Mielipidekirjoitus, Itä-Häme 17.10.2020

Anonyymi

Mielipidekirjoituksesta jäi päällimmäiseksi ihmetys siitä, että mielipidekirjoituksen Hopeasilta 2 rakentamisesta kirjoittanut sdp:n valtuutettu on istunut vuosikausia kaupunginhallituksessa ja ihmettelee, miksi hanke on viivästynyt. Hänhän itse on istunut päättämässä asioista ja tehtyjen päätösten seurauksena viivästynyt hanke on karahtamassa pahasti kiville.
Hanke on soteuudistustakin ajatellen auttamattomasti myöhässä ja nyt ollaan tekemässä järjetön vuokrasopimus, jossa nykyistä Hopeasiltaa pienemmistä tiloista maksetaan enemmän.
Ei voi antaa tyylipisteitä kaupungihallitukselle tässäkään asiassa, pieleen meni kuten on mennyt kouluhankkeetkin. Päättäjät ovat tyrineet kaikki aikataulut täydellisesti.

Ei ehkä kannattaisi voivotella siitä, että joku voi valittaa. Valtuuston kokouksessahan kuultiin puheenvuoroja, mm. kok ja PaHe, siitä että nyt ei edes tiedetä päästäänkö vuokrasopimuksesta eroon vai ei, koska mitään sopimusluonnosta ei oltu päättäjille edes näytetty. Kaupunki on siis sitoutumassa vuosikymmeniksi johonkin epämääräiseen sopimukseen. Toivottavasti joku viitsii kyseenalaistaa tämän säheltämisen.

Jos etsitään syyllistä kaupungin vanhustenhuollon heikkoon tilanteeseen, kannattaa suunnata katseet päättäjiin. Heillä on ollut kaikki mahdollisuudet hoitaa asiat kuntoon ajoissa, ennen kuin avi puuttuu asioihin ja ennen kuin vuokrasopimukset päättyvät. Asiat on jätetty hoitamatta ja paniikkiratkaisun kyseenalaistajia on turha syytellä tekemättä jätetyistä töistä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hopeasilta 2 myöhästymiseen on keskeisesti vaikuttanut kj:n penseä suhtautuminen asiaan. Parkkoselle yksityistäminen tavoite nro. 1, kuten valtuuston pj. Varjollakin.

      • Anonyymi

        Voisi olla, että hanke saatiin taktikoidusti venymään näin pitkälle, jotta se saadaan kaatumaan kokonaan. Mahdollinen valitus kun viivästyttää sitä ehkä noin pari vuotta ja silloin ollaan jo soteuudistuksen pyörteissä, eli tällaista sopimusta ei kannata enää tehdä.

        Suurin mokaaja tässä on kaupunginhallitus, jolla on ollut kaikki avaimet käsissään hallita aikatauluja. Hallitus ei taida oikein olla tehtäviensä tasalla.

        Mitä tulee kaupunginjohtajaan, on varmasti niin että hän virkavastuulla toimiessaan vastustaa niitä hankkeita, johon kaupungilla ei ole varaa. Näin on käynyt muun muassa ylihintaisten koulujen kanssa. Luottamushenkilöt, hallitus etunenässä, sen sijaan ovat tehokkaasti sinetöineet Heinolan ajautumisen tulevaisuuden kriisikunnaksi.


      • Anonyymi

        Varjoon suojaan, laulaa Fredi.


    • Anonyymi

      Heinolassa ollaan näemmä jälleen tilanteessa, jossa kaupunginjohtaja ja hallitus ovat eri linjoilla siitä, miten hankkeiden kanssa tulisi edetä.
      Kun virkamies esimerkiksi jättää päätöksestä eriävän mielipiteen, pitäisi hälytyskellojen soida. Sehän tarkoittaa, että virkamies ei voi seistä tehdyn päätöksen takana.
      Heinolassa onkin syntynyt tilanne, jossa hallituksen linjaamien investointien seurauksena syntyvä velkaongelma on hallituksen vastuulla, ei siis virkamiesten.

    • Anonyymi

      Kunnallisneuvos on huolissaan siitä, mitä mm. Mäntylän asukkaat ovat epävarmuudessa, mitä heidän vuodepaikoilleen tapahtuu.
      Eipä kannata olla huolissaan. Keskimääräinen oloaika palvelutalossa on kaksi vuotta ja jo sitä ennen on ajantaju hävinnyt lähes kaikilta asukkailta.

      Lähinnä tämä asiaa koskee pikapuolin hoitolaitokseen sijoitettavan tytärtä. Onko hän huolissaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3087
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2942
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2135
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1962
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1771
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1522
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1257
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe