Unihalvausko vai jotain muuta???

Anonyymi

Viime yönä oli tosi omituinen unikokemus: menin nukkumaan joskus hieman klo 01 jälkeen ja heräsin hieman yli tuntia myöhemmin eli 20 yli 2. Uni oli jonkinlaista kevytpainajaista, jossa olin yksin hämärässä huoneistossa ja makasin jossain eteistilassa, keittiön ja makuuhuoneen välissä ja sekä näin ja tunsin, että joku/jokin puristaa mua kädestä.

Näin tumman hahmon edessäni, joka puristi oikeaan kättäni, tuijotin hahmoa ja jostain syystä en ollut kovin peloissani mutta tilanne oli silti ahdistava. Hahmo oli pelkkä möykky, jossa ei ollut mitään yksityiskohtia. En muista unesta paljonkaan muuta kuin tuon hahmon ja sen puristuksen tunteen kädessäni.

Pian havahduin ja näköni tarkentui ja tajusin, että hahmo olikin tuolinkarmilla oleva
tummahko paita jota tuijotin maatessani oikealla kyljellä, oikea käsivarsi tyynyn takana koukistuneena ja paineen tunne kädessä...

Kokemus ei ollut sinällään kovin pelottava, vaikkakin epämiellyttävä ja pelottavinta
oli tajuta, että mun on täytynyt jotenkin torkkua silmät auki.... Tällaista ei ole koskaan, kertakaan aiemmin enkä ole koskaan (ennen) saanut unihalvausta.

Olen syönyt Pregabalin Orionia 150 mg jo pitkään ja vajaan viikon ajan olen nostanut annosta yli kahteensataan ja mietin, olisiko sillä vaikutusta tuohon kokemukseen?

Onko muille sattunut tällaista ja mistä ilmiöstä tarkalleen ottaen mahtaa olla kyse?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pystyitkö liikuttamaan raajojasi ? Unihalvauksen aikanahan ei pysty.

      • Anonyymi

        Pystyin vähän sen jälkeen kun olin havahtunut, en siis tajunnut aluksi etten ollut oikeasti hereillä

        ap


    • Anonyymi

      Olisiko joku unihalvauksen ja pahan unen välimuoto, jos kuitenkin olit sen aikana unessa? :D Minulla on ollut muutama unihalvaus, joissa olen ollut selkeästi hereillä. Tullut tilanteissa, joissa olen ollut päiväunilla, nukahtamisvaiheessa. Hereillä siis edelleen ja sitten havahtunut siihen, etten pysty liikkumaan. Minun halvauksissa tunsin uppoavani sängyn syövereihen. En pystynyt liikkumaan enkä huutamaan apua. Puolisoni istui parin metrin päässä, ja siinä hän istui halvauksen jälkeenkin. Arvioin, että halvaus kesti 10-20 sek.

    • Anonyymi

      Itse näin voimakkaita painajaisia erityisesti silloin, kun käytin yhtä neuroleptia. Senkin jälkeen sain epilepsian kaltaisia kouristuskohtauksia ja heräsin aina siihen, että minua kuristettiin tai kidutettiin hengiltä ja kouristelin holtittomasti. Unet mitä tuohon kouristeluun liittyi, vaihtelivat. Oli pahoja henkiä, valemuistoja joissa joku tuttu henkilö kuristi minua yms. Mutta aina sama kouristelu, sama kuolemanpelko ja samassa kohdassa se herääminen. Ei ollut tyypillistä unihalvausta lainkaan, mutta sinänsä muistutti sitä koska olin samaan aikaan hereillä, en hallinnut kehoani ja edelleen näin tavallaan valveunta. Joskus ne unet olivat niin hirveitä, että olin koko loppuyön shokissa niistä. En tiedä oliko syynä lääkkeet vai psyykkinen stressi vai niiden kombinaatio, mutta ennen lääkitystä en niitä ollut kokenut ja niiden jälkeen ne vähitellen hiipuivat pois.

    • Anonyymi

      Silmät auki nukkuminen on mahdollista, täällä kans yks tommoista harrastava. Pelottavia tilanteita. en osaa sanoa tuon lääkkeen osuutta asiaan, mulla on tätä ilmiötä ilman mitään lääkkeitä. Joku unen ja valveen välinen häiriö. Itse saatan nähdä huoneessa leijuvia esineitä joita siellä ei siis ole. Kerran oli samoin kuin sulla niin tuolilla tumma vaate ja lattialla sängyn vieressä tummat sukat. En siis tajunnut että näin oli, vaan hätäännyin että noin paljon maailman mustaa valuu mua kohti ja minä makaan just tässä. Sitten vähitellen aloin tajuta että mitä siinä oikeasti oli.
      Kaikenlaisia vastaavia ollut. Jälkikäteen niille voi nauraa mutta silloin yöllä on tosi hätä kysymyksessä. Sydänkin hakkaa säikähdyksestä tuhatta ja sataa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe