koulukiusaaminen

Anonyymi

hallitus kielsi lasten fyysisen rankaisemisen kouluttamisen(vapaakasvatus) ei ihme että alkaa näkymään kaikenlaisia"koulukiusaamisia" ym.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      lainlaatijat vaan kouluttamaan villejä lapsia jotka eivät kotoa ole saaneet mitään kuria,neuvoja

      • Anonyymi

        Mitäh? Eihän tässä maassa saa olla kouluttajia eikä opettajia. Sehän ei ole ammatti, vain harrastus.


    • Anonyymi

      perinteinen kasvatus remmillä oli väkivaltaa ja pelkoa. Hyvä että sellainen on jo vuosikymmeniä ollut rikos. Kotikasvatus toimii ihan hyvin ilman hakkaamistakin. Yleensäkin niin että kiusaajksi kehittyminen ei johdu niinkään vapaasta kasvatuksesta vaan useimmiten vanhempien oman elämän sekamelskasta.
      Perheiden köyhyys ja päihteet ja mielenterveydelliset syyt ovat useinkin taustalla. Kun muistan omaa lapsuutta 60 luvulta niin koulukiusaaminen ja väkivalta oli varsin yleistä. Lumipesut hiekansekaisella lumella ja pää vessan pyttyyn. Nyt se vain tulee helposti ilmi kun on some-systeemit. Onneksi suomessa ei ole sisäoppilaitoksia.

    • Anonyymi

      Koulukiusaajat suurimmaksi osaksi ovat kuulema poikia. Kiusaamisesta rangaistuksen mopokortin viivästyminen 18-vuotiaaksi asti. Ja jos kiusaaminen vielä jatkuu, viiveen pitkittäminen 20-vuotiaaksi.

      • Anonyymi

        Ei kyllä ihan noin mene. Kuulet harhoja ja tilastojakin vaikea tehdä kun ei puututa toimintaan koulussa tai missään muuallakaan. Kouluissa missä mie olin niin pahimmat oli näitä tyttö pörukoita, jotka oli yhtälailla väkivaltaisia, mutta tekivät enemmän kotimatkalla asioita.
        Koulussa usein manipuloivat ja kiusasi heikompiaan psyykkisesti sekä henkisesti. Sen takia monesti täälläkin löytää 11-13 vuotiaita tyttöjä, jotka epätoivoisesti kysyy onko ne rumia tai läskeä.. Tai, että miten voi viillellä itseään niin, ettei kukaan huomaa.

        Se, että pojat tekee sen näkyvämmin, koska heidän riehuminen katsotaan sormienlävitse todella pitkälle, kunnes joku loukkaantuu vakavasti tai kuolee. Tytöillä jos samalla tapaa tekisivät niin puututaan nopeammi ei ole tätä "tytöt on tyttöjä" sanontaa, joten heidän täytyy käyttää muita keinoja.

        Sama kanssa.. Mikä seksistinen idea on, että tytöt ei ajele mopoilla? Ja miksi pitkittää 20 ikävuoteen asti kun 18 vuotiaana saa jo ajokortin? Sitä paitsi.. Nykyakana monella lapsella ja nuorella ei ole varaa mihinkään ajokortteihin tai mopoihin. Tottakai monella kiusaajilla on rikkaat vanhemmat ja silloin kielto haittaa, mutta ei se rankaisu mitenkään yhdistä lapsen tai hänen vanhempiensa mieltä siihen, että tämä rangaistus on syy kiusaamiselle. Ei muuttaisi siis mitään asian suhteen. Kuulostaa ihan siltä, että onko oma lapsesi kiusaaja ja atämä on tällainen "rangaistus", että asia on tällä hoidettu.

        Syy-seuraus yhteys on yhtä kaukana kuin jos koiran naamaa tunget sen paskaan 24 tuntia sen jälkeen kun koira paskansa lattialle päästi. Ei se tajua mikä tämä juttu nyt on, koska se ei liity siihen hetkeen kun paha-asia tapahtui. Joten mitään ei opita ja tavat ei muutu paremmiksi. Jos todella tehtäisiin asialle jotain eikä tällaisia kapeakatseisia "rangaistuksia", että näyttää siltä kuin tehtäisiin jotain?


    • Anonyymi

      Tämähän on ihan lässyn lässys yhteiskunta. Mistä mamut tulee, niin ihmisiä tapetaan ja vedellään pataan ihan tuosta vaan. Sitten näitä oppeja sovelletaan suomessa.

      Koulusta erottaminen pitäisi olla ihan välttämätön, jos kiusaaminen ei lopu ensimmäisestä varoituksesta. Asiantuntijat suosittelevat juuri tätä.

      Joku yhteiskunnasta syrjäytyminen-kortti on aivan höpö höpöä, kunhan käyvät koulunsa, kiusaavat muut ja tekevät uusia koulusurmaajia, niin sen jälkeen ovat kuitenkin vankilassa tai jossain rikollisjengissä, tai kuolleita.

    • Anonyymi

      Jossain oli kirjoitus siitä miten asia hoidetaan Espanjassa. Siellä koulukiusaaja joutuu vaihtamaan koulua ja jos kiusaaminen tai muu häiriköinti jatkuu siellä uudessa koulussakin, niin koulukotiin passitus seuraa.

      Nämä Espoon kaltaiset että käydään käsiksi niin että uhri tarvitsee lääkärin apua tai ainakin ambulanssi kyytiä sairaalaan tai jossain Turun seudulla ilmennyt tapaus että päivittäin kiristetään suojelurahaa vastuussa olevat joutaisivat suoraan koulukotiin.

    • Anonyymi

      Lasten fyysinen rankaiseminen ja kurittaminen tehtiin laissa rangaistavaksi vuonna 1984. Se oli hyvä päätös. Hakkaaminen ei paranna ketään. Miten paljon sodan käyneet miehet löivätkään lapsiansa ihan vaan omia traumoja purkaaksensa. Yhteiskunta on siinä suhteessa tervehtynyt paljon. Yksilötasolla varmasti tapahtuu kiusaamiista ja väkivaltaa edelleenkin. Kotona, kouluissa, työpaikoilla, yöelämässä jne. Mihinkään "laki ja järjestys" poliisi yhteiskuntaan ei ole syytä siirtyä. Sen sijaan on muutettava lakeja niin että opettajilla on oikeuksia enemmän puuttua tilanteisiin. Koululla tulee olla oikeus erottaa hulinoijalapset määräajaksi helpommin kuin nyt. Tarvittaessa hoitoonohjaus.

    • Anonyymi

      Puhelimet pois koulusta nuoret käyttää niitä vain kuvaamiseen ja toisten nöyryyttämiseen ..ei ollut ennen puhelimia ja hyvin pärjäs. Eikä mitään hyssyttelyä ja rikoslaki 12v...rehtorit käykää välillä siitä toimistosta.ulkona..koululla ois opettajalla puhelin jos oppilaalla ois vanhemmille tärkeetä asiaa.

      • Anonyymi

        puhelimia käytetään yleensä kaikkeen muuhun kuin toisten nöyryyttämiseen. Valtaosa ei nöyryytä ketään. Puhelin on oiva väline myös opiskeluun.


    • Anonyymi

      Koulukiusaaminen on hyvin helposti saatavissa kuriin mikäli haluttaisiin. Näin toimittiin minun entisessä koulussa 70 luvulla: ensimmäisessä rehtorin puhuttelussa sanottiin: seuraavasta kerrasta määräaikainen erottaminen 2 viikkoa. Kyllä toimi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1275
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1112
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1106
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      917
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      10
      788
    Aihe