Äiti haukkuu ja valittaa.....suuttuu ja huutaa.....

Anonyymi

Oon 6lk tyttö, koska murrosikä oon itkuherkkä...
Äiti on ihana ja maailman paras äiti, huolehtivainen, rakastava, positiivinen, hauska, luotettava, rehellinen jne. mut aika usein myös äärimmäisen ärsyttävä. Se valittaa, haukkuu, suuttuu ja huutaa. Oon ollu aina aika negatiivinen ja sitä ärsyttää se ja meillä aina puhutaan siitä, että vanhemmille voi kertoa miltä tuntuu ja miten menee ja mitä on tehny (jotain "pahaa" ni siit voidaan keskustella ja auttaa yms.) Mutta mä ilmaisen mun tunteita valittamalla eli siis kerron mitkä asiat on huonosti avun toivossa, mutta vastaan saan vain valittavan isän ja äidin he valittavat siitä kuinka olen aina niin negatiivinen enkä osaa ikinä ajatella mikä oli hyvää tässä päivässä jne. Oon nykyään positiivisempi mut en aina ja nyt kun en oo pitkään aikaan valittanu ja oon ollu posi niin tänään kun sanoin äidille että ahdistaa niin se ofc kysy mikä vastasin "koulu, koulutehtävät, kiire yms. Se kysy mitkä tehtävät sanoin ympäntyhmättehtävätjotkaidioottiopettajaniantoi niin se sano että no ompas erikoista taas...no sit se kysy et mitä siin ympäs pitää sit tehä ja en muistanu ja siitä se sitte suuttu kun valitan aina ja en mistään mitään koskaan tiedä. No sattumalta se etti sytkäriä jota olin sitä ennen kynnttilöiden sytyttämiseen käyttäny ja en sit sattunu muistaa että missä se on ni sama paska jatkyy "miten sä et nyt taas tiedä mitään, just äskenhän sä sitä käytit". Yksityiskohtia en juurikaan enempää muista. No se sit jatkuu niin että äitini sanoi "no ootpas sä taas todella inhottavalla tuulella, saat mennä sit varmaa nukkumaan jos et osaa käyttäytyy" vaikka itse oli ollut iltaa istumassa ja tästä syystä niin ärtynyt. Sain kaikin tavoin ja sanoin kuulla kuinka olen tänään niin ihottava ja ärsyttävä sekä ärsyynynt. Menin taas jostain syystä tosi herkäksi ja itse en oo enää vuosiin pystynyt itkeä kenenkään edessä niin mietin vaan että mihin voin karata (oon mökillä) kun kotona yleensä poistun vaan vessaan itkemään ja jatkan yöllä yksin huoneessani, muttakun täällä ei saa huussia lukkoon niin tuli paniikki menin istumaan lattialle ja äiti päätti luulla että menen herättämään koiraa ja raivostui siitä ja alkoi kertoa kuinka kukaan muu ei sitä koiraa osaa oikein hoitaa eikä sen kanssa pärjää vastailin vaan "jaa" "ok" "emt" tyylillä kaikkeen ja häntä sekin ärsytti ja jos yhtään alan pätemään vaikka olisinkin oikeassa niin hän puolustautuu vain huutamalla ja raivoamalla minulle siitä kuinka soitan aina vaan suutani enkä osaa käyttäytyä....sitten alkoi taas kyyneleet pursua silmistäni ja lähdin sinne huussiin itkemään kaiken liskäksi meillä oli vielä vieraita jotka onneksi oli kyllä ulkona, pelkäsin vain että joku tulee sinne kun itken. Nyt äitini oli mennyt höpisemään isälleni että mitä täällä on tapahtunut sillä välin kun äitini oli poissa kun olen suuttunut niin pahasti🙄 pyytäisin siis apua näihin tilanteisiin mitä voisin sanoa tai tehdä kun en itkeä pysty enkä voi vastaan väittää kun siitä nousee senpäivänen meteli tai että missä voisin itkeä?

1

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sekavaa tekstiä, en ihan ole varma missä mennään, mutta mitä jos ensi kerralla itket vieraiden edessä/nähden.
      Kuulostaa pelottavalta, nololta ja hurjalta, mutta kunnolliset ihmiset kysyy miksi itket, jos ne todella ei kuulleet sinun äidin raivoamista.
      Jos aina piilotat itkemisen niin kukaan ei näe, että voit pahoin. Ja jos vanhemmat ei välitä sinun itkemisestä ja jatkaa huutamista, niin sitten on jotain pahasti vialla heidän puolestaan. Siinä vaiheessa aikuisen ihmisen pitäisi osata käsitellä tilanne paremmin.

      Itke avoimesti kun itkettää ja jokin asia on liikaa. Enkä meinaa, että käytät sitä manipuloimiseen, vaan tarkoitus on, että olet silloin todellakin rehellinen miltä sinusta tuntuu kun itket avoimesti. Se usein helpottaa omaakin oloa kun ei tarvitse piilotella ja hävetä omia tunteitaan.

      Itkeminen on ihan sallittua, varsinkin, koska sinä olet vielä sen verran nuori, ettei sinulta voi vaatia sellaista, että piilotat ja salaat omat tunteesi. Kun olet rauhoittunut tunteista voi puhua asiallisemmin, mutta jos on oikeasti itkettävä tilanne päällä, anna niiden kyyneleiden tulla.
      Muuten helposti kaikki tunteet vain kasaantuu sisälle jo nuoresta lähtien ja sekään ei ole hyvä vaihtoehto, ajan kanssa tasaantuu ja opit hallitsemaan tunteita. Ensin niistä pitää vain oppia olemaan rehellinen itselleen ja toisille, niin tunnistat myös omat tunteesi ja tiedät mistä olo tulee.

      Taas en minäkään osaa selittää selkeästi, mutta jos aina menet piiloon tai yrität tukahduttaa tunteen niin se vain kasaantuu ja tuo huonoa oloa vuosien varrella. Tunteet olisi hyvä käydä lävitse just nyt murroiässä kun sinun kuuluukin niistä oppia ja niitä ilmaisemaan, että kasvat tasapainoiseksi aikuiseksi.
      Aikuisen tehtävä on auttaa sinua niissä, jos menee liian ylitse ja ohjata. Vanhemmillakin on huonoja päiviä, mutta ensi sijaisesti se on heidän tehtävä reakoida oikein, ettei tuosta huutamisesta ja itkemisestä tule vain ikuinen kierre teidän perheessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe