chihuahua

Eppu

Heipsan!

Kertokaapas kaikki chihuahuan omistajat, kuinka kova teidän chihunne on haukkumaan? Ja onko tapa ollut kitkettävissä pois...? Entäpä kuinka nopeasti noin yleensä oppii asioita ja onko halukas oppimaan? Ja muutkin kokemukset etenkin pk chihuahua nartuista kiinnostavat!!!

9

3480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on..

      on koira siinä missä muutkin koirat, oppii varmasti vaikka mitä jos omistaja jaksaa opettaa. Itselläni on pk uros chihu 8kk, kiltti ja rauhallinen kaveri. Toinen koiramme kun haukahtaa mm.kun tulee postia niin saattaa vähän murahtaa, mutta muuten ei hauku ollenkaa, ehkä ei vielä osaa :)) Mutta aion kyllä pitää huolen siitä ettei siitä tule sellaista räksytintä.

      • Anonyymi

        Hei
        Meillä viisi koiraa rottweiler, labbis, kaksi kääpiöpinseriä ja viimeiseksi tullut chihu.

        Hyvin oppi chihu haukkumaan muiden kanssa. Ei haukkunut yhtään kun kävin sitä katsomassa, eikä haukkunut muutkaan chihut siellä. Ikä 10 kk ja oppinut haukkumaan meillä pinserin nartun ja rottweiler nartun ansiosta. Miksi koira ei saisi haukkua jos se varoittaa vaarasta eli vieraista koirista tai ihmisisistä ? Eli kyllä haukkuu . Tosin asumme omakotitalossa.

        T.Anna


    • henna ja pimu

      mulla on pk tyttö chihu. On aikas kova haukkumaan. Kotona kun ovikello soi syntyy kamala haukunta ja meillä se oli jo yhdessä vaiheessa ongelma, mutta juttelin täällä ihmisten kanssa ja ne suosittelivat suihkupulloa. Aina kun ovikello soi ja chihumme alkoi haukkua suihkautimme naamalle suihkupullosta vettä. Haukkuminen on loppunut jo melkein kokonaan koska chihu jo tietää, että mitä siitä seuraa jos haukkuu. Ulkona on sitten eri juttu. Asumme omakotitalossa ja on iso piha missä juosta. Mutta aina kun pääsee vain irti remmistä tai muuten vapaana pihalle niin jo se on portin ulkopuolella haukkumassa muita ihmisiä. Se on todella rasittavaa, sitten saa juosta sen perässä tuolla kaduilla. Tästä ongelmasta ei olla viellä päästy eroon.. :(

      • Anonyymi

        Minuulla on 6 vuotias chihu-uros, joka ei onneksi hauku juuri mitään. Ei ole tarvinnut kouluttaa, koska ei ole koskaan haukkunut. Ei ovikelloa, ihmisiä, postia eikä oikeastaan mitään.


    • twochihut

      Kyllä sen haukkumisen saa "kitkettyä pois" tai ainakin vähennettyä. Itselläni on 2 chihu tyttöä ja toinen on enemmän haukku herkkä. Ulkona nuorempi haukkuu toisinaan turhan paljon kaikkea liikkuvaa /elävää olentoa kohtaan. Kotona sisätiloissa haukkuvat aina jonku vieraan tullessa mutta ei se mitään mahdotonta ole ja rauhoittuvat kun kielletään. Mulla on myös 3. chihu tyttö joka on hoidossa ollut pidemmän aikaa. Se on elänyt suurimmaksi osaksi aina isommassa laumassa ja siellä haukutaankin oikein urakalla. Tänne tullessa haukkui aivan mahdottomasti joka ainoalle turhallekin asialle. Mutta kyllä vaan on sen haukkuminen vähentynyt 70 % . Omasta mielestäni on kuitenkin hyvä koirien saada edes vähän haukkua, sillä ne kommunikoivat ja ilmoittavat jostain epätavallisesta (hiipparista) liikkeestä ja itselläni ainakin on turvallinen olo kun tietää ettei kukaan pääse kotiini hiippailemaan ja koiriani ei voi edes lahjoa hiljaiseksi koska eivät lähesty vierasta ennenkuin siitä on "ilmoitettu".

      • svvm

        Meillä on pk uros chihu ja ei hauku millekkään hehe. Leikkiessä haukahtelee mutta ei esim. rappukäytävästä tuleville äänille jne. Kun on hauskaa niin haukku on herkässä mutta muuten tosi hiljainen kaveri :)


      • minä
        svvm kirjoitti:

        Meillä on pk uros chihu ja ei hauku millekkään hehe. Leikkiessä haukahtelee mutta ei esim. rappukäytävästä tuleville äänille jne. Kun on hauskaa niin haukku on herkässä mutta muuten tosi hiljainen kaveri :)

        Minkä ikäinen koirasi on? Yleensä pentunahan ovat vissiin hiljaisia mutta myöhemmin saattaa haukkuminen lisääntyä..?


    • koira nainen

      Hei!
      Minulla on pk chihuahua narttu, joka on kauhean kiltti ei hauku ihmisille ei ovi kelloille eikä muullekkaan ainut on isot koirat jotka haukkuvat sille.

    • Anonyymi

      Ei hauku ollenkaan. Hyvin harvoin pienellä äänellä 👍

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe