Avoin kirje Suomen pääministerille, rouva Sanna Marinille

Anonyymi

Hyvä Sanna Marin,

otan sinuun yhteyttä, sillä pidän sinua järkevimpänä maan johtajista. En seuraa politiikkaa paljoakaan, mutta arvioni mukaan on suuresti sinun toimiesi ansiota, että Suomi onnistui välttämään uuden viruksen aiheuttaman valtavan paniikin ja siitä seuraavat epäpätevät keinot, joka ei suurimmalta osalta maailman muista maista onnistunut. Erittäin suuri kiitos sinulle siitä!

Virusten olemassaolon ja niiden tautiin johtavan vahingoittavan vaikutuksen selvitettyään, ihminen julisti Pyhän Sodan niitä vastaan. Kun kuitenkin katsotaan virusten globaalia esiintymistä, niiden vahingoittavia vaikutuksia pitäisi pitää poikkeuksena, eikä normina. Itse asiassa me ja luonto ympärillämme on täynnä viruksia, mutta silti esimerkiksi polioviruksen aiheuttamien epidemioiden aikana van yksi tai kaksi ihmistä sadasta tuhannesta sairastuu ja useimmat näistä taudeista ovat melko lieviä.

Tästä seuraakin tavallaan paradoksi – keskitämme huomiomme ainoastaan näihin poikkeuksellisiin tapauksiin, joissa viruksen kohtaaminen johtaa tautiin. Loput tapaukset eivät näytä kiinnostavan meitä lainkaan.

Eikö olekin ihmeellistä, että ”loiset” ja ”tappajat” ovat kaikkialla: kehoissamme, syömässämme ruoassa, juomassamme vedessä, hengittämässämme ilmassa, mutta elämä ei katoa mihinkään, vaan sen sijaan kehittyy jatkuvasti? Ehkä siis virusten ainoa rooli biosfäärissä ei olekaan saatanallisen taudinaiheuttajan rooli?

Virukset ovat koko ihmiskunnan selviytymisen kannalta välttämättömiä. Niiden ansiosta elävät organismit voivat sopeutua ympäristön muutoksiin. Jos poistat joitakin viruksia, jotka ovat olleet kanssamme tuhansia vuosia (esimerkiksi rokotteilla tai liiallisella desinfioinnilla), muut virukset ottavat niiden paikan ja ne eivät välttämättä ole vähemmän vaarallisia (ajattele viimeaikaisia tapahtumia, joissa virukset ovat levinneet ihmisiin linnuista ja eläimistä tai sairaalalähtöisiä infektioita).

Jokaisen ihmisen suolistossa elää noin kaksi kilogrammaa eri mikro-organismeja, mukaan lukien jopa jäykkäkouristusbakteeri. Näiden mikrobi”heimojen” suhde toistensa välillä vaihtelee, jotkut ovat ystäviä keskenään, jotkut vihollisia. Esimerkiksi influenssavirus ja koronavirus ovat ristiriidassa keskenään, mutta ensin mainittu on niistä luonnollisesti vahvempi. Paikoissa, joissa on paljon influenssaa, on vähän koronavirusta.

Vuodesta 1996 lähtien on aloitettu laaja-alaisia influenssarokotuskampanjoita ottamatta yllämainittua huomioon. Tämän seurauksena olemme onnistuneet voittamaan influenssaviruksen. Influenssa on käytännöllisesti katsoen kadonnut, mutta samalla akuuttiin hengitystiesairauteen kuolleiden määrä on noussut, erityisesti niissä maissa, joissa influenssarokotetta jaetaan kaikkein laajimmin (esimerkiksi etelä-Euroopassa).

Tästä herää kysymys – miksi ihmiset kuolevat, jos influenssa on poissa? On loogista olettaa, että koronavirukset ovat vallanneet vapautuneen tilan. Ensin näitä olivat SARS ja MERS, joiden kuolleisuus oli 30-50 prosenttia. Nyt ne on onneksi syrjäyttänyt SARS-CoV-2. Onneksi siksi, että se on vähäpatogeeninen, kuolleisuus on ainoastaan prosentin osia.

Miksi jotkut ihmiset sairastuvat ja toiset pysyvät terveinä? Se riippuu immuniteetista ja kehon kyvystä vastustaa aggressioita. Immuniteetti vuorostaan on hyvin riippuvainen psyykkeestä. Kun ihminen tuntee pelkoa, paniikkia, surua tai toivottomuutta immuunisysteemi usein heikkenee. Aiheutuu eräänlainen psykogeeninen AIDS.

Useimmat meistä ovat terveitä viruksen kantajia ja ei ole syytä olla huolissaan. Tästä päädymme johtopäätökseen – ei ole potilas nollaa, eikä ole järkeä täydellisessä eristyksessä. Virus on joukossamme, se on kaikkialla.

Ihmiskunta on nyt paniikissa ja toimii impulsiivisesti. Maailma on paniikkikohtauksen kourissa, jonka vuoksi järkevä arvio tapahtuneesta ei onnistu. Pelko valtasi koko maailman suurella nopeudella. Tämä tapahtuu ensimmäistä kertaa ja on yhteydessä modernien kommunikaatiotapojen tarjoamiin mahdollisuuksiin, joiden ansiosta koko ihmiskunta muuttuu kollektiiviseksi mieleksi ja joko saa aikaan sosiaalista optimismia ja alitajuista iloa tai päinvastoin uppoaa pelon, paniikin ja epätoivon tilaan, kuten nyt.

Koronaviruksen massatestaus tuo oman negatiivisen lisänsä myös. Kaikki käytetyt testit ovat epäsuoria ja antavat merkittävän määrän vääriä positiivisia tuloksia (erityisesti pikatestit). Testien lisääntynyt määrä johtaa väistämättä tapausten virheelliseen nousuun tilastoissa. Ainoastaan elektronimikroskoopilla tehty tutkimus voi luotettavasti havaita virusten esiintymisen, mutta tällaiset tutkimukset ovat liian kalliita ja aikaa vieviä, eikä niitä voida tehdä kuin tieteellisissä tutkimuslaboratorioissa. Näin ollen, laaja-alainen testaaminen antaa ainoastaan epäluotettavia tuloksia.

Lue lisää: https://openletters.org/fi/letters/avoin-kirje-suomen-paaministerille-rouva-sanna-marinille/

0

291

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

    Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
    Kotimaiset julkkisjuorut
    450
    3768
   2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

    mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
    Sinkut
    539
    3350
   3. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

    Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    164
    2827
   4. 65
    1335
   5. Martina kisan kärjessä

    Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    156
    1331
   6. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

    Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
    Kotimaiset julkkisjuorut
    78
    1296
   7. Yhden viestin päässä

    Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
    Ikävä
    56
    1074
   8. Kyllä jään aina miettii

    Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
    Ikävä
    55
    838
   9. Abortti on kiellettävä Suomessakin

    Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
    Maailman menoa
    492
    830
   10. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

    Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
    Ikävä
    82
    789
   Aihe