia ja suolaisia, ja 60 % energiasta tulee rasvasta.
Esimerkkinä voi toimia Suomen virvoitusjuomaverotaulukko tai edesmennyt makeisvero. Ongelmia aiheuttaa toki se, että jokainen yksilö tai lobbaava tuottajaryhmä harmittelee sitä, jos oman tuotteen tai suosikkituotteen hinta nousee. Mutta jos myös vähävaraisille on olemassa "parempi" vaihtoehto, useille eri veroryhmille ja malleille ei ole esteitä, jos tahtotilaa on olemassa. Anonyymi kirjoitti:
Neljä eri vaihtoehtoa: korkea vero, matala vero, nollavero ja tuet.
Esimerkiksi Englannissa on käytössä malli, jossa elintarvikkeiden perusvero on nolla, mutta epäterveellisiä elintarvikkeita verotetaan enemmän. Tanskassa tiettyjä veroja kannettiin pitkään mutta osasta luovuttiin mm. rajakauppaan liittyvien vääristymien vuoksi.
Yhtäältä veropohjasta voidaan rajata pois tietyillä perusteilla vaikkapa luomutuotteita, toisaalta terveellisen ravitsemuksen näkökulmasta olisi selvitettävä myös tyydyttyneen rasvan ja suolan verottamista. Tässä riidat alkavat.
Eri veroryhmät eivät kuitenkaan nykyisin ole suuri ongelma, koska viivakoodit ja kauppojen logistiikkaketjut ymmärtävät nykyisin hyvin komentoja.
Korkea vero on perusteltu aina, kun tuotteen vaikuttavuus on yksiselitteisesti huono. Silloin ei tarvitse ottaa huomioon vähävaraisten ostovoiman vähyyttä (vrt. tupakka). Tämä soveltuu sellaisenaan vaikkapa sokeriin, voihin sekä rasvaiseen naudanlihaan, rasvaisiin leikkeleisiin tai rasvaiseen juustoon. Veron on siirryttävä koko ketjun läpi myös valmistusainekohtaisesti tai valmisteverona.
Kasviksilta hakemuksesta vero pois kokonaan tai alle normaalin veron.
Kalalle ja siipikarjalle eri veroryhmät tai kohdistetut mainos- ja markkinatuet.
Viljatuotteille eri veroryhmät vrt. valkoinen vehnäjauho vs. kokojyväkaura tai valkoinen leipä vs. kokojyväleipä.
Suolalle ja suolapitoisille tuotteille eri veroryhmät, joilla kulutusta ohjataan vähäsuolaisiin tuotteisiin.
Aivan erikseen on otettava snacks-tuotteille oma veroluokkansa. Vaikka trans-rasvoista ja amideista on melkein päästy tyystin eroon, tuo ruokaryhmä on todella koukuttava. Rasvat ovat nykyisin kasvisöljyjä mutta tuotteet ovat äärimmäisen rasvaisia ja suolaisia, ja 60 % energiasta tulee rasvasta.
Esimerkkinä voi toimia Suomen virvoitusjuomaverotaulukko tai edesmennyt makeisvero. Ongelmia aiheuttaa toki se, että jokainen yksilö tai lobbaava tuottajaryhmä harmittelee sitä, jos oman tuotteen tai suosikkituotteen hinta nousee. Mutta jos myös vähävaraisille on olemassa "parempi" vaihtoehto, useille eri veroryhmille ja malleille ei ole esteitä, jos tahtotilaa on olemassa.Vähävaraiset syövät kaikkein epäterveellisintä ruokaa joten tämä palvelisi juuri heitä. Veronalennukset eivät ole yleensä toimineet mutta nostot toimivat.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Vähävaraiset syövät kaikkein epäterveellisintä ruokaa joten tämä palvelisi juuri heitä. Veronalennukset eivät ole yleensä toimineet mutta nostot toimivat.
Itse en käytä kaura- tai soijamaitoa niiden hinnan takia. Tavallista maitoa tukee yhteiskunta.
Anonyymi kirjoitti:
Itse en käytä kaura- tai soijamaitoa niiden hinnan takia. Tavallista maitoa tukee yhteiskunta.
Soijamaito kuormittaa luontoa enemmän kuin lehmänmaito. Minulla on tilauksessa gellania ja tarkoitus kokeilla kotitekoista kauramaitoa. Gellan on kasvikumi, joka stabiloi maitovaahtoa. Minulla maitoa menee vain kahviin.
- Anonyymi
Ainakaan laihduttajan ei kannata käyttää leipää ollenkaan.
Vilja on enemmänkin tarkoitettu sikojen lihottamiseen.Itse en syö yhtään edes riisiä tällä nykyisellä dietillä ja paino pienentyy tasaista vauhtia.- Anonyymi
Olipa typerä kommentti, vai että sioille.
- Anonyymi
Olipa siinä typerä avaus.
- Anonyymi
Miksi takerrutaan pelkästään leivän suolaan? Liha ei mene nielusta alas ilman suolaa, ei edes keitossa. Ei myöskään kala. Ja jos kasveista haluaa tehdä lämmintä ruokaa niin eiväthän ne ilman suolaa maistu miltään.
Jos syö 5-6 viipaletta (150 g) leipää päivässä niin niistä saa 1-2 g suolaa. Kuitenkin suomalaiset syövät suolaa 8 g päivässä. Mistä ne 6-7 g suolaa tulevat? Eivät ainakaan leivästä.- Anonyymi
FinRavinto-tutkimuksen mukaan esim. miehet saivat ravinnosta suolaa keskimäärin lihatuotteista 2,8 g ja viljatuotteista 2,4 g sekä maitotuotteista 1,0 g. Loput 2,5 g jakaantuivat muiden tuotteiden välillä (mm. kala, margariinit ym. levitteet sekä perunaruoat).
Naisten vastaavat arvot löytyvät julkaisun lopussa olevasta taulukosta 8.6.
- Anonyymi
Ja ketjussa on jälleen lipsahdettu täysi hukkateille.
Kysymysy ei ole siitä pitäisikö verottaa van siitä minkä verran syöt koska leipä nostaa verensokeriasi pitkäaikaisesti. Ei mikään hitti laihduttajalle ja vielä vähemmän diabeetikolle.- Anonyymi
Ruista sisältävän aterian tai elintarvikkeen nauttimisen jälkeen verensokeri saattaa ensin kohota yhtä nopeasti samalle tasolle kuin vaikka valkoisen vehnäleivän nauttimisen jälkeen.
Kuitenkin ruista sisältävän aterian jälkeen tarvitaan vähemmän insuliinia säätelemään verensokeria ja siirtämään glukoosia solujen sisään ravinnoksi ja energiaksi. Pienemmän insuliinimäärän takia verensokeri myös laskee hitaammin ja pysyy pidempään paastotason yläpuolella. Olo siis säilyy virkeämpänä pidempään, eikä heikotusta ja makeanhimoakin aiheuttavaa äkillistä verensokerin romahdusta tapahdu.
- Anonyymi
Typerä avaus , meillä maksaa jo moninkertaisesti muualle maailmaan verrattuna , kuten kaikki muukin , missä oli ne luvatut eu:n edulliset hinnat ?
- Anonyymi
"missä oli ne luvatut eu:n edulliset hinnat ?"
Ruotsissa??
Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Apua, Gogi ja Kia tippuivat TTK:sta! Oliko Gogin ja Kian tiputus mielestäsi oikein?
Gogi ja Kia tippuivat monen yllätykseksi sunnuntaina TTK:sta. Oliko tämä mielestäsi oikein näin vai kenen olisi pitänyt862054Taas poistuu ABC, nyt Salossa
Ei ole enää ihmisillä varaa ostaa nakkisämpylää myymälän puolelta. Viimeiset roposet menevät polttoaineeseen. Takana on1391960Irak aikoo laskea tyttöjen avioitumisikää yhdeksään vuoteen
Myös avioero naisen aloitteesta kielletään https://yle.fi/a/74-201236943091652Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan vä
Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus – Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan väkivallan Joka neljä2681606Millainen luonne sinä olet?
Itse olen innovatiivinen ja kuunteleva, sekä avoin uusille asioille. Mieheltä1881310Oletko koskaan miettinyt miltä lähempi fyysinen
kontakti tuntuisi hänen kanssaan? Sitä menee sekaisin pelkästä olemuksesta, niin kosketus voisi olla aika räjäyttävää.451177- 2131119
- 1041088
Vasemmistoliiton Minja Koskela lyttäsi Halla-ahon...
...arvion Usan presidentin vaalien voiton syistä, ja löi pöytään täsmälleen oikean arvion. Koskelan arviota tukevat myös3061049Aina vaan kalliimmaksi tulee NATO Suomelle
"Kaikkonen ja Kopra: Nato vaatii pian lisää panostusta jäsenmailtaan" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010824365.htm2271000