LH taas hehkuttaa

Anonyymi

LH siis monopoli hehkuttaa Forssanlehdessä,https://www.forssanlehti.fi/paakirjoitukset/jatehuollosta-kehittyi-ymparistoliiketoimintaa-812878. Helppo on monopolina toimia ei tarvii muuta kuin pistää rahaa sinnetänne ja artisti maksaa ja maksaa lähes ryöstöhintaa.
Jos asiakas lajittelee, muovin, paperin, metallin, paristot, akut, vaatteet ja muut.
Sillä on nykysanoilla sanottuna kompostori, eli entinen tunkio, niin jätelsku on 250e ja siitä ylöspäin, loppu jäte on lähes kullan arvoista, Se että kerää elekroniikkaromua, niistä on maksettu kierrätysmaksu ja nämä murskataan saa sittä taas jätefirma yli 150e tonni, eli kaksinkertainen rahastus.

6

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Elektroniikkaromun saa itse viedä ilmaiseksi Kiimassuolle.
      Onko omakotitalossa muka 250€ jätelaskut vuodessa? Ei voi millään olla noin paljoa, onko sinulla joku rivitalo jonka omistat kokonaan?

    • Anonyymi

      On.

    • Anonyymi

      Omakoti Tammelassa viime lasku oli 248e . että sitä on monopoli.

    • Anonyymi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/11095877/ekoport-oy-jatedieseltehdas-oli-ennatyshuijaus! tänne meni lähes 3milj, että nyt pitää vieläkin ryöstää käyttäjiljiltä. esim retkikaasu ja muut pikkupaineastiat 15e muualla ilmaista. Se että elöetroniikkaromu ei maksa, kun niistä jo ostaessa maksetaan kierrätysmaksy, ja tästä saa vielä lh 150e tonni voi olla enemmänkin, että rahaa tulee niinkuin kahdesta tuutista. Monopoli myös tulouttaa omistajillee aika paljon, että se on kuin verottaja lammasten vaatteissa.

      • Anonyymi

        Jossain näin jutun, että uusi jätelaki määräisi LHJ:n kaltaisten jätealan toimijoiden ottamaan haltuun roskisautojen kilpailuttamisen. Näiden autojen edustaja SKAL sai jotain suunnitelmia aiemmin estettyä. No niin, tutkin nettiä. Sekajätteen osalta vanha käytäntö on onneksi vielä voimassa, eli tietyillä alueilla saa kiinteistön edustaja edelleen sopia suoraan jäteyrityksen kanssa sopimuksen sekajätteen kuljetuksesta.

        Jos LHJ kilpailuttaa autot, niin silloin se saa nostettua taksoja, kun jätekuljetus ja jätteenkäsittelyn maksu esim. juuri Kiimassuolla on yhden toimijan hallussa.
        Nyt joillain syrjäisillä alueilla LHJ:n osakaskunnissa pääsee mielestäni halvalla, kun voi itse tehdä sopimuksen haluamansa roskankuljetusfirman kanssa. Kokemusta on eräästä Forssan naapurikunnasta.

        Uudesta laista, voisi ajatella että pienissä rivitaloyhtiöissäkin, joissa on vähintään 10 asuntoa, saattaa jätteenkäsittelyn kustannukset nousta lajitellun kierrätettävän jätteen osalta. Tarkoittaa esim. elintarvikemuovin, kartongin, lasin ja metallin erilliskeräilyä. Nyt en muista, miten "rätei ja lumpui" kerättäisiin. Niitäkin pitää kai kohta laajemmin hyötykäyttää eli lajitella erikseen.

        https://valtioneuvosto.fi/-/1410903/jatelain-uudistus-etenee-erilliskerayksen-laajeneminen-vauhdittaa-kiertotaloutta


    • Anonyymi

      jätemaksu on vero, siis tasavero. Kun on kuntien omisva monopoli, niin kyllä maksaa. Senhän tarkoitus on kerätä rahaa omistajilleen. Ja kun rahaa tulee, niin tehdään tyhmiä päätösiä, niinkuin tuo huijaus, siihen paloi yli 2milj, euroa ja mm. Forssan kaupunki joutui maksumiehsi, siinä loppukahinoissa. Jos joku olisi lukenut lukion kemiaa, niin sillä olis jätetty tekemättä koko ekoporttijuijaus. Ovatko päättäjät niin tyhmiä vai ilman mitään tietoja päättämässä tälläisiä juttuja???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      138
      3972
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      120
      1551
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1392
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1366
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1224
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1108
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1066
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1018
    Aihe