Pääkirjasto

Anonyymi

Olisi kiva, jos ihmiset sinne tullessaan, ainakin jos ovat enemmän säikkyjä, laittaisivat sen maskin naamalleen.
Sattuneesta syystä satuin pääkirjastossa tässä viikolla jonkin aikaa oleilemaan. Mielenkiintoisen havainnon tein: Istuessani lukemassa erästä kirjaa - en nyt kuitenkaan viitsinyt kotiin ottaa lainaksi - tuli kohdille ensin nuori koulutyttö, meinasi istua vastapäiseen tuoliin, mutta ei sitten jäänytkään siihen, vaan meni taaempana olevalla sohvalle. Muuten siinä tilassa oli just vähän aiemmin tullut paikalle muita koululaisia, jotka asettuivat omaksi ryhmäkseen yhden pöydän ympärille. Paikka alkoi siis olla vähän levotonkin lukukeskittymistä ajatellen, kun nuorilla nyt oli sitten keskinäistä keskusteltavaakin. No, sitten siihen vastapäiseen tuoliin oli tulossa istumaan mummoikäinen sanomalehti kädessä, sitten sekin säikähti meikäläistä ja oli lähdössä pois - juu, en mää tohon istukaan - hah - no, sama se ajattelin itte, ei tässä lukemisesta tule muutenkaan enää mitään, joten otin ja nousin tuolista ja lähdin etsimään rauhallisempaa soppea...
Mut siis...

Olenko nyt sitten ihan spurgun näköinen, haisinks mä, vai mikä oli vikana, kun ens yritti istua, mut sitten säikähti ja olikin lähdössä pois.

Jos pelkää koronaa, niin laita se saakelin maski naamalles! Vähän niin kuin otti pattiin, toi, istuu jo melkeen, mut sitte hätkähtää ja lähtee kalpeena vetään... Tää mummo erityisesti. Se säikky vielä sittekin kun nousin ja lähdin meneen....

Siks toisekseen, ei kannata tullakaan sinne kirjastoon, jossa porukkaa liikkuu paljon, jos pelkää noin paljon, ja vielä se, että laita se maski naamalles.

Toki, siellä sanomalehtisalipuolella.... siellä tuli kuultua ja nähtyä yks yskivä ja niiskuttava punanaamanen tyyppi, jonka takia tuli itsenkin siirryttyä toisaalle istumaan... Niin, sairaanahan ei pitäs lähteä ihmisen ilmoille lainkaan, vaikkei se tauti omasta mielestä koronaa oliskaan, sillä ei niitä flunssiakaan parane tulla tartuttamaan toisiin ihmisiin... Tai yskis ja niiskuttais edes nenäliinaan tai hihaansa, mut ei, avoimesti ilmaan vaan...

Sitte nää kirjastovirkailijat... Niillä on niitä vierailijoiden kierrättämisiä työtehtävissä... Yks täti tuli visiiri naamalla niin pahan näkösenä, että varmaan sekin luuli meikäläistä jokskuun pultsariks... Vitsi, millä perusteella te ihmisiä oikein luokittelette! Tökeröitä tyyppejä! Ja ne kierrättelyt, siinäkin porukka kimpassa, yhdellä maski...

11

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oliko itselläsi maski?
      Sitä et kertonut. Tottakai täytyy mennä kauemmas jos vaan on mahdollisuus. Oli maski tai ei. Olisit iloinen ettei kukaan tupannut lähelle.

    • Anonyymi

      Niin, minulla ei ollut maskia. Laajempi maskisuositus ei koske vielä Turkua, näin oli vielä ainakin siinä vaiheessa, kun tämä kirjastokäynti oli. Siis maskisuositus julkisiin tiloihin ei ollut vielä Turussa voimassa.
      Mutta kummallista, että vasta siinä vaiheessa kun ollaan jo pyrstöä iskemässä tuoliin, huomataan, että aijaa vastapäätä istuukin jo joku!
      Kyllä minä ainakin näen, aika kaukaakin jo, että joku istuu jossain...
      Toisaalta esim. sanomalehtisalissa ja opiskelutilassa siinä vieressä, niin siellä kyllä porukkaa istuu pöytien ääressä toisiaan tuntematta vierekkäin.

      No, ainakin se mummo sai siinä sitten itselleen istumapaikan. Toivottavasti ei heti hetken päästä ollut joku koululainen tunkemassa vastapäiselle tuolille.

      Laita maski naamalle, jos olet noin säikky. Sillä kyllä se maski kuitenkin suojaa sinuakin... vaikkei se sinua vastapäätä oleva mitenkään yskisi, niistelisi, ja niin päin pois... Vai tuleeko se mahdollinen koronavirus ihmisestä jo nenästä ulos hengitetyn ilmankin mukana... Täh?

    • Anonyymi

      Turkulaisilla on kyllä muutenkin omituinen tapa tehdä käyttäytyä täysin päättömällä tavalla itselleen täysin tuntematonta ihmistä kohtaan!
      Ihan törkeitä olette!

    • Anonyymi

      Helsingissä on se julkisiin tiloihin annettu maskisuositus voimassa. Helsingissä on jo muutenkin tapahtunut käänne siihen suuntaan, että maskeja pidetään enemmän naamalla. Enemmän kuin vielä muutama aika sitten.

      Eli jos lähdette Helsinkiin, niin ottakaa maski mukaan. Sillä Hesassa maskia käyttävät vaikuttavat pelkäävän niitä, joilla ei maskia ole!
      "Joo, ei me tonne mennä, tolla ei ole edes maskia naamalla!" Heh, heh.

      Erikoista!

    • Anonyymi

      Ei kun ne pelkäs että sä alat sylkeä niihin päin...

      Hahah hahahah!

      Kato noin! Pelkoja itse kullakin!

      • Anonyymi

        Olen ihan sitä mieltä, että mitäs tulette sinne, jos noin kovasti pelottaa! Paras pysyy kotona ja ulkona vaan... Eikö mummolla ole varaa tilata lehteä kotiin?


    • Anonyymi

      Ihmiset alkavat olla jo melko äkäisiä, koska vaarallinen virus vaanii joka nurkan takana ja on pakko joidenkin
      olla siellä ulkomaalaisten halpatyövoiman kanssa kurimuksessa työssä. Ei yhtään ihme, jos täällä sitten hermot piukalla huudellaan yhtä ja toista. Pelko ihmisissä aiheuttaa suurta vihaa toisia kohtaan, koska tautihan tarttuu ihmisestä toiseen. Nyt pelkona ovat myöskin kaikki sisätilat , joissa viruspartikkeleita on ilmatila täynnä. Jokainen uloshengitys tuo ilmaan suunnattoman määrän viruspartikkeleita ja siksi se kasvomaski tulisi olla kaikilla pakollinen. Se maski todellakin suojaa kaikkia.

      Kasomaski pakolliseksi Suomessa kaikissa sisätiloissa. Missään ilmanvaihto ei ole niin hyvä, etteikö tartuntaa saa, mikäli samassa tilassa on tartunnan saanut henkilö. Kun katsokaas ne oireet tulevat vasta joidenkin päivien kuluttua tartunnasta. Tämä tarkoittaa, että oireetonkin on tartuttaja. Menikö tolloille perille.

    • Anonyymi

      No,k tässähän tämän päivän aikana onkin tullut uutisiin, että VSSHP on antanut suosituksen, että Turussa, Raisiossa, Liedossa ja Kaarinassa käytettäisiin maskia kaikissa sellaisissa yleisötilaisuuksissa joissa lähikontaktia ei voi välttää.
      Turun kaupunki on tähän sitten tiedottanut, että suositus koskee kaikkia Turussa olevia toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja.
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0fd76f43-01ed-4541-b785-dcbca44711f5

      No, tuo suositus ei ole aivan sama kuin PKS:lla, jossa maskisuositus koskee kaikkea julkisissa tiloissa olevaa toimintaa, teatterit, museot, kirjastot, mitä näitä nyt on.

    • Anonyymi

      Ilmanvaihdosta joku mainitsi.

      No, juuri eräs haastattelu oli lehdessä. Oli haastateltu mm. bussikuskia. Bussikuski kertoi pitävänsä maskia siitä huolimatta, että hänen työtilansa on pleksillä matkustamosta erotettu. Ainakin silloin pitää maskia, kun ilmastointi on päällä.

      No, tuostapa tuli mieleen. Kun ensin väitettiin että maskin on tarkoitus pitää sinun omat ysköksissä ja syljessä ja niin päin pois olevat mahdolliset virukset poissa vaarantamassa muiden terveyttä, niin onpa kiva kuski, kun hän ei halua siihen ilmastointiinkaan niitä omia mahdollisia viruksiaan lennättää... Ei kun hitto vie, tänhän on pakko tarkottaa just sitä, että maski suojaa sinua itseäsi muiden mahdolliseti ilmaan hönkimiltä viruksilta, eli sieltä ilmastoinnin kautta tulisi viruksia kuskin työtilaan...
      No, se siitä!

      • Anonyymi

        ja toimiihan bussikuski samalla maskinkäytön roolimallina. Hän on bussinsa kapteeni. Hän näyttää esimerkkiä oikeasta tavasta toimia. Ideatkin tarttuvat silä tavoin paremmin. Uskon että maskia käyttävät bussikuskit ovat tärkeitä rolimalleja maskinkäytön jalkauttamisessa.


    • turun pääkirjaston ja tampereen metson kun saisi kokea...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe