Analyysi Sinitaivaan Juhis - Helsingin Uutiset

Anonyymi

https://www.helsinginuutiset.fi/teemat/2953504

Käydään läpi Juhiksen haastattelu.

Juhis on karsinut menojaan keikkojen lähdettyä. Ihan loogista.

Sinitaivas hankkinut velkarahalla uuden keikkabussin. Miksi velkarahalla ? Eikö rahaa tullut hyvinä vuosina riittävästi, jotta sen bussin olisi voinut ostaa riihikuivalla. Miksi uusi bussi ? Vuoden ehkä kolmen vanha bussi ja uudet teipit kylkeen kukaan ei olisi huomannut eroa.

Juhis kertoo tiputtaneensa keikkapalkkioita 10-20%:a. Jos keikalle tulee 100-200 maksavaa asiakasta jääkö sittenkään tanssien järjestäjälle jotakin käteen ?

30 000 - 35 000 EUR palkkaa keikoista kuulostaa vähältä ? Kai päälle tulee päivärahat ja osingot ym ?

Juhis on tehnyt erilaista sivukeikkaa eri kokoonpanoilla. Hyvä näin. Eloonjääminen lieneee mahdollista.

Tanssikansa ei löydä massoittain takaisin lavoille ennekuin koko Suomen populaatio on rokotettu koronaa vastaan. Yli kuuskymppisten ja perussairaiden kuolleisuus koronaan on niin suuri että he pysyvät poissa tanssilavoilta. piste.

Asunto ja keikkabussi ostettu velalla. Miksi ? Eikö rahaa tullut riittävästi ennen koronaa ? Isä kertoi että säästäminen hyvinä vuosina on viisasta. Niin se menee. Mitä vanhemmaksi mies tulee sitä viisammaaksi isä muuttuu ja sitä tyhmemmäksi äiti muuttuu.

Avovaimolla riittää töitä. Siis vaimo tienaa enemmän kuin mies. Ei hyvä. Nainen ei kunnioita miestä, joka tienaa tai omistaa vähemmän kuin mies. Miehellä tulee olla 50%:a korkeampi palkaa kuin naisella, jotta mainen voi katsoa miestä ylöspäin. Veikkaan Juhiksen avovaimon katselevan muualle, jos mies ei ala saamaan finansseja kuntoon alkukesään mennessä. Useimmat rakastavat naiset antavat miehelle vuoden aikaa laittaa asiat kuntoon.

Jos Juhis selviää kuivin jaloin rokotteen tulemiseen saakka voi Juhis lentää esiin kuin Feeniks -lintu. Nyt nöyrempänä ja parempana muusikkona.

Jos Juhis ei selviä rokotteen tulemiseen saakka menee Juhikselta bändi, keikkabussi, firma, soittimet, talo ja vaimo alta pois.

Kaikkea hyvää Juhikselle.

Pieni nöyryys aina kaunistaa isoakin miestä.

18

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tangokuningatar Johanna Pakonen kuvailee heikkoa työtilannettaan ”helvettinä” – sinnittelee 33 eurolla päivässä: ”Ei kukaan voi kuvitella, että pärjäämme”

      Johanna Pakonen toivoo, että esiintyvien taiteilijoiden ja kulttuurialalla työskentelevien ihmisten ahdinkoon tarjottaisiin jonkinlaista apua.

      Johanna Pakonen julkaisi somessa avoimen päivityksen. 

      Vuoden 2002 tangokuningatar Johanna Pakonen, 44, on joutunut lukuisien artistien tapaan koronaviruspandemian vuoksi hyvin ahtaalle. Hän julkaisi tiistaina Facebook-sivuillaan taloudelliseen ahdinkoonsa liittyvän avoimen päivityksen, jossa hän kertoo tilanteestaan.

      ”Yritykseni kaatuu”

      Tangokuningatar on työllistänyt itsensä esiintyjänä vuodesta 1996 saakka. Yrityksensä hän perusti vuonna 2004. Nyt koko elanto on vaakalaudalla.

      – Minun yritykseni kaatuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä loppuvuoden aikana. Puskurirahastot on käytetty sekä itseltä että yritykseltä. Mitään ei pysty realisoimaan, koska kukaan ei sijoita äänentoistolaitteisiin tai keikkabusseihin. Toki perheeni kodin ja auton voi aina myydä. Mitäpä sillä on väliä, missä sitä asutaan ja millä kuljetaan, Pakonen toteaa päivityksessään.

      – Kukaan ei halua kuulla, eikä nähdä meitä ja meidän ahdinkoamme. Käsketään mennä "oikeisiin töihin". No, tämä on mun oikea työ. Laulan, soitan, opetan tanssia ja laulua. Viimeiset 25 vuotta olen elättänyt itseni ja muutaman muun tällä mun "harrastamisella", hän jatkaa.

      Pakonen heittää päivityksessään ilmoille pysäyttävän kysymyksen.

      – Aikaa on kulunut jo yli puoli vuotta tässä helvetissä. Milloin meidän ihmisarvo, perusturva ja toimeentulo on yhtä tärkeä, kuin muiden yrittäjien ja työntekijöiden?

      Tärkeällä asialla

      Pakonen keikkaili aktiivisesti Omenapuu-orkesterin kanssa alkuvuoteen saakka, mutta koronan myötä keikat peruuntuivat. Tästä huolimatta Pakosella on arjen kulut ja yrityksen pyörittämiseen liittyvät pakolliset maksut maksettavanaan.

      Työrintamalla ole koskaan aiemmin mennyt yhtä heikosti kuin nyt. Tangokuningatar kokee, että koko viihde-, kulttuuri-, ja tapahtuma-alan toimijat on jätetty täysin oman onnensa nojaan, eikä asiasta ole keskusteltu riittävästi julkisesti.

      – Meitä on vain muutama, ketkä ovat koko aikana uskaltaneet puhua asiasta niin kuin se oikeasti on, Pakonen toteaa pettyneenä Iltalehdelle.

      Hän huomauttaa, että artistit ovat Suomessa eriarvoisessa asemassa, ja hän on erityisen huolissaan suomalaisista tanssimusiikki- ja iskelmäartisteista, joilla ei ole sopimuksia suurten levy-yhtiöiden kanssa. Tulot koostuvat pienistä virroista, jotka ovat tyrehtyneet täysin koronan myötä.

      – Tästä pitäisi uskaltaa puhua kovemmalla äänellä ja rohkeammin, hän jatkaa.

      • Anonyymi

        Mutta lopetettiinhan Nokian kännykätkin sen jälkeen, kun niitä ei ostettu. Paljon kauhean paljon isompi miljardilasku.


      • Anonyymi

        Yhteiskunnallisesti tarkasteltuna vahingollisen toiminnan lakkaaminen ei liene keneltäkään paitsi lankomieheltä ole pois: turvaetäisyyksien vapaaehtoinen noudattaminen on näissä tanssisidonnaisissa toiminnoissa osoittautunut sekä tanssilavalla että tanssikurssilla ylivoimaisen vaikeaksi yhtälöksi. Tanssikurssilla, jonne pääsee viisi minuuttia ennen kurssin alkua löytyneen "oman parin kanssa" voi halutessaan osallistua myös parinvaihtoon. Tanssilavalle pääsee ilman "omaa pariakin".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhteiskunnallisesti tarkasteltuna vahingollisen toiminnan lakkaaminen ei liene keneltäkään paitsi lankomieheltä ole pois: turvaetäisyyksien vapaaehtoinen noudattaminen on näissä tanssisidonnaisissa toiminnoissa osoittautunut sekä tanssilavalla että tanssikurssilla ylivoimaisen vaikeaksi yhtälöksi. Tanssikurssilla, jonne pääsee viisi minuuttia ennen kurssin alkua löytyneen "oman parin kanssa" voi halutessaan osallistua myös parinvaihtoon. Tanssilavalle pääsee ilman "omaa pariakin".

        Ravintoloissa pikkutunneilla leviävä koronahan pantiin kuriin laittamalla ravintolat pikkutunneiksi kiinni, minkä jälkeen siellä ei siis koronaa levittäen enää entiseen malliin halata. Samalla logiikalla paritanssipaikat pitäisi laittaa kiinni heti alkuillasta, koska niissähän halaillaan koronaa levittäen kaiken aikaa.


    • Anonyymi

      Pitää aloittaa uudenlaista yritystoimintaa vaikkapa vanhusten siivousapua tarjoava yrittäjyys.

    • Anonyymi

      " Artisti maksaa" , on maksanut pitkään esiintyjille liikaa. Nyt ei taida olla rahaa enää kellään.
      Ennen tsoukki heittona eri yhteyksissä, mutta nyt muuttunut todeksi. Ei tule 10 - 20 % alennukset riittämään. Ja ne oikeat työtkin eivät ole vitsi ehkä tulevaisuudessa.
      Kaikkea hyvää ja kiitos kaikille toimijoille.

    • Anonyymi

      Suuri osa Suomen taiteilijoista, esiintyjistä ja kulttuurin parissa työskentelevistä esitystekniikan ammattilaisista elää keikkatöillä ja yleisötapahtumilla. Ne on nyt kokonaan peruutettu tai siirretty johonkin tulevaisuuteen.
      Moni yksinyrittäjä ja tapahtumajärjestäjä on laittanut suuria summia kiinni tilaisuuksiin, joiden kulut lankeavat maksettaviksi, mutta joista ei kokoontumiskiellon takia tule tuloja.
      Freelancereiden lisäksi pulassa alkaa olla myös kulttuuritalojen vakiväki.
      https://youtu.be/QHasH1KhSKw
      Nyt on mitä parhain aika ostaa vaikka lahjaksi oman suosikkibändin levyjä, paikallisen teatterin kangaskasseja, idolin logolla varustettuja huppareita.

      Jotain osviittaa Koronavilkku-ilmoituksista on kuitenkin saatavilla. Sairastumisestaan sovelluksessa ilmoittaneen puhelin lähettää niin sanottuja päiväavaimia yhden päivässä taustajärjestelmään muiden puhelimien tarkistettavaksi. Näiden perusteella on mahdollista arvioida, että ilmoituksia on annettu päivässä kymmeniä.
      Onneksi puhelimeni punainen vilkku vieläkin hiljainen....
      mutta toimiva :-)
      https://youtu.be/CJ6zB8s-sI4
      Tanssikauden päättäjäiset ;
      https://youtu.be/207XHOVZ3ks
      Pe 2.10.2020
      Kapakanmäki (Tuulos, Hämeenlinna)
      SINITAIVAS & eX - MIEHET Saija Tuupaska
      Terrveet tansseihin ....

      • Anonyymi

        Lokakuu ja lavakauden päätös ...
        Kuukausiennusteen mukaan sää jatkuu vuodenaikaan nähden keskimääräistä lämpimämpänä.
        Näin tarkenee pikku kengissäkin
        vielä lavalle 👠👞😁


    • Anonyymi

      Kapakanmäki, Tuulos, Hämeenlinna
      eXmiehet & Saija Tuupanen, Sinitaivas
      2.10.2020 Klo 20.00-
      Sinitaivas uutta tuotantoa
      https://youtu.be/Lyip1cOMGG8
      Sinitaivaan tavaramerkkeihin kuuluvat monipuolinen ohjelmisto ja iloinen meininki lavalla. Illan aikana lavalla nähdään melkoinen määrä soittimia. Perussoitinten lisäksi voidaan kuulla rytmejä aina monipuolisista lyömäsoittimista haitarin kautta puhallinsoittimiin sekä mandoliiniin. Tämä on omiaan luomaan bändiin monipuolista ja tuoretta soundimaailmaa, jota nykyisellään voidaan kuulla niin tanssilavoilla ja ravintoloissa kuin laivoilla.
      Nyt on kovat päättäjäiset 😋

      • Anonyymi

        Kapakanmäellä kuullaan
        Uutta tuotantoa
        Saija Tuupanen & eXmiehet
        https://www.youtube.com/watch?v=7pGWOsC_fW4

        Naisia tanssimaan siellä on Ex- miehet ;)
        Aki metsälä ~ lämmin hellä pehmoinen & kunnon mies ~
        https://www.youtube.com/watch?v=l5npWWvziGY
        Naistenhaku: 21--21:30 ja 23--24
        Varustelu: Savuton kahvio, A-oikeudet, makkaragrilli, WC, tv, koneellinen ilmastointi (myös ilman jäähdytys)

        Käyntiosoite: Valtatie 206, Tuulos, Hämeenlinna


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kapakanmäellä kuullaan
        Uutta tuotantoa
        Saija Tuupanen & eXmiehet
        https://www.youtube.com/watch?v=7pGWOsC_fW4

        Naisia tanssimaan siellä on Ex- miehet ;)
        Aki metsälä ~ lämmin hellä pehmoinen & kunnon mies ~
        https://www.youtube.com/watch?v=l5npWWvziGY
        Naistenhaku: 21--21:30 ja 23--24
        Varustelu: Savuton kahvio, A-oikeudet, makkaragrilli, WC, tv, koneellinen ilmastointi (myös ilman jäähdytys)

        Käyntiosoite: Valtatie 206, Tuulos, Hämeenlinna

        Sää on kun morsian 😎
        Upea ilta tulossa 😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sää on kun morsian 😎
        Upea ilta tulossa 😁

        Hyvää Joulua 🥰
        😇


    • Anonyymi

      Sinitaivaan keikkakalenteri typösen tyhjä. Mitä mahtaa Juhikselle ja pojille kuulua ?

      • Anonyymi

        Runni meni tauolle.


      • Anonyymi

        Facebookissa Juhis kertoo menevänsä soittamaan Kapikselle kesäkuussa. Saas nähdä meneekö ?


    • Anonyymi

      Tämä on sitä Karmaa.

      SInitaivaan menestyksen eteen teki osa bändin vanhoista jäsenistä paljon töitä. Jossain vaiheessa basisti laitettiin vaihtoon. Jossain vaiheessa puhallinsoittaja ja kitaristi laitettiin vaihtoon.

      Osa näistä lähdöistä oli kaikkea muuta kuin sopuisia tai diplomaattisia. Juhis korjasi suurimman potin Sinitaivaan menestyksestä vaikka menestyksen takana oli isompi porukka.

      Se että Juhis on nyt kusessa kaulaansa myöten on KARMA.

    • Anonyymi

      Miten mahtaa olla ?

      Onko Juhiksella vielä keikkoja ? onko ?
      Onko Juhiksella vielä omaa bändiä ? onko ?
      Onko Juhiksella vielä omia rumpuja ? onko ?
      Onko Juhiksella vielä omaa velaksi ostettua keikkabussia ? onko ?
      Onko Juhiksella vielä omaa velaksi ostettua asuntoa ? onko ?
      Onko Juhiksella vielä sama oma nainen ? onko ?

      • Anonyymi

        Basisti ja Rumpali vaihtunut monissa orkestereissa, esim Saijan, Finkuillakin uusi rumpali ja taitaa olla Leiffilläkin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe