Perustaa Yrityksen Suomessa

Anonyymi

Olisi mukava tietää mitä vihjeitä voisi saada avuksi perustaa oman firman Suomessa, ja mitä avustuksia on olemassa.

Meitä on tietysti useammat keillä on paljon ideoita mitkä voisi olla hyödyllisiä meille ittelle ja myös Suomelle, niin jos voisimme saada kaikenlaisia hyviä tietoja kuinka saa meidän ideat parhaiten toteutumaan Suomessa kaiken tavoin niin olisi mukavaa tietoa.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos haluaa ryhtyä yrittäjäksi, on käytännössä kaksi eri väylää.

      1. Perustaa yrityksen itse nollapisteestä tai missä pisteessä yrittämisen suhteen onkaan.

      2. Ostaa joltain yrittäjältä valmiin yrityksen tai yrityksen osan. Näihin yrityskauppoihin saattaa sisältyä liiketila, laitteet, valmis asiakaskunta, tuotteet (tai esim. reseptit), yrityksen nimi & logo yms. Joskus myynnissä oleva yritys on sidoksissa tiettyyn paikkaan ja toimialueeseen. Joskus yritys tai sen osa (esim. laitteet ja tuotteet) on mahdollista siirtää toiselle paikkakunnalle.

      3. Muita mahdollisuuksia on tietenkin mm. olemassa olevan yrityksen siirtäminen ulkomailta Suomeen tai ryhtyminen jonkun ketjun yrittäjäksi (esim. R-kioskien yrittäjät & Kotipizza-yrittäjät). Parturi-kampaajille, kosmetologeille ja hierojille on usein tarjolla ns. vuokratuoli-yrittäjän paikkoja. Eli joku jo olemassa oleva parturi-kampaamo tai kauneushoitola etsii tiloihinsa uutta työntekijää, joka kuitenkin toimii yrittäjänä eikä palkansaajana.

      Yrittäjyyttä suunnitteleville on tarjolla runsaasti erilaista neuvontaa, tukea ja kursseja. Niitä on tarjolla myös ilmaiseksi ja ainakin osa on saatavilla internetin kautta. Laitan alle lisätietoja erillisiin viesteihin.

      • Anonyymi

        En viitsi laittaa tähän linkkejä, koska linkkejä sisältävät viestini on aiemmin poistettu. Jokainen yrittäjyyttä miettivä osaa kuitenkin varmasti käyttää Googlea :)

        1. Kaikkien yrittäjyyttä miettivien kannattaa lukea Uusyrityskeskusten nettisivuja. Sieltä löytyy alkuvaiheessa tärkeää tietoa ja sinulla on mahdollisuus saada yritysneuvontaa tai osallistua yrittäjyysinfoon (=informaatiotilaisuus).

        2. Yrityksen ostamisesta löydät hyvää tietoa googlaamalla "yrityksen ostaminen". En tarkoituksella halua laittaa tähän linkkejä myöskään sen vuoksi, että silloin tulisin helposti tavallaan mainostaneeksi jotain tiettyä yrityskauppoja hoitavaa yritystä. Kannattaa lukea ihmisten kokemuksia yrityskaupoista. Netissä on sekä yrityksensä myyneiden että yrityksen ostaneiden kokemuksia.

        3. Yrittäjyyttä miettivien kannattaa tutustua myös Suomen Yrittäjiin. Heidän nettisivuiltaan löytyy mm. Yrittäjän ABC.

        4. Yrittäjäksi suunnittelemista harkitseville tai yrittäjinä jo toimiville on tarjolla myös monia koulutuksia. Osa niistä on lyhyitä muutaman tunnin mittaisia infotuokioita. Osa on pidempiä. Olemassa myös Yrittäjän ammattitutkinto, jonka suorittaminen ei ole pakollista, mutta moni on kokenut sen hyvin hyödylliseksi. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa internetin kautta. Googlaamalla löydät lisätietoa.

        5. Monet yrittäjille tarjottavat tukimuodot ja palvelut ovat paikallisia. Jos jo asut Suomessa tai tiedät, minne olet muuttamassa, tutustu sen alueen yrityksille ja yrittäjille tarjolla oleviin palveluihin esimerkiksi lähimmän uusyrityskeskuksen nettisivujen kautta. Jos taas et vielä tiedä, mihin päin Suomea olisit asettumassa, voit kysellä esim. Uusyrityskeskuksen neuvonnasta ideoita sen suhteen, missä päin Suomea saattaisi olla hyvät mahdollisuudet suunnitelmiesi mukaiseen yrittäjyyteen. Myös sopivia yhteistyöverkostoja kannattaa kysellä. Eri puolilla Suomea toimivat yritykset tekevät yhteistyötä sekä oman alansa yrittäjien kesken, mutta myös lähialueensa yritysten kesken vaikka toimisivat ihan erilaisilla toimialoilla.


    • Anonyymi

      Jos harkitset muuttoa jollekin tietylle paikkakunnalle, kannattaa katsoa sen kunnan tai kaupungin nettisivuilta yrittäjille suunnattua tietoa. Laitan tähän muutaman esimerkin.

      Koska tuolla jossain mainostettiin mm. Saarijärven asuntoja, otetaan tähän ensimmäisenä Saarijärven kunta Keski-Suomesta. Saarijärven kaupungin nettisivuilta (saarijarvi.fi) löytyy ylärivin otsikkojen joukosta "Työ- ja yrityspalvelut", jota klikkaamalla pääsee tänne: http://www.saarijarvenyrityspalvelut.fi/

      Yksittäisten paikkakuntien lisäksi myös seudut ovat tehneet omia nettisivujaan, minne on kerätty paljon tietoa alueelle muuttamista harkitseville. Tässä on esimerkkinä Mikkelin seudun nettisivusto (eroakiireestä.fi), jonka etusivulta löytyvä otsikko "Työ ja yrittäminen" ohjaa tänne: https://eroakiireesta.fi/tyo-ja-yrittaminen/

      Vastaavia nettisivustoja löytyy yrittäjinä jo toimiville ja yrittäjyyttä harkitseville todella paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe