Millä polkupyörillä te ajatte?

Anonyymi

Oon 14v poika ja haluisin tietää, että millä pyörillä muut nuoret ajaa. Ja kertokaa mitä mieltä pyörästä olette. Minun pyöräni on vanha monark merkkinen mummopyörä ja jos joku ei tiedä niin mummopyörä on siis vanha naistenpyörä ja kieltämättä hieman tuntuu omituiselta ajaa semmosella. Ite olen haaveillut joposta tai maastopyörästä. Ei vaan oo rahaa. Ajan noin 30km päivässä joten ei kannata mun markettipyörääkään ton mummiskan tilalle ostaa, kun markettipyörien laatu taitaa olla aika paska ja toi mummopyörä on sentään laadukas vaikka sillä ajo tuntuukin oudolta.

15

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mummopyörät on ihan parhaita! Ne tutuu kestävän mitä vain kun osa muista pyöristä hajuaa heti ensimmäisellä reissulla. Mummopyöriä ei enää ole missään.
      Eihän se kauhean edustavalta näytä, mutta sillävälin kun muut kantaa pyöriään sylissä kotiin niin sie jatkat vielä polkemista.

    • Anonyymi

      Itellä on alla retro maantiepyörä 80-luvulta. About tämmönen:
      https://i.ebayimg.com/00/s/NzY4WDEwMjQ=/z/lB4AAOSw3ORdbLwi/$_86.JPG
      Ei mummiska missään nimessä huono ole. Minäkin ajaisin paljon mieluummin mummiskalla kun halvalla maasturilla tai hybridillä. Jos oikeesti haaveilet jostain hyvästä pyörästä joka kulkee asfaltilla hyvin niin bongaa torista ittelles käytetty maantiepyörä. Mitä halvempi ja vanhempi, sen parempi, koska ne on yksinkertaisia ja niitä on helppo korjata. Maastopyörät on perus kaupunkiajelussa aivan turhia, hybridit taas yleisesti huonoja. Jonkin sortin maantiepyörää vahvasti suosittelen.

    • Anonyymi

      Merida Crossway 15 on alla. Mun mielest tärkeintä ois et pyörä on sellane mil ite tykkää ajaa. Mut ite en kyl poikana oo suostunu naisten pyöril ajamaa. xd

      • Anonyymi

        Mikä niissä on vikana, jos sopii ja naisten pyörä kestää? Ei ainakaan kokoaika hakkaa muniaan naistenpyörällä rungon tankoon. Kun näyttäisi olevan aika yleinen ongelma miesten pyörissä.
        Naistenpyörä ainakin sattuisi vähemmän ja pysyy elimet terveenä.xD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä niissä on vikana, jos sopii ja naisten pyörä kestää? Ei ainakaan kokoaika hakkaa muniaan naistenpyörällä rungon tankoon. Kun näyttäisi olevan aika yleinen ongelma miesten pyörissä.
        Naistenpyörä ainakin sattuisi vähemmän ja pysyy elimet terveenä.xD

        Ei kait niissä mitään vikaa ole mut en vaan halua, koska en ole nainen. xD


    • Anonyymi

      Olen pyöräilevä "entinen nuori", joka sai uuden Monark 28" naistenpyörän noin v. 1975. Paljon sillä on ajettu, välillä uusitu renkaita , ketjut, 2000-luvulla vähän isompiakin huoltoja (rumpu, ratas). Tänä kesänä olen pyöräillyt tällä samalla "mummopyörällä" jo 1000 km! Välillä omistin 3-vaihteisen Helkama Ainotar-pyörän, mutta tykkäsin silti enemmän ajaa vanhalla Monarkilla! Olen aika pitkä ja tuo Monark on tuntunut alusta alkaen ainoalta oikealta fillarilta omalle kropalleni. Tunturia ym. olen kokeillut, mutta ajoasento mukavampi Monarkissa. Monarkin alkuperäinen (harmaa) satula oli myös "maailman paras" istua (siinä omanlaisensa pitkittäiset jouset). Eksyin tänne palstalle sen myötä, että etsiskelen netistä nyt varalle "uutta" käytettyä samanlaista (teräsvanteista) 70-luvun puolivälin Monarkia!

    • Anonyymi

      Kannattaa pitää se mummiska. Itse oon poika mutta kyllä voisin sellaisella ajaa. Sain jopon kopion uutena nyt viime kesänä ja siitä kuului alusta asti outo ääni niistä rattaista ja nyt jo näyttäis olevan takaratas kulunut vaikka ei vielä ajoon vaikutakaan. Jarrut ovat huonosti suunnitellut. Ne lukkiutuvat melkein aina vaikka ei pitäisi. Rengas vain kuluu, kun koko ajan pienessäkin jarrutuksessa ne lukkiutuu. Isällä oli joku vanhaa mallia oleva jopon kopio koulupyöränä eikä sekään kuulemma toiminut hyvin. Tässä minun omassa on kaiken muun hyvän lisäksi alumiininen satulatolppa ja teräsrunko joten varmaan lähitulevaisuudessa saan olla sen kanssa tappelemassa, kun ei enää satula nouse.

    • Anonyymi

      Itelläni on tommone klassikko Sunni. Ei jousia, ei joutavia, vain käytäntöä. Te riivatun kersat teidän "Trek":ien kanssa ette koskaan kykenisi tietämään millaista OIKEALLA "tsygällä" pyöräily on. Ja älkää edes mainitko sähköpyöriä.....

    • Anonyymi

      Ajan joka pojan polkupyörällä eli Jopolla.

      • Anonyymi

        Sana Jopo ei tule sanasta jokapojan polkupyörä vaan jokaisen polkupyörä.


    • Anonyymi

      Koulumatkat taittuu Peugeot merkkisellä miesten maastopyörällä. Pyörä on 2000luvun alusta eli minua viitisen vuotta vanhempi, mutta ei se mitenkään erotu muiden pyörien joukosta paitsi ehkä siten että se ei ole paskana mistään niin ku suurin osa siinä koulussa on. Pyöräilen muuten päivässä noin 40km joten mullekaan ei mikään markettipyörä sovi ja vaihteita pitää mielestäni olla ja tuossa on 21vaihdetta ja ne on laadukkaat. Ihan toista kuin kolmivaihteisen markettipyörän kanssa.

      • Anonyymi

        Ranskalaisia ei kannata ostaa muualta ku grilliltä. Sitä paitsi Peugeot ei eees tee polkupyöriä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranskalaisia ei kannata ostaa muualta ku grilliltä. Sitä paitsi Peugeot ei eees tee polkupyöriä.

        Kyllä muuten tekee! Tarkastaisit miten asiat on ennen kuin alat kirjoittelemaan. Peugeot oli käsittääkseni polkupyörävalmistaja jo ennen kuin se alkoi valmistamaan autoja. Noi sun jutut on aika tyhmiä kun netistä voisit tarkistaa. Yhdessäkin keskustelussa taisit väittää ettei lasitetuissa parvekkeissa voi olla verhoja. En tiedä ootko sama tyyppi, mutta uskon koska nää kaks vastausta tuntuu niin samalta. Ovat yhtä tyhmiä.


    • Anonyymi

      Minulla on vanha Jaguar mummopyörä jolla poljen todella paljon. Viihdyn vapaa-aikani aika usein ihan omissa oloissani ja silloin kerään pulloja tienvarsilta tms ja siinä menee aikaa. Myös koulumatkat teen sillä ja poika olen eikä oo kukaan miksikään homoksi tai muuten vinksahtaneeksi haukkunut vaikka mummopyörällä ajankin. Ehkä maininnan arvoista että isä on koulumatkansa samalla pyörällä ajanut ja alunperin kyseisen pyörän osti isäni isoäiti uutena joskus 1940 tai 1950luvulla. Jarruista alkaa tehot olemaan pois ja toisesta polkimesta on vain puolikas jäljellä, mutta kyllä se yhä toimii.

    • Anonyymi

      pyöräl ei oo välii mut vaatetuksel on... trikoot parhaat itellä ja myös kiva katsella muiden päällä, niin muijien ku jätkienki ;)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe