Suosikkilainaukset Tolkien-kirjoista

🌟📝 Laitetaan tähän nyt lainaiksia Silmarillionista, Sormusten Herrasta, Hobitista ja vähän History of Middle-Earthistäkin. Laittakaa myös että mistä kirjasta ja luvusta kyseinen lainaus löytyy.

Tämä puhuttelee ympäristönsuojelijaa minussa, kuten myös sai kaipaamaan maailman näkemistä uudelleen lapsen silmin:

"Hän tunsi kaikki näkemänsä värit, kullan ja valkoisen, sinisen ja vihreän, mutta ne olivat tuoreita ja kirkkaita, ikään kuin hän olisi ensi kertaa nähnyt ne sillä hetkellä ja tehnyt niille uudet ihmeelliset nimet. Täällä ei yhsikään sydän voinut talvella kaivata kesää tai kevättä. Missään mikä maassa kasvoi ei näkynyt vikaa, sairautta tai epämuotoisuutta. Lórien oli tahraton.



He asettuivat valkoisten puiden piiriin. Juuri silloin nousi etelätuuli ja puhalsi Cerin Amrothiin ja huokaili oksistoissa. Frodo seisoi liikkumatta; hän kuuli kaukaisten merien kuohuvan rannoilla, jotka olivat jo aikaa huuhtoituneet olemattomiin ja merilintujen kirkuvan joiden suku oli kuollut ja kadonnut maan päältä.

Haldir oli jatkanut matkaa ja kiipesi nyt korkealle fletille. Valmistautuessaan seuraamaan häntä Frodo laski kätensä puunrungolle tikkaiden viereen; eikä hän koskaan ollut kokenut puun kuoren pintaa ja sen alla asuvaa elämää niin äkkiä ja selvästi. Hän tunsi iloa puusta ja sen tunnusta; ei niin kuin metsänhoitaja tai puuseppä; tämä oli iloa elävästä puusta itsestään."

(Taru Sormusten Herrasta / Sormuksen Ritarit / Lothlórien)

Usein elokuvissa tai peleissä näytetään eeppiset taistelut mutta minusta siinä minkä säilyttämisessä niistä taistellaan on arvokkaampaa.

2

707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höh, jospa osaisin kirjoittaakin välillä. Mutta kopioin tekstin ihan paperikirjasta.

    • Tässä lainauksessa näkyy miten haltiat näkevät ajan kuolemattomana rotuna (jonka jäsenet voi herättää Mandosissa henkiin kuolemankin jälkeen).

      "Sam istui naputellen miekkansa kahvaa sormillaan…

      … »Minä muistan kolme yötä ihan varmasti ja taidan muistaa useampiakin, mutta voisin vaikka vannoa että me ei oltu siellä (Lothlórienissa) kokonaista kuukautta. Voisi luulla että aikaa ei siellä olekaan!»
      »Je ehkä niin oli», sanoi Frodo. »Siinä maassa me olimme ehkä ajassa, joka muualla on jo mennyt. Minusta tuntuu että vasta kun Hopeajuopa oli kuljettanut meidät takaisin Anduiniin, me palasimme aikaan, joka virtaa kuolevaisten maiden läpi Suureen Mereen. Enkä minä muiska kuuta ollenkaan Caras Galadhonista, en ylä- enkä alakuuta: vain öidet tähdet ja päivien auringon.»
      Legolas liikahti veneessään. »Ei, milloinkaan ei aika hidastu», hän sanoi, »mutta muuttuminen ja kasvu ei ole kaikessa ja kaikkialla samanlainen. Haltioiden mielestä maailma liikkuu, ja se liikkuu sekä hyvin nopeasti että hyvin hitaasti. Nopeasti, sillä he itse muuttuvat vähän ja kaikki muu kiitää heidän ohitseen; se on heidän murheensa. Hitaasti, koska he eivät laske vuosien virtaa, eivät omasta puolestaan. Ohikiitävät vuodenajat ovat kuin aina toistuvia väreitä pitkän pitkässä joessa. Mutta auringon alla täytyy kaiken viimein kulua loppuun.»"

      Tämä lähinnä siksi koska se kuvaa miten erilaisia suurhaltioita Noldorin suvussa on. Temperamenttisia joka tapauksessa.

      "Noldorin ruhtinaat pitivät sitten neuvoa Mithrimissä, ja Angrod tuli sinne Doriathista tuoden kuningas Thingolin viestin. Kylmänä pitivät noldor tätä vastaanottoa, ja Fëanorin pojat vihastuivat Thingolin sanoista; mutta Maedhros nauroi ja sanoi: »Kuningas on se joka mahtaa pitää kiinni omastaan, muuten on se nimi tyhjän pantti. Thingol lupaa meille maat jossa hänellä ei ole valtaa, ei muuta. Ja jolleivät noldor olisi tulleet, ei hänellä muuta valtakuntaa olisikaan kuin Doriath. Hallitkoon siis Doriathissa, ja iloitkoon siitä että hänellä on Finwën poikia naapurinaan, eikä niitä Morgothin örkkejä jotka me täältä tapasimme. Muualla teemme niin kuin hyväksi näemme.»
      Mutta Caranthir joka ei tuntenut rakkautta Finarfinin poikia kohtaan ja oli veljeksistä rajuin ja äkkipikaisin, huusi ääneen: »Enemmän! Mitä Finarfinin pojat juoksevat täällä ja tuolla ja puhuvat pimentohaltian kanssa hänen luolassaan? Kuka teki heistä meidän puhemiehiämme? Ja vaikka he ovat tulleet Beleriandiin, älkööt unohtako että isä heillä on noldorin ruhtinas vaikka äiti on toista sukua.»
      Silloin vihastui Angrod ja lähti pois neuvonpidosta. Maedhros tosin nuhteli Caranthiria; mutta molemmista noldorin haaroista suurin osa ei pitänyt kuulemastaan ja he pelkäsivät Fëanorin poikien ilkeää luontoa joka, kuten näytti, yhtenään purkautui äkkipikaisiin sanoihin taikka väkivaltaan. Mutta Maedhros hillitsi veljiään…"

      Finarfinin lasten (jotka ovat minulle rakkaita) äiti oli sukua Thingolille mikä oli yksi ilmeinen syy heidän toimimiseensa lähettiläinä.

      (Silmarillion / Noldorin Paluu)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe