Onko työttömyys Suomessa rikos, josta pitää rangaista?

Anonyymi

Työstä pitää maksaa alan tes-palkka ja status on tällöin työntekijä ei työllistetty. Räikeä alipalkattu pakkotyö työttömyyskorvauksella ja mahdollisella ylläpitokorvauksella on sen sijaan työorjuutta, saivathan puuvillapelto-orjatkin ruokaa ja katon päänsä päälle.

Jännää miten koronakriisi on osoittanut että suomalaisilla on perustuslaillinen oikeus lähteä ja palata Suomeen vapaasti, tai olla käyttämättä kasvomaskia, vaikka nämä vaarantavat muiden kansalaisten terveyden ja hengen. Tai että turvapaikkaa hokeva voi lampsia rajan yli ilman mitään matkustusasiakirjoja, mutta työtön voidaan pakottaa alipalkattuun orjapakkotyöhön.

Työttömällä on huonommat oikeudet kuin vangeilla, jotka sentään ovat tehneet rikoksen, osa hyvin vakavia väkivalta- ja henkirikoksia. Työttömyys näyttää olevan Suomessa edelleen rikos, rikoksista pahin.

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näinhän se menee.. ironista että terveet ihmiset pitäisi käydä kuntouttavaa työtoimintaa, mikä olis järjellä tarkoitettu toipilaille jne.. ja pääasia että te keskuksessa sikiää simputtajia, kyllä on valtakunnan turhin laitos!

      • Anonyymi

        Työläisistä tehdään yhteiskunnassa kansanluokka jota hyödynnetään sumeilematta.Heitetään töistä pihalle tuotnnollitaloudellisin perustein .Tuon jälkeen ovat vapaata riitaa. Työttömyystoimita jotkut ottavat leipänsä ja rahasampona näille toimii työttömät .Toimet sopii niille joiden etu on palkat alas ja turhat luulot pois. Näin saadaan ajettua palkaktasoja alaspäin ja samat työt teetettyä halvemmalla ,kuin mistä on pihalle laitettu. Ei samat tehtävät,mutta tehtävä nimikkeethän on aina vaihdettavissa,joten ruletti saa pyöriä vapaasti.

        Poliittinen sektori tukee toimia ,työllitämistoimien kautat sillä työttömät on ne jotka velvoitetaan ,ei palkan maksajat.Suomessa on liian helppoa ja halpaa irtisanominen.


      • Anonyymi

        On aivan käsittämätöntä jos ihmistä joka joutuu taloudelliseen ahdinkoon vielä pyritään päälle rankaisemaan .Työttömyys on jo itsessään kyllin suuri rankaisu,että siihen ei pidä enää päälle ruveta kenenkään toisen silmille hyppimään ja vaatimaan omiaan toisen tehtäväksi.

        https://yle.fi/uutiset/3-7795362

        https://yle.fi/uutiset/3-5742966


      • Anonyymi

        Vastuu kansakunnan edusta on yritysjohdolle vieras ajatus – vaikka yleinen etu on yritystenkin etu
        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006664265.html
        Yritystoiminta menestyy, jos kansakunta ja talous voivat hyvin. Silti yhteisvastuu on yrityksille vaikea vetoomus.

        Hyvä kirjoitus.


    • Anonyymi

      Työkykyinen ei kuulu kuntouttavaan työtoimintaan. Useita eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisuja löytyy. Jos sinua kohdellaan kaltoin, niin tee rohkeasti kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle. Te-toimisto on turha laitos, se on totta.

      • Anonyymi

        Monenlaistahan tuota on hommaa joihin tarttee erinäisiä työkykyjä.
        Poikasena muistan kun naapurissa asui iso ja riski karju " hullu- Timo" .

        Oli aika paljonkin jälkeenjäänyt sieltä yläpäästä .
        Mutta kaiken korvas riski ja roteva ruumiinrakenne ja valtavat työhalut pikkupalkalla.
        Hakkasi puolen kylän halot klapeiksi kunhan isännät ruuan ja Aroma- topan verran kustansivat

        Sitä vaan tuossa tuumailin jotta mitenhän tuo " työkyky" niinku yksilöidään eri tehtäviin.
        Aika vähäksi nuo halkohommatkin nykyaikana huvenneet.
        Ja yleensäkin tuommoset niinku lapiohommat yms.
        Mutta älä huolikkaan ....digitaito se on pop .
        Sinne vaan kursseeraamaan internetsiä ja ohjelmointia .


    • Anonyymi

      TE-keskus on verorahoin ylläpitämä laitos jossa on kaikki plässähtäneet törkyä suoltavat hylkiöakat työllistetty jotka eivät tule ikinä työllistymään muualle.Heidän tehtävänä on totella ylimänjohdon mielivaltaisia ideoita ja päätöksiä aivan kuten juutalaisia vainottiin viime mailmansodan aikana.

      • Anonyymi

        Varmasti olleet lapsina koulukiusaajia ?!


    • Anonyymi

      Mikaelin mukaan siltä näyttää yrittäjästä.

    • Anonyymi

      Kulttuuriimme kuuluu kyttääminen ja kateus, taitaa olla jopa ainoa maa missä ollaan työttömille kateellisia.

      • Anonyymi

        Sairaushan se on


    • Anonyymi

      Ei ole vielä, mutta voit lyödä vaikka pääsi vetoa että pian on. Muutenkin mennään kovaa vauhtia kohti kaikkia dystopioita mitä olette elovissa nähneet.

      • Anonyymi

        Pahemmaksi menee kohta saavat määrätä työnantajan kenkiä nuolemaan ja kotia siivoomaan 9eurolla ja onhan niillä loistokkaat huvilat jossa on remontti hommaa.


    • Anonyymi

      Mikää ei syö enempää kuin jonniinjoutavat kuntouttavat työt ym "hikipajat" tiedän paikkoja missä yhtä raakalautaa on siirretty hieman 6h aikana.

      • Anonyymi

        Ilmaisen orjan ei pidä enempää tehdäkkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmaisen orjan ei pidä enempää tehdäkkään.

        JUU KORKEINTAAN AVATA OVI 9 EUROON


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JUU KORKEINTAAN AVATA OVI 9 EUROON

        Kun ei tupakoi enää ei mene aika sätkien käärimiseenkään.


    • Anonyymi

      Semmoneha se rakaastu teko on tuosta työttömyyvestä tehtynnä. Ens tuloo potku persiise ja pihalle sorvi ierestä ja perästä haakut kun on jouten.

    • Anonyymi

      Haukkujapa ei oo pakko kuunnella.

      • Anonyymi

        Ei ole joo,mutta kiritys uhkailu ja rangaistus kuuluu nykyiseen työvoimapolitiikkaan ja niiltä on vaikea välttyä,kun on toiminnan Te toiminnan perustana.



        https://yle.fi/uutiset/3-11045528


    • Anonyymi

      Kyllä on, koska työtön syö työssä käyvien ja yrittäjien leipää.

      • Anonyymi

        Suomessa kerätään veroja ja veronmaksajien rahoilla pidetään yllä tiestöjä ,koulutetaan ,pidetään julkista terveydenhuoltoa yllä ja myös sosiaalista turvaverkkoa. Tuon kautta mahdollistetaan yhteiskunnassa kiinni pysyminen mm. lasten hoitoa subjektiivisena oikeutena ,joka mahdollistaa myös työssä käyntiä, sekä ylläpidetään viimesijaista turvaa joka ehkäisee syrjäytymistä ja eriarvoisuutta ,sekä rikollisuuden kasvua yhteiskunnassa.

        Kaikki nuo seikat jotka hoidetaan tekee yhteiskunnasta yhteisöllisen ja valtiosta valtion ,johon tuo yhteisöllisyys ja kuulumisen tunne ,sekä tarve tulee tuota kautta. Tuo on kansallisuuden pohja, jolle rakentuu kansalaisuuden tunne, josta voi olla ylpeä silloin kun asiat on hoidettu hyvin.

        Työttömät eivät ole irrationaalinen kansan osa vaan osa tätä kansaa ja etenkin osa työväestöä. Työväestöä ilman työtä. Ammattiliittojen kautta tuo työväestö on yhdistynyt ja aikoinaan ajanut asioitaan niin että työttömäksi joutuessaan he eivät olisi suojattomia .Tuota kautta on saatuaikaan liittojen kautta päivärahat ja myöhemmin kehittynyt tuo yleinen ja yhtäläinen suoja työmarkkinatuki jonka tarkoitus on myös taata ihmisarvoinen elämä yhdistettynä muihin sosiaalitukiin ,sillä yksin omaan se on toimeentuloon riittämätön kaikin puolin.

        Työttömyys ei ole sen enempää rikos kuin perute kyseenalaistaa oikeus ihmisarvoon viemällä ihmisiltä viimesijaiinen toimeentulo tai ajaa heitä toimiin vastoin tahtoaan pakoitteiden kautta ,saati hyödyntää heidän työpanostaan jonkin tahon toimesta tai hyväksi työttömyyden nojalla, pakoitteiden kautta,viimesijaisen toimeentulon viennin pelossa.Sellainen toiminta on ihmisoikeuksien vastaista ja sinänsä jo rikos tekona.


    • Anonyymi

      Yritykset tarvitsevat tuottoja ja 5.5 miljoonan kansa tuotteita. Se tarve ei muutu oli työttömiä tai ei. Tämän vuoksi Sipilä temppuili n. puoli miljoonaa työtöntä ilmaistöihin (aktiivimalli) tuottamaan tarvittavat tuotot ja tuotteet.

      • Anonyymi

        Yritykset tarvitsevat tuottoja ja 5.5 miljoonan kansa tuotteita. Se tarve ei muutu oli työttömiä tai ei. Tämän vuoksi nyt Marin ja aiemmin Sipilä temppuili n. puoli miljoonaa työtöntä ilmaistöihin (aktiivimalli ja nyt aktiivimalli 2.) tuottamaan tarvittavat tilasto kikkailut, tuotot ja tuotteet.


    • Anonyymi

      "Herra, elämäni valtias!
      Estä minusta laiskuuden, velttouden, vallanhimon ja turhanpuhumisen henki."

    • Anonyymi

      Nöyrästi teemme sarjassa hakemuksia, niin kaikki ovat tyytyväisiä,, ja menee kuten on aiemminkin menny. Puuhastellaan ja massa-työttömyy on ja pysyy.

      Yksinkertaisimmillaan voi tehdä yleishakemuksen,
      jossa lukee, hakemus,, ja allekirjoitus.
      Sellaisia sitten pino. Niin se lainkirjain täyttyy.
      Ja jos ei ole varaa postimaksuihin, niin vie kävellen niitä eri paikkoihin.

      Näin olemme palvelleet esivaltaa, tuota kaikki tietävää, kallispalkkaista, hallitsevaa älyn ja kehityksen ilmentymää. Poliittis-hallinnollista osaamiskeskusta.

      Aiemmin, edellisen hallituksen aikaan, tein ( ja tuhannet muutkin teki ), sarjassa työkyvyttömyys-eläke hakemuksia,, kerran kuukaudessa. Näin torjuin hallinnon ylimielisstä aktiivi-malli kyykytystä.
      Eihän se ollut ollenkaan järkevää, mutta tulipahan tehtyä, kun kyykytettiin tekemään.
      Nyt jatkamme samalla tiellä ja idealla, aktiivi malli 2. aikaan. Vain hakemusten laatu vaihtuu nyt työhakemuksiin.

    • Anonyymi

      Kyllä työtilanteet Suomessa ovat olleet viimeaikoina todella surkeita. Vasta nyt koronan myötä ehkä helpottaa. Ehdin menneinä vuosina joutua jo kolme kertaa töihin, mutta koronan kehiin tultua on saanut toistaiseksi olla rauhassa. Parempaan päin.

      • Anonyymi

        alat nyt vaan väsäämään hakemuksia, niin kyllä se siitä! ohjeet yllä-


    • Anonyymi

      Töihin haluava ei töihin pääse. Yritykset palkkaa ulkomaalaisia mielummin ja maksavat niille alipalkkaa. Raksalle ei pääse olen hakenut vaikka kuinka paljon.

      • Anonyymi

        Juuri näin!!!


    • Anonyymi

      Se on rikos kun te keskuksen virkailija laittaa asiakkaan pulaan, painostaa ns taloudellista ja henkistä väkivaltaa.

      • Anonyymi

        TE on yksi p,,,,le. Minuakin painostaa , ja monta muuta, etsimään töitä tai muuten katkaisee liiton avustuksen !
        Olen tehnyt ravintola-alalla töitä yli 40v. Koronan myötä työt vähenevät huomattavasti. Täysin työttömäksi en halua jäädä ja yritänkin etsiä jotain lisätyötä . Vielä olisi kolme vuotta kansaneläkkeeseen.

        Miksi TE painostaa meitä ikämme työtä tehneitä kun Suomessa on tuhansia nuoria työttömiä ?

        Suomeen otettiin ulkomailta nuoria miehiä työvoimaksi, miksi he jonottavat Kelan oven takana keskellä päivää ? Saavat täyden ylöspidon !
        Kyllä vähemmästäkin katkeroituu.


        Kävin kesällä " tutustumassa " paikalliseen ruokajonoon. Ensimmäiset jonottajat olivat menneet paikalle kaksi tuntia ennen jakelun alkua. Jaettava oli heviä , mukana vain yksi rasia valmisruokaa ja tuoretta leipää.
        Jonottajat olivat pelkästään suomalaisia ja venäläisiä , yhtään tummaihoista ei ollut !

        Työttömyys on raskasta nuorille ja vanhemmille , enää en ihmettele miksi ihmiset menee talvipakkasella piknikille metsään ja jäävät sinne ym. " hauskaa."

        Nyt pitää lopettaa ettei kasva mitään otsaan, hyvää päivän jatkoa teille.


      • Anonyymi

        Painostaminen on rikos. Ihminen jos pakoitetaan painostamalla johonkin toimiin johon hänellä ei ole halua on ihmisarvon vastaista alistamista. Ei työttömyys ole syy teettää toimia ihmisellä. Jos tuollaiseen toimintaan liittyy pakoitteena viimesijaisen toimeentulon menettämisen uhka on syyllistytty ihmisoikeus rikokseen. Tuollaisiin toimiin joiden takana on ihmisoikeuksien vieminen ei tule alistua vaan tehdä asiasta rikos ilmoitus, sillä toimintaa osallistuneet ovaty syyllistyneet ihmisoikeus rikokseen.


    • Anonyymi

      Massa työttömyys on juurikin köyhien ja työttömien syytä.
      Siksi köyhiä ja työttömieä tulisi rankaista.
      Vaikka tälläine rankaisu; hallituksen aktiivi 2. jalkapuu ja köyhät kuriin .!.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe